gosc_76 18.12.09, 11:58 A kto jest 'europodeł'??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
billbordowy Czas najwyższy się do niego dobrać 18.12.09, 12:30 Gość kiedyś pisywał książki o tolerancji, a dziś mógłby być mentorem jakieś faszystowskiej, ups, narodowo-radykalnej bojówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Czas najwyższy się do niego dobrać IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:34 "Czas najwyższy się do niego dobrać" Bardzo tolerancyjne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Le Gutt Co. Re: Czas najwyższy się do niego dobrać IP: *.tktelekom.pl 18.12.09, 13:19 Gwałt niech się gwałtem odciska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno zdelegalizować pokraki IP: *.chello.pl 18.12.09, 15:55 "zero tolerancji dla nietolerancji!" Legutko jest politykiem narodowosocjalistycznym. Prawo i sprawiedliwość to hasła ze sztandarów różnych faszystowskich i faszyzujących reżimów, głównie iberyjskich i latynoamerykańskich. Jak by to ode mnie zależało, zdelegalizowałbym ich. Wyobraźcie sobie jak byłoby pięknie, Kaczyńscy, Ziobra i Kurscy w wariatkowie, Giertychy tylko jako papugi rozwodowe, Leper w wiezieniu za podatki i długi. A wybory jako debata merytoryczna na temat roli państwa, wybór między liberalizmem i niskimi podatkami, a opiekuńczością i wysokimi podatkami. A nie spór głownie estetyczny, typu kto miał dziadka w jakiej armii, jakiego wyznania był pradziadek, kto jest bardziej pokraczny i ładniejszy ma peron. Może nawet warto by było wrócić i płacić podatki w Kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Licealiści pokazali, że Legutko ma rację 18.12.09, 19:17 Pan europoseł Legutko niewątpliwie brzydko powiedział. A jak na to zareagowałby człowiek sensowny? Nijak. Człowiek sensowny by to olał, a nawet by się ucieszył, że Legutko się kompromituje. Ewentualnie by te słowa propagował, żeby mocniej Legutkę pogrążyć. Tymczasem licealiści-ateiści, specjaliści od wojny antykrzyżowej, robią proces. Mają do tego prawo, ale nie każde skorzystanie z przysługujących praw jest dowodem na inteligencję (ostrzej nie napiszę, bo ci ... ... ... jeszcze proces mi wytoczą). A Fundacja Helsińska jest tak niezwykle inteligentna, że nie wiadomo po co im ten proces funduje. Fundacja ma prawo, w końcu to jej środki, ale sensu to nie ma: sprawa nie jest precedensowa w żaden sposób, bo procesów o ostre słowa mamy już w Polsce kupę. Jeden taki proces więcej, to zmarnowany czas dla sądu i nikomu niepotrzebna satysfakcja urażonego ego młodych działaczy. Dorn taki proces wygrał z Kaczyńskim. Uzyskał przeprosiny opublikowane w prasie. I o czym to świadczy? O tym, że obaj panowie są na poziomie magla. Tu tak samo. www.skubi.net/solidarnosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: Licealiści pokazali, że Legutko ma rację 18.12.09, 19:50 Co tak delikatnie. Albo maja rację? A wg mnie mają albo nie! Jeszcze jeden profesor z PRL dostał w Pysk I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: Licealiści pokazali, że Legutko ma rację 18.12.09, 22:02 Ale musisz przyznac, ze slowa Legutki byly wyjatkowo obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znac proporcje Re: Licealiści pokazali, że Legutko ma rację IP: *.dia.static.qwest.net 19.12.09, 00:47 Obrzydliwe to byloby dopiero, gdyby o nich powiedziec: Gowniazeria albo szczyle. Co byloby dopiero w polowie pasujace do tego, jak ja o tych rozpuszczonych jak dziadowski bicz debilkach, ktorych nalezy przelozyc przez kolano i wlepic po 25 twardym pasem, mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jezusmaria!!! 19.12.09, 07:06 Gość portalu: znac proporcje napisał(a): > Co byloby dopiero w polowie pasujace do tego, jak ja o tych > rozpuszczonych jak dziadowski bicz debilkach, ktorych nalezy > przelozyc przez kolano i wlepic po 25 twardym pasem, mysle. Jakie to szczęście, że tylko "myślisz"! Odpowiedz Link Zgłoś
maszin84 Re: Jezusmaria!!! 19.12.09, 16:12 Niestety, on nawet nie myśli. Kiedyś nawracano ogniem i mieczem, teraz niektóre głąby chcą nawracać młodzież pasem. W imię boga! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Czas najwyższy się do niego dobrać 18.12.09, 15:24 Do niego nie trzeba się dobierać.Ale za te słowa powinien odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racja Re: Czas najwyższy się do niego dobrać IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.09, 13:35 > Gość kiedyś pisywał książki o tolerancji, a dziś mógłby być mentorem jakieś Ale jedna z książek racjonalnej Tolerancji miała tytuł, tfu tfu, w imię Ateosa, Agnosiewicza i Ducha Racjonalnego, wybaczcie „Nie lubię tolerancji”. I to z 1993. Zawsze był racjonalnokradczą swołoczą! Na tolerancyjny stos z nim! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Czas najwyższy się do niego dobrać 18.12.09, 15:27 Skoro ten profesorek tak tolerancji nie lubi to też nie powinien jeje doznać.Proponuję najwyższy możliwy wymiar kary dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racja Re: Czas najwyższy się do niego dobrać IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.09, 18:00 Tak tak, posiekać albo na pal nabić za bluźnierstwo przeciw racjonalnej Zuzannie Agnosiewicza oblubienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa2000 krzykacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 16:38 a na tej pseudo debacie jak co do czego przyszło to nie potrafili zdania z siebie wykrztusić. Argumentacja na poziomie magla. GW ich pociągnęła za uszy i za ważniaków robią , chociaż wiedze na poziomie przedszkola mają. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Legutce nalezy sie lekcja demokracji i kultury 18.12.09, 17:34 Temu panu Legutce nalezy sie lekcja demokracji i kultury, bo ani o jednym ani o drugim nie ma zielonego pojecia. Koniec. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonqo taa lepsza jest argumentacja kleru :) epokobrązowa IP: *.chello.pl 18.12.09, 18:02 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:11 Europosłowi widocznie zabrakło rzeczowych argumentów. Przyzwoitości również. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 brawo mlodzi! rozwydzrone pisuary trzeba nonstop 18.12.09, 12:11 pozywac do sadow za wypowiedzi jak to okreslil muller mniej niz zero!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 12:12 Ja to jeszcze jeszcze w sprawie którą żyje 95% Polakow ,czyli w sprawie krzyży.Od razu powiem ,ze poszedłbym na całość.Co tam szkoły.Szkoła to jest naprawdę mały pikuś.Ja zaproponowałbym zmianę w konstytucji,aby z Polski zrobić jedno wielkie sKRZYŻowanie.Niech krzyż będzie wszędzie.Na przystanku autobusowym.I to na każdym.Na każdym drzewie.No może nie każdym.Na takim co ma więcej niż 5 metrów.Słyszałem ,że muchy latają do 5 metrów,a szkoda żeby krzyż był obsrany przez muchy.Musimy dbać o naszych braci mniejszych i proponuje żeby w każdej psiej budzie powiesić krzyż.Oczywiście krzyże powinny być różnej wielkości i tak w budzie wilczura krzyż duży a w budzie jamnika mniejszy,ale za to wydłużony.Proponuje oczywiście krzyż w każdym zakładzie pracy ,a miejscem pracy rolnika jak wiadomo jest pole i dlatego też uważam że na każdej miedzy powinien być umieszczony krzyż.Przynajmniej nie będą się chłopy o miedze kłócić.Mam jeszcze dużo więcej pomysłów,ale to już może przy innej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezboznik Ja tez mam pomysł: chlałes - nie pisz IP: *.koelner.pl 18.12.09, 12:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Le Gutt Co. Re: Ja tez mam pomysł: chlałes - nie pisz IP: *.tktelekom.pl 18.12.09, 13:30 A nie: "Chciałeś - nie PiS"? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Ja tez mam pomysł: chlałes - nie pisz 18.12.09, 14:19 Czytasz nie jęcz. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ja tez mam pomysł: chlałes - nie pisz 19.12.09, 07:10 Mało konstruktywny; w odróżnieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dewot Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.09, 12:55 > jedno wielkie sKRZYŻowanie. heretyk! ukamieniować go!!! -zaprawdę powiadam Wam: ronda, tylko RONDA! Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 13:19 Zatem sKRZYŻowania z rondem dookoła, ergo: krzyż celtycki. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-44 Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 20:36 Nie RONDA - ale Terlecki i FRONDA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flc99 Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 13:14 I to jest właśnie pomysł, i w tym jest głęboki sens - krzyże zawsze i wszędzie aż cierpliwości nam nie ubędzie. I jakie tam 95%? Przyjmijmy, ze jest to 99.9%, bo te brakujące i ociągające sie 4,9% za chwile przekonamy i przymusimy. Alleluja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.09, 14:58 okazji Przy najbliższej okazji Pan ,panie Mikesz masz ode mnie po ryju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: testman Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.122.28.132.dyn.user.ono.com 18.12.09, 16:52 z tymi muchami to chyba nie jest prawda. mieszkam na 6. pietrze i dolatuja... Odpowiedz Link Zgłoś
dutmar Ta szkoła schodzi na psy... 18.12.09, 12:12 ... pamięć o niej zginie w czeluściach piekiełka, które sama stworzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Mam nadzieję że ta rozwydrzona lewacka zgraja IP: *.chello.pl 18.12.09, 14:06 kiedyś zmądrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absent Re: Mam nadzieję że ta rozwydrzona lewacka zgraja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 15:00 i będzie omijać XIV LO szerokim łukiem. Dla obopólnych korzyści... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ta szkoła schodzi na psy... 18.12.09, 15:29 Jeszcze o niej napisze IPN,ale ten bez kurtyki i prawicowej kliki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wmordeprofka Re: Ta szkoła schodzi na psy... IP: 212.106.21.* 18.12.09, 18:04 to nie szkoła schodzi na psy to pan profesor zszedł poniżej jakiejkolwiek godności profesora, ale co się dziwić on jest skoligacony z pisem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 12:13 pajac z PiS - wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yapon Inne czasy, inna młodzież IP: *.icpnet.pl 18.12.09, 15:58 Kiedyś walczyło się o to, żeby krzyże nie wylatywały ze szkół. Teraz walczy się o to, żeby je wypieprzyć. Komuniści mieli rację? Pozostaje cieszyć się, że 25 lat temu była inna młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men po 50 Re: Inne czasy, inna młodzież IP: 212.106.21.* 18.12.09, 18:06 yapon ta młodzież zasługuje na szacunek, ta młodzież będzie kiedys odważnym prezydentem, nie będzie klecha pluł nam w twarz. Brawo młodzież, nie dajcie się psychopatom z klerykalnego katolandu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man over 50 Re: Inne czasy, inna młodzież IP: *.dia.static.qwest.net 19.12.09, 00:55 mEn po 50 - ty lepiej spadaj do zrywania azbestu albo mycia podlogi jakiegos sklepu po nocy. Zajrzyj do slownika z raz w zyciu, "anglisto" Nie trzeba bylo sie rozwodzic ani kolejnej babie kazac robic skrobanki, tobys teraz nie nienawidzil "klechow". Jak ci prawde w oczy mowia, zes skur..syn i morderca, to boli, nie? A dzieciaki to gowniarzeria i szczyle. W tylek powinni dostac i pojsc spac bez kolacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Inne czasy, inna młodzież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 20:02 25 lat temu to był rok 1984 i religia była w w salach katechetycznych przy kościele (dzisiaj są tam hurtownie).Ja miałem dwa lata religii w szkole 1955-1956 ,po tych latach lekcje religii odbywały się w salach przykościelnych.Coś Ci się pomyliło !!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z I bardzo dobrze! IP: 217.98.20.* 18.12.09, 12:13 Może przegrany proces będzie nauczką dla tego światopoglądowo średniowiecznego kołtuna. Jak można było w ogóle wystawiać "toto" na kandydata z Wrocławia, chlubiącego się tym, że jest wielokulturowym tyglem? I jak można było na "toto" głosować?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: I bardzo dobrze! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:21 > Może przegrany proces będzie nauczką dla tego światopoglądowo > średniowiecznego kołtuna. Wolę takich kołtunów od XX-wiecznych... > Jak można było w ogóle wystawiać "toto" na > kandydata z Wrocławia, chlubiącego się tym, że jest wielokulturowym > tyglem? I jak można było na "toto" głosować?! Tygiel to będziesz miał, jak się zjadą imigranci z Afryki i Azji. Jeszcze pożalujesz, ze nie glosowales na kołtunów... Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 12:36 Na początku popierałem tych maturzystów, ale dzięki Tobie zrozumiałem w jakim jestem błędzie. Oczywiście krzyże obronią nas przed zalewem imigrantów, bo przecież jako siły nieczyste będą czuć słuszny strach przed dwoma skrzyżowanymi kawałkami drewna. A gównażeria niech słucha starszych (czyt. mądrzejszych) i nie mędrkuje, bo takie rozwydrzone smarkacze nie mają prawa do posiadania światopoglądu. Chyba, że przejmą słuszną linię starego kołtuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: I bardzo dobrze! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:51 Krzyż jest symbolem światopoglądu, którego realizacja ochroni nas przed dominacją Islamu. Współczesne wojny toczy się nie mieczem, ale kądzielą. Chrześcijaństwo zaś promuje rodzinę i kulturę życia. Odpowiedz Link Zgłoś
etx-ls Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 13:00 > Krzyż jest symbolem światopoglądu, którego realizacja ochroni nas przed > dominacją Islamu. Współczesne wojny toczy się nie mieczem, ale kądzielą. > Chrześcijaństwo zaś promuje rodzinę i kulturę życia. Krzyż w instytucji państwowej jest dla mnie symbolem światopoglądu odbierającego mi prawa do działań dozwolonych przez regulacje obowiązujące w Rzeczpospolitej Polskiej. Przykładowo: przeprowadzanie rozwodów, stosowanie antykoncepcji. Jego umieszczenie w instytucji państwowej odbieram jako próbę ograniczenia mnie w prawach obvywatela i sugestię że panstwo polskie nie kieruje się istniejącym porządkiem prawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: I bardzo dobrze! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 13:15 > Krzyż w instytucji państwowej jest dla mnie symbolem światopoglądu odbierająceg > o > mi prawa do działań dozwolonych przez regulacje obowiązujące w Rzeczpospolitej > Polskiej. Przykładowo: przeprowadzanie rozwodów, stosowanie antykoncepcji. Straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
jablkoweczka Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 15:42 I straszne i śmieszne zarazem. Ext-ls, z całym szacunkiem dla Ciebie, ale z Twojej wypowiedzi wychodzi, że masz wyjątkowo wysoki poziom strachu. Celem państwa Polskiego jest przestrzeganie cywilnego porządku prawnego, a nie jego łamanie: tj np. zagwarantowanie Ci prawa do rozwodu cywilnego. Łamać cywilny porządek prawny mogą jednostki działające w państwie, nawet te jednostki które z definicji są powołane do jego przestrzegania. I strach przed takimi ludźmi byłby zrozumiały, ale nie przed symbolem, który dopóki nie spadnie Ci ze ściany na głowę dopóty nie wyrządzi Ci żadnej krzywdy. Natomiast nie możesz wymagać od innych by byli wyłącznie tacy aby mieli się Ci podobać (tu konkretnie, by katolicy nie próbowali mówić lub realizować tego co uważają za słuszne). Myśl, że państwo nie jest "królestwem sumień" została wypowiedziana przez polskiego katolickiego króla (wiesz którego?). Obowiązuje ona tak samo katolików jak i niekatolików. Szkoda, że wśród jednych i drugich są tacy co o tym zapominają. Myślę, że prof. Legutko o tym zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
etx-ls Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 18:11 No, ale po wypowiedzi tego mądrego króla była jeszcze kontrreformacja, jezuici, 4 księży na żołnierza oraz rozbiory. A w temacie: ująłem temat w ten sposób celowo. Bo to jest bardzo ciekawe - z jednej strony się rozdziera szaty w obronie tego 'niegroźnego' symbolu a jak ktoś potraktuje go z całą powagą (= wisząc w państwowej instytucji coś o niej mówi i coś reprezentuje, tak jak godło, które wisi tuż obok) to zwrot w drugą stronę - to tylko symbol i co komu przeszkadza. No to jak jest z tym krzyżem? Niegroźny symbol i o co to halo (w takim razie co za różnica gdy go zdejmiesz i zawiesisz sobie na szyi?) czy jednak coś znaczy?:) ps. a inna instytucja - krzyż w sądzie? wieszasz go i patrzysz sobie jak sędzia pod nim rozwiązuje małżeństwa? wszytko ok? a jeśli ok dla Ciebie, to co ten symbol właściwie ma wyrażać? objaśnij proszę. Z całym szacunkiem, ale ogarnijcie się, państwo katolicy - walczycie o symbol, z nonszalancją traktując go raz jak świętość i ikonę tożsamości a chwilę potem "o rany ale o co ten krzyk". Jak kiedy wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: I bardzo dobrze! 19.12.09, 07:26 etx-ls napisał: > Z całym szacunkiem, ale ogarnijcie się, państwo katolicy - walczycie o symbol, z > nonszalancją traktując go raz jak świętość i ikonę tożsamości a chwilę potem "o > rany ale o co ten krzyk". Jak kiedy wygodniej. Nie rozumiem Twego zdziwienia. Przecież to typowe dla katotalibanu, zresztą - zaprawionego w bojach od dobrze ponad tysiąca lat. Odpowiedz Link Zgłoś
etx-ls Re: I bardzo dobrze! 19.12.09, 10:20 To zdziwienie na potrzeby polemiki;) Prywatnie jestem optymistą - te duże gady onegdaj też były dobrze zaprawione. Tylko Piramidy nie boją się czasu, a ten ostatnio biegnie wcale szybko:) Odpowiedz Link Zgłoś
maszin84 Re: I bardzo dobrze! 19.12.09, 16:48 A z jakiej racji katolicy mają prawo realizować swoje przekonania poprzez ograniczanie wolności innym? Poza tym krzyż jest symbolem, który wg Ciebie nic nie znaczy. Swastyki też nie powinniśmy się bać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHA Re: I bardzo dobrze! IP: *.pools.arcor-ip.net 18.12.09, 13:14 Chrześcijaństwo zaś promuje rodzinę! O tak, przykladem tego jest np kler katolicki, zakladajacy rodzine, wychowujacy dzieci. Nie kompromituj sie koles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: I bardzo dobrze! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 13:17 > Chrześcijaństwo zaś promuje rodzinę! O tak, przykladem tego jest np kler > katolicki, zakladajacy rodzine, wychowujacy dzieci. Nie kompromituj sie koles. Genialne rozumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Panzerkardinal Re: I bardzo dobrze! IP: *.aster.pl 18.12.09, 13:42 Masz rację. Banda pederastów i pedofili w purpurowych sukniach może promować wartości prorodzinne, bo są to hipokryci, a większość społeczeństwa wierzy w ich dobre intencje. Mimo to, że jest to logicznie i fizycznie możliwe, taki stan ma prawo śmieszyć ludzi z poczuciem humoru. Tyle że nie wiem, co to ma wspólnego z Islamem? Przecież ta religia promuje "wartości prorodzinne" (brak rozwodów, zabójstwa honorowe) w znacznie większym stopniu, niż katolicyzm. Czyż przejście Polaków na islam nie lepiej by nas zabezpieczyło przed falą emigracji z obecnych krajów muzułmańskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 14:10 jaki brak rozwodow w islamie, człecze? w iswlamie wystarczy powiedziec 3 razy zonie formulke sprowadzajaca sie do "nie chce cie juz" i jest sie rozwiedzionym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Panzerkardinal Re: I bardzo dobrze! IP: *.aster.pl 18.12.09, 14:47 A co ma skłonić faceta do pozbycia się żony w warunkach Islamskich? Biorąc pod uwagę elementarną wiedzę z ludzkiej psychologii wiadomo, że to jest bardzo bezpieczny z punktu widzenia polityki prorodzinnej system, bo przypadki pogonienia sprowadzonej do roli służącej żony są równie rzadkie, jak wypędzanie własnych niewolników. Najwięcej problemów rodzinnych wynika z tego, że żona zdradza, albo facet z innych względów boi się, że odejdzie i zamienia się w "damskiego boksera". Wystarczy więc pozbawić żonę prawa do rozwodu i "polityka prorodzinna" rozkwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno islam IP: *.chello.pl 18.12.09, 19:43 www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wypadek-motorowki-rozne-wersje-swiadkow-i-uczestnikow-n36157.html?strona=last#op1547269 Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 22:17 Ale tylko chlop. Baba nie ma prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: I bardzo dobrze! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 14:12 Od homofeminizmu nawet Islam byłby lepszy. Ale chrzescijaństwo ma tę przewagę, że zapewnia nam poczucie więzi z przodkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Panzerkardinal Re: I bardzo dobrze! IP: *.aster.pl 18.12.09, 15:05 Gość portalu: Raf napisał(a): > Od homofeminizmu nawet Islam byłby lepszy. Znakomicie! I oto chodziło, żebyś powiedział to bez ogródek. Bo tak się składa, że ludzie boją się często tego, że jak przybędzie dostatecznie dużo muzułmanów to narzucą nam własne prawa religijne. Dlatego właśnie powinniśmy się bronić, by nie utracić wolności w przyszłości - tak brzmi standardowa argumentacja. A teraz wychodzi szydło z worka: Dla "konserw" zagrożeniem nie jest utrata wolności, lecz wyparcie jednej tradycji przez inną. I proponuję, żebyście to podkreślali w każdej dyskusji, tak żeby osoba zatroskana o własną wolność, która mogłaby Was nieopatrznie poprzeć, wiedziała z kim ma do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
yankes1968 Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 17:26 Ja nie wiem czy bóg muzułmański różni się od chrześcijańskiego (ani jeden ani drugi jak dotąd mi się nie objawił), jednak wymagania jakie stawia islam swoim wyznawcom są dla zachodnich Europejczyków praktycznie zaporowe. W zagrożenie masowymi konwersjami zupełnie nie wierzę. Na zalew emigrantów jest prosty sposób - zlikwidowanie socjalu i maksymalne uproszczenie procedury deportacji. Katolicyzm na nic się tu nie przyda. Polityka krucjat jest już dawno zarzucona przez papiestwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zilnik Re: I bardzo dobrze! IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.09, 13:21 KĄDZIELĄ ??? Oj dziecko, coś ci sie pomieszało. Polecam encyklopedie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 13:57 Alez Islam też promuje rodzinę. I to jak! Co do kultury życia to też jej nie promuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 14:23 Ahaaaaa. Czyli bez krzyża w szkole grozi nam totalny upadek. Bo jak ktoś nie jest katolikiem to nie może założyć rodziny, wychowywać dzieci wg własnych zasad. I np. taki przedsiębiorca ateista zacznie automatycznie ściągąć do pracy Muzułmanów i Murzynów i Chińczyków, tak? Podczas gdy katolik pomny krzyża nad tablicą będzie ostoją polskości i 'kultury życia'? A gdybyś mógł mi wyjaśnić jak chrześcijaństwo w rzeczywistości promuje rodzinę, bo naprawdę tego nie rozumiem, nie widzę, ani jako mąż i ojciec nie doświadczam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: I bardzo dobrze! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 14:39 > Ahaaaaa. Czyli bez krzyża w szkole grozi nam totalny upadek. Bo jak ktoś nie > jest katolikiem to nie może założyć rodziny, wychowywać dzieci wg własnych > zasad. Założy rodzinę - może będzie mieć statystycznie jedno dziecko, do tego zaniedbane przez realizującą karierę matkę, zaraz popuszczę ze szczęścia. Laicyzm inaczej kładzie akcenty - skupia się bardziej na indywidualizmie, samorealizacji i materialnych aspektach życia. Przywiązanie do mamony i wysokiego standardu życia sprawia, że nie jesteśmy chętni do rozmnażania, aby nie zmniejszyć znacząco swojego dobrobytu. Samo dziecko jest raczej takim tamagotchi do przytulania. Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 15:41 Buahahahaha. Załóżmy nawet, że ten Twój urojony stereotyp jest prawdziwy. Pozwól, że go rozwinę i postaram się zrozumieć. Ateistyczna rodzina planowana zgodnie z możliwościami m. in. finansowymi jest gorsza od wielodzietnych biednych rodzin, tylko dlatego, że nie chadzają do kościoła? I kobiety, które świadomie wybierają moment poczęcia dziecka kiedy już się zrealizowały zawodowo są gorsze od nastoletnich katolickich mamuś, które zgodnie z nauką KK nie stosują (oczywiście wespół z 'partnerami') antykoncepcji? Te drugie wg Ciebie dają dzieciom więcej miłości, bo nie są zepsute mamoną? A w razie problemów finansowych rozumiem, że ten wspierający rodzinę Kościół w osobie np. proboszcza będzie je wspomagał materialnie? Powiem Ci tak - gdyby księży było stać na taki gest, żeby od biednych rodzin nie pobierać opłaty za sakramenty, to już by można było na siłę uznać to za faktyczne wsparcie rodzin. A prawda jest taka, że cała ta religia to gęby pełne frazesów, wielkich słów i obiecanek służących kontrolowaniu społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 15:44 I jeszcze obrazek z dedykacją: onegoodmove.org/1gm/images/atheist-cartoon.gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: I bardzo dobrze! IP: *.ip.netia.com.pl 18.12.09, 19:43 ....Boskie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: I bardzo dobrze! 18.12.09, 22:13 Tak, chrzescijanstwo promuje rodzine i kulture zycia w Afganistanie i w Iraku. Oczywiscie zycia w luksusach - dla tych, ktorzy czerpia zyski z wydobywania ropy. To dlatego posylamy tam kapelanow. Bo jak nasi wysadza w powietrze jakas rodzine, to przeciez trzeba ich natychmiast rozgrzeszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 To bardzo ciekawe, a ja lubię wiedzieć... 19.12.09, 07:18 Gość portalu: Raf napisał(a): > Współczesne wojny toczy się nie mieczem, ale kądzielą. Jak to się, dokładnie, robi? Odpowiedz Link Zgłoś
maszin84 Re: I bardzo dobrze! 19.12.09, 16:44 Gość portalu: Raf napisał(a): > Krzyż jest symbolem światopoglądu, którego realizacja ochroni nas przed > dominacją Islamu. Współczesne wojny toczy się nie mieczem, ale kądzielą. > Chrześcijaństwo zaś promuje rodzinę i kulturę życia. Kulturę to nam rzeczywiście promuje, np. taki "prof" Legutko. A katolicka rodzina często bywa patologiczna - jak każda rodzina. Różnią się tylko tym, że u jednych wisi krzyż, a u drugich nie. Krzyż na ścianie nie robi z człowieka prawdziwego katolika. A swoją drogą to dzięki Wam bardzo, katolicy. Dajecie nam alternatywę: albo my będziemy wami rządzić, albo przyjdą jeszcze gorsi od nas muzułmanie! Inaczej nie potrafię nazwać tego argumentu z islamem. Zapomniałeś też, że muzułmanów Polska raczej nie przyciąga. Cud gospodarczy niestety nie nastąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe kołtuny i tak niczego nie zmienią IP: 80.40.231.* 18.12.09, 13:16 myślisz, że odgradzanie się od świata cos pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: kołtuny i tak niczego nie zmienią IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 13:18 Nie trzeba się odgradzac, wystarczy nie kusić imigracji implementacją lewicowej polityki społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: kołtuny i tak niczego nie zmienią IP: 77.223.196.* 18.12.09, 14:19 Mylisz skutki z przyczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: kołtuny i tak niczego nie zmienią IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 14:22 To socjalizm jest efektem imigracji?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: kołtuny i tak niczego nie zmienią IP: 77.223.196.* 18.12.09, 14:44 "socjalizm" nie jest przyczyną emigracji, a - w kontekście imigrantów - jedynie skutkiem. Ci - fajne sformułowanie, no nie? - trafiają do Europy, nie dlatego by żyć na socjalu, tylko dlatego, że są tu potrzebni. Do szarej strefy, gorzej opłacanej roboty. Oczywiście można się zastanawiać na ile aktualnie, to wynik rzeczonego "socjalizmu", czy w dobrobytu Zachodu - czy dokładniej rzecz ujmując Północy. Ale ten mechanizm liczy pewnie ze cztery tysiące lat. i jest nie do zatrzymania. Chyba, ze w KRLD. Niżej jedziesz po rewolucji francuskiej. To co ze spóźnionym jej wnukiem, czyli ideą państw narodowych? Też kompletna utopia, prawda? Historycznie mająca ze sto lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: kołtuny i tak niczego nie zmienią IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 15:03 > "socjalizm" nie jest przyczyną emigracji, a - w kontekście imigrantów - > jedynie skutkiem. Ci - fajne sformułowanie, no nie? - trafiają do Europy > , > nie dlatego by żyć na socjalu, tylko dlatego, że są tu potrzebni. Czemu więc siedzą w swych gettach i nic nie robią? > Niżej jedziesz po rewolucji francuskiej. To co ze spóźnionym jej wnukiem, czyli > ideą państw narodowych? Też kompletna utopia, prawda? Historycznie mająca ze st > o > lat. Jestem przeciwnikiem państw narodowych... Bliska jest mi idea chrześcijańskiego cesarstwa według planów Ottona III. Ważna jest natomiast kulturowa kompatybilność Europy i jej mieszkańców. Stąd moja niechęć do imigrantów spoza naszego kręgu kulturowego. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: kołtuny i tak niczego nie zmienią 18.12.09, 15:19 > > Czemu więc siedzą w swych gettach i nic nie robią? tutaj generalizujesz. W Hadze czy Lądku obecnie mawiają tak nie tylko o południowcach, ale i Polakach... no i jeszcze, że chleją, języków się nie uczą, pracę odbierają. Czyli optujesz za jeszcze większą utopią. Niewykonalną nawet koło roku 1000. Cesarstwo Rzymskie, tak jak i inne imperia - jest tu nie najlepszym wzorem, bo ładnie i "jednolicie" wygląda ino w podręcznikach historii. Co do tożsamości, kulturowej przede wszystkim - jest w tym coś. Europa ma z tym problem (ale np. USA ze swoją własną postprotestancką ideologią - też). Tylko kompletnie nie rozumiem jak ma je rozwiązywać krzyż wieszany gdziekolwiek się da. Efekty przynosi to wręcz odwrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyklecha Re: I bardzo dobrze! IP: 212.106.21.* 18.12.09, 18:09 ty raf nawołujesz do krucjaty przeciwko afryce? no0 zgłoś się do watykanu może pobłogosławi twoją wyprawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: I bardzo dobrze! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.09, 14:30 Dzieciary do nauki a nie zajmują się pierdołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy gość Re: I bardzo dobrze! IP: 212.106.21.* 18.12.09, 18:11 Te dzieci są mądrzejsze od takich jak ty, choc jestem starszym p0anem po 50 to uważam,ze rodzice tych dzieci są wspaniali,ze wychowali pokolenie które nie klania sie klechom i bzdetom z listewek Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard-2 Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:13 Myślę ,że już czas by dawać odpór takim pokręconym ludziom jak p.Legutko. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:13 Złamano prawo,złamano zapis w Konstytucji gwarantujący oddzielność Państwa Naszego od religii,czy ktoś uczciwy i mądry śmie wylewać pomyje na maturzystów którzy mają rację!?Klerowi się u nas wyjątkowo dobrze żyje,robi sobie co chce,nawet stać jest ich na to by bezkarnie opluwać zapis Konstytucji,to się nie mieści w głowie,jaki my mamy rząd?! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 12:29 ano w taki, że neutralne Państwo, nie może mieć żadnych symboli religijnych, a szkoła, urząd, sejm itp. jest państwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:31 > ano w taki, że neutralne Państwo, nie może mieć żadnych symboli religijnych, a > szkoła, urząd, sejm itp. jest państwowa. Rozdział Kościoła od państwa oznacza zakaz piastowania stanowisk państwowych przez osoby duchowne. Zresztą taki zakaz obowiązuje w prawie kościelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 12:35 Jeszcze tego by brakowało. żeby tak głódź zwany flaszka na prezydenta, albo i papcio rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 przytocz przepis wojtuś 18.12.09, 12:40 bo na razie sam nie wiesz o czym piszesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 12:36 A państwo mam byc neutralne, czyli nie sprzyjać i nie reprezentować ,żadnej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:37 > A państwo mam byc neutralne, czyli nie sprzyjać i nie reprezentować ,żadnej rel > igii. To niemożliwe. Prawo karne musi opierać się na jakichś zasadach moralnych, no chyba że wprowadzimy anarchię i róbta co chceta. Odpowiedz Link Zgłoś
mort_subite Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 13:22 Gość portalu: Raf napisał(a): > > > A państwo mam byc neutralne, czyli nie sprzyjać i nie reprezentować ,żadn > ej rel > > igii. > > To niemożliwe. Prawo karne musi opierać się na jakichś zasadach moralnych, no > chyba że wprowadzimy anarchię i róbta co chceta. Problem w tym, że nie ma związku między zasadami moralnymi a religią. Gdyby tak było, ateiści byliby zawsze niemoralni, zaś osoby wierzące - zawsze moralne. A życie pokazuje, że w tej pierwszej grupie nie brak osób głęboko moralnych, zaś w tej drugiej - tych, którzy mają boga na ustach a postępują tak, że bóg - gdyby istniał - powinien poważnie rozważyć koncepcję porażenia ich piorunem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 13:27 > Problem w tym, że nie ma związku między zasadami moralnymi a > religią. Gdyby tak było, ateiści byliby zawsze niemoralni, zaś osoby > wierzące - zawsze moralne. Ateista robi to, co mu się podoba. W nieskrępowany sposób realizuje swoje potrzeby, a człowieka jako istotę małostkową ciągnie do zła. Musi istnieć zewnętrzna siła, która go w tym ograniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Panzerkardinal Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.aster.pl 18.12.09, 13:50 Masz rację. Najlepiej zaś ogranicza człowieka w jego zwykłych poczynaniach odbieranie mu pieniędzy na budowę Świątyni Opaczności, bo jak kasy brak, to nie zrealizuje swoich niecnych zamierzeń. Jeszcze lepiej, wyspowiadanie się byłemu TW pokroju Wielgusa ze wszystkich swoich grzechów i słabostek. A dla hardcorowców: bezpośrednie poznawanie prawdy (jak to mawiają tomiści) u abp. Paetza - konkretnie i od tyłu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 14:17 > Masz rację. Najlepiej zaś ogranicza człowieka w jego zwykłych poczynaniach > odbieranie mu pieniędzy na budowę Świątyni Opaczności, Ile pieniędzy poszło na tę świątynię? Gadacie o tym od kilkunastu lat, a konkretów brak. > A dla hardcorowców: bezpośrednie poznawanie prawdy (jak to mawiają tomiści) u > abp. Paetza - konkretnie i od tyłu... Jesteś homofobem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Panzerkardinal Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.aster.pl 18.12.09, 14:55 Oczywiście, że jestem. Nie przekonują mnie jednak argumenty wysuwane przeciw nic politycznie nie znaczącym tęczowym organizacjom, lecz działalność ludzi z największej światowej organizacji skupiającej gejów i pedofili, która szczyci się dwu-tysiącletnią tradycją. Oddanie władzy mniejszościom seksualnym może mieć rzeczywiście bardzo niebezpieczne konsekwencje: wojny religijne, inkwizycja, sadomasochistyczne zabawy w "wypędzanie złego" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leccinum Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 14:03 człowieka jako istotę małostkową ciągnie do zła. Musi istnieć > zewnętrzna siła, która go w tym ograniczy To prawda, w Polsce wyraźnie widać, że katolika ciągnie do zła: kradzieży, pijaństwa, pedofilii, znęcania się nad rodziną i nad zwierzętami, piractwa drogowego, itd. Mamy wiele przykładów na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 14:05 > Ateista robi to, co mu się podoba. W nieskrępowany sposób realizuje swoje > potrzeby, a człowieka jako istotę małostkową ciągnie do zła. Musi istnieć > zewnętrzna siła, która go w tym ograniczy. Sam to wymyśliłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 14:20 To głosi każda religia... Np. katolicyzm uważa, że istota ludzka złożona z pierwiastka duchowego i cielesnego balansuje między dobrem a złem. Potrzeby ciała często biorą górę, stąd tyle zła na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 16:16 O tym ateiście, bo to co religie głoszą, to nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
mort_subite Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 14:10 Gość portalu: Raf napisał(a): > Ateista robi to, co mu się podoba. W nieskrępowany sposób realizuje swoje > potrzeby, a człowieka jako istotę małostkową ciągnie do zła. Musi istnieć > zewnętrzna siła, która go w tym ograniczy. Ateista zaprzecza istnieniu boga, nie wierzy w niego. Nie oznacza to bynajmniej "nieskrępowanego realizowania swoich potrzeb". Ateista bowiem - tak jak wyznawca dowolnej religii - żyje w społeczeństwie i funkcjonuje w ramach norm przez to społeczeństwo wytworzonych lub przejętych z zewnątrz. Norm - wbrew temu, co twierdzą niektórzy - nie wytworzonych przez religię, gdyż są starsze niż ona, tyle, że zostały przez nią zawłaszczone. Ludzkość - na długo, zanim wytworzyła zinstytucjonalizowaną religię - musiała jakoś uregulować relacje między ludźmi, gdyż to stanowiło podstawę dla ochrony życia i zabezpieczenia kruchych fundamentów prymitywnych cywilizacji. Dopiero z czasem na normy współżycia społecznego nabudowano religijną nadbudowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 14:21 > Ateista zaprzecza istnieniu boga, nie wierzy w niego. Nie oznacza to > bynajmniej "nieskrępowanego realizowania swoich potrzeb". Ateista > bowiem - tak jak wyznawca dowolnej religii - żyje w społeczeństwie i > funkcjonuje w ramach norm przez to społeczeństwo wytworzonych lub > przejętych z zewnątrz. Norm - wbrew temu, co twierdzą niektórzy - > nie wytworzonych przez religię, gdyż są starsze niż ona, tyle, że > zostały przez nią zawłaszczone. Ludzkość - na długo, zanim > wytworzyła zinstytucjonalizowaną religię - musiała jakoś uregulować > relacje między ludźmi, gdyż to stanowiło podstawę dla ochrony życia > i zabezpieczenia kruchych fundamentów prymitywnych cywilizacji. > Dopiero z czasem na normy współżycia społecznego nabudowano > religijną nadbudowę. Problem w tym, że większość ateistów odrzuca te odwieczne wartości myśląc, że w ten sposób walczy z religijnym ciemnogrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
mort_subite Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 14:48 Jasna sprawa. Statystyki kryminalne wręcz pękają w szwach od przestępstw popełnianych przez niewierzących - kradnących, gwałcących i mordujących na prawo i lewo, zarówno w ramach nieskrępowanego realizowania swoich potrzeb (mam ochotę na seks, widze fajną dziewczynę idąca drugą stroną ulicy - dawaj ją do bramy, w łeb, żeby cicho była i nuże nieskrępowanie zaspokajać swoje potrzeby), jak i dla zamanifestowania niechęci do odwiecznych wartości, utożsamianych z religijnym ciemnogrodem. A na poważnie, to nonsensy opowiadasz. Stawiasz tezy, któych nie jesteś w stanie obronić w żaden sposób. Proszę, podaj namiar na wyniki jakichś badań społecznych, wskazujących na dominację takich zachowań wśród osób niewierzących. Jak dla mnie możesz mieć problem z zaakceptowaniem tego, że jakaś część populacji żywi poglądy "religijne" odmienne od dominujących, wobec czego owa większość chętnie przylepia mniejszości rozmaite nieprzyjemne "łatki" czy też "gęby". Nieprawdziwe, ale jeśli wielu będzie powtarzać tego typu opinie, to reszta chętnie i całkowicie bezrefleksyjnie w nie uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 15:17 > Jasna sprawa. Statystyki kryminalne wręcz pękają w szwach od > przestępstw popełnianych przez niewierzących - kradnących, > gwałcących i mordujących na prawo i lewo, zarówno w ramach > nieskrępowanego realizowania swoich potrzeb (mam ochotę na seks, > widze fajną dziewczynę idąca drugą stroną ulicy - dawaj ją do bramy, > w łeb, żeby cicho była i nuże nieskrępowanie zaspokajać swoje > potrzeby), jak i dla zamanifestowania niechęci do odwiecznych > wartości, utożsamianych z religijnym ciemnogrodem. Skoro ludzie łamią owe wartości to może warto wzmocnić ich oddziaływanie na społeczeństwo, zamiast osłabiać liberalizmem obyczajowym i filozofią "róbta co chceta"? > Proszę, podaj namiar na > wyniki jakichś badań społecznych, wskazujących na dominację takich > zachowań wśród osób niewierzących. Poczytaj wątki o aborcji, manipulacjach genetycznych, eugenice, klonowaniu czy "eutanazji dla każdego". Kto częściej promuje te świństwa - katole czy ateusze? Jeśli Kościół ponosi jakąś winę za obecną sytuację to poprzez przebaczanie przestępcom i promocję łagodzenia kar... ale humanistyczno-ateistyczna lewica go w tym popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivo Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: 78.133.159.* 18.12.09, 15:42 no! a żydzi jedzą dzieci...i maja wszy... Odpowiedz Link Zgłoś
mort_subite Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 15:45 Gość portalu: Raf napisał(a): > Skoro ludzie łamią owe wartości to może warto wzmocnić ich oddziaływanie > na społeczeństwo, zamiast osłabiać liberalizmem obyczajowym i filozofią "róbta > co chceta"? Wykaż, proszę, związek między ateizmem (bo ostatecznie o nim tu mowa) a łamaniem prawa. Z tego, co sugerujesz, postawy ateistyczne sprzyjają zwiększaniu się przestępczości. Ja takiej korelacji nie dostrzegam. > Poczytaj wątki o aborcji, manipulacjach genetycznych, eugenice, klonowaniu czy > "eutanazji dla każdego". Kto częściej promuje te świństwa - katole czy ateusze? Dlaczego "świństwa"? Zostawiając na boku szczególnie drażliwą kwestię aborcji (co do której - tak na marginesie - mamy zapewne odmienne poglądy) - dlaczego badania prenatalne czy eutanazja mają być czymś niepożądanym? Wczesne wykrycie wad u płodu pozwala w wielu przypadkach na podjęcie leczenia jeszcze przed urodzeniem dziecka, dając mu szansę na prowadzenie normalnego życia. Śmierć na życzenie jest wybawieniem dla nieuleczalnie chorych, bardzo cierpiących ludzi. Co do tego ostatniego - proszę, oszczędź mi argumentów (a stykałem się już z takimi), że cierpienie uszlachetnia a do tego im więcej się nacierpimy w obecnym życiu, tym lepiej będziemy mieli w tym drugim, wieczystym. Cierpienie odbiera godność, zaś istnienia życia pozagrobowego nie tylko nie udowodniono, ale nawet nie uprawdopodobniono. To tylko wierzenie, nie oparte o jakiekolwiek weryfikowalne dowody. Czysta spekulacja, której wiele osób - w tym niżej podpisany - nie podziela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Panzerkardinal Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: *.aster.pl 18.12.09, 18:56 No jak to! Spójrz na ateistyczne Czechy! Gwałcą, palą i rabują - aż w ogóle strach tam jechać! Przecież to jasne dla każdego zakonserwowanego łba!!! Nie to co w katolickiej Polsce, gdzie przestrzega się prawa, nawet przepisów drogowych, w ogóle wszędzie widać odzwierciedlenie Boskiego porządku, a decyzje naszych polityków to wręcz emanacja Boskiego Logosu. Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 15:46 > Jak dla mnie możesz mieć problem z zaakceptowaniem tego, że jakaś > część populacji żywi poglądy "religijne" odmienne od dominujących, > wobec czego owa większość chętnie przylepia mniejszości rozmaite > nieprzyjemne "łatki" czy też "gęby". Chrześcijanie z zarania religii byli oskarżani o ateizm (i słusznie, w ówczesnym rozumieniu wiary), składanie ofiar z dzieci, związki kazirodcze i urządzanie wielkich orgii. Wkrótce po zdobyciu dominującej pozycji takie same kłamstwa tworzyli o innych religiach. Potem o innych odłamach chrześcijaństwa, obecnie tworzą takie o ateistach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: 83.238.120.* 18.12.09, 15:01 Poproszę o konkretne przykłady tej większości ateistów. Wystarczy, że wymienisz 5 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 22:26 Mylisz sie. Jest wrecz przeciwnie. Widze to na co dzien. Ateisci sa znacznie uczciwsi. Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 15:35 Ateista postępuje moralnie z własnej woli. Wierzący postępuje moralnie z własnej woli albo ze strachu przed karą. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bobasz Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 18:20 JA JESTEM ATEISTĄ I KIERUJĘ SIĘ ZASADĄ, ŻE MOŻESZ ROBIĆ CO CI SIE PODOBOBA DOPÓKI NIE KRZYWDZISZ NIKOGO INNEGO, I KIERUJĘ SIĘ NIĄ DLA TEGO, ŻE TAK TRZEBA A NIE DLATEGO, ŻE OBAWIAM SIĘ OGNIA I SIARKI, CZY LICZĘ, ŻE BĘDE MÓGŁ POLATAĆ Z JEZUSEM NA JETPACKU W NIEBIE, NIE OCZEKUJĘ WIĘC ŻADNEJ NAGRODY ZA MOJE ZACHOWANIE, WIĘC DLACZEGO LUDZIE, KTÓRZY POWSTRZYMUJĄ SIĘ OD GWAŁTÓW MORDÓW I KRADZIEŻY, BO BOJĄ SIĘ ŻE ŚW PIOTR ICH DO NIEBA NIE WPUŚCI, MAJĄ BYĆ LEPSI ODE MNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 18.12.09, 22:23 Ciebie, katoliku, ciagnie do zla, bo Ci ksiadz zabronil. Mnie nie zabronil, wiec mnie nie ciagnie. Widze niemal co dzien, ze jestem znacznie uczciwszy od wiekszosci polskich katolikow, a byc moze od wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy gość Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? IP: 212.106.21.* 18.12.09, 18:14 raf widać,że byłęś tylko ministrantem i dlatego nauka szła ci słabo albo wcale. -- ratuj kiszke stolcowa puki czas Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: W jaki sposob zlamano tamten przepis? 19.12.09, 07:44 gość portalu: Raf napisał(a): > Rozdział Kościoła od państwa oznacza zakaz piastowania stanowisk państwowych > przez osoby duchowne. I to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:23 > Złamano prawo,złamano zapis w Konstytucji gwarantujący oddzielność Państwa > Naszego od religii,czy ktoś uczciwy i mądry śmie wylewać pomyje na maturzystów > którzy mają rację!?Klerowi się u nas wyjątkowo dobrze żyje,robi sobie co > chce,nawet stać jest ich na to by bezkarnie opluwać zapis Konstytucji,to się > nie mieści w głowie,jaki my mamy rząd?! Może najpierw zrozum, o co chodzi z tym zapisem, bo na pewno nie ma to nic wspólnego ze szkolnymi ścianami. Niedługo nawet widok księdza na ulicy będzie niektórym godził w rozdzielność państwa od Kościoła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy pan Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: 212.106.21.* 18.12.09, 18:15 no ja już na widok klechy szybko zmykam do najbliższej bramy i chowam odbytnicę jak najgłębiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 21:20 Masz pewnie wysokie mniemanie o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: wśnie kajtusiu, jaki zapis zlamano??? 18.12.09, 12:53 Jaki zapis? Nie o testamentach tutaj mowa przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: wśnie kajtusiu, jaki zapis zlamano??? 18.12.09, 13:16 mówie się o "zapisach" Konstytucji i dokumentów...fakt w gimnazjum jeszcz o tym nie uczą... martishia7 napisała: > Jaki zapis? Nie o testamentach tutaj mowa przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epiphany Re: wśnie kajtusiu, jaki zapis zlamano??? IP: 83.238.108.* 18.12.09, 13:58 Jak napisał(a) martishia7, zapisy są w testamentach. W konstytucji są przepisy, a w dokumentach - postanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted [...] IP: 95.143.243.* 18.12.09, 12:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dulcissima Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 13:54 do >ted< <quote> Jak ci sie nie podoba nie musisz chodzic do > koscialo nie musisz nic dawac , nie masz obowiazku na nich lozyc </quote> Niestety, muszę Cię zmartwić. Wszyscy musimy na nich łożyć - zgodnie z ustawą konkordatową, ok. 1,04% z naszych podatków jest przeznaczane na kościół katolicki i "inne większe związki wyznaniowe". A ponieważ tych ostatnich nie ma w naszym kraju zbyt wiele, to główna część naszych 1,04% idzie na KRK. I chcesz, czy nie chcesz, jesteś wierzący, czy nie - i tak łożysz na czarną zarazę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moouha Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: 79.97.99.* 18.12.09, 13:57 oj ta, jakby nie pedaly w sukienkach, to pewnie jeszcze bysmy na drzewach siedzieli. a tak mozemy sobie wygodnie pokleczec. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7012 Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 14:06 mozesz sie z tego śmić, moze ci to nie odpowiadac ale taka jest prawda, za komuny to dzięki Kościołowi mogła istnieć opozycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex44 Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.171.36.162.static.crowley.pl 18.12.09, 14:06 Ta... w komunizmie był bastionem, a w średniowieczu grillem, na którym smażyły się niewinne kobiety i postępowo myślący naukowcy... Gdyby nie Kościół światopoglądowo i technicznie bylibyśmy już dużo dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy pan Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: 212.106.21.* 18.12.09, 18:19 ted nałgał: (bo w komunizmie kosciul byj wielkim bastionem solidarnsci )!!! wiemy,wiemy i dlatego teraz solidaruchy odpracowują kleszkom, na kolanach i z panstwowej kasy. paszli won wszelkie klechostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R35P3CT Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.09, 16:33 Oj tu już dawno nie chodzi o sprawę krzyżową. Pismaki zwęszyli temat, małolaty podchwyciły, że o nich głośno, to będą to ciągnąc ile się da. Odpowiedz Link Zgłoś
bb5555 Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! 18.12.09, 12:14 Tej młodzieży należą się gromkie brawa za cywilną odwagę wobec terroru klechów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:24 Gdyby rzeczywiście istniał ów "terror klechów" to z pewnością nie mógłbyś pisać swoich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy pan Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! IP: 212.106.21.* 18.12.09, 18:21 chłopy w sukienkach...... hahahahaha to nienormalne aby chłopy chodzili w sukienkach i gubili plemniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 21:23 Ty nie chodzisz w sukience, a gubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mm600 Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! 18.12.09, 12:43 Brawo! Precz z ksenofobami i ograniczonymi, nietolerancyjnymi ludźmi (wszystkimi, ale głownie z PIS) Trzymam za Was kciuki Licealiści!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:56 W takim razie precz z licealistami, którzy nie tolerują krzyża? Odpowiedz Link Zgłoś
mm600 Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! 18.12.09, 13:18 Miejsce ma krzyż i indoktrynację religijną (katolicką) jest Kościół a nie klasa szkolna. Licealiści walczą o prawo wyboru. Generalnie można by było w takim razie powiesić obok krzyża w klasie symbole innych religii: żydowskij, buddyjskiej, islamskiej, voodoo, itd. - żeby każdemu było po równo! ale co z ateistami??? Zatem najlepiej nic nie wieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 13:24 > Miejsce ma krzyż i indoktrynację religijną (katolicką) jest Kościół > a nie klasa szkolna. Licealiści walczą o prawo wyboru. Czyżby? Zuzka działa na lewicy, a oni chcą np. przymusowej edukacji seksualnej. Co to za wybór? > Generalnie można by było w takim razie powiesić obok krzyża w klasie > symbole innych religii: żydowskij, buddyjskiej, islamskiej, voodoo, > itd. - żeby każdemu było po równo! ale co z ateistami??? Zatem > najlepiej nic nie wieszać. Czy wymienione religie są elementem polskiej tożsamości narodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
mm600 Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! 18.12.09, 14:28 w> Czyżby? Zuzka działa na lewicy, a oni chcą np. przymusowej edukacji > seksualnej. Co to za wybór? To jest kształtowanie umiejętności i udostępnianie możliwości decydownia o swoim życiu. A może uważasz, że powinni jeszcze znieść przymus nauki matemaatyki, języka polskiego, języka angielskiego? A w ogóle to że np. przedmiot pod tytułem "religia" wlicza się do średniej to jest kpina! Gdybyby był przedmiot "wiedza o religiach świata" to bym jeszcze zrozumiał... > Czy wymienione religie są elementem polskiej tożsamości narodowej? Oczywiście, że nie są! I o to własnie chodzi, żeby zachować tolerancje wobec mniejszości, a nie wpsierać monopol dyktować innym co mają robić, tylko dlatego, że większość tak robi. A moze zakazać puszczania innych kanałów telewizyjnych, bo mamy swoją narodową - Telewizję Polską, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 14:51 > To jest kształtowanie umiejętności i udostępnianie możliwości > decydownia o swoim życiu. Udostępniania możliwości? Czy to znaczy, że bez edukacji seksualnej nie ma możliwości "decydowania o swoim życiu"? Państwo musi nam coś zapewnić, bo sami tego nie osiągniemy. Wali mi tu socjalizmem na kilometr. I do tego to uszczęśliwianie na siłę. A może ktoś nie chce "decydować o swoim życiu" w sposób określony w programie zajęć z wuseksu? I co wtedy? > Oczywiście, że nie są! I o to własnie chodzi, żeby zachować > tolerancje wobec mniejszości, Wtedy prędzej czy później te mniejszości się rozrosną na tyle, że dotychczasowa większość zostanie sprowadzona do mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! IP: 83.238.120.* 18.12.09, 15:15 Cytuję: "... > Oczywiście, że nie są! I o to własnie chodzi, żeby zachować > tolerancje wobec mniejszości, Wtedy prędzej czy później te mniejszości się rozrosną na tyle, że dotychczasowa większość zostanie sprowadzona do mniejszości. ..." Wiesz jak to się nazywa? ROZWÓJ Masz szczęście, że dawno temu ludzie nie myśleli tak, jak ty. Bo gdyby głosili i wprowadzali w życie twoje poglądy, to religia katolicka nigdy nie miałaby szansy się rozwinąć. Więc bądź tak łaskaw, przestań być hamulcowym ludzkości, zacznij używać swojego rozumu mądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! 18.12.09, 17:44 Wtedy prędzej czy później te mniejszości się rozrosną na tyle, że dotychczasowa większość zostanie sprowadzona do mniejszości." Tego właśnie Polsce potrzeba, bo zgnilizną i skansenem już czuć. Fascynacja nowym, ciekawość życia, poszukiwania innych wartości - TO WSZYSTKO jest właściwe ludziom młodym i całe szczęście, inaczej we własnym 'bogojczyźnianym' smrodzie z nudów byśmy skonali i niewiedzy. I beznadziei. To jest rozwój duchowy człowieka i nie ma w tym nic złego. Tkwienie w oparach starych kanonów uwstecznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdrawiam! Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 18:11 Skoro walczą o wolność wyboru, to uczniowie katoliccy zapewne wybrali by krzyż na ścianie... takich jest zapewne większość... to nie jest walka o prawo wyboru tylko walka o dyktaturę mniejszości. No właśnie ta słynna tolerancja Gwiazdę Dawida- OK, Półksiężyc- TAK ale krzyż- NIE! bo zaścianek i ciemnogród... To jest wszystko na pokaz, żeby pokazać jacy to my postępowi jesteśmy. Co do nazywania smarkaczami- znam gorsze obelgi. Może i Legutce nie przystoi ale na pewno ciąganie się z Europosłem Legutką to dalsze nakręcanie sprawy, która przecież została już załatwiona. Pozdrawiam! Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
maszin84 Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! 19.12.09, 19:16 Wskaż mi gwiazdę dawida lub półksiężyc na ścianie jakiejkolwiek instytucji państwowej. Naprawdę strzelanie pustymi, bezsensownymi argumentami daje komuś satysfakcję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luz Re: Brawo ! Nie dajcie się pisiakom! IP: *.cust.tele2.se 18.12.09, 13:25 Brawo i pelne poparcie. Chamstwo tego Legiutka powinno byc ukarane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw gó...arze mają parcie na szkło IP: 195.128.29.* 18.12.09, 12:15 a szczególnie ta zblazowana panienka...rośnie nam kolejna celebrytka/aktywistka??? Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Urban ma nastepczynie jak nic bedzie redagowac 18.12.09, 12:19 jakies pismo antyklerykalne. juz działa w racjonaliscie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olias Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:16 ta trójka to przyszli politycy. nie mają wyjścia, czy wyobrażacie sobie że jakiś pracodawca mógłby ich zatrudnić? chyba masochista. wracając do polityki .. pewnie założą jakąś partię, bo i kto by ich przyjął w szeregi partyjne? żeby potem mieć problem? Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl myślący niezależnie-do masochisty albo do polityki 18.12.09, 12:24 a pozostali albo na roboli, albo na dyskutantów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: myślący niezależnie-do masochisty albo do pol IP: *.legnica.vectranet.pl 18.12.09, 13:27 ta, oni są tak niezależni jak mój 5-letni syn Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl wielkie brawa dla uczniów! 18.12.09, 12:17 będzie musiał Was przeprosić, a jakaś nawiązka na Wasze Liceum – wygląda że zacne - też pewnie się przyda… Odpowiedz Link Zgłoś
des4 dzeiciaki się lansują 18.12.09, 12:24 trzeba wyrabiać sobie dobrą pozycję startową w wyścigu szczurów... jak tak na nich popatrzeć, stanowią dobry narybek dla modnych ruchów eko/vege/gender/emo/abort/viva/metroseksualnych... Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl wszędzie widzisz seks? 18.12.09, 12:26 nawet w honorowym sporze z Legutką? Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: wszędzie widzisz seks? 18.12.09, 12:33 ja się ma 18 lat to się ciągle myśli o seksie, ty tak nie mialeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl miałem 18.12.09, 12:43 ale taki jeden, znajomy pryszczaty konserwatysta, to się z tym męczył w samotności, i tak mu już zostało… Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: miałem 18.12.09, 12:46 no widzisz, zawsze mogłeś zrobić dzieciaka koleżance z młodszej klasy i wyabortować płoda w imię ydeologii "free choice"... Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: dzeiciaki się lansują 18.12.09, 12:27 Za moich licealnych czasów na "aktywistów" tych wszystkich ruchów mówiło sie "lamusy". :DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj nieświęty Re: dzeiciaki się lansują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 12:39 w TVN już byli?? Jeszcze nie? Fatalne niedopatrzenie. Trzeba szybko zaprosić o porannej TVN i do "teraz my". Niech się wypowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 a konkretnie do Tańca z Gwiazdami 18.12.09, 12:43 może też być Mam Talent... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczo i sucho Re: dzeiciaki się lansują??? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.12.09, 18:06 Sporo uczniow liceow ma 18 - 19 lat... a wiec nie sa to juz "dzieciaki"! P.S. Szkoda, ze to glownie "dzieciaki" maja w Katolandzie odwage, by walczyc o zapisany w konstytucji rozdzial kosciola od panstwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus no patrzcie państwo... 18.12.09, 12:20 ...komu to dziś dają profesorskie tytuły. A może to tytuł z okresu jakże słusznie minionego? Wtedy wszystko byłoby jasne, za Matki_Peerelki dzielono opinie na uprawnione i inne, czyli rozwydrzone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromcadebili Re: no patrzcie państwo... IP: *.autocom.pl 18.12.09, 13:24 widać jak łatwo dziś w Pl zostać profesorem. Wbrew twemu przypuszczeniu, legutko nie został nim za zasługi dla prl, tylko za werbalny antykomunizm w czasach, kiedy wszystko już można było powiedzieć i napisać. Władza ludowa nie rozdawała tytułów profesorskich na lewo i prawo; docenci marcowi do końca życia pozostali tylko docentami. w latach 70-80 w instytucie gdzie pan legutko był nic nie znaczącym asystentem było może ze 4 profesorów, ale za to jakiego formatu. Dziś jest ich tam ze 40, z legutkiem na czele, a sporo z nich to jego przydupasy. Władza solidaruchów była i jest bardziej hojna: nagradza swoich sługusów i katapultuje do psudonaukowej sławy, rozdaje tytuły i tworzy przyspieszone kariery. Rozejrzyj sie po ipn-ie i jego byłych i obecnych "uczonych". Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Z wscieklosci az pampersy przesikali... 18.12.09, 12:21 ...i zaczeli tupac nozkami, az nocnik podskakuje. Kiedy stres przedmaturalny ogarnia, sposobow na rozladowanie go nigdy za wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
poszliwpisdu Re: Z wscieklosci az pampersy przesikali... 18.12.09, 12:30 Pampersy to okreslenie partyjnych towarzyszy tego pseudoprofesora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ua osz w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 12:53 pisdu zawsze myslalem ze pampersy to takie pieluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
poszliwpisdu Re: osz w 18.12.09, 14:08 Widzisz, dzis sie dowiedziales ze jedno slowo moze miec rozne znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 a na Święta Bożego Narodzenia 18.12.09, 12:32 wszyscy waleczni forumowi wojownicy - czyli gimnazjalni gniewni antyklerykałowie obrażeni na księdza katechetę, grzecznie zalożą granatowe spudniczki, białe koszuli i sasiądą z mamą i tatą do kolacji wigilijnej, a potem grzecznie pomaszerują z nimi na Pasterkę dzielnie spiewając kolędy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: a na Święta Bożego Narodzenia 18.12.09, 12:40 Dokładnie taka hipokryzja będzie miała miejsce, ale na szczęście część z nich (coraz większa część) robi to w ramach tradycji, a nie w ramach kultu żydowskiej mitologi. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: a na Święta Bożego Narodzenia 18.12.09, 12:48 właśnie, zapomnialem o elemencie "żydowskim" i modnym wśrod kontestującej młodzieży poparciu dla wybuchowych kebebów z Hamasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyber Re: a na Święta Bożego Narodzenia IP: *.59.rev.vline.pl 18.12.09, 13:20 zwłaszcza "spudniczki" załozą... Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl bardzo sugestywne, tylko nie na temat 18.12.09, 13:21 bo oni nie walczą z religią ani tradycją, tylko bronią swoich praw obywatelskich i honorowych, co jakby ci umkło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trahonoma Re: IP: 89.174.38.* 18.12.09, 12:25 zbrojarz.betoniarz napisał(a): >Efekt bezstresowego wychowania. Bezczelne gó...arze ! Też chcesz pozew? Nie dla psa kiełbasa... Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:28 Brawo maturzyści. Jednak tak sobie myślę, ze nawet jak ten muł przegra, to i tak w Polsce będzie "wyniesiony na ołtarze" za obronę wiary, że o męczeństwie nie wspomnę. Mimo wszystko uważam, że takich inicjatyw jak walka o świeckość państwa powinno być więcej i ... będzie więcej. Zresztą, popatrzcie do czego doszło. Licealiści muszą bronić zapisów konstytucji, a gdzie wszelkiej maści ugrupowania lewicowe ? Czemuż one nie wyszły z taką inicjatywą ? Odpowiedz Link Zgłoś
superprawda Brawo maturzysci! 18.12.09, 12:31 Brawo maturzysci! Ktos w koncu musi powiedziec STOP zawlaszczaniu panstwa przez katolicki kosciol! Dosc wieszania krzyzy w instytucjach panstwowych! Stop!!! Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: państwowych??? 18.12.09, 13:26 Szczegóły się nie liczą. Budując nowy lepszy świat nie możemy zwracać uwagi na takie pierdoły. Liczy się szczere, z głębi czerwonego serca wypływające, komsomołskie zaangażowanie. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: państwowych??? 18.12.09, 12:48 gringo68 napisał: > szkoła jest instytucją samorządową... a samorząd (jakikolwiek) działa według Ciebie w oderwaniu od przepisów (konstytucji) państwa w którym sam się rządzi, czy tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: państwowych??? 18.12.09, 12:54 samorząd nie jest instytucją państwową, a zapisy Konstytucji nie zabraniają wieszania krzyży na ścianach... Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: państwowych??? 18.12.09, 13:08 gringo68 napisał: > samorząd nie jest instytucją państwową, a zapisy Konstytucji nie > zabraniają wieszania krzyży na ścianach... Czyli samorządu nie obowiązuje konstytucja ? Zapisy konstytucji jasno mówią o rozdziale kościoła od państwa. Powtarzam, każdy samorząd w Polsce, obowiązują zapisy konstytucji. Każda instytucja państwowa (jaką samorząd jest) ma reprezentować państwo Polskie, a nie manifestować wiarę (taką czy inną) jego urzędników, więc krzyże (jak i inne symbole religijne) powinny zniknąć ze wszystkich placówek państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: państwowych??? 18.12.09, 13:20 poczytaj kajtusiu Konstytucję, tam nic nie ma o "rozdziale"... Konsttucja nie zabrania wieszania krzyży w miejscach publicznych... i kolejny raz - samorząd nie jest instytucją państwową - polecam lekturę ustawy o samorządzie terytorialnym... dlaczego krzyże "powinny zniknac" skoro większośc obywateli ich sobie życzy, a one same nie naruszają prawa??? Odpowiedz Link Zgłoś
antykkk Re: państwowych??? 18.12.09, 13:40 gringo68 napisał: > samorząd nie jest instytucją państwową, a zapisy Konstytucji nie > zabraniają wieszania krzyży na ścianach... Z takimi jak ty nie da się dyskutować szczególnie w temacie bajek religijnych. Jak wiesz człeku to również konstytucja nie zabrania wieszania innych przedmiotów więc czy mogę obok twego drewienka powiesić np. gołą babę. Dać wam z dobrej woli palec to zaraz całą rękę odrąbiecie. Niezgodnie z konstytucją wprowadzono religie, które miały być prowadzone nie na koszt państwa, teraz ocene wliczono do średeniej, ostatnio ogłoszono że jednak lekcje religii obowiązkowe no i ma byc matura z bredni religijnych. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: państwowych??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 21:36 Z tego co się orientuję, to pornografia w miejscach publicznych JEST ZAKAZANA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Brawo maturzysci! IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:46 Przede wszystkim dosyć traktowania szkół jako instytucyj państwowych. Należy przestrzegać rozdziału szkół od państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 12:33 smutne to i prawdziwe, pamiętnijcie jednak kursanty, że najbardziej antyklerykalni to byli liberałowie.- Ale u nas w klechistanie, to się liberały w mysią dziurę schowali.... - cytując idola (pisiu): spieprzaj dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 12:43 > Mimo wszystko uważam, że takich inicjatyw jak walka o świeckość państwa > powinno być więcej i ... będzie więcej. Przed 1989 miałeś ich całkiem sporo i to skutecznych. Widać niektórym marzy się powtórka z PRL... Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 12:57 Świeckość państwa nie jest przypisana z automatu do żadnej ideologii, więc co ma z tym wspólnego PRL ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.21.54.194.generacja.pl 18.12.09, 13:29 > Świeckość państwa nie jest przypisana z automatu do żadnej ideologii, więc co m > a > z tym wspólnego PRL ? Jest przypisana do ideologii, które wypłynęły z ideałów rewolucji francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jeg_vil_ha_loff Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:29 To co, nie można już rozwydrzonych smarkaczy nazwać rozwydrzonymi smarkaczami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-jack kaszebe Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.12.09, 13:01 Nawet trzeba,i nie tylko rozwydrzonymi smarkaczami,a gnojami śmierdzącymi.Dziwię się,że w tym LO nie ma odważnych chłopaków,gdybym ja był młodszy? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 13:21 Gość portalu: a-jack kaszebe napisał(a): > Nawet trzeba,i nie tylko rozwydrzonymi smarkaczami,a gnojami śmierdzącymi.Dziwi > ę > się,że w tym LO nie ma odważnych chłopaków,gdybym ja był młodszy? To co byś katoliku zrobił ? W imię Twej chrześcijańskiej postawy skatowałbyś ? Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luz Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.cust.tele2.se 18.12.09, 13:33 Kwasniewski pokazal jak rzadzic ? Przeciez to on ratyfikowal konkordat! Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 13:05 jeg_vil_ha_loff napisał: > To co, nie można już rozwydrzonych smarkaczy nazwać rozwydrzonymi smarkaczami? Ależ można rozwydrzony smarkaczu. Tylko trzeba przedtem pomyśleć i przewidzieć konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 14:20 A kościelnego dupowłaza Legutkę można nazwać kościelnym dupowłazem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkslide Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: 194.146.120.* 18.12.09, 14:54 Pomijajac fakt ze facet jest profesorem akademickim, który powienien znać zasady prowadzenia dyskusji - nie mozna - bo to lżenie - tak samo jak zapijaczonego zula nie mozna nazwac " zapijaczonym zulem " :) Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:30 Źle doradzają tym młodym, jeśli nawet mieliby sprawę wygraną. Załatwianie wszystkich problemów przez pozwy i donosy do prokuratury to współczesna polska paranoja. Mądrzej byłoby zaprosić pana Legutkę na spotkanie, dobrze się przygotować i zetrzeć się w dyskusji (z moderatorem na przykład). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Z ludźmi tego pokroju nie ma o czym dyskutować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 14:23 Pomijając jawne łamanie konstytucyjnego rozdziału kościoła od państwa, ktoś kto nie potrafi wyrazić normalnie swojego zdaniu, bez epitetów w rodzaju "rozwydrzonych smarkaczy" nigdy nie da interlokutorowi szansy na wyrażenie własnego poglądu i prezentację argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tex Re: Z ludźmi tego pokroju nie ma o czym dyskutowa IP: 83.14.16.* 18.12.09, 14:48 W sumie racja...Hmmm: ale skoro tak, to dlaczego Wałęsa, Palikot, Niesiołowski itp. "kulturalni" bredzą do nas codziennie z telewizora? Hę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczo i boso Re: Maturzyści z XIV LO pozwą - i slusznie!!! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.12.09, 18:03 Dyskusja z kato-oszolomami nie ma sensu albowiem i tak niczego ich nie nauczy. Sprawa sadowa zas moze wywrzec szerszy oddzwiek i jakis, mniejszy, lub wiekszy skutek! Odpowiedz Link Zgłoś
bobdywro Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:31 Od początku było wiadomo ze nie chodzi o to czy krzyż ma wisieć czy nie . To była tylko zajawka , króliczek którego będziemy gonić uważając żeby nie złapać . Legutko dał się złapać na przynętę i teraz będzie kolejnym bębenkiem w który prawomyślący będą walić ale po to tylko żeby głos bębna był donośny . Z góry wiadomo że g... mu zrobią bo jest eurodeputowanym i chroni go immunitet . Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 12:38 od pozwu cywilnego toto nie broni, chwała bogu amen Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-live Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:31 POPIERAM,RÓWNIEŻ NIECH TEN PAN ZAPŁACI KARĘ PIENIĘŻNĄ NA RZECZ SZKOŁY! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush i bardzo dobrze ! brawo ! nauczyc takiego kultury 18.12.09, 12:32 i bardzo dobrze ! brawo !!! niech sie ten pan Legutko kultury nauczy ludzie z tego LO zrozumieli jedno: nie wdawac sie w dyskusje z tym elementem - w Polsce niestety od razu trzeba do prokuratury inaczej sie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 12:34 Trochę się dziwię dzisiejszym małolatom.Kiedyś-wiadomo.Powstanie warszawskie,barykady,butelki z benzyną.PRL to studzienki kanalizacyjne,walki uliczne z ZOMO.A dzisiaj siedzą sobie przy internecie i protestują.A czarni się tylko śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
nslaw Poltyka odbiera poglądy. 18.12.09, 12:36 Oto kilka tytułów jego prac: * Platona krytyka demokracji (1990) * Tolerancja. Rzecz o surowym państwie, prawie natury, miłości i sumieniu (1997; Nagroda Ministra Edukacji Narodowej) * Bez gniewu i uprzedzenia (1989; Nagroda PEN Clubu) * Spory o kapitalizm (1994) * Etyka absolutna i społeczeństwo otwarte (1994; Nagroda im. Andrzeja Kijowskiego) * Czasy wielkiej imitacji (1998) * O czasach chytrych i prawdach pozornych (1999) – wydana w Krakowie nakładem wydawnictwa "Stalky i Spółka". Publikacja zawiera szesnaście esejów opublikowanych przez autora w pismach krajowych i zagranicznych w latach 1989–1999. Poruszana problematyka dotyczy dziedzictwa komunizmu w III RP, zjawiska ucieczki od metafizyki we współczesnej kulturze, a także problemu recepcji liberalizmu we współczesnej Polsce. * Society as a Department Store: Critical Reflections on the Liberal State (2002) * Raj przywrócony (2005) * Podzwonne dla błazna (2006) * Traktat o wolności (2007) * Esej o duszy polskiej (2008) * Brzydota demokracji i inne eseje (2009) Odpowiedz Link Zgłoś