Dodaj do ulubionych

Tragiczny poziom usług MPK

30.04.08, 11:58
Temat jest wałkowany od lat i mam takie pytanie: czy znacie choć
jedną osobę zadowoloną z usług MPK? Ja nie znam nikogo. Nawet na
forum trudno znaleźć pozytywną opinię. Autobusy jeżdżą stadami,
notorycznie odjeżdżają za wcześnie, na linie miejskie dają stare
wraki a nowe autobusy jeżdzą do Boguchwały czy Głogowa, kierowcy
jeżdżą tak jakby wozili ziemniaki (już chyba każdy ma dość tego
szarpania, gwałtownego ruszania, przyspieszania przed samym
przystankiem)

Wczoraj autobus linii nr 6 który miał być na pl. Wolności 23:29
przyjechał 23:24! (mam to nawet na bilecie) i potem dalej jechał za
szybko (kurs w stronę Ustrzyckiej).

Dziś byłem świadkiem jak kierowca autobusu 740 na linii 19 o 8 rano
wydarł się na pasażera za to że chciał kupić u niego bilet (do czego
miał prawo). Nie dość że tyle zarabiają (z tego co wiem więcej niż w
Krakowie) i mają dodatkowe przywileje, to jeszcze potrafią być tak
chamscy i do tego grozić strajkiem.

Niech w końcu prezydent Ferenc zrobi coś z tym MPK, podejmie jakąś
decyzję bo tego już nie można znieść!
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Tragiczny poziom usług MPK IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 30.04.08, 13:17
      Tydzień temu pisałeś że właściwie nie jeździsz autobusami mpk,dziś okazuje się że jesteś wręcz uzależniony od nich,no cóż sam siebie podważasz,to żałosne, więc dlaczego miał byś być wiarygodny.
    • niya Re: Tragiczny poziom usług MPK 30.04.08, 13:36
      może zatrudnij się jako kierowca MPK skoro tyle zarabiają, uskładaj na samochód
      i będziesz miał spokój :), w Rzeszowie i tak tragicznie nie jeżdżą, owszem
      kultura niektórych kierowców pozostawia wiele do życzenia, ale czy na pewno jest
      aż tak tragicznie? w ładny dzień, spokojnie można pokonać trasę do centrum
      miasta praktycznie z każdej części Rzeszowa w pół godziny, gdyby więcej osób
      ruszyło tyłek zamiast czekać 20 minut na autobus po to aby przejechać 4
      przystanki to by mniej narzekania było :). Jeżdżę autobusami dużo bo jestem na
      nie skazana i słowo daję mogę na palcach jednej ręki policzyć sytuacje kiedy
      miałam prawo być naprawdę wnerwiona bo autobus się spóźnił ( a i to przez
      korki). Kierowca może odmówić sprzedaży biletu gdy nie ma wydać reszty.
      Strasznie marudni ludzie siedzą na tym forum zauważyłam, nic wam nie odpowiada,
      najlepiej jest narzekać i obwiniać o wszystko innych, każdy z nas pracuje gdzieś
      i czy inni nie mają powodów na nas narzekać? zawsze jesteście w zajebistej
      formie aby usmiechac się od ucha do ucha i być miłym dla każdego?
      Wiem, że zaraz zostanę zjechana, ale proszę bardzo wyżyjcie się na mnie bo
      przecież macie milion powodów aby narzekać, być zgryźliwymi, irytującymi czy po
      prostu upierdliwymi. Smutne to, że młodzi ludzi jacy tu w większości siedzą są
      takimi marudami i smutasami.
      Miłego dnia życzę, wiosna przyszła więc ruszcie tyłki na świeże powietrze
      zamiast narzekać na wszystko i wszystkich, wasze życie jest tak bezbarwne że
      tylko na forum macie rozrywkę?
      • Gość: hehe Re: Tragiczny poziom usług MPK IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 30.04.08, 18:09
        Brawo niya!!! W końcu normalny post na tym forum. Pozdrawiam Cię serdecznie! Aż
        miło się czyta! Spokojnego weekendu. :-))))
    • Gość: pw Re: Tragiczny poziom usług MPK IP: *.nat.rsk.pl 30.04.08, 19:39
      Zgadzam sie. Autobus na linii 11 notorycznie sie spóźnia i to w róznych porach dnia. Dzisiaj po 16 wogóle nie przyjechał. Autobus 10 spóźnił sie dzisiaj 20 minut. To chyba nie jest normalne. Korki powinny byc wliczone w rozkałd jazdy.
    • Gość: xxxxxxxxx Re: Tragiczny poziom usług MPK IP: 78.133.188.* 30.04.08, 21:13
      sprywatyzować ;) od razu byłoby lepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka