Gość: ADIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 18:23 Co wy rzeszowianie sądzicie o tym mieście.Jakie jest wasze nastawienie i jak wam się podoba??Piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaanawetprzeciw Re: MIELEC 30.10.03, 19:50 Cóż, czasami bywam w Mielcu i odnoszę wrażenie, że to miasto jako jedno z niewielu w województwie nie tkwi w marazmie i rozwija się. Nie jest piękne - aczkolwiek, oczywiście nie licząc starego miasta, nie wygląda źle część COPowsko-gomułkowska miasta, porosła drzewami nawet ma klimat. I ludzie w miarę weseli, co najważniejsze, nie zauważa się tam takiej małomiasteczkowej ciasnoty umysłowej jak w niektórych porównywalnych miastach regionu. Lubię Mielec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADIK Re: MIELEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 13:55 Dzięki za miłe słowa miło to słyszeć.No fakt starówka nie jest najpiękniejsza,ale w budowie jest obwodnica,dzięki ,której rynek zostanie odciążony od ruchu.Może nawet zostanie całkowicie zamknięty i odremontowany i cały zmieniony np.coś jak w Tarnobrzegu,ale pożyjemy zobaczymy. Pozdrowienia z MIELCA dla Rzeszowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaanawetprzeciw Re: MIELEC 31.10.03, 18:27 Z tego co słyszałem, docelowo rynek mielecki miał być odciążony nową trasą - od wiaduktu przez nowy most na Wisłoce i łączyć się z drogą główną poza starówką, ale chyba ten projekt upadł z braku funduszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADIK Re: MIELEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 20:17 Tak słyszałeś,ja dokładnie nie wiem jak miało być,ale wiem jak najprawdopodobniej będzie.Otóż za mostem na Wisłoce zbudowano rondo(koło REG- BENZ-u),z którego w przyszłym roku ma być przebitka właśnie na wiadukt.Zilustruje ci cały plan obwodnicy jadąc od Tarnowa.A więc jedziemy przez most do ronda,przebitką do następnego ronda(koło dawnego kona Bajki,ma ono być zmodernizowane)od niego prosto pod Arala po czym następuje skręt w lewo.Na wprost ulicy Traugutta ma być kolejne rondo z,którego jedna obnoga porowadzi wprost na strefę.Z tamtąd na ulicę Przemysłową i jesteśmy na rondzie koło smoczki skąd prostą drogą można udać się na Rzeszów.Gdy chcemy jechać na Dębicę to z drogi na Rz.skręcamy w prawo w Witosa i już zostaje skręt w lewo i jesteśmy na drodze do Dębicy.I w ten sposób istnieje możliwość zamknięcia rynku i zrobienia go.Myślę że to dobre plany ta obwodnica(wewnętrzna) POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: MIELEC IP: 80.51.255.* 31.10.03, 19:39 Gość portalu: ADIK napisał(a): > Co wy rzeszowianie sądzicie o tym mieście.Jakie jest wasze nastawienie i jak > wam się podoba??Piszcie. Mielec miasto jak miasto, czwarte pod względem wielkości na Podkarpaciu, po Rzeszowie i Krośnie w Mielcu jest najmniejsze bezrobocie, tak pozatym to ludzie tam są całkiem Ok ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: MIELEC IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 20:43 Z tego, co wiem, to drugie nie jest Krosno, tylko Stalowa Wola. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: MIELEC 31.10.03, 22:50 Krosno jest mniejsze od Mielca. Stalowa Wola 72 000 mieszk. Przemyśl 70 000 Mielec 65 000 Krosno 50 000 Odpowiedz Link Zgłoś