loona25 28.01.05, 19:26 Mam stare krzesła o nietypowych krztałcie. chciałabym uszyć na nie pokrowce- narzuty, ale nie wiem według jakiego wzoru wyciąć materiał. Czy ktoś ma jakieś rady? z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea75 Re: pokrowce na krzesła 09.02.05, 12:45 przyznam że nie szyłam jeszcze pokrowców ale noszę się z takim zamiarem ostatnio znalazłam w gazecie jak to zrobić - najprościej jest po prostu zrobić wzór na szarym papierze (osobno dla przodu, tyłu, sidziska i oparcia) uprzednio wszystko wymierzając a następnie podkleić go taśmą i zrobić "przymiarkę". Jeśli wszystko pasuje można przenieść wzór na materiał - brzmi prosto, wygląda na zdjęciach równie prosto ale jak jest w praktyce to nie wiem ;-) ot ubranko dla krzesła ;-) życzę powodzenia i pięknych pokrowców :-) Odpowiedz Link Zgłoś
loona25 Re: pokrowce na krzesła 09.02.05, 19:59 Dzieki za pomysł z papierem, chcialam spróbować z jakims bylejakim materiałem, a jak się uda przenieśc formę na właściwa tkaninę. Zabiore sie za to w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś