Dodaj do ulubionych

Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:49
no to dosc duzo tych inwestycji chca zrobic :) ale watpie aby ta inwestycjia
przeszla bo jak czytam to ze za malo wiedza o potencjalnym inwestrzoe :) ale
ludzie .... nie wiaadomo kto jeszcze kui te dzialke wiec ....
ale jestm za tym aby to centrum powstalo :)
Obserwuj wątek
    • Gość: res Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: 82.177.98.* 28.08.06, 19:59
      nie wiem czy to jest zart, czy mi sie to śni, jak to miasto ma sie
      rozwijać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jak nawet nie moze tutaj powstać biurowiec bo
      jest be, najlepiej postawcie tam kolejny kosciół i będzie spokój, nie będę
      uzywal niecenzuralnych słów a przydałoby się. Widać że juz sie darmozjady nie
      boją bo przegłosowali sobie ordynacje wyborczą, ale niemądry ludu podkarpacia
      dalej głosoj na debili i niech sobie ładują w kieszenie sami i sie śmieją z
      tych ciemnych zabobonnych ludków.
      • Gość: BAR-tek Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: 85.134.187.* 28.08.06, 20:22
        Ja się juz pogodziłem z tym że ta inwestycje nie ruszy za kadencji obecnej rady
        miasta, oby tylko inwestor poczekał cierpliwie do wyborów. Mam nadzieje że
        wówczas proprcje składu rady sie odwrócą i coś w końcu zacznie się dziać.
        Ramski - szkodniku, Twoje dni są już policzone dziwie się tylko tym opanowanym
        mieszkańcow Rzeszowa że Ci jeszcze nie wysadzili tej piekarni w powietrze.
    • kmd_rohan Jaki znak zapytania? 28.08.06, 20:22
      Na sesji jak zwykle na całą inwestycję zostanie wylana cała zawartość
      rzeszowskiego PiSuaru. I znowu partyjniactwo i zawiść wygrają z dobrem miasta i
      jego mieszkańców.
    • Gość: ivan Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: *.rzeszow.mm.pl 28.08.06, 20:37
      Po przeczytaniu tego artykułu 10 minut temu, zastanowiło mnie jak szybko moja
      niechęć do prawicy przerodziła się w nienawiść i wściekłość. Co mieszkańcy
      Rzeszowa zawinili i komu?
      Dla czego prawica zasłaniając się jakąś kanapową organizacją, nadal psuje
      wizerunek miasta i dąży do jego degradacji, a młodych ludzi wypędza za granicę.
      Oni mają jakiś cel – JAKI !
    • Gość: wolf Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 20:43
      Przy najbliższej okazji zajebię tego ch..a Ramskiego.
      • Gość: irex Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: 84.38.160.* 28.08.06, 21:31
        Jestem raczej przeciw tej inwestycji z jednego powodu - mieszkam w jednym z
        budynków wokół hotelu i do tej pory nie mam fioletowego pojęcia co będzie dalej
        z mieszkaniem dla mnie i mojej rodziny. Powiem tak, miasto od dwóch lat mnie
        olewa i urzędasy nie mają ochoty na rozmowę na temat tego co będzie z nami w
        najbliższej przyszłości.

Uprzejmie proszę wszystkich o przemyślenie tej sprawy w kontekście
        mieszkających tam ludzi...

Niemniej biorąc pod uwagę skalę inwestycji i jeśli prawdą jest to co słychać o
        centrum rozliczeniowym PKO BP - kilkaset prawdziwych miejsc pracy (nie te na
        umowę zlecenie w sklepikach, czy za minimum płacowe), to może nawet byłbym za.

Wracając do sedna - co się dzieje wokół tej sprawy, to jest totalny syf,
        szczególnie wobec informacji z dzisiejszego wydania. Fundusz Copernicus
        pojawiał się już jakiś czas temu, natomiast wątek związany ze "Stowarzyszeniem
        Obrony i Rozwoju Polski" zauważam po raz pierwszy. Zachęcam do zaglądnięcia na
        stronę w celu wyjaśnienia charakteru tejże organizacji. Nawiasem mówiąc ze
        stron Wikipedii została w głosowaniu usunieta za głoszenie wiadomych treści...
        Adresik: www.soirp.iap.pl

Sprawa Funduszu Copernicus - przecież to firma działająca w Polsce zgodnie z
        obowiązującym prawem. Otrzymała zezwolenie Komisji Papierów Wartościowych i
        Giełd na uruchomienie Funduszu. I nie jest to wiarygodny partner dla części
        radnych, to kto do q...rwy nędzy jest???!!!

I do sedna - jeśli do tej pory nie daje się przegłosować tej inwestycji, to
        wniosek jest oczywisty... Posługując się słowami zbliżonymi do tych
        wypowiedzianych przez Antoniego w randze wiceministra bodajże, były prezydent
        miasta za wyrażenie zgody na rozpoczęcie innej (niestety niedoszłej...)
        inwestycji spytał wprost "co z tego on konkretnie będzie mieć". Myślę o
        człowieku niedawnej kadencji...

Nie oszukujmy się - te czasy, czasy TKM jeszcze nie minęły i prawdopodobnie
        szybko do tego nie dojdzie. Być może się mylę, ale to już zweryfikuje życie.
        • Gość: klient Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 21:40
          jak cos ruszy to i w sprawie mieszkan dla was tez ruszy bo to bedzie w gestii
          inwestora aby zapewnic wam mieszkania bo on cche tam cos wybudowac :)
          jezu co to za strona ........... malo na zawal nie kitlem
        • olias Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania 29.08.06, 17:42
          a co na to twój lekarz?
    • Gość: mieszkaniec Krew mnie zaleje !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 21:03
      Radni to zagrożenie dla rozwoju miasta RZESZÓW !!! Tyle na ten temat choc
      pewnie się powtarzam !!!!
    • Gość: Mr.Artur_Colombo Copernikus to sciema jak nic !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 21:20
      - wnioski z lektury akt KRS Na podstawie umowy sprzedaży udziałów z dnia 3
      sierpnia 2006 r. Stanisław Kosoń sprzedał Funduszowi Inwestycyjnemu Zamkniętemu
      Sektora Nieruchomości 2 całość udziałów spółki SEMAKO Sp. z o.o. w Rzeszowie.
      Kapitał zakładowy Spółki dzielił się na 100 udziałów po 500 złotych każdy. Cena
      kupna spółki wynosiła 200.000 złotych. Spółka SEMAKO jest użytkownikiem
      wieczystym działek m. in. nr 531/1 oraz 531/4, Obr. 207 w Rzeszowie jak również
      znajdującego się na tych działkach Hotelu Rzeszów. Wartość tych nieruchomości
      oszacowana została w 2004 r. na kwotę 50.418.000 zł (pięćdziesiąt milionów
      czterysta osiemnaście tysięcy 00/100 zł).Nie wiadomo, dlaczego cena sprzedaży
      udziałów była tak niewielka, skoro sama nieruchomość należąca do spółki była
      250 razy więcej warta.Oznaczałoby to, że spółka SEMAKO najprawdopodobniej była
      częścią łańcuszka firm zamieszanych w pranie brudnych pieniędzy. Copernicus –
      regulując zobowiązania zabezpieczone zastawem na udziałach – uregulował
      prawdopodobnie długi związane z działalnością mafijną i przestępczą panów
      Kosonia i Mosio. Wszystko po to, by nadać inwestycji SEMAKO w Galerię „Centrum
      Cushmana” walor legalności.

• Gość: loj Re: Copernikus to sciema jak nic !!!!!! IP: *.autocom.pl 28.08.06, 21:21
        Niewiadomski potrzebny od zaraz!!!
      • Gość: Qest Re: Copernikus to sciema jak nic !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 21:22
        Oczywiście, mogło być i tak, że Copernicus nie był świadom proweniencji długów
        Kosonia i Mosio wobec firmy TANKPOL. Tezie takiej przeczy jednak postępowanie
        nowego właściciela spółki SEMAKO, który – na Nadzwyczajnym Zgromadzeniu
        Wspólników w dniu 4 sierpnia 2006 r. – ograniczył się w do likwidacji Rady
        Nadzorczej Spółki (co miało pokazać wykluczenie Kosonia
        z wpływu na jej działalność). Copernicus pozostawił w spółce SEMAKO stary,
        powołany jeszcze przez Kosonia w 2002 roku zarząd w niezmienionym składzie.
        Dziwi zaufanie, jakie Copernicus pokłada w starym zarządzie spółki SEMAKO. Nowy
        właściciel nie dokooptował do zarządu Spółki żadnej nowej osoby, co przy
        likwidacji Rady Nadzorczej wiąże się z utratą rzeczywistej kontroli nad
        poczynaniami Spółki SEMAKO. Ludzie Kosonia i tak mają więc „wolną rękę”.
        Wniosek z powyższego wysuwa się taki, że Pan Kosoń nie utracił wpływu na
        inwestycję Centrum Cushmana.
        • kmd_rohan PiS-uar to jeszcze większa ściema! 28.08.06, 22:23
          Ciekawe, czemu matołku ciągle zmieniasz nicki? Taki odwżny jesteś, zarzucając
          komuś oszustwo, a nie stać Cię, aby choć pod jednym nickiem występować. że o
          zalogowaniu nie wspomnę? Masz dowody? Wal doprokuratury! Jak widzę nie po raz
          pierwszy, ulubiona metoda PiSuarów, to oszcz.. wszystkich, co nie są im
          posłuszni. Żenada!
          • Gość: Grzesiek Re: PiS-uar to jeszcze większa ściema! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.08.06, 13:35
            jak ktos zainteresowany dowodami to wystarczy przeczytac sobie w KRS tych firm
            i wnioski sam wyciagnie - mnie zaciekawilo, ale chyba jakies grube ryby za tym
            stoja , wiec i tak nic sie wiecej nie dowiem a ci co miatem chca zarzadzac
            niech sie do roboty biora, bo uwazam, ze jest co sprawdzac , byle szybko , bo
            szkoda czasu i halasu :)
        • Gość: WIDZ Re: Copernikus to sciema jak nic !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:40
          Ty jesteś sponsorowany przez Pawłowskiego i podkulskiego.
        • Gość: Rzeszowianin1 Re: Copernikus to sciema jak nic !!!!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.08.06, 13:07
          jezli to sa informacje z KRS a z tego co wiem sa one ogolnie dostepne wszystkim
          obywatelom naszego kraju to rzeczywiscie wyglada to nie ciekawie i ktos z kogos
          jaja sobie robi . I zeby bylo jasne wcale mi sie radni nie podobaja, ale chyba
          łapie o co biega w calym tym zamieszaniu . Ja tam tez wole zeby jakas uczciwa
          firma czy osoba inwestowala a nie dorabiala na Rzeszowie kolejną sciemą -
          zdecydowanie jestem za wyjasnianiem o co biega z tym cuschmanem i kto na tym
          chce najwiecej ugrac , bo napewno nie mieszkancy Rzeszowa . Szkoda , tylko , ze
          nie artykuuja radni o co im chodzi jasniej , bo przez to wychodzą na
          przeciwnikow rozwoju miasta w opini ....itd .
      • Gość: Spytko Ligęza Re: Copernikus to sciema jak nic !!!!!! IP: *.ostnet.pl 28.08.06, 23:09
        Dziwi mnie że odpowiednie służby nie zajęły się tymi "wiarygodnymi" inwestorami
        i nie pogrzebały im trochę w papierach i osobach tam występujących. Zapewne się
        boją że mogły by zobaczyć coś czego widzieć nie wolno, przynajmniej jeszcze nie
        w tym czasie.
      • Gość: as Re: Copernikus to sciema jak nic !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:38
        Cieszę się, że umiesz już czytać no ze zrozumieniem jeszcze spółek masz na
        bakier ale edukujesz się.
        Jak cała ziemia jest we władaniu tej spółki to Copernikus miałby kupować spółkę
        i ziemie oddzielnie?
        A czy skazano tych panów wyrokami prawomocnymi?
        Czy prezesowi tej spółki coś udowodniono, bo w gazetach nawet prokuratura
        napisała, że pani ........ nie ma z aferami żadnego związku
      • Gość: JaśkozKolbuszowej Re: Copernikus to sciema jak nic !!!!!! IP: 217.153.150.* 30.08.06, 16:14
        a ja myślę, że faktycznie Copernikus to ściema, przede wszystkim dlatego, że ta
        firma to Copernicus, a nie Copernikus i Colombo znalazł niewłaściwego kozła
        ofiarnego, hehehe
      • Gość: JaśkozKolbuszowej Re: Copernikus to sciema jak nic !!!!!! IP: 217.153.150.* 30.08.06, 17:23
        ...ale tak na poważnie, to mnie tam po drodze i akurat przy wjeździe do miasta ;)))
        ...a już tak zupełnie na poważnie, to jednak Colomba cechowała wyjątkowa
        zdolność logicznego myślenia i łączenia faktów, zaś p. Artur_Colombo chyba
        pewnych rzeczy nie kojarzy. Nie należy daleko szukać. Dwa lata temu hotel
        Rzeszów był to tak sobie prosperujący hotel, ale podkreślam - hotel. Byłem ze
        dwa razy na jakichś weseliskach w dosyć dużych odstępach czasowych i niewiele
        się zmieniało. W międzyczasie zrobili jakąś modernizację, ale generalnie
        gierkiem hotel świeci do dziś. Tyle, że wycena obiektu, w którym prowadzi się
        działalność hotelową to pewnie insza inszość, niż gdy hotel już stanowi źródło
        gruzu pod budowę obwodnicy p. Prezydenta, hehehe. Oooo, właśnie, tutaj trzeba by
        było się zastanowić, czy ten p. Kosoń to nie robi takiego biznesu z p.
        Prezydentem, no dobrze, ale miało być poważnie...
        Tak więc branie wyceny sprzed dwóch lat, kiedy była inna sytuacja obiektu i nie
        uwzględnienie tego, że dziś zatrudnienie w hotelu to dla Cushmana, czy
        Copernicusa, pewnie tylko niepotrzebne obciążenie, a najlepiej, żeby hotelu tam
        w ogóle nie było, no ale że jest, to trzeba go jeszcze zburzyć i trochę
        pieniędzy wywalić w błoto... pardon, w gruz ;), to jakieś nieporozumienie, albo
        po prostu niewiedza, choć lepiej brzmi dla detektywa to pierwsze ;))
        Tak też biorąc pod uwagę powyższe, wycena "hotelu" się trochę zmieni i chyba nie
        muszę już sugerować, że nie powinna być wyższa, mimo upływu czasu i wzrostu cen
        nieruchomości. Na oko co prawda chłop w szpitalu umarł, ale myślę, że same
        grunty Semako mają wartość jakieś 10, no może 15 milionów, ale zaglądając do
        bilansu spółki... zajrzałem, a co (przepraszam za dygresję, ale KRS i bilans
        spółki Semako dostałem szybciej, niż mój własny KRS, pewnie po tych rewelacjach
        prasowych mieli już wydrukowane, hehehe), w końcu trzeba być wiarygodnym ;)))...
        znajdujemy tam jeszcze bagatela prawie 11,5 mln złotych długu.
        Dla co bardziej sprawnych algebraików rezultat mojego dochodzenia powinien być
        już jasny, dla co słabszych postawiłbym pytanie, za co panowie z Copernicusa
        zapłacili 200 tys. złotych skoro, zupełnie nie wiadomo, czy rada uchwali plan
        dla tej inwestycji? Ryzykanci. No tak, ale bez ryzyka nie ma zysku, coś w tym jest.
        Na marginesie, to mam jednak nadzieję, że moja żona będzie mogła pojechać do
        jakiegoś rozsądnego centrum handlowego, może nawet do Cushmana, bo Europy mamy
        już dosyć, o Ameryce nie wspomnę. Nie ma gdzie zaparkować, dwa razy moją babę
        już przytarli... brakuje nam trochę cywilizacji.
        Szanowni Radni, pomyślcie o naszym mieście nie w kategorii, przepraszam, swojego
        własnego folwarku, a w kategorii wspólnego dobra, bo Wasze żony pewnie mnie po
        cichu popierają ;))).

• Gość: Paweł Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: 81.15.189.* 28.08.06, 21:29
      Niszczą wszysko i Rzeszów i Podkarpacie lud ciemny łatwiej manipulowac i o to
      im chodzi. Dobrze, że jade do Szwecji mam w dupie ten po..y kraj!!!
      • Gość: revenant Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: 82.177.97.* 28.08.06, 22:29
        szlachta - szmaciarz, ramski h.j, kultys k..wa, dzierżak święto.. itd ot i
        mamy wesołe miasteczko rządzą nami ścierwa szmaciarze i poprostu skrajne
        zdewociałe debile jakich szukać daremnie w całym chyba kosmosie pis lpr i inne
        prawicowe szmaty jesteście zereo absolutne idziecie jak tytanic na dno samych
        piekieł tam wasze miejsce a i to za
        mało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Dinn Re: do Pawełka IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 28.08.06, 23:14
        "Dobrze, że jade do Szwecji mam w dupie ten po..y kraj!!! "
        Tym lepiej dla nas spadaj do Szwecji tam bedziesz tylko robolem!!! smieciem
        zarobkowym aaa i nie wracaj !!! a tu bedzie wiecej miejsca dla ludzi co szanują
        Ojczyzne !!!!
        • Gość: Paweł Re: do Pawełka IP: 81.15.189.* 28.08.06, 23:20
          Wole być tam robolem niż taki zerem jak ty!!!
        • olias jaką ojczyznę, idioto? 29.08.06, 17:45
          gdzie ty tu widzisz ojczyznę?
          • Gość: Dinn Idiota tak masz na drugie Olias ??? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 29.08.06, 20:20
            Bitch
      • Gość: Dinn Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 28.08.06, 23:16
        Pawełku tylko nie wracaj !!!! My Ciebie nie chcemy
        • Gość: Paweł Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: 81.15.189.* 28.08.06, 23:22
          Rub dobre oscypki kmieciu bo do tego się nadajesz!!!
          • Gość: arti Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: *.rzeszow.mm.pl 29.08.06, 10:00
            pawle , ciekaw jestem co ty zrobiles dla kraju,, ja nie znosze tych naszych
            radnych , ale chociaz wlozylem minimalny wklad i potrudzilem sie napisac maila
            do tych pisowców calych - na jeden uzyskalem nawet odpowiedz . Powiesz ze to nic
            nie da ?? ale zawsze warto walczyc , bo lepiej jest robic cos nic nie robic nic
            i uciekac do innych .
          • Gość: Dinn Re: Do Pawełka IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 29.08.06, 13:46
            -"Rub dobre oscypki kmieciu bo do tego się nadajesz!!!"-
            Śmieszny jesteś!! Twa ortografia pozostawia wiele do życzenia.!!!
            Ciekaw jestem gdzie w tej Szwecji pracujesz, bo po tych błędach pewnie na
            budowie albo przy oborze! Mam tylko jedno do Ciebie nie trawie ludzi, którym
            brak szacunku do Ojczyzny.
            Dlatego jak lepiej Ci na budowie w Szwecji to jedz i nie wracaj!!
            A my z pewnością na Ciebie nie będziemy czekać.

Pozdr...
    • penumbra Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania 29.08.06, 00:53
      Ja też nie jestem za tą inwestycją, przynajmniej jej lokalizacją. Jest zbyt
      blisko centrum miasta. Szkoda, bo takia inwestycja by sie przydała, ale nieco
      dalej od ścisłego centrum, gdzieś na obrzeżach to ok .
      Pozdrawiam
      • Gość: Galerian Centrum w centrum! IP: *.resman.pl / 84.38.160.* 29.08.06, 01:31
        Hm, nie rozumiem dlaczego dalej od centrum. Czy hotel 4-gwiazdkowy i biurowiec
        trzeba wybudować poza centrum, dlaczego? Toż to nonsens wybudować hotel w
        polu... Amerykanie 30 lat temu budowali galerie handlowe poza centrum i dziś
        wydają miliardy, żeby te centra ożywić, proszę poczytajcie troszkę o urbanistyce
        bo struktura i życie miasta to nie takie "hop siup". Uważam, że obiekt Cushmana
        poza miastem tylko wzmoży ruch samochodowy, bo do hotelu Rzeszów każdy może
        dojechać rowerem czy autobusem w max 15 minut, można nawet pokusić się o spacer.
        Żeby dotrzeć dalej potrzebny jest samochód a to oznacza korki, których nikt nie
        lubi:) Pozdrawiam.
        • Gość: Why Re: Centrum w centrum! IP: *.bmm.com.pl 29.08.06, 07:59
          Jeden spokojny, rzeczowy i rozsądny głos w tej dyskusji. Podaj swoje nazwisko i
          startuj na radnego, mój głos masz jak w banku :)
    • Gość: przemo Re: Inwestycja przy hotelu ze znakiem zapytania IP: 81.15.189.* 29.08.06, 12:23
      wrrrr..... aaaaarrghhh.... co za kretyni Ci radni.... wrrr.... nie moge doczekac
      sie wyborow jesiennych!!
    • Gość: rafal Mogłbym po raz kolejny ich zbluzgać.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:38
      ..ale po prostu na nich NIE ZAGŁOSUJE :)
      • Gość: res Re: Mogłbym po raz kolejny ich zbluzgać.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:43
        o której jest ta sesja.
        • Gość: mieszkaniec Re: Mogłbym po raz kolejny ich zbluzgać.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:15
          od 8.30
    • olias ale jaja!! 29.08.06, 17:40
      jednak wymyślili nowy powód.
      Jeśli Rzeszów wybierze te bydlątka ponownie - to ja zaczynam zbierać podpisy o
      likwidację województwa. Idę do Lublina. Z takimi kołkami to ja nie chcę.
      Przecież tu potrzeba psychiatry albo CBŚ.
      • Gość: Mirek Re: ale jaja!! IP: *.nat.rsk.pl 31.08.06, 08:53
        To mozliwe tylko w Rzeszowie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka