Dodaj do ulubionych

Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie

IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.07, 21:25
A ja myślę że jedynie wypieprzenie Tuska z PO może poprawić
notowania partii.
Ale mam nadzieję, że sam odejdzie w niepamięć, jak mu się kolejny
raz nie uda nic ugrać. Generalnie to właśnie Tusk mnie zraża do PO,
po prostu brak charyzmy. A już całkowicie nie mogę sobie wyobrazić
go jako prezydenta. Cos mi się zdaje że wybory spowodują rozłam w PO
i czeka nas koalicja popisowa z frakcją prawicową pisu.
Obserwuj wątek
    • sceptyk31 Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie 09.10.07, 21:41
      Niestety PO w naszym wojewodztwie dużo nie wywojuje m,in, z powodu
      słabych w sumie kandydatow. PiS jest tu tak mocny z powodu jakości
      swoich kadr, ale z powodu slaBOSCI konkurencji
    • Gość: Bobo Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.nm.e-zet.pl 09.10.07, 21:41
      Tobie Jonny jak baletnicy... przeszkadza. Ty o charyzmie? Dziś o
      charyzmie mysleć?
      Zmiana lidera to rzecz naturalna: ani Kaczyński nie będzie wiecznie
      szefem , ani Tusk, ani Lepper.
      • Gość: Yupi Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.164.unknown.vectranet.pl 09.10.07, 22:00
        Charyzmę to miał Josif Wisarionowicz,teraz Putin,i ci co w zaścianku Podkarpacie
        a którym się to marzy jak autorowi.
        • Gość: paniaga Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 22:29
          A mnie jest wstyd, że ziemia rzeszowska chce głosować na
          czerwińczyków. Niech ktoś sprawdzi jak zachował się ojciec Kaczorów
          po powstaniu ? !
          • wiezet Chyba po powstaniu z łóżka 11.10.07, 13:34
            no
        • Gość: Jolka Re: Lider PO przyjechał zrobic wiecej szkody .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 22:30
          Tusk i koledzy z KLD inwestorzy z Gdanska z firmy Inwestor i Atext zrobili juz
          szkody na podkarpaciu. Lider potrafi jedynie pomagac kolegom w tym aby nie
          odpowiadali za oszustwa przed sadem.
          • Gość: Axe Szkodę to Ty robisz ... IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 10.10.07, 00:07
            Jeśli masz dowody na przestępstwo to powinnaś to natychmiast zgłosić
            w prokuraturze (jakby co to min. Ziobro chętnie pomoże). W
            przeciwnym razie jesteś współwinna, bo kryjesz przestępców. Jeśli
            natomiast dowodów nie posiadasz to sama popełniasz wykroczenie -
            pomawiasz ludzi.
    • Gość: Mikael Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 22:43
      "Zostałem inteligentem bo zagłosowałem na PO" - bardzo dobre hasło,
      wiele mówiące o wyborcach tej partii. Jestem rozbawiony jak różni
      ludzie uważający się za inteligentów są zafascynowani PO a nie mają
      nawet podstawowej wiedzy o jej programie. Różnym zmywakom wydaje się
      że jak zagłosują na PO to będzie ich to nobilitować. Ja na PO nigdy
      nie zagłosuję z prostego powodu - nie będę szkodzić swojemu miastu.
      Warto przypomnieć która partia najgłośniej protestowała przeciwko
      przyjęciu algorytmu podziału środków z RPO korzystnego dla wschodu
      kraju, skąd wyszła inicjatywa "miliardy euro dajcie nam na euro"
      (pomorscy działacze PO chcieli aby zabrać wschodowi kraju kasę z
      programu RPO Polska Wschodnia i dać je na organizację EURO w Wawie,
      Wrocławiu, Poznaniu i Gdańsku), oraz kto najgłośniej protestował
      przeciw zmianom w programie Infrastruktura i Środowisko, w którym
      rząd PiS dokonał przesunięć środków korzystnych dla Podkarpacia i
      wschodu Polski (np. wykreślono drogę S5 Wrocław-Gdańsk i S11
      Katowice-Koszalin a zamiast tego wpisano drogę S19 Białystok-Rzeszów
      i S7 Warszawa-Kraków). Więc teraz niech nie myślą że przyjadą,
      rozdadzą niebieskie baloniki, coś tam pokrzyczą i przekonają do
      siebie wyborców. Ludzie obserwują kto jest przychylny Podkarpaciu i
      kogo najbardziej boli gdy Podkarpacie ma coś więcej dostać. Dlatego
      mieszkańcy Rzeszowa powinni głosować na każdą partię tylko nie na
      PO.
      • Gość: Axe Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 10.10.07, 00:14
        Czy w ramach tej wielkiej troski PiS o Podkarpacie od dwu lat
        terminal w Jasionce nie może wyjść poza swerę iluzji? A co do dróg
        to zobaczymy, bo już było wiele planów (tej i poprzedniej ekipy), a
        oczekiwanych dróg na Podkarpaciu jak nie było tak nie ma. Oby nie
        było z nimi tak jak z tymi 3 milionami mieszkań ...
        • olias Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie 10.10.07, 07:47
          zważywszy że liberałowie nie zrobili nic na podkarpaciu przez 17 lat
          to PiS w ciągu takiego okresu wybuduje nie tylko terminal ale i parę
          innych rzeczy.
      • Gość: art cześć Mikael! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 00:40
        Szlachta czy Ożóg??? tak z ciekawości pytam... a co z obwodnicą Jarosławia? nie
        słyszałeś? zrujnowałaby budżet dlatego wszyscy pisiusie z Podkarpacia
        zagłosowały przeciw? 2ga sprawa, mój przedmówca wspomniał o Jasionce... gdzie ta
        kasa???? czy wbicie łopaty to też sukces pisiu??? tyle, bo szkoda gadac, daj
        stary na msze a o. Rydzyk ci wszystkie głupoty odpuści gdy zagłosujesz na pisiu.
        • Gość: Mikael Re: cześć Mikael! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 11:56
          Grażyna Gęsicka. Na obwodnicę Jarosławia jest kasa w RPO PW i to
          dużo więcej (jakieś 180 mln zł).
      • olias Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie 10.10.07, 07:44
        zwycięstwo PO to szalony rozwój Wrocławia, warszawy, Poznania i
        Gdańska. nawet Kraków już nie będzie na liście. O rzeszowie Tusk
        zapomni natychmiast gdy zabierze nam kasę. Oczywiscie nie zdoła -
        więcnie zabierze ani A4 ani lotniska. Choć pomysł, by loty do USA
        odbywały się z Wrocławia, nie z Rzeszowa da się uzasadnić. Wszka
        będziemy mogli dzięki A4 sprawnie dostać się na lotnisko
        wrocławskie.
        Jestem mieszkańcem ściany wschodniej. Od 1989 r nic tu nie zrobiono.
        Policzmy - autostrady - zero. Lotniska - jedno, bez terminalu. Coś
        jeszcze? Więc mam w d... liberałów, Oddam władzę tym którzy
        ZAUWAŻYLI niesprawiedliwy rozwój Polski. zaś gadania o "zakale Uni",
        o wojnach z dochtorami, o biednych byznesmenach w więzieniach ... a
        co mnie to obchodzi.
        • Gość: Lysy Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.proosto.com 10.10.07, 09:03

mistrzowska mieszanka bzdur i propagandy wg najlepszych pisowych wzorców ;)
        • Gość: jan Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 10.10.07, 13:58
          A kto ma na Podkarpaciu głosować na PO. Każdy kto jest bardziej inteligentny idzie na studia do większego miasta i stamtąd nie wraca. Dużo mądrych ludzi nawet jak pracuje tu, to widzi, że nie ma szans na rozwój bo tylko układy (polityka prorodzinna) i ucieka do większego miasta. Poza tym jest jeszcze emigracja do UK. To nic dziwnego, ze Rzeszów głosuje na PiS. Bo potencjalni wyborcy PO z tego regionu mieszkają teraz w Krakowie, Warszawie, Wrocławiu albo za granicą. Bo Rzeszów traktujemy jako miasto do którego można na chwilę wpaść.
          A jaki wy macie rozwój Rzeszowa za rządów PiS - u nas rządzą ale ludzie z Przemyśla. Za rządów PiS Rzeszów nie ma szans na rozwój, bo nie mogą przeboleć, że Ferenc rządzi - a pisowiec jest mściwy jak nikt inny.
          • Gość: @ jan Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.rzeszow.mm.pl 10.10.07, 22:46
            Wszystko pięknie i ładnie przyjacielu, tylko bardzo mi się nie podoba pierwsza
            część Twojego postu. Znam mnóstwo ludzi, którzy tu zostali i (po studiach/bez
            studiów) bardzo dobrze sobie radzą. Bo problem jest jeden. Nie co oni dla mnie
            zrobili, tylko co ja zrobię dla siebie. 10 lat temu też chciałem stąd wiać (zero
            pracy i tych niby perspektyw) na Zachód. Paru kolesi stuknęło się w w czoło i
            mnie wyśmiało. Mieli rację. Tyle, że tutaj jeszcze duża liczba osób potrafi
            tylko marudzić (przeglądnij nawet pobieżnie to forum). Dlaczego oni tam gdzieś
            nas olewają. Bo my tylko czekamy, aż ktoś coś na DA. Nie. Jeżeli masz jaja,
            zostań posłem i weź to sobie, a nie marudź. Powtarzam jeszcze raz, tacy ludzie
            są w tym mieście. Jak który chce się wybić, to lud go chlast młotkiem. Jak
            biedujemy, to wszyscy, no nie. Albo wolą jakiś spadochroniarzy. A taki
            spadochroniarz zapomni o nas dzień po wyborach. Kompleksy Podkarpacia. Sam
            najwyraźniej jesteś utwierdzony w przekonaniu, że tutaj już nic nie da się
            zrobić. Błąd.
            Co do PO - oni są normalnie ciency. Ja typuję, że na Podkarpaciu dużo ugra PSL.
            (oczywiście nie na I miejscu:)))
    • Gość: Yyy Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.pcz.pl 09.10.07, 22:51
      Podbic to on sobie moze ale oko, ja osobiscie bede głosował ponownie
      na PiS:
      www.3dwhite.pl/?click=892771ad7a5fb3694b1e3f64ee2f348c
      • tkr1953 Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie 09.10.07, 23:36
        Dałbyś sobie spokój z tymi zębami nie wszyscy mają tego typu
        problemy głosuj wedle własnego sumienia lecz zastanów się czy
        aktualnie rządzący i ich program to nie mowa trawa.
    • Gość: jasne01 PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 00:14
      strasznie denerwuje mnie reklamówka PO pokazywana ostatnio w TV nie jestem
      zwolennikiem żadnej z partii ale czy wszystkie nieszczęścia były winną ostatnio
      rządzących, wichury i powodzie też, i mam pytanie czy w Polsce żyją tylko
      lekarze, pielęgniarki, policjanci i nauczyciele, czy tylko o nich musi się
      zatroszczyć nowy rząd a co z resztą Polaków, im może brakować do pierwszego.
      Dobra rada zrezygnujcie z tego filmu tylko denerwujecie rzeczywiście
      potrzebujących ludzi, ja na pewno na was nie zagłosuję, ale na głosach zwykłych
      zjadaczy chleba przecież wam nie zależy dalej trzymajcie z elitami naszego
      społeczeństwa, tak dalej a będzie jeszcze gorzej niż jest, nie życzę powodzenia
      • Gość: art pytanie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 00:50
        Ożóg czy Szlachta bo znowu ten sam IP?
        PS. Ja tez na was nie zaglosuje, za odwracanie kota ogonem (oczywiscie nie tego
        Jareczkowego), bo wg was wszystko co dobrze to kto, pisiu,pisiu,pisiu, z małą
        pomocą ojca dajrektora z Torunia...
    • Gość: art cóż, Pani redaktorko mb... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 00:32
      O Lidlu, sorry, LiDzie (tak chyba się to odmienia) mielibyśmy relację 7x dłuższą
      co do objętości i 17x cieplejszą niż to co Pani przedstawiła w swojej krótkiej
      wzmiance, że lider JEDYNEJ partii która może zagrozić kaczystom odwiedził
      Podkarpacie... szkoda że wytyczne "z góry" są takie, szkoda mi też, mimo pewnego
      szacunku dla Pani, że muszę to wypominać...
      PS. Na lewicę czas będzie zapewne za jakiś czas, nie neguję tego choć daleko mi
      do tych przekonań, ale może jednak teraz lepiej byłoby napisać coś bardziej
      przychylnego PO by "dokopać" kaczystom, a nie pisać że "konferansjerzy dobrze
      się spisali"???
    • Gość: Jerzy Re: Zwyrodnialcy w policyjnych mundurach . IP: *.kolornet.pl 10.10.07, 07:51
      A ty jesteś już trzeźwy?
    • Gość: Tom PO nieskalana dziewica!!??? IP: *.171.192.19.crowley.pl 10.10.07, 07:58
      partia "inteligencji", partia ludzi "wykształconych"... Przecież pamiętam skąd wzięła się PO ; to partia powstała z rozpadu UW i jądra "aferałów" (KLD) - tylko kto pamięta co to były za partie i co im zawdzięczamy; całe bagno ostatnich lat.
      • Gość: Lysy Re: PO nieskalana dziewica!!??? IP: *.proosto.com 10.10.07, 14:22
        Przecież pamiętam skąd
        > wzięła się PO ;

a pamiętasz np. taka partie PC ([Nie]Porozumienie Centrum).
        Albo ZChN? to takie partie, które kilka lat temu ludzie w wyborach wyslali juz
        na smietnik historii. Obecnie większość politykierów z tych i jeszcze z kilku
        innych, również przegranych partii reaktywowała się w szeregach PiS. Taktyka na
        zmydlenie ludziom oczu zawsze była skuteczna.

to partia powstała z rozpadu UW i jądra "aferałów" (KLD) - tyl
        > ko kto pamięta co to były za partie i co im zawdzięczamy; całe bagno ostatnich
        > lat.

UW i KLD rządziły nieustannie przez ostatnie 20 lat. Prawda?
        Czy każdy zwolennik PiS musi pleść głupoty? (pytanie retoryczne)
        • Gość: true Honor, uczciwość, wiedza, kompetencje nie w partii IP: *.rzeszow158.tnp.pl 10.10.07, 15:09
          To są cechy osobowe. Dotyczą tylko i wyłącznie ludzi i to ludzi
          trzeba wybierać. Partie, to szyldy i pustosłowie. A ordynacja wcale
          nie jest po to, żeby sejm odzwierciedlał polityczne preference
          rodaków. Ordynacja ma służyć do wybrania najlepszej reprezentacji.
          NAJLEPSZYCH REPREZENTANTÓW!!! I tylko tyle.
          A co mamy za sprawą ordynacji proporcjonalnej?...
    • Gość: Tomasz Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 09:10
      Nie będę na nich głosować. Dobry schow to za mało. Trzeba mieć pomysł na
      rządzenie, a nie na krytykowanie wszystkiego.
      Po prostu jak większość z moich znajomych zagłosuję na PiS, a konkretnie na Ożoga.
      • Gość: Lysy Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.proosto.com 10.10.07, 14:05
        > Po prostu jak większość z moich znajomych zagłosuję na PiS, a konkretnie na
        Ożoga.

no, to sobie znalazles kandydata z pomyslem ;)))
        i z efektami ;)

i po co tu ludziom cokolwiek tlumaczyc jak i tak zaglosuja na nieudaczników
        typu p. Ożóg. Ręce opadają do kostek :(
    • Gość: jano Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 11:49
      Tusk won - zresztą wynajęcie filharmonii zamiast hali na podpromiu
      świadczy o tym że jest ich mało maluteńko
      • Gość: ~luna Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 19:09
        nawet ciebie jano widziałem na hali na podpromiu

pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4
    • Gość: Lena Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 19:29
      Mnie tez nie podoba się Tusk. ale nie można zrażać się do jednej
      osoby i pogłębiać całe ugrupowanie. Przecież Tusk odejdzie a na jego
      miejsce wejdzie Rokita ze swoją Nell, to jest pewne w 100%.
      Będę głosował na PO, bez względu na Tuska
    • Gość: Wiola Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 19:37
      ale jesteś głupi rozrabiaka, głosuj na PiS i nie wciskaj nikomu
      swoich bzdur
      • Gość: ~luna Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 20:24
        to już lepiej głosuj na Leppera niż na PIS, mniejsze zło ...
    • Gość: mikel Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.10.07, 08:06
      Coś mi się wydaje że Platforma na Podkarpaciu dostanie w tyłek.
      • Gość: Zeno Re: Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:31
        Moze i do stanie
        ale jak nie to utrze kaczorowo-rydzykowo-czarnosukienkowo mafijnym układom nosa.

Każdy lepszy niż PISIOR

PIS - Przeproście i Sp............
    • Gość: jackIE Lider PO przyjechał podbijać Podkarpacie IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 11.10.07, 10:46
      podkarpacie głosuje na na PiSuarów dlatego jest zaściankiem całej Polski i pewno
      dalej się tutaj nic nie zmieni skoro mamy tak skrzywioną mentalność!!! PO nie
      jest idealnym rozwiązaniem ale jest alternatywą.
    • wiezet A mnie się marzy wspólna chata.. 11.10.07, 13:44
      tyle że wszystkie świnie i barany byłyby w chlewie, nie u bramy. Gąsie, kury i
      kaczory, na wybieg wymarsz, nie w salony. A piesy wszystkie oraz Saby do budy
      mieszkać , by mebli nie kąsały.
    • dziwny_gosc A jak PO traktuje Podkarpacie? 11.10.07, 16:30
      Jakiś czas temu chciano wysłać "za karę" Rokitę na rzeszowską listę PO. Byl też
      taki plan żeby J. Pitera startowała z Podkarpacia, co by nie przeszkadzała
      Tuskowi na warszawskiej liście. Jeśli taki pomysły rodzą się w platformiackich
      głowach, to chyba świadczy jak ten region jest przez nich traktowany, miejsce
      zsyłki dla niewygodnych. Taka polityczna Syberia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka