Dodaj do ulubionych

PANELE- I ELEKTRYCZNA FROTERKA

16.12.04, 13:46
pomocy , nie wiem juz naprawde jak sobie dac rade z moimi panelami, czy
froterujecie podloge uzywajac srodkow nablyszczajacych ? u mnie recznie jest
to wrecz niemozliwe juz nawet mysle o zakupie elektrycznej froterki hoovera
(500 zl ) moze ktos ma jakies sprawdzone srodki albo patent na ladne i
lsniace panele ?
Obserwuj wątek
    • jana9 Re: PANELE- I ELEKTRYCZNA FROTERKA 16.12.04, 17:58
      ja też mam podobny problem. Mam dość swoich paneli! Półmat jasna klepka buk-
      czyszczenie koszmar. Wypróbowałam juz wszystkie środki od specjalistycznych
      classen po zwykły ludwik. Smugi, smugi i jeszcze raz smugi. Znajomi, łącznie z
      rodziną mówią,że jestem przewrażliwiona. Ale ja nie mam czasu na "wieczne
      mizianie" tej cholernej podłogi.A nie chce też mieć syfu pod stopami, bo mi to
      zwyczajnie przeszkadza. I chyba wymienię panele, jeszcze nie jestem zdecydowana
      na co, może będą to znowu panele, ale takie o strukturze drewna.Na takich mniej
      znać.
      Gdybym dwa lata temu wiedziała, że tak będzie, nie położyła bym takiej
      podłogi, a tak .... szkoda gadać. Może uda Ci się znaleźc coś
      skutecznego.Pozdrawiam.
    • mifsc Re: PANELE- I ELEKTRYCZNA FROTERKA 17.12.04, 08:12
      Póki nie zmyjesz mazideł, będziesz miała smugi. Panele myje się wilgotną (nie
      mokrą) szmatą. Idealnym rozwiązaniem jest szmatka podłogowa bawełniana Rayphat.
      www.ray.pl/
      Żona chciała mieć ładnie. Nasmarowała 3 razy sidoluksem i były smugi. Potem się
      namęczyła, żeby go zebrać i zmyć. Teraz myje wodą przy pomocy raypatha i podłoga
      wygląda jak powinna.
      • etmp Re: PANELE- I ELEKTRYCZNA FROTERKA 27.12.04, 14:14
        ...a feeee,
        Niegrzecznym S_P_A_M_E_R_O_M mówimy stanowcze NIE...
        :(
        • mifsc Re: PANELE- I ELEKTRYCZNA FROTERKA 27.12.04, 21:25
          Przepraszam. Nie chchciałem być spamerem, ale jak określić te szmatki i zasady
          czyszczenia? wypisywać elaborat? Czy ja je sprzedaję? Używam ich od 1995 roku i
          wiem co potrafią. Mam 2 z nich od tego właśnie roku i jeszcze mi służą. Gdyby
          >etmp< przeglądnął(a) dokładnie te strony, to przekonał (a) by się, że
          sprzedawane są na zasadzie sprzedaży bezpośredniej (domokrążców -fee, jakie
          obrzydliwe określenie).
          Widziałem, ile żona się namęczyła ze zmywaniem sidoluxu z paneli. Chciałbym
          innym zaoszczędzić tej prawie syzyfowej pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka