Dodaj do ulubionych

"Studentów kusimy Dutkiewiczem"

17.10.09, 18:51
Bez dodatkowego komentarza.
Ja sam najpierw oplułem monitor ze śmiechu i zaraz potem spadłem z taboretu :)

www.polskatimes.pl/gazetawroclawska/fakty24/174684,studentow-kusimy-dutkiewiczem,id,t.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Emeryt Re: Trzeba się cieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 19:10
      Powstanie nowa uczelnia w naszej wspaniałej metropolii. Zamiejscowy Wydział KUL.
      • beatrix-kiddo Re: Trzeba się cieszyć 17.10.09, 19:55
        Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Powstanie nowa uczelnia w naszej wspaniałej metropolii. Zamiejscowy Wydział KUL
        > .

Już jak pierwszy raz p. Dutkiewicz kandydował i jako główne swoje osiągnięcie podawał doktorat obroniony na KUL, to wiedziałam, że nie ma co na niego głosować. I tego się trzymam.
        • Gość: Emeryt Re: Może zmienisz zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 13:47
          Teraz pan prezydent może jako inne główne osiągnięcia podawać budowę fontann i
          stadionów. Dodatkowo ma zapewnione poparcie pana Solarza. Tylko się cieszyć.
          • Gość: Hobbysta Czy będą nowe plakaty? IP: 67.159.5.* 25.10.09, 17:42
            Proszę o więcej takich pięknych plakatów, one będa miały wielką wartość
            kolekcjonerską gdy Solorz zatrudni Dutkiewicza w którejś ze swoich spółek.
    • gw_wroclaw kampania wyborcza do sejmiku województwa otwarta! 17.10.09, 19:12
      grzechem się nie zadłużać, na kampanię wyborczą do sejmiku województwa :)

ale zaraz zaraz, czy to raczej nie stowarzyszenie POlsat XXI powinno za to płacić?
      • Gość: ` Re: kampania wyborcza do sejmiku województwa otwa IP: *.finemedia.pl 17.10.09, 19:19
        Ludzie, gdzie my żyjemy?
        Rosja to czy Białoruś, a może jakiś południowoamerykański kraj?
      • pingwiniarz Re: kampania wyborcza do sejmiku województwa otwa 17.10.09, 19:30
        Cały czas mi coś chodziło po głowie...
        poszukałem w necie, no tak, toż to plagiat!!
        Tu pierwowzór
        www.polis2008.pl/images/stories/7/LudzieListyPisza/image058.gif
        • Gość: Łoś_bimbacz Wielki Sternik udziela wskazania na miejscu IP: *.ip.netia.com.pl 17.10.09, 21:21
          towarzyszom Studentom:))))
          fani Korei PÓłnocnej wiedzą o co chodzi:)))

czy i gdzie można zamówić sobie taki plakat w wersji mini?? POstawie
          obok krasnala w ogródku:)))
          • Gość: Emeryt Re:Zrozumiałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 21:45
            Lepsza rąsia niż ...
    • Gość: furora Re: "Studentów kusimy Dutkiewiczem" IP: *.magma-net.pl 17.10.09, 22:47
      "- Prezydent Dutkiewicz ma świetny kontakt z młodzieżą.
      Ostatnio, gdy organizował spotkanie dla maturzystów, spotkał się z
      gromkimi brawami - opowiada Paweł Czuma, szef biura prasowego w
      urzędzie miejskim..."

rowerzyści coś wiedzą na ten temat - bardzo mile wspominają
      pewne "bliskie spotkanie trzeciego stopnia" :-P
    • aboutblank ROTFL! To jakby kusić przedsiębiorców Lepperem! 18.10.09, 14:43
      To sobie wybrali postać do kampanii :)))
      • Gość: Łos_bimbacz ktoś już widział? IP: *.ip.netia.com.pl 23.10.09, 23:49
        Sternika zstępującego na bilbordy:))???
        Z Psiego POla donoszą, że ujrzeli Go pasażerowie, którzy rano
        nie zmieścili się do D:)))
        • Gość: dsssssss najgorsze jest to IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.10.09, 23:56
          że taki PR Pana Dutkiewicza działa. Spotykając sie ze znajomymi z poza Wrocławia (Warszawa np.) słyszałem "ooo macie takiego dobrego prezydenta" itp. Horror
        • Gość: ` Re: ktoś już widział? IP: *.finemedia.pl 26.10.09, 18:37
          Na Złotnikach był taki jeden co mówił że Go widział, ale już się nie dowiemy co
          do szczegółów bo go błota na Kieleckiej wciągnęły...
    • map4 ten plakat już gdzieś widziałem ... 24.10.09, 09:01
      Ten plakat z Dutkiewiczem jest plagiatem plakatu z towarzyszem Kim Ir Senem,
      zresztą przekonajcie się sami:

www.dprkstudies.org/documents/nkpics/1pg019.html
      Na plakacie tym najukochańszy przywódca towarzysz Kim Ir Sen naucza i śpiewa
      koreański hymn otaczającej go młodzieży.

Wódz stoi, uwypuklając w ten sposób swoją szczupłą sylwetkę (w rzeczywistości
      Kim senior miał nadwagę) oraz sportretowano go w młodym wieku, kiedy nie miał
      jeszcze po prawej stronie szyi dużego narośla.

Dutkiewiczowi na plakacie photoshopem ściągnięto poły marynarki, żeby go
      odchudzić a nauczanie sprzed tablicy zastąpiono laptopem, czyli symbolem
      nowoczesności. Ponadto Dutkiewicz siedzi a Kim stoi, ale to zapewne ma związek z
      niecodziennym wzrostem sternika.
      • Gość: Kim is SEN Dutkiewicz to koreański agent pod przykrywką IP: 67.159.5.* 24.10.09, 14:05
        Wyglada na to, ze Dutkiewicz był szkolony przez koreańskie służby specjalne, KUL
        to tylko przykrywką! Nie dałoby się go wyeksportować z powrotem? Nawet za dopłatą.
    • wielki_czarownik Dutkiewicz!! 24.10.09, 14:40
      Dutkiewicz kopnij w rzyć tego, kto wymyślił ten plakat, bo pierwsze skojarzenie, jakie mam, to to:
      img151.imagevenue.com/img.php?image=th_87982_lenin_122_351lo.jpg
      A chyba nie o to chodziło, prawda?
    • rosa_de_vratislavia Re: "Studentów kusimy Dutkiewiczem" 25.10.09, 20:39

Kiedy dzieci w szkołach (współfinasowanych przecież przez samorząd)
      będą recytowac wiersze o naszym Najdroższym Gospodarzu?
      • Gość: Janko muzykanto peany na czesc Kochanego Przywodcy IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.09, 21:45
        Juz dawno wiedzial swiat, ze narodzi sie Nowe Slonce Dolnego Slaska:

W szkole, z ramy portretu, oczy łagodne i czyste
        Patrzą na młodość twoją. Oddać jej nie chcą zniszczeniu.
        Wieków dawnych nie żałuj, lepszych masz dziś gospodarzy!
        Twoja to Polska wyrasta w dźwięcznym przyśpiewie kilofów.

Może do młodszych On przejdzie

historią

i potrafią, nie dziwiąc się, mówić "był",

ale nam, którym łzy jeszcze w gardle

stoją,

jak uwierzyć w historii prószący pył?...

Takie to Nasze Cudo Wroclawskie, Wiatr Zmian, Straznik Madrosci
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: peany na czesc Kochanego Przywodcy IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.09, 22:45
          :)))))))), wymyśl jeszcze nową nazwę ulicy Drzymały i wyślij
          PRopozycję do komisji ratuszowej, Twój talent musi rozwitać i
          żeglować przez Ocean Dynamizmu!
          • Gość: Rambo Re: peany na czesc Kochanego Przywodcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 08:23
            Za chwilę inne lokalne kacyki zaczną sobie robić bilbordy tuż za
            granicą swojej wiochy i ładować w to kasę z podatków. Czy to wogóle
            jest zgodne z prawem żeby sobie swoje portrety po kraju wieszać? Nie
            ma jakiegoś dekretu z 1956 roku że kończymy z kultem jednostki?
            • map4 Re: peany na czesc Kochanego Przywodcy 26.10.09, 10:06
              Gość portalu: Rambo napisał(a):

> Czy to wogóle
              > jest zgodne z prawem żeby sobie swoje portrety po kraju wieszać? Nie
              > ma jakiegoś dekretu z 1956 roku że kończymy z kultem jednostki?

Moim skromnym zdaniem wydawanie publicznej kasy na prywatną kampanię wyborczą
              jest naganne, ale nie jest karalne. Otóż magistrat zawsze może twierdzić, że
              reklamuje nie prezydenta a Wrocław. W rozwiniętych i działających demokracjach
              to wyborcy widząc, że władza robi sobie reklamę za ich pieniądze wysyłają władzę
              na zieloną trawkę. To nie jest problem odpowiedzialności karnej (choć w teorii
              powinien być) a odpowiedzialności politycznej. Na gruncie prawa karnego nie
              jesteś Dutkiewiczowi niegospodarności w stanie udowodnić.

Odpowiedzią na pytanie - skoro jest to takie śliskie - dlaczego Dutkiewicz mimo
              tego bez żenady i od lat reklamuje się za pieniądze wszystkich wrocławian, a nie
              za swoje, jest jedyna logicznie dopuszczalna odpowiedź: Dutkiewicz nie boi się
              wrocławian i ich gniewu, ani nadchodzących wyborów.
              Zdaniem Dutkiewicza wrocławianie zapewne przełkną oszczędzanie na komunikacji
              miejskiej połączone z jednoczesną kampanią wyborczą finansowaną kandydatowi
              Dutkiewiczowi przez gminę Wrocław.

Przypominam, że we Wrocławiu ten numer ma długą brodę. Wrocławianie nie pogonili
              Zdrojewskiego, dlaczego mają pogonić za billboardy Dutkiewicza ? W końcu
              fontanna stoi a czasami nawet sika. Sąsiadom z zawiści kopary spadają, zaścianek
              czuje się dowartościowany.
              "Rzym jest tłuszczą" a mądry cezar to ten od chleba i igrzysk.
              • Gość: Łoś_bimbacz już widziałem Kochanego Przywodcę! IP: *.ip.netia.com.pl 13.11.09, 16:22
                na rondzie w Strzegomie łagodnie usmiecha się do kierowców w
                osąsiedztwie bilborda karczmy i biedronki, mało kierownicy nie
                puściłem z wrażenia. Bilbord niewielki, a Sternik ma taki
                ludzki wymiar, a dzieła jego przecież nieziemskie:)
                Meldujcie, gdzie jeszcze jest ten bilbord, zrobimy mapę z Jego
                bilbordami, albo jakiś rajd szlakiem :))))
                • map4 Re: już widziałem Kochanego Przywodcę! 13.11.09, 16:50
                  Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> na rondzie w Strzegomie łagodnie usmiecha się do kierowców w
                  > osąsiedztwie bilborda karczmy i biedronki, mało kierownicy nie
                  > puściłem z wrażenia.

No to kurna wracaj do Strzegomia i trzaśnij fotkę. Będę wdzięczny każdemu, kto
                  złapie w jednym kadrze billboard Sternika w sąsiedztwie billboarda z podpaskami,
                  biedronką lub innym radiem maryja.
                  • Gość: Łoś_bimbacz Re: już widziałem Kochanego Przywodcę! IP: *.ip.netia.com.pl 13.11.09, 16:59
                    > No to kurna wracaj do Strzegomia i trzaśnij fotkę.

teraz mi mówisz?:)))), ale spróbuję! ja prawie w Niego wjechałem z
                    wrażenia! robi pionurujące wrażenie i ten majestat może POwodowac
                    wypadki drogowe:))) Apel do innych aktywistów: też róbcie zdjęcia,
                    będzie galeria.
                    • embriao Re: już widziałem Kochanego Przywodcę! 13.11.09, 21:37
                      Mów gdzie! Jadę w tamte okolice w tygodniu!
                    • wielki_czarownik Na rozkaz!! 13.11.09, 22:14
                      Podładowałem akumulator w lustrzance, zakupiłem dodatkową kartę pamięci. Jadę na łowy :P
                      • Gość: helmut Re: Na rozkaz!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.09, 22:30
                        Wodzu, prowadz nas na Kowno!
                • renifer77 Re: już widziałem Kochanego Przywodcę! 14.11.09, 20:42
                  Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> na rondzie w Strzegomie łagodnie usmiecha się do kierowców w
                  > osąsiedztwie bilborda karczmy i biedronki, mało kierownicy nie
                  > puściłem z wrażenia. Bilbord niewielki, a Sternik ma taki

Aż strach pomyśleć co puściłeś z wrażenia kiedy zobaczyłeś „bilbord”:))) Ale masz za to nauczkę- kiedy lansujesz się swoją sekond-hend terenuffką po wiejskich zakamarkach powinieneś mieć przy sobie nie tylko nawigację ale również PAMpersy:)))
                  • pingwiniarz Re: już widziałem Kochanego Przywodcę! 14.11.09, 20:57
                    No, to obowiązek służbowy już spełniłeś.
                    Dołożyłeś malkontentom, krzykaczom i krytykantom jedynie słusznej linii i Wodza.
                    Bony na święta jak w banku.
                    • Gość: Platformers Re: I co ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 21:58
                      Może już zacząć dziękować za udanego Sylwestra. Pan prezydent będzie dziękował
                      oktawę później.
    • Gość: Emeryt Re: "Studentów kusimy Dutkiewiczem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 22:32
      Panowie. Wygląda, że banda czworga w hunwejbinów się przekształciła i rewolucję
      kulturalną szykuje na Zachodzące Słoneczko Sudetów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka