Dodaj do ulubionych

PRACA W JAPONII

19.10.05, 21:23
POSZUKUJEMY DZIEWCZYN DO PRACY W JAPONII JAKO HOSTESSY.GWARANTUJEMY OPIEKE
PROMOTORA,ABRDZO WYSOKIE ZAROBKI,KOMFORTOWE WARUNKI PRACY.SZCZEGOLOWE
INFORAMCJE : hostessyjaponia@o2.pl LUB POD NUMEREM 500 264 654
Obserwuj wątek
    • kolomyia OSTRZEŻENIE DLA NAIWNYCH DZIEWCZYN 23.10.05, 07:05
      Zwłaszcza po ostatnich aferach z Polakami we Włoszech.
      ABC HOSTESSY Wymagania pracodawcy(te oficjalne):
      Zaproszona za pośrednictwem kelnera do stolika hostessa, ma za zadanie
      zachowywać się tak, by klient dobrze czuł się w jej towarzystwie
      Hostessa musi przebywać na terenie lokalu w godzinach pracy (zazwyczaj 22:00 -
      4:00). Musi podtrzymywać konwersację z klientem i być dla niego sympatyczna..
      Poproszona do tańca, powinna zatańczyć. Powinna sugerować klientowi możliwość
      zakupu napoi i dań serwowanych w lokalu. Powinna mile pożegnać klienta... Musi
      podtrzymywać konwersację z klientem, Japoński jest językiem dla Polaków nieco
      jeszcze egzotyczny. Jednocześnie jest bardzo prosty, a sami japończycy
      komunikują się bardzo czytelnie(manualnie?). Na początek wystarczą więc
      podstawy angielskiego.. Na miejscu obecni są polscy „opiekunowie”, których
      zadaniem jest między innymi ułatwienie pokonania wszelkich problemów natury
      językowej, organizacyjnej i orientacyjnej
      Miejscem pracy jest jeden z lokali gastronomiczno-rozrywkowych usytuowanych w
      dużych aglomeracjach miejskich lub w ich okolicach. Nasi zagraniczni partnerzy
      współpracują z kilkudziesięcioma takimi lokalami. To, w którym będzie
      pracowała, zależy od tego jakie będzie akurat w tym okresie ‘zapotrzebowanie’
      Dziewczęta są zakwaterowane w niedużej odległości od miejsca pracy w skromnych
      dwu-, trzypokojowych apartamentach, po dwie, góra trzy osoby w pokoju. Czynsz
      za mieszkanie potrącany jest przez pracodawcę od kwoty brutto pensji. Do pracy
      są dowożone busem należącym do właściciela lokalu.
      Zarobki dla hostess kształtują się na poziomie xx brutto za noc pracy. Co po
      odliczeniu wszelkich podatków, składek ubezpieczeniowych, czynszu za mieszkanie
      i innych opłat daje minimum xx netto. Do tego hostessa dostaje prowizję od
      drinków i dań, które w jej obecności nabyli klienci lokalu. Prowizja ta zależy
      wyłącznie od "efektywności pracy" hostessy, więc warto pracować aktywnie.
      Za dni wolne od pracy, a także dni spędzone na zwolnieniu chorobowym
      pracodawca nie płaci!!!
      Kontrakty w zależności od indywidualnych potrzeb i możliwości(Zużycie) trwają
      od 8 tyg. do 6 m-cy. Konieczna jest wcześniejsza deklaracja, na jaki czas
      zamierza się wyjechać. Czas ten można wydłużyć do wyżej wymienionego maksimum.
      Skrócenie go powoduje pewne ściśle określone w umowie konsekwencje!!!
      Najczęściej grupa jedzie razem z Warszawy, gdyż każdorazowo dziewczęta muszą
      przejść w Warszawie nieodpłatne szkolenie z tematu asertywności, przygotowujące
      je do trudnych sytuacji, z którymi mogą się spotkać w pracy !!!
      ______________________________________________________________________________
      Artykuł 204

· § 4. Karze określonej w § 3 podlega, kto zwabia lub uprowadza inną
      osobę w celu uprawiania prostytucji za granicą podlega karze pozbawienia
      wolności od roku do lat 10.
      Artykuł 253
      · § 1. Kto uprawia handel ludźmi nawet za ich zgodą, podlega karze
      pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.

• ewelinaf Re: OSTRZEŻENIE DLA NAIWNYCH DZIEWCZYN 23.10.05, 08:42
        Jak dobrze, ze ktoś napisał, na czym polega praca hostessy w Japonii! Ja sama
        tam mieszkałam i wiem (na szczęście nie z doświadczenia...) na czym to polega.
        Jesli ktos nie ma nic przeciwko (niedwuznacznym) zaczepkom, dogadywaniu,
        paradowaniu z dekoltem do pasa i w kusej spódniczce, a często tez obmacywaniu
        przez podpitych, przeważnie starszych mężczyzn. Praca w Japonii w charakterze
        hostessy zazwyczaj nigdy nie jest legalna!!! Agencje pośredniczące w
        załatwianiu takiej pracy mają tego pełna świadomość! Pracuje się na wizie
        turystycznej dlatego tez pobyt nie może trwać dłużej niż trzy miesiące. W
        każdym momencie trzeba się liczyć z możliwością deportacji do kraju! Kiedy
        jednak dostanie się wizę pracownicza na 6 miesięcy, zarobki są znacznie niższe.
        Dziewczyny w nocnym klubie zajmują się rozbawianiem i umilaniem pobytu w lokalu
        mężczyznom, ma podtekst erotyczny. Nie raz proponowana jest wspólna wizyta w
        Love Hotelu (Hotele przeznaczone do uprawiania miłości, gdzie pokoje w pełnej
        anonimowości wynajmowane są na godziny)!
        Nie ma się możliwości wpływu na to, z kim się chce przebywać i komu
        towarzyszyć. To klient wybiera hostessę a nie odwrotnie. Liczyć się trzeba z
        tym, że nie każdy Japończyk jest przystojny, pachnący i zabawny. Siedzenie i
        picie z za starymi, zgrzybiałymi "furui chinchin'ami" to również zgadzanie się
        na różne obrzydliwe rzeczy jak głaskanie po kolanach itd. W wielu nocnych
        klubach jest obowiązek robienia tzw "dohanów" czyli spędzenia z gościem czasu w
        ciągu dnia aby go później przyprowadzić do klubu. Szczerze powiedziawszy, było
        mi wstyd, że dzięki takiej właśnie pracy Polki w Japonii zyskały wizerunek
        podobny do koleżanek zza wschodniej granicy (na które się tutaj tak niestety
        patrzy). W Tokyo widziałam dużo takich blondynek w Kabuki-cho i Roppongi.
        Nie chce nikogo obrazić i nie mam zamiaru nikogo oceniać. Myślę jednak, ze
        dziewczyny, zwłaszcza młode, które decydują się na prace hostessy, powinny
        wiedzieć, ze trudno im będzie liczyć na czyjkolwiek szacunek. Radzę się
        zastanowić. Hostessa w Japonii to nie to samo co hostessa w Polsce podczas
        targów czy promocji w supermarketach.
        • salma2000 BZDURY PISZESZ KOBIETO 25.10.05, 18:27
          WROCILAM Z JAPONII MIESIAC TEMU I CZYTAM TO CO PISZESZ ROBIAC DUZE OCZY.JA
          PRACOWALAM NA WIZIE 6 MSC BO MAM TROCHW OLEJU W GLOWIE I NIE MAM ZAMAIRU
          PRACOWAC NIELEGALNIE!!!!
          CO DO ZACZEPEK TO WSZYSTKO ZALEZY OD DZIEWCZYNY....WIESZ JEZELI SOBIE NA COS
          POZWOLISZ TO JUZ TWOJA SPRAWA!!!!! JA BYLAM Z DZIEWCZYNAMI KTORE SA NA POZIOMIE
          I MAJA KLASE!!!!NIE DAWALYSMY SIE DOTYKAC I ODRAZU MOWILYSMY ROZOCHOCONEMU(PO
          ALKOHOLU) KLIENTOWI NIE I KONCZYL SIE TEMAT.ZAPOMNIALAS DODAC ZE JAPONCZYCY SA
          NAJBARDZIEJ NIESMIALYM NARODEM SWIATA I TAK NAPRAWDE BARDZO CZESTSO SIEDZA
          ZESTRESOWANI OBECNOSCIA ATRAKCYJNEJ DZIEWCZYNY I WSTYDZA SIE NAWET KARAOKE
          ZASPIEWAC NA TRZEZWO.DLA MNIE MOJ WYJAZD DO JAPONII BYL NAJCUDOWNIJSZA PRZYGODA
          ZYCIA.WRACAM TAM ZRESZTA W CZERWCU!!!!!!!!!
      • salma2000 Re: OSTRZEŻENIE DLA NAIWNYCH DZIEWCZYN 25.10.05, 18:29
        WLOCHY TO NIE JAPONIA!!!!!!!!
        NIE POROWNUJ TAKICH TOTALNIE ROZNYCH 2 SWIATOW.SMIAC MI SIE CHCE Z TYCH GLUPOT
        CO PISZESZ.SAMA MIALAM WYBOR :WLOCHY CZY JAPONIA?ALE WYBRALAM TO MIEJSCE
        GDZIESIE CZULAM BEZPIECZNIE ! CZYLI JAPONIA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka