agnieszka_marki 22.08.05, 13:40 Mam zamiar zamówić kuchnie BRW z serii Capitol.Jestem ciekawa Waszych opinii na temat tej firmy.A może ktoś ma kuchnię z tej serii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicenow1 Re: kuchnie blac red white 22.08.05, 14:02 hej My też chcemy kupić te meble...szukam duzo na necie i widziałam rózne meble. tu podabaja mi sie dobre zawiasy i łaczenia blatów, wykonćzenie górnych szafek tez jest bardzo ładne a cena....w por z innymi wiele się nie rózni! czy Tobie ktoś polecała tą kuchnię? Będziesz zamawiać z miontażem? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_marki Re: kuchnie blac red white 22.08.05, 15:09 byłam dzisiaj u architekta,zrobilismy projekt,co do centy to na jutro ma zrobic wstępny kosztorys.Akurat w tym modelu mebli licza za kazda szafke osobno,wiele tez zalezy od frontow,baltu,uchwytow. Odpowiedz Link Zgłoś
shiny_stars Re: kuchnie blac red white 22.08.05, 20:37 Ja zamowilam kuchnie BRW i z niecierpliwoscia czekam na montaz. Naczytalam sie roznych opini, czasen niezbyt pochlebnych i teraz sie stresuje. Kuchnia w kolorze wenge, beda montowac w srode...jak bedzie gotowa zamieszcze fotki:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_marki Re: kuchnie blac red white 22.08.05, 20:56 zamówiłaś kuchnie z zabudową AGD??Ile kosztowała,czy blaty i wszystkie elementy tez byly u nich zamawiane?? Odpowiedz Link Zgłoś
shiny_stars Do Agnieszki 23.08.05, 09:20 Zamawialam kuchnie z blatami, calosc ( z montazem ) kosztowala 3400. Sprzet zamowilam w innym sklepie, bo bylo znacznie taniej i zamontuja mi go za dodatkowa oplata ( 20 zl od sztuki ). Cena sprzetu: plyta, piekarnik, okap, lodowka, zlewozmywak z bateria to ok. 3000. Juz jutro beda mi ja matowac. Nie moge sie doczekac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ravelb Re: Do shiny_stars 24.08.05, 00:00 Shiny czy moglabys powiedziec w jakim miescie baralas meble bo odemnie BRW chce 60 zl. od sztuki zamontowanego sprzetu AGD. Odpowiedz Link Zgłoś
shiny_stars Re: Do shiny_stars 24.08.05, 08:36 W Katowicach, ale 60 zl to chyba stanowczo za drogo... Odpowiedz Link Zgłoś
sem.mes Ceny 26.08.05, 12:17 Mi spodobała się kuchnia Traffic 41 Milk Street – 46 Sesame Street i czekam na wycenę. 3400 za kuchnie to nie drogo, jakiej długości i ile szafek jeśli można wiedzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
shiny_stars Re: Ceny 26.08.05, 15:53 Hej, podalam zla cene. 3400, ale bez montazu. To sa szafki. Dol: 30 z szufladkami, 90 z szufladkami, 110 pod zlewozmywak, szafka pod zabudowe piekarnika, 60 - zwykla, 15 - z poleczkami. Gora: 60 narozna, 45 oszklona, szafka pod zabudowe okapu i dwie 90 ( jendna nad druga ) otwierane do gory, 15 z poleczkami. Do tego blat i takie podluzne uchwyty. Na forum "wnetrza mieszkan" sa zdjecia mojej kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk4 Re: kuchnie blac red white 22.08.05, 21:28 Mam w kuchni meble BRW (sentime, cztery pory roku) i jestem z nich zadowolona pomimo kilku wpadek i firmy i mebli. Jedynym mankamentem jaki do tej pory zuwazylam (dopiero lub az rok uzytkowania) to dokrecanie drzwiczek. Opadaja, przesuwaja się, cuda czynia i raz na 2 miesiace biegam po kuchni ze srubokretem. Natomiast czeka się dlugo i do tego przywozili mi te meble kilka razy, bo najpierw jednej szafki nie było, potem się okazalo ze dostalam zle drzwiczki a potem się okazalo ze uszkodzono mi jeden blat a potem jeszcze dostalam jeden kawalek blatu wezszy niż powinien być. W ferworze walki odpuscilam jedno wgniecenie na froncie szafki bo już nie mialam na nich sily. Ale to już wina firmy a nie mebli (firma ze szczecina). Jeśli za to mogę cos poradzic to jeśli zdecydowalas się na takie wysokie szuflady to nie jest to najszczesliwszy wybor (dla mnie oczywiście). One swietnei wygladaja z zewnatrz ale w uzytkowaniu powinny sluzyc na wysokie garnki lub naczynia. Jeśli zamierzasz tam trzymac przybory kuchenne np. lyzki, sciereczki itp. to będzie to marnowanie miejsca bo pol wysokosci szuflady jest puste. Obawiam się ze to brzmi strasznei enigmatycznie ale radze po prostu pojsc do sklepu i je obejrzec i zaraz sobie wyobrazisz co w nich można trzymac a co nie. Ja w tej chwili zamienilabym ja na cztery klasyczne szuflady. A co do skladania. Skladal je mój maz, który jest srednio utalentowany manualnie i zajelo mu to dwa popoludnia wiec wnioskuje ze sklada się je stosunkowo latwo. Ale meble generalnie polecam Kama Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: kuchnie blac red white 24.08.05, 13:29 My mamy kuchnię z tej firmy ogromną szafę ubraniową, mama ma też kuchnię, szwagierka, całe wyposażenie swojego pokoju i dzieci. Firmę polecam, meble są tanie, są montowane z kawałków, trzeba je samemmu składac w domu, ale nie jest to takie ciężkie, moz ezając jeden lub dwa dni. Tańsze meble może i nie są rewelacyjnej jakości ale są tanie i ładne Odpowiedz Link Zgłoś
lw73 Re: kuchnie blac red white 26.08.05, 16:11 Witam Jeśli Was interesuje to podaje nr tel do człowieka który zawodowo montuje meble BRW p. Piotr (nazwiska nie pamietam) tel 508-363-138 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bejzbol Re: kuchnie blac red white 29.08.05, 10:27 Ja mam w kuchni Dziewiąta Symfonię z serii Sentima. I muszę powiedzieć, że jestem zadowolony zarówno z mebli, jak i z obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
xmila Re: kuchnie blac red white 02.09.05, 19:38 Mam kuchnie BRW Traffic, Cherry Str. Kupiłam ponad pół roku temu i jestem bardzo zadowolona. Płaciłam ponad 3 tys, ale bez blatów i bez uchwytów. Blaty kupiłam w hurtowni, a uchwyty w Praktikerze (W BRW chcieli 12zł za 1, a ja kupiłam za tą cenę 2!) i zaoszczedzilam w sumie ok 300zł. Meble montowaliśmy sami, bo to dla nas fajna zabawa i nie było problemów. Nie wiem ile by chcieli za montaż, ale moja koleżanka płaciła ok. 1000zł, nie wiem ile miała szafek. Dla mnie była to w każdym razie zabójcza cena Odpowiedz Link Zgłoś