Gość: JUREK IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 10:18 czy może mi ktoś pomóc? w wyborze tv LCD 32"?, co kupić za ok 2,5 -3 tys zł? z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marilka Re: tv LCD32 IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 11:27 no własnie, ja tez jestem tym zainteresowana, pomoże ktoś dziewczynie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marilka Re: tv LCD32 IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 13:27 no własnie, możliwe że są..ale jakie?, podasz jakowes namiary, piękne dzieki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVANS Re: tv LCD32 IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 22:33 3 modele: Panasonic 32LX85 Samsung 32a756 Sharp 32RD8 zapraszam do Avansu na Rejtana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Re: tv LCD32 IP: *.nat.rsk.pl 03.12.08, 10:15 wszystkie te telewizory włącznie z full HD tylko na 3 lata od 2012 r.będzie sygnał cyfrowy gdzie żaden telewizor na naszym rynku nie odbierze,trzeba kupić wtedy przystawke za 500 zł,lepiej poczekać i kupić wtedy nowe odbiorniki już przystosowane do odbioru w systemie MPGE 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusiu4 Re: tv LCD32 IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.08, 14:01 ludzie idziecie do sklepu prosicie sprzedawce o podłaczenie kilku modeli ,tylko z jednej anteny i sobie wybieracie ten co wam sie najbardziej podoba ,proste? Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: tv LCD32 01.12.08, 14:50 a nie lepiej kupić plazmę niż lcd? plazma daje bardziej naturalne kolory, lepszą czerń; minus plazmy tona pewno większa prądożerność niż lcd, mniejsza ostrość na pewno i plazma i lcd muszą mieś: dvi, hdmi, fajnie jak full hd; możliwie największą rozdzielczość Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: tv LCD32 01.12.08, 14:58 LCD i plazmy które wyglądają na dobre: lcd- 32": Samsung LE32A656 ok 2200zł Samsung LE32A551 ok 1900zł plazmy: PANASONIC TH-37PV80 (37") 2100zł Samsung PS-42Q91H (42") 2800zł Samsung PS42A451P (42") 2000zł itd ceny to najniższe z porównywarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUREK Re: tv LCD32 IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 18:53 ,,wyglądaja na dobre "....dzięki za taką pomoc, niepotrzebnie sie wysilałaś...ja oczekuje pomocy od prawdziwych fachowców, , którzy nie wróżą z fusów, ani nie przypuszczają, lecz sa pewni tego co mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: tv LCD32 IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.08, 19:01 Ale tupet i bufonada- "oczekuję pomocy od prawdziwych fachowców", może za dużo oczekujesz w stosunku do kultury jaką reprezentujesz:). Ktoś wysilił się, by coś Ci wskazać i został opluty. Jest mnóstwo forów tematycznych tylko uważaj, bo buszują tam tez sprzedawcy ze sklepów internetowych , którym nie schodzą dane modele. Musisz bazować na opinii znajomych -znawców, ludzi życzliwych, którzy nie dosć, że znają sie na tym to dobrze Ci życzą. Poszukaj wśród przyjaciół i znajomych znawców w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmd-rohan Re: tv LCD32 IP: *.rze.vectranet.pl 01.12.08, 20:16 Ludzie Kochani! Popatrzcie sobie na strony sklepów internetowych, albo "porównywarek" typu ceneo, radar itp. Ja pół roku temu kupiłem w sklepie internetowym LCD-32cale, który był o czterysta złotych tańszy, niż oferował mi sklep "dla idiotów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: tv LCD32 IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.08, 20:35 Tylko nasz roszczeniowy Jurek pyta o model telewizora, a nie o cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tv LCD32 IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.08, 20:24 najpierw sie idzie do sklepu "dla idotow"oglada kilka modeli i wybiera ten co nam sie najbardziej obraz podoba nie zwracajac uwagi na parametry jakimi sie przechwalaja producenci ,nastepnie sie idzie do domu i porunnuje z cena w necie jak taniej to sie zamawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUREK Re: tv LCD32 IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 20:38 dziękuje wszystkim za te rady, ale mnie nie chodzi o cene gdzie jest taniej..., tylko o model , który kupić...który lepszy w zakresie cenowym (32 "), 2,5 - 3 tys zł. LG, panasonic, sony, samsung, czy inny? dziękuje za wszelka pomoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwie Re: tv LCD32 IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.08, 01:03 tutaj masz 3 modele , które warto kupić Panasonic 32LX85 Samsung 32a756 Sharp 32RD8 sprawdzone, porównane, przetestowane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: tv LCD32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 12:25 ja jeszcze bym dodał sony32W4000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: tv LCD32 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 20:43 Miałam taki sam problem pół roku temu.Najgorzej mi radzili wszelakiej maści sprzedawcy /mała wiedza duże pseudo fachowe gadanie/.Zasięgnełam rady prawdziwych fachowców.Poradzili najnowszy SONY 32W 4000.Kupiłam przez Ceneo.Nieco ponad 3 tysiące.Ma wszystko co ma mieć.Odbiór rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: tv LCD32 IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.08, 20:51 człowieku masz oczy to widzisz jaki obraz ci sie podoba ,bo jesli chodzi o modele to wszystko jest mniej wiecej tosamo bo robione na tej samej matrycy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benjamin Re: tv LCD32 IP: *.res.pl 01.12.08, 21:00 witaj. po pierwsze w jaki sposób będziesz odbierał sygnał telewizyjny?? Jaka odległość od miejsca oglądanie do telewizora?? może 32 cale będzie za duży?? czy będziesz oglądał na wprost telewizora czy pod kątem?? Masz kino domowe?? zamierzasz kupić?? Będziesz podłączał komputer pod telewizor??Playstation?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: tv LCD32 IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.08, 21:11 a co to ma do tego z jakiego sygnału ,pod jakim katem ,czy komp czy konsola ? i tak kazdy telewizor ma wszystkie wejscia zalezne od potrzeby wiec tylko trzeba wiedziec gdzie i jaki kabel podłaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: tv LCD32 IP: *.nm.e-zet.pl 01.12.08, 21:51 Wszyscy piszący wymyślają cuda niewidy,należy kupować OTVC z tunerem MPEG-4 i lepszym .Nie dawać się nabierać na bajery wchodzi telewizja cyfrowa i takie odbiorniki kupować.Sprzedawcy są po to by sprzedać KAŻDY sprzęt ,a kupujący musi sam wiedzieć czego szuka.Nie patrzeć na cenę w tyś PLN gdy się zakupi bubel analogowy który za chwilę będzie nie użyteczny.Są już obecnie odbiorniki dwu systemowe DVB-T MPEG-2/MPEG-4 i o takie pytać.Najczęściej sprzedający nie mają o tym zielonego pojęcia.Kupujących się zachęca promocjami by się pozbyć starych modeli w najbliższej przyszłości nieużytecznych bo w kraju jest wdrażana technologia cyfrowa w kompresji MPEG-4 i wysokiej rozdzielczości HD.Stare odbiorniki SD analogowe będą tylko ozdobą salonu i trzeba się zastanowić co się kupuje by nie być oszukanym w pięknym drogim stylu.Jeżeli chodzi o LCD cz plazma to już kwestia ceny i gustu ale jeżeli będzie brak nowoczesnej technologii odbioru bedziemy sami sobie winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: tv LCD32 IP: *.wist.com.pl 01.12.08, 23:17 Taaa, juz miała wejśc naziemna cyfrówka mpg2 a zanim zdążyła wejsć już straszą mpg4 :)Ma wejść w 2014 roku,pozatym chodzi tylko o tvizje naziemną.A jakby ktoś nie wiedział to są jeszcze tunery sat i odtwarzacze dvd.Jak ktoś będzie chciał oglądać naziemna będzie mógł dokupić przystawkę i nie bedzie musiał wyrzucac na śmietnik telewizora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boloek Re: tv LCD32 IP: *.150.167.3.csa-net.pl 02.12.08, 00:56 bardzo konkretne pytania np kąt pod jakim się patrzy na TV na lcd nie popatrzysz pod dużym kątem bo nie będziesz widział dobrze kolorów a w plazmie zobaczysz. Jak masz mały pokój to nie ma sensu kupować dużego telewizora bo zmęczysz oczy i żadna przyjemość z takiego oglądania duży telewizor do dużego pokoju. Podłaczenie konsoli do gier przy dynamicznych obrazach w lcd może powstawać efekt smug. Więc aby zdecydować się na telewizor najpierw trzeba sobie zadać kilka podstawowych pytań i wtedy dobierać lcd lub plazam jak już dokonamy tego wyboru to wtedy określamy rozmiar i szukamy konkretnego modelu. Ja też myslałem nad kupnem TV i po zadaniu sobie tych kilku podstawowych pytań stwierdziłem że na razie lcd czy plazma nie są lepsze od mojego wysłużonego kineskopowca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: tv LCD32 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 16:44 a powie mi ktoś czy takie TV bedzie dobry? www.fotoelektro.pl/p/pl/1198/telewizor+lcd+samsung+le37s62b.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryndzus Re: tv LCD32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:13 "dobry" to on bedzie ale telewizor 37 calowy za 1600zł to juz sie mozna domyslec ze wcale nie góruje...lepiej moim zdaniem kupic mniejszy 32 calowy ale lepszy...np Samsung LE33A454...www.agdhome.pl/go/_info/?id=6778&&partner_id=25252525&&code=b965da1e366cf8a6a16fea97420cd885 to oczywiscie jest tylko przyklad bo 32 calowe hd ready samsungi nawet do 2500zł mozesz dociagnać...tak ze pytanie czy najwazniejsza kwestia jest kasa, przekatna, jakosc, marka, wymiar...ja ostatni tydzien dobieralem lcd ale 32 cale bo sie wiekszy nie zmiesci...do 1700zł i wybralem samsung le32a454... Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: tv LCD32 03.12.08, 07:59 to idź sobie do media gdzie obsłużą Cię "fachowcy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tele-mele Re: tv LCD32 IP: *.nm.e-zet.pl 03.12.08, 16:51 Od kiedy to w Media dla wariatów są fachowcy na stoiskach ze sprzętem RTV ?.Byłem tam w ostatnią niedziele przyjrzeć się "owczemu pędowi" na zakup nowego odbiornika telewizyjnego.Istotnie sami"fachowcy" doradzają kupującym,niemającym pojęcia o tym co ludziom oferują byle się towaru pozbyć.Dla sprzedawcy niema różnicy między odbiornikiem z tunerem cyfrowym a analogowym ,o systemach kompresji sygnału już nie wspomnę.Tak trzymać panowie i panie w sklepie dla wariatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryndzus Re: tv LCD32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 21:40 wyobraź sobie że zachowcy od wybierania telewizorow nie oglaszaja sie w gazetach ani nie stoja na roku mediaka z karteczka "wybiore tv za kase"...wiec jesli dany czlowiek nie ma checi czy mozliwosci sam sie dowiedziec co powinien kupic to "fachowcy" z mediaka sa lepsi niz nic...a co do dvb to zanim u nas wprowadza to na wieksza skale(tvp 1,2,3 to troche malo) to dawno standardem bedzie dvb-t+ albo jeszcze co innego i te "nowoczesne" lcd z dvb-t bedzie mozna sobie wsadzic...do szafy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miku Re: tv LCD32 IP: *.rzeszow.mm.pl 03.12.08, 19:48 a co maja robic ?przychodzi taki czesiek i chce kupic telewizor plazmowy choc ma na mysli lcd jest mu wszystko jedno jaki odbior bo i tak niezauwazy roznicy na swojej antenie wiec bierze co leci i jest szczesliwy ze ma plazme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: tv LCD32/plazma czy LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 22:17 Kontrast jest wazny, Philips 327762d ma system pixel plus 2 oraz pobiera tylko 110 watów, inne LCD ponad 140 do 190 watów a plazma znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: tv LCD32/plazma czy LCD 04.12.08, 08:15 plazma rzeczywiście jest prądożerna bodaj w przedziale 200-600 watów, ale jej zaleta jest jakość obrazu myśle jednak że dopiero przy jakości hd może jets znaczna różnica jakości obrazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: tv LCD32 IP: *.rzeszow.mm.pl 04.12.08, 08:27 tylko 110? w tym roku wejda matryce podswietlane lampami led i wezma połowe z tego ,a kontrast na papierku jest nic niewart tak jak i inne parametry ,liczy sie sugestywny odbior obrazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: tv LCD32 IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.08, 10:15 polecam sony 32W4000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motto Re: tv LCD32 IP: *.ostnet.pl 06.12.08, 23:39 kup plazme jesli masz dylemat jaki wybrac LCD i bedzie po klopocie, te wyswietlaja fajnie obraz, ja biore Panasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: tv LCD32 IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 08.12.08, 10:28 raczej subiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motto Re: tv LCD32 IP: *.ostnet.pl 08.12.08, 16:22 w takim razie idz do sklepu RTV i tam zdobedziesz obiektywna informacje, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś