Gość: bogi IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 22:25 już kiedyś na forum pojawił się ten temat . Co sądzicie o pomyśle otwarcia takiej knajpy w Rzeszówku - jakie mogłoby być zainteresowanie takim pubem . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kris Re: knajpa irlandzka IP: 192.168.1.* 26.11.01, 22:54 Podobno powstała już taka przy ul. Strzyżowskiej gdzie czworonogi zadkami dają głos. Ja czekam na jakąś w centrum może to być nawet pub szkocki lub angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dublin Re: knajpa irlandzka IP: 192.168.1.* 27.11.01, 14:36 Czy ktoś życzliwy może mi powiedzieć czym się różni knajpa irlandzka od szkockiej, polskiej, węgierskiej, kanadyjskiej, argentyńskiej itd ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: knajpa irlandzka IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 14:46 Gość portalu: dublin napisał(a): > Czy ktoś życzliwy może mi powiedzieć czym się różni knajpa irlandzka od > szkockiej, polskiej, węgierskiej, kanadyjskiej, argentyńskiej itd ??????? Jak sama nazwa wskazuje... tylko nazwą. Tak naprawdę to nie mają nawet prawdziwych dań z właściwego sobie regionu. Tylko nazwy w menu są narodowe np. zamiast mielony jest to kotlet mielony a la (tu należy wstawic nazwę kraju). ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtc Re: knajpa irlandzka IP: 212.244.110.* 29.11.01, 13:05 na tym osiedlu głupi chamie prawie w ogóle nie ma psów, tylko kultura i czystość. W twoim centrum nie brak za to rzygających pijaczków i walących się ruin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: knajpa irlandzka IP: 192.168.1.* 30.11.01, 01:22 Gość portalu: xtc napisał(a): > na tym osiedlu głupi chamie prawie w ogóle nie ma psów, tylko kultura i > czystość. W twoim centrum nie brak za to rzygających pijaczków i walących się > ruin. Szkoda że nie ma najlepszych przyjacieli człowieka, bo to bardzo miłe stworzenia. Z kultury to zapewne macie operę i balet. A czy ty nigdy nie puściłeś hefta i nie odlałeś się między ruinami ? Nie mam nic przeciwko rzeszowskim sabarbiom typu Strzyżowska, lecz nie będe tam jeździł na browar gdyż MPK tam nie dochodzi, a własnym karem nie pojadę bo z automobilizmu po pijaku już wyrosłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: knajpa irlandzka IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 14:37 Gość portalu: bogi napisał(a): > już kiedyś na forum pojawił się ten temat . Co sądzicie o pomyśle otwarcia > takiej knajpy w Rzeszówku - jakie mogłoby być zainteresowanie takim pubem . Przypuszczam, że byłoby pewne zainteresowanie, ale ruch byłby niewielki. Rzeszowskie knajpy oblegane są przede wszystkim przez gówniarzy, których nie byłoby stać na Guinessa, Harpa czy też Tullamore Dew. W prawdziwym irlandzkim pubie nie można sprzedawać Leżajska i prowadzić go może tylko Irlandczyk. W przeciwnym razie będzie to tylko nędzna podróba. Zresztą i w Dublinie ciężko znaleźć prawdziwy taki pub. Trzeba na jechać na wiochę. Polecam Ballinę i Belderrig (Mayo County). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: knajpa irlandzka IP: 192.168.1.* 30.11.01, 01:39 Gość portalu: des napisał(a): > Gość portalu: bogi napisał(a): > > > już kiedyś na forum pojawił się ten temat . Co sądzicie o pomyśle otwarcia > > > takiej knajpy w Rzeszówku - jakie mogłoby być zainteresowanie takim pubem > . > > Przypuszczam, że byłoby pewne zainteresowanie, ale ruch byłby niewielki. > Rzeszowskie knajpy oblegane są przede wszystkim przez gówniarzy, których nie > byłoby stać na Guinessa, Harpa czy też Tullamore Dew. W prawdziwym irlandzkim > pubie nie można sprzedawać Leżajska i prowadzić go może tylko Irlandczyk. W > przeciwnym razie będzie to tylko nędzna podróba. Zresztą i w Dublinie ciężko > znaleźć prawdziwy taki pub. Trzeba na jechać na wiochę. Polecam Ballinę i > Belderrig (Mayo County). > Niestety w polskiej rzeczywistości - wyspiarskie paby; Ginesy czy inne Dżon Bule we Wrocławiu, Krakowie czy Lublinie leją polską pianę. W przeciwnym wypadku wsystko by padło. I jeszcze jedno; w Kocie czy Prohibicji klientela raczej nie pierwszej młodości, więc tego typu przybytek przyjąłby się bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB alias IrishMist krotka lekcja goegrafii...? IP: 212.2.187.* 03.11.02, 23:48 Gość portalu: des napisał(a): i w Dublinie ciężko > znaleźć prawdziwy taki pub. Trzeba na jechać na wiochę. Polecam Ballinę i > Belderrig (Mayo County). > zalezy gdzie w Dublinie. zainteresowanym moge podac kilka nazw i adresow.:-) Mayo, owszem bardzo ladne ale... rzeczywiscie wiocha. choc sama ballina jest juz miejscowoscia wieksza /tak mi sie wydaje/. ale powaznie. pub irlandzi byl kiedys moim marzeniem. jednak zeby osiagnac sukces prawdziwy, trzeba by przenies mentalnosc ludzi, nie tylko dekoracje. nie ma rzeczy niemozliwych? a jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldo Re: knajpa irlandzka IP: *.kolbuszowa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 14:07 Przeciez powstaje taki pub tam gdzie byli Dziennikarze a pozniej K-2, czy podzieli ich los, chyba tak. Miejsce kiepskie, ale fajnie czasem wpasc do czegos innego, tylko mam nadzieje ze nie beda lali Lezaka z pipy i Tatry z butelki. Stout-ciki i inne ciemne wynalazki mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: knajpa irlandzka - PUB 12 IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 17:17 hej! to naprawdę jeden z lepszych lokali w Rzeszówku - wszystkich niezorientowanych informuję że MPK jednak dojeżdża i tutaj - rzućcie okiem na rozkład jazdy 6, 36, 32 - fakt nie jeżdżą zbyt często, ale można zawsze przejść na nóżkach na 17... Klimat jest jedyny w swoim rodzaju (trudno mi powiedzieć czy irlandzki, bo nigdy w Irlandii nie byłam), barmani super sympatyczni, wybór piwka ogromny, no i co najważniejsze ceny na studencką kieszeń. Poza tym, co dla mnie jest dużym plusem, nie spotyka się tam ludzi w mocnym stanie wskazującym - słowem pełna kulturka & pewność spokoju. Pozdrawiam Bywalców :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: knajpa irlandzka IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 20:07 W Rzeszowie najbardziej liczy się czy piwo jest po 5 zł/kufel czy po 4 zł. (nie wiem czy to akurat ceny aktualne) bo osobiście nie gustuję w piwie. Jeśli irlandzkie piwo będzie w cenie polskiego to zrobisz biznes , ale to raczej hipotetyczna sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleblak Re: knajpa irlandzka IP: *.rsk.pl 02.11.02, 00:06 Irlandczycy szczytują!? Odpowiedz Link Zgłoś