Dodaj do ulubionych

IKEA-rama łóżka MALMA

02.05.05, 10:16
Mam zamiar kupić w IKEI ramę łóżka malma jest teraz po obniżonej cenie 299
zł. o wymiarach 180/200. Poradźcie proszę czy mam kupić do tej ramy dwa
materace po 90/200 czy lepiej jeden 180/200? Czy ktoś z Was ma takie łóżko?
czy jest zadowolony? Czekam na Wasze opinie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ggosiaa Re: IKEA-rama łóżka MALMA 02.05.05, 10:49
      Ja nie mam lozka z IKEA ale niedawno kupilam materac w IKEA 140-200. Osobiscie
      uwazam, ze lepiej kupic materac 180-200 niz dwa wezsze. Ja kupilam materac ze
      sprezynami w kieszeniach. Do tego pod nimi sa normalne sprezyny. Bardzo
      wygodny, zaleta jego jest to, ze jesli spia nia nim dwie osoby o roznych masach
      to efekt jest taki jakby kazdy mial swoj materac. Kazdy ma swoje strefe
      nacisku. Jeden drugiego nie "wciaga" na swoja strone. A jesli kupisz dwa
      materace to bedziesz miala bardzo niewygodne laczenie na srodku a po co Ci
      to/???? Lepiej kupic duzy wygodny, kieszeniowy... POLECAM na prawde warto
      ja spie teraz na materacu SVANDAL .
    • oliwa76 Re: IKEA-rama łóżka MALMA 02.05.05, 17:23
      witaj
      ja mam taką rame ale 140x200 i jeden materac. Rama jest ok, ale trzeba uwazać
      przy zakupie, tzn. kiedy przywiźlismy pierwszą rame okazało się, że ścianka za
      głową jest zgnieciona (materiał wbrew pozorom jest miękki)i jeden inny element
      ma bardzo brzydkie łączenie. Dlatego tez pojechalismy wymienieć, nie było
      problemów, ale byliśmy już mądrzy i sprzwdzaliśmy na miejscu- dopiero 3 sztuka,
      była ok.
      Mamy kolor dąb, ten materiał ma dość porowatą strukturę- trzeba uważać z wodą i
      już kilka razy przy sprzataniu o mało nie podrapałam się, na kantach wystają
      jakby zadry. Ale z tego co widziałam inne kolory mają inny materiał, gładszy.
      Ale łóżko polecam :)
      • krecik101 Re: Oliva76 04.05.05, 11:06
        czy możesz napisac jak to łóżko sprawuje się w użytkowaniu? chciałam je kupić,
        ale siągle zastanawiam się, czy ta wystająca rama nie będzie przeszkadzać we
        wchodzeniu i wychodzeniu z łóżka, czy nie bedę mieć siniaków na łydkach?
        • oliwa76 Re: Oliva76 04.05.05, 19:52
          łóżko sprawuje się generalnie dobrze, ale z tą rama jest różnie ;)
          wybrałam je bo jestem wysoka i lubię wystawiać stópki poza łóżko :) siniaki- nie
          aż tak...trzeba uważać- sama się kilka razy uderzyłam, niestety kant jest ostry,
          a u mnie dochodzą te zadry... o których wspomniałam, ale to "zaleta" koloru dąb,
          inne kolory mają inna okleinę, i to zjawisko nie występuje.
          Za tą cenę... nie jest złe.
          pozdrawiam
    • magda.czarnecka Re: IKEA-rama łóżka MALMA 03.05.05, 21:10
      Ja posiadam ramę 160x200. Kolor - sosna. Polecam. A odnośnie materaca - tylko i wyłącznie jeden. Po pierwsze chyba jest tańszy a po drugie to nie ma po środku tzw dziury. Jedyny problem to z prześcieradłem - większość jest na 140 cm :)
      • bigblue5 Re: IKEA-rama łóżka MALMA 09.05.05, 12:34
        Mamy malm w okleinie debowej - 180 x 200, materac jeden duzy (rewelka - nie ma
        dziury w srodku) - sprezyny w kieszeniach, to wazne, nie przenosza sie drgania -
        niestety materaca nie kupowalismy w Ikei bo wydawaly nam sie za miekkie...
        Wada - nie wiem czy to kwestia naszego bledu w montazu, ale lozko cos ostatnio
        zaczelo "trzeszczec"...
        • uttaa Re: IKEA-rama łóżka MALMA 10.05.05, 16:25
          My równiez mamy ramę Malma,póki co wszystko jest w porządku, choc tez ostatnio
          słyszałam trzeszczenie. Materac oczywiście jeden, my kupilismy Sultana i
          polecam, bo spi się super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka