trusia82 05.06.07, 21:24 Poradźcie co na ślimaki czym zwalczyć, cała działka zaatakowana. Do tej pory nie było, po tych deszczach jest tak aż grubo. Za wszelkie rady z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sol Re: plaga ś;limaków- pmocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:49 posolić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: plaga ś;limaków- pmocy IP: *.ostnet.pl 05.06.07, 22:56 Spróbuj ślimaxu - nic innego nie działa. Obsypałam wczoraj granice działki i dzis mam tam wstrętną galaretkę - żrą aż miło! Najważniejsze, że moje roślinki sa już bezpieczne! Polecam - w RCMB spore wiaderko kosztuje 19zł. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: plaga ś;limaków- pmocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 06:49 ja o wapnie słyszałm, albo zbieraasz je izasypujesz wapnem--wapno+oblsizgłe ślimaki whodzi w reakcję i wypala gady, a jak już suchona działce tomożesz obsypać grządki i będą włazić i w wapni i sie zame unicestwiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: plaga ś;limaków- pmocy IP: *.ostnet.pl 06.06.07, 15:26 Tylko ślimaks działa grupowo i długo lub sól pojedyncze eksponaty,ale to "walka z wiatrakami." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: plaga ś;limaków- pmocy IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 06.06.07, 19:17 Doraźnie bez szkody dla środowiska - wyzbierać. Odwrotnie zainteresować problemem służby ochrony środowiska (lub innych - może służby weterynaryjne)i polityków. Tego roku ślimaki zjedzą nas z butami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik Re: plaga ś;limaków- pmocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:13 Najlepsza jest sól! zasolonego ślimaka nie jedzą inne ślimaki-sprawdZiłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: plaga ś;limaków- pmocy IP: *.171.40.46.crowley.pl 07.06.07, 07:22 ale sól niszczy ziemię--więc coś za coś... Odpowiedz Link Zgłoś