Dodaj do ulubionych

Kwiaty w kuchni

17.11.05, 08:47
Przeglądam forum i widzę piękne kuchnie, a w niektórych zdrowe zielone kawiaty
/ mam nadzieję że prawdziwe/.Bardzo proszę o radę jakie kwiaty lubią małą
kuchnię z miewielkim oknem.Ja jakoś nie umiem nic wychodować. Sztuczne może są
piękne ale do mnie nie przemawiają.Popzdrawiam
Obserwuj wątek
    • seledynowa Re: Kwiaty w kuchni 17.11.05, 11:43
      scindapsus
      www.socvet.si/roze%20jpg/scindapsus.jpg
      uwielbia parę, wilgoć, opary z gotowania, nie musi miec duzo światła, rosnie
      jak wsciekły (mozna go piac po ścianie, owijac wokół drabinek, pala z mchu i
      drutu)
      • nnike Re: Kwiaty w kuchni 17.11.05, 11:46
        Wszystko się zgadza, poza tym że musi mieć dużo światła. Bez niego też rośnie,
        ale znacznie wolniej i traci przebarwienia.
        Mój kuchenny scindapsus zminiaturyzował się i tak sobie przyrasta powolutku.
      • efcia15 Re: Kwiaty w kuchni 17.11.05, 20:48
        Dzięki za odpowiedz,kwiat jest piękny. Już raz go miałam ale coś nie wyszło. Po
        kilku dniach od zakupu /w kwiaciarni / zaczęły brązowieć liście marniał w oczach
        aż żal było patrzeć. Może to nie była wina mojej kuchni ale w ziemi było jakieś
        choróbsko. Spróbuję jeszcze raz jeśli jest naprawdę taka wytrzymała.Pozdrawiam
        • verdeschi Re: Kwiaty w kuchni 22.11.05, 11:05
          Może po prostu przelałaś tego scindapsusa? Doniczka miała jakiś odpływ? On jest
          naprawdę cholernie wytrzymały, mój przetrzymał nawet przewożenie w niskiej
          temperaturze. Zakładam że to była kwestia przelania - raz przelałam i liście
          zaczęły najpierw żółknąć a potem brązowieć i odpadać. Jeśli ci bedzie marniał
          to nie wyrzucaj, tylko obetnij kilka centymetrów nad ziemią i przestań podlewać
          aż ziemia dobrze przeschnie.
    • anoczek Re: Kwiaty w kuchni 18.11.05, 10:59
      Ja mam na blacie dracenę
      • efcia15 Re: Kwiaty w kuchni 18.11.05, 12:50
        Bardziej potrzebuję na ścianę, niestety na blacie nie ma miejsca - kuchnia maleńka.
        • bobinia Re: Kwiaty w kuchni 22.11.05, 09:34
          a ja polecam paprocie ; nie potrzebują dużo światła, mogą wiśieć na ścianie no
          i lubią takie pomieszczenia w których jest para/wilgoć. Pozdrawiam
    • milaw Re: Kwiaty w kuchni 30.11.05, 17:37
      Ja mam w kuchni już 15 lat pięknego cisusa australijskiego,wisi na
      ścianie.Uważam aby nie stał w wodzie, ale miał tylko lekko wilgotną ziemię.
      Kuchnia jest ciemna i ciasna. Na parapecie stoi begonia (nie znam jej nazwy-
      jest cała czerwona tzn. łodygi i liście), obok postawiłam trzykrotkę. Wszystkie
      kwiaty ładnie rosną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka