ziarnoo 21.10.10, 19:09 Akcja calkiem fajna, kiepsko bo megalomansko wyszlo wstawienie zdjecia autorow pomyslu. z ciekawego pomyslu wyszla promocja 3 zaangazowanych w akcje postaci. ale zycze wam wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazek_kazinsky Re: Xero 21.10.10, 22:53 Cóż, żyjemy w takich czasach, że chyba wszystko już było. Ale i tak wielki + za to, że udało im rozbawić kilka osób. Parafrazując pewną reklamę: w dzisiejszych czasach uśmiech na twarzy bezcenny :) Odpowiedz Link Zgłoś
errdos113 Re: Xero 22.10.10, 00:00 extrafresh napisał: > Xero akcji Banksy. > > Ale + za chęci. Tak naprawdę, to wszystko już było. W Simpsonach. Odpowiedz Link Zgłoś
pagnell Dziadek OPPÄ 21.10.10, 23:45 Super! Dawno się tak nie uśmiałam! Babcia (in spe) dekoracyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
krusty_the_clown Re: Dziadek OPPÄ 22.10.10, 09:06 dobry temat dobry tylko po co sie ujawniali? kolejna akcja proponujemy np. w miesnych z produktem "szynka Z babuni" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: Dziadek OPPÄ 22.10.10, 14:41 szynka z Łysych: www.google.pl/images?q=szynka+z+łysych Odpowiedz Link Zgłoś
mniszka13 Inspiracja....? 22.10.10, 01:42 Stawiam na Banksy'ego i jeszcze film "Exit through the Giftshop". Takze nic nowego. Aczkolwiek "Dziadek Oppa" mnie smieszy, jakis plus. Odpowiedz Link Zgłoś
rabingoldblatt dział PR działa 22.10.10, 01:59 akcja na szybko w W-wie zeby dziennikarze daleko nie mieli zeby to zobaczyc i opisac. a spier..inwestycje w poznaniu jakos trzeba szybko przykryc. Odpowiedz Link Zgłoś
kala-b Re: dział PR działa 22.10.10, 08:20 Dokładnie ! Czymś trzeba blamaż przykryć. Odpowiedz Link Zgłoś
madic Dziadek OPPÄ 22.10.10, 10:56 Rewelacja! Kupiłabym od razu! Super pomysł, gratulacje dla GRUPPY! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tatiana99 Dziadek OPPÄ 22.10.10, 11:34 Ja kiedyś dodałam własny obraz do wystawy znanego malarza (prosta abstrakcja), i wisiał w galerii przez dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
marwlod Re: Dziadek OPPÄ 22.10.10, 12:20 Wcale nie uważam tego za megalomańskie. W swoich katalogach Ikea umieszcza zdjęcia projektantów poszczególnych produktów. Przecież nie mieli jak zamieścić swoich fotografii w katalogu. Żeby żyć ze sztuki trzeba się pokazać i był to całkiem fajny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
paralysz Re: Dziadek OPPÄ 24.10.10, 23:03 To nie jest megalomania, tylko dokładne oddanie akcji marketingowych IKEI - jak byś się rozejrzał po tych sklepach, to byś zauważył, że każda nowość, lub sztandarowy produkt, są opatrzone wizerunkami projektantów. Poza tym to uczciwe, że robiąc taką akcję, która wcale nie musiała się spodobać IKEI (można sięprzecież przyczepić do bezprawnego wykorzystania np. loga firmy), jej autorzy wzięli na siebie odpowiedzialność i zostawili kontakt. A kolejna rzecz to to, że bez informacji o nich po pierwsze nikt by pewnie nie zwrócił uwagi, a jakby za parę miesięcy sprawa wyszła na jaw, toby się zgłosiło conajmniej stu "autorów". Odpowiedz Link Zgłoś