1skarbek2012 27.09.08, 09:23 Hej! W tym roku zaczynam studia dzienne na WSIzie na kierunku ekonomia i chciałabym kogoś poznać najlepiej z tej uczelni bo to mój pierwszy rok i nikogo tutaj nie znam a fajnie byłoby mieć jakichś nowych znajomych:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ares Re: Studenci WSIZu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.09.08, 10:30 To ci współczuję że będziesz tam studiować to coś to nawet nie można nazwać uczelnią tylko patrzą jakby cię tu oskubać z kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Studenci WSIZu IP: *.rze.vectranet.pl 27.09.08, 10:42 a co? nie ma tam zajec? wykladaja ludzie z ulicy? uczelnia nie ma akredytacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertakid Re: Studenci WSIZu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 13:34 He,he,he ..... akredytację WSiZ pewnie ma. Tak samo jak inne " wyższe uczelnie " w co większych wsiach. Muszę jednak obiektywnie przyznać, że i tak WSiZ prezentuje znacznie wyższy poziom uczenia niż takowe " think tanki " jak przemyska Wyższa Szkoła Czegośtam, czy ropczycka " uczelnia " Nauczania Wszechrzeczy. Młodzi ludzie, nie ulegajcie łatwiźnie, nie wybierajcie się na byle jakie uczelnie w byle jakich miastach. Naprawdę uważacie, że wystarczy tylko " akredytacja " i wykłady tzw. visiting teachers ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Studenci WSIZu IP: *.rze.vectranet.pl 27.09.08, 10:41 nie efektywniej na naszej klasie? :P jest forum uczelni, kierunku... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: Studenci WSIZu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.09.08, 10:57 Ta szkoła to jedna wielka porażka.Tam panuje jeden wielki chaos o dziekanacie nie wspomnąć to albo papiery Ci zginą,albo indeks zginie to oceny pomylą i wmawiają że to twoja wina i każą płacić za poprawki jak tu się zdało w pierwszym terminie.Tylko trzeba chodzić i odkręcać wszystkie ich pomyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
1skarbek2012 Re: Studenci WSIZu 27.09.08, 14:07 To wy tam wszyscy studjujecie że macie takie opinie o tej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Studenci WSIZu IP: *.krak.tke.pl 27.09.08, 14:19 WSIZ to nie uczelnia!!!! szkoda ze tam poszedłeś i co po tej "szkole" bedziesz robił??? tylko bezrobocie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: Studenci WSIZu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.09.08, 15:55 Bezrobocie jest po każdym humanistycznym kierunku obojętnie czy po wsizie czy po jakiejkolwiek innej uczelni.Taka szkoły jak Wsiz powstają tylko po to aby zbijać kasę bo w Polsce jest taka moda że każdy musi mieć wyższe wykształcenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze student Re: Studenci WSIZu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 23:39 Nie popadajmy w skrajności. WSIiZ stwarza możliwości, kwestia tego czy student chce jest wykorzystać. Wg mnie prawda o WSIiZie jest następująca: jeżeli chcesz to wyniesiesz z tej uczelni bardzo dużo przydatnych umiejętności i znajomości (a co;)) i na pewno nie będziesz mieć problemów ze znalezieniem dobrej pracy, jeżeli jesteś leniem to skończysz ją nie przykładając się za bardzo do nauki i powiększysz grono bezrobotnych tumanów psujących opinię tej nie najgorszej uczelni. PS. Ktoś tu wyżej pisał o organizacji pracy dziekanatu - chyba nie miał doświadczeń z URem:) Ja miałem - sto razy wolę WSIiZ Odpowiedz Link Zgłoś
mikael20 Re: Studenci WSIZu 28.09.08, 14:13 Dziekanat na WSIZ działa modelowo. Panie są przemiłe, nigdy nie ma kolejek, zawsze można wszystko sprawnie i szybko załatwić. Widziałem jak wyglądają dziekanaty na publicznych i po prostu nie ma skali by to porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
1skarbek2012 Re: Studenci WSIZu 27.09.08, 17:28 Tylko dlaczego wszyscy moi starsi znajomi którzy ukończyli tę uczelnię mają pracę i to bardzo dobrze płatną i to wcale nie załatwianą przez znajomości. A co mnie obchodzi czy po humanistycznych kierunkach jest praca czy nie chyba ekonomia to kierunek całkiem przeciwny do humanistycznego. Znam kilka osób które studiowału na UR a potem przeniosły się na WSIZ i mówią że na UR byli traktowani jak śmiecie a tutaj wiadomo że sie płaci ale przynajmnie w miarę normalnie traktują studentów. A jeśli ktoś nie studiował tutaj to niech sie nie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
1skarbek2012 Re: Studenci WSIZu 27.09.08, 17:31 Teraz jest coraz więcej prywatnych uczelni i nikogo nie powinno dziwić że się właśnie na taką chodzi a jak ktoś nie ma kasy na prywatne studia to niech nie idzie ale niech też nie krytykuje uczelni na której nigdy nie był. Ja równie dobrze mogę zkrytykować UR czy polibude bo też o tych szkołach wiele złego słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Studenci WSIZu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 18:41 siema :) ja też zaczynam studia na wsizie tylko na innym kierunku :) jak coś to onlyonepablo@tlen.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: Studenci WSIZu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.09.08, 19:25 SKARBEK2012 ja ten Wsiz skończyłem to wiem co pisze.Z przymusu musiałem iść na tą psełdouczelnię bo wcześniej byłem studentem WSSG Tyczyn którą wsiz wykupił.WSSG w porównaniu do wsiz było o niebo lepsze,tylko paru debili okradało uczelnię i musiała zbankrutować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studenci WSIZu IP: 89.174.25.* 28.09.08, 09:51 Nie mam nic do wsizu itd. Śmieszy mnie jednka tok myślenia coniektórych studentów prywatnych szkół wyższych. Piszą takie bzdury, że jak kogoś nie stać na prywatne studia to dopiero idzie na państwowe - nikt normalny nie idzie na prywantną jak ma wyniki z matury(tudzież egz.wstępnego)pozwalające dostać się na państwową. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mikael20 Re: Studenci WSIZu 28.09.08, 14:12 Ohoho wielcy studenci publicznych uczelni się odezwali. Tacy ludzie sukcesu a większość potem haruje za 1200 zł netto. Ja studiuję na WSIZ i bardzo mi to pomaga w rozwoju zawodowym, bo to nowoczesna uczelnia i otwiera horyzonty. A zawodowo radzę sobie bardzo dobrze i nie martwię się że wyląduję na bezrobociu. Co do poziomu nauczania - miałem w tym semestrze 6 egzaminów i 18 zaliczeń, moja była dziewczyna na UR miała 1 egzamin i 3 zaliczenia, pozostawię to bez komentarza. A do tych co śmieją się z wykładowców WSIZu - może mówią wam coś takie nazwiska jak Wiktor Zin albo Aleksander Hall, no ale ignoranci nie muszą wiedzieć o kim mówię. Gratuluję autorce wątku wyboru uczelni, tu naprawdę można fajnie studiować i połączyć to z życiem zawodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Studenci WSIZu IP: *.autocom.pl 28.09.08, 23:24 widać jaki jest poziom na ty wsiz, jej student nawet nie wie, że zin już dawno zmarł, oj ręce opadają, ktoś taki nosi miano student, do łopaty Odpowiedz Link Zgłoś
mikael20 Re: Studenci WSIZu 30.09.08, 13:35 Wiem o tym. Co nie zmienia faktu że był wykładowcą a na UR i innych "super uczelniach publicznych" możecie o tym pomarzyć. Poza tym wykorzystanie tego faktu żeby komuś personalnie dołożyć świadczy o tym że to ty jesteś zakompleksionym tępakiem który po super- studiach na super-publicznej uczelni budzi się z ręką w nocniku z napisem "1200 zł netto" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Studenci WSIZu IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 21:32 Co do poziomu nauczania - > miałem w tym semestrze 6 egzaminów i 18 zaliczeń, moja była > dziewczyna na UR miała 1 egzamin i 3 zaliczenia, pozostawię to bez > komentarza. nie wiedziałem, że poziom uczelni określa się liczbą egzaminów i zaliczeń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1skarbek2012 Re: Studenci WSIZu 28.09.08, 16:31 Ja bardzo się cieszę że wybrałam tę uczelnię i uważam że teraz prywatne uczelnie stają się coraz sławniejsze i coraz więcej studentów je wybiera. I nie mogę znieść tego jak studenci publicznych uczelni potrafią krytokować WSIZ. Rozumiem jeśli ktoś studiował na uczelni publicznej i również na prywatnej to ma jakieś porównanie i może coś na ten temat powiedzieć ale jeśli ktoś studjuje tylko na publicznej to niech się na temat WSIZu nie wypowiada. Wiem że wiele osób chwali sobię tę uczelnię. Przeczytałam gdzieś na forum że WSIZ to "poziom żłobka" oczywiście napisał to student uczelni publicznej. Prawda jest taka że na tej uczelni jest bardzo dużo nauki i co najlepsze dużo praktyki której brakuje np. na UR i to mże powiedzieć prawie każdy student WSIZu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: Studenci WSIZu IP: 89.174.26.* 28.09.08, 18:11 A jak wyglądał Twój "wybór" tej szkoły? Od razu zaraz po maturze wiedziałaś, że chcesz płacić za studia na wsiz i nawet nigdzie indziej nie składałaś podań czy też było wiadomo jak...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: Studenci WSIZu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.09.08, 23:35 Wsiz to przedsiębiorstwo do zarabiania kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkka Re: Studenci WSIZu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 16:35 cio to która napisała wiadomość powyżej - żeby zarabiać trzeba zainwestować. a jeśli jesteś taki mądry to też stwórz taką uczelnie i będziesz zarabiał Odpowiedz Link Zgłoś
mikael20 Re: Studenci WSIZu 30.09.08, 13:36 Po prostu zazdroszczą bo ich nie stać żeby opłacić więc siedzą w tych starych, śmierdzących budynkach i żyją snami o tym że jak skończą te "Oxfordy" to osiągną sukces :) Odpowiedz Link Zgłoś
1skarbek2012 Re: Studenci WSIZu 30.09.08, 10:10 Gdybyście nie zauważyli to nie piszecie na temat. Mój post jet odnośnie studentów którzy studjują na WSIZie i z którymi mogę się poznać a nie na temat krytyki tej uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Studenci WSIZu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 17:23 ja jestem ze wsizu na pierwszym roku :) jak cos to pisz na onlyonepablo@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: Kadra WSIiZ IP: *.nat.rsk.pl 02.10.08, 17:59 Samodzielna kadra WSIiZ to głównie emeryci po 70-ce, którzy musieli odejść z uczelni państwowych. Dlatego pracował tam prof. Wiktor Zin. Hall jest tylko doktorem, a takich na Uniwersytecie Rzeszowskim jest na setki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: Studenci WSIZu IP: *.krak.tke.pl 02.10.08, 21:41 gruluej wyboru WSIiZu bo to najlepsza uczelnia Podkarpacia jak spojrzymy przez pryzmat przydatności wykształcenia jakie oferuje... wiem, że zaraz się odezwą frustracji krzyczący zgłoa inaczej ale nawet wielki krzk faktów nie zagłuszy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 UP Re: Studenci WSIZu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.10.08, 22:08 Domi nie rozśmieszaj mnie hehe bo to całkiem zabawne co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuckyLucke Re: Studenci WSIZu IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 16:45 Chciałbym zauważyć że prowadzicie rozmowę nie na temat. Dziewczyna wybiera się na studia i poprosiła o jakieś porady i wskazówki, i co?? I tradycyjnie Polacy zaczęli opluwać się na portalu.Często na portalach zamiast rzeczowej dyskusji widzę wylewane morze żalu i sączącą się nienawiść, jedni obrażają drugich, każdy ma się za lepszego a drugiego ma za gów....o. Kiedyś was ta nienawiść zeżre wspaniali Polacy chrześcijański narodzie:)Jesteście takimi "małymi ludkami". Myślicie że jak dokopiecie drugiemu to sami będziecie lepsi a tylko sami się w ten sposób pogrążacie. Ja studiowałem na zachodzie Europy więc mnie ta dyskusja nie dotyczy, tam wszystkie studia są płatne i jakoś nikt nie narzeka, a system jest dużo lepszy niż u nas. To nie jest ważne na jakiej uczelni kto studiuje tylko co sam sobą reprezentuje i na ile jest przedsiębiorczy, same studia to tylko papier, ale w dzisiejszych czasach niezbędny papier. I pamiętajcie: nienawiść jest zła a miłość jest ok, czyńmy więc miłość :P :P P.S. i może, do jasnej ciasnej, ktoś w wreszcie odpowie tej dziewczynie???:P Ona szuka przyjaciół :):) Odpowiedz Link Zgłoś