Dodaj do ulubionych

Żydzi na Podkarpaciu

30.06.06, 00:23
Interesują mnie namiary do żydowskich społeczności, organizacji itp w naszym
województwie i ościennych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcus Re: Żydzi na Podkarpaciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:42
      proszę bardzo, jestem do dyspozycji
      • Gość: rabi Re: Żydzi na Podkarpaciu IP: *.resman.pl / 84.38.160.* 30.06.06, 15:59
        kuria biskupia ul zamkowa. zaprasza
        • Gość: xyz Re: Żydzi na Podkarpaciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:09

www.kirkuty.xip.pl
          • Gość: xyz Re: Żydzi na Podkarpaciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:10
            www.kirkuty.xip.pl/
    • Gość: dark Żydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:23
      www.midrasz.pl/new/midrasz/index.php?p=12&
      Szczególnie polecam kontakt z młodymi odjazdowcami żydowskimi z "Czulentu":
      www.czulent.pl/
      • Gość: antysemita Re: Żydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 19:35
        WON!!!
        • Gość: ja Re: Żydzi IP: *.res.pl 03.07.06, 00:06
          > WON!!!

nie dość że cymbał to jeszcze idiota
      • Gość: spr in Re: Żydzi IP: *.range86-128.btcentralplus.com 03.07.06, 02:00
        Zydow ratowali polacy w czasie 2 wojny? Dlaczego oni nie ratowali polakow?/
        • Gość: jojo Żydzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:11

www.diapozytyw.pl/pl/site/zycie/zwiazek/
          www.diapozytyw.pl/pl/forum/subjected_index?sbj=Polscy%20%AFydzi%20dzisiaj%20/%20Polish%20Jews%20today
          • Gość: Iwan U nas na Podkarpaciu mieszkaja tylko Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:53
            katolicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Ciemnogród Re: U nas na Podkarpaciu mieszkaja tylko Polacy IP: *.rzeszow.mm.pl 03.07.06, 22:08
              Zamieszczanie takich postów to kolejna prowokacja Gazety W. Ciotowej. Każde
              negatywne słowo wobec Żydów ma świadczyć o antysemitizmie Polaków i
              Ciemnogrodzie. Jako Ciemnogród Wam powiem, że jakakolwiek nienawiść do
              kogokolwiek, jest podłością! Z tego powodu nie domagam się przypominania o
              zbrodniach Żydów popełnionych na narodzie polskim, zwłaszcza na dawnych
              Ziemiach Wschodnich, tzw. Kresach, czy też przez Źydów, sprawujących władzę i
              kierujących UB oraz Sądami i Prokuratorami. Pisanie książek o mordach Polaków
              na Żydach to specjalność takich "Polaków", jak Gross i im podobnych. Te książki
              mają służyć "pojednaniu" pomiędzy naszymi narodami... Tylko pogratulować! A
              jeżeli ktoś twierdzi, że pojednanie nie jest możliwe bez przeproszenia i
              przebaczenia, niech odpowie kto i kiedy - z przedstawicieli narodu
              żydowskiego - przeprosił Polaków i nasz naród za zbrodnie dokonane na
              niewinnych ludziach na Kresach Wschodnich i w okresie stalinizmu... A przecież
              Jan Paweł II nazwany przez jednego Rabina w Nowym Yorku "Panem Papieżem" w
              słowach "Panie Papież"... zrobił nie mało dla tego narodu! Jak widziecie
              zbrodnie Polaków, zuważacie łaskawie zbrodnie Żydów popełnionych na Polakach.
              One miały miejsce znacznie wcześniej, jak te o których Grosas napisał na
              zlecenie miłujących pokój...
              • Gość: xyz żydzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:12
                www.dhm.de/sammlungen/bildarchiv/III/kirnberger.html
                www.deathcamps.org/occupation/rzeszow%20ghetto.html
                www.deathcamps.org/occupation/pic/bigrzeszow15.jpg
                www.deathcamps.org/occupation/pic/bigrzeszow04.jpg
                motlc.wiesenthal.com/site/pp.aspx?c=jmKYJeNVJrF&b=478527
                www.ushmm.org/uia-cgi/uia_doc/query/27?uf=uia_IEsBCU
                www.ushmm.org/uia-cgi/uia_doc/query/36?uf=uia_lUOPLn
    • Gość: wow Re: Żydzi na Podkarpaciu IP: *.rzeszow.mm.pl 05.07.06, 02:09
      Moze miałbym cos dla Ciebie:) film z 1929 roku, nakręcony przez jakiegoś żyda.
      film oczywiście czarno biały bez dzwięku. Rzeszów + okolice (kolbuszowa,
      raniżów, sokołów). ok. 40 min. Jeżeli chcesz daj mi znac na mail.
      mój e-mail: malyrz@interia.pl
      • Gość: mtg Re: Żydzi na Podkarpaciu IP: *.cmdnnj.east.verizon.net 05.07.06, 09:10
        Na Rzeszow Ghetto Map przy ul Hanaszewicza i Gen Langiwicza jest dzielnica
        WYGNANIEC. ...Dlaczego tak sie nazywa? ...I od czego ta nazwa powstala?
        • chris1970 Re: Żydzi na Podkarpaciu 05.07.06, 10:54
          Spytek Ligęza postanowił wybudować warowny zamek. Wiemy gdzie ów zamek stoi
          obecnie. Mieszkańców, z tego upatrzonego do inwestycji terenu, postanowił
          przesiedlić w okolice ulicy Dąbrowskiego. Miejsce osiedlenia się "wygnanych" na
          nazwano Wygnańcem. Może ktoś uzupełni wyczerpująco moją pobieżną informację.
          • Gość: mtg Re: Żydzi na Podkarpaciu IP: *.delv.east.verizon.net 06.07.06, 12:34
            ...Dziekuje Ci bardzo i pozdrawiam.
            • Gość: messalinka Re: Żydzi na Podkarpaciu IP: 195.136.56.* 06.07.06, 15:03
              zapraszam na jutrzejszy Marsz... :)
              • cobraa1 Re: Żydzi na Podkarpaciu 07.07.06, 14:54
                To że Żydzi byli to wiem. Ale byłam ciekawa czy jeszcze są. Wychodzi na to, że
                juz nie ma w Podkarpackim żadnego. A mówią, że to wszystko przez Żydów...
                • Gość: xyz Żydzi na Podkarpaciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 16:55
                  Trochę to dziwne że internauta próbuje sondować temat za pomocą forum a nie
                  nawiązuje /chyba??? łączności poprzez linkowane fora :(
                  Forum GW ma mimo wszystko ograniczony zasięg i dociera w w więszkości do ludzi
                  bardzo młodych - niezbyt przejmujących się geanologią :)
                  A potomkowie Zydow mieszkają w Rzeszowie - ale pochodzą raczej z rodzin
                  mieszanych i to napływowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka