Dodaj do ulubionych

W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pami...

24.01.10, 15:55
Tylko nie ma ani słowa o tym jakie płace oferują inwestorzy. Za 1000
zł na miesiąc i z pomocą budżetu każdy potrafi tworzyć miejsca
pracy. IBM już teraz ma problemy z rekrutacją ze względu na niskie
zarobki jakie oferuje
Obserwuj wątek
    • wybitniemadry zaglebia niewolniczej sily roboczej 25.01.10, 01:02
      moze troche faktow tepe pismaki
      • prawdziwy.jonek Re: zaglebia niewolniczej sily roboczej 25.01.10, 12:11
        wybitniemadry napisała:

> moze troche faktow tepe pismaki

a ty pewnie tepy pismaku z warszawki??? to po kiego grzyba ci sa potrzebne
        fakty???!!!
        • Gość: Ehh Re: zaglebia niewolniczej sily roboczej IP: 77.255.211.* 26.01.10, 17:32
          A taki fakty/informacje jak dokładna ilość miejsc pracy na firmę, ilu zmianowy
          system i najważniejsze jaka będzie pensja.

Bo taki artykuł to dno.
    • Gość: wrrrr Re: W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 02:16
      Wrrrr. Przestańcie pisać o kryzysie, który rzekomo dotknął Polskę. KAŻDY wie, że
      GW była jednym z mediów, które na zlecenie agencji PR (a te działały dla
      wielkich koncernów) kreowała rzekomy "kryzys".

W PL nie było żadnego kryzysu, co najwyżej drobna recesja jako że rynki działają
      na zasadzie naczyń połączonych.
    • Gość: Lublin Re: W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pa IP: 83.238.201.* 25.01.10, 08:14
      wszędzie powstaje tylko nie na wschodzie polski..lublin, kielce
      białystok,olsztyn...tej polski już chyba nie ma.Jeszcze 40 lat i
      cały kraj będzie płacił za głupotę reszty grube miliony. Zostaną
      sami stazry sflustrowani nieudolni rreszta ucieknie tak jak to się
      dzieje dziś....będziemy mieć polskie nrd w którego socjal polska
      włoży wielkie miliony.Zamiast dać kopa wschodowi reszta go
      niszczy .Skutki przyjdą bardzo szybko
      • Gość: HM_ Re: W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.01.10, 08:36
        Zapraszamy do Wrocławia lub Wałbrzycha. Spodoba Wam się tutaj, gdyż jest tu pięknie: równe i coraz dłuższe drogi, kompetentni i coraz mądrzejsi urzędnicy (nawet prezydent), mnóstwo miejsca dla każdego i ten luksus... Po prostu rozwój, progres, dewelopment!
        Nie zapomnijcie wziąć też dziadków!
        • Gość: haah mieszkania sa po 2500 za metr i to przy parku IP: *.tpnet.pl 25.01.10, 11:11
          a i tak sie wpierd... tu z innych miast dolnego slaska i nie tylko,
          tam bedzie syf a tu drozyzna jeszcze wieksza i korki jak w warszawie
        • Gość: haha Re: W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pa IP: 77.255.211.* 26.01.10, 18:22
          Gość portalu: HM_ napisał(a):

> Zapraszamy do Wrocławia lub Wałbrzycha. Spodoba Wam się tutaj, gdyż jest tu pię
          > knie: równe i coraz dłuższe drogi, kompetentni i coraz mądrzejsi urzędnicy (naw
          > et prezydent), mnóstwo miejsca dla każdego i ten luksus... Po prostu rozwój, pr
          > ogres, dewelopment!
          > Nie zapomnijcie wziąć też dziadków!

"równe i coraz dłuższe drogi" - w jakim Ty Wrocławiu mieszkasz, bo w tym gdzie
          ja to drogi są tragiczne a do tego największe w Polsce korki.
          "kompetentni i coraz mądrzejsi urzędnicy" - akurat Dutkiewicz to dobry ma ale PR.
      • prawdziwy.jonek Re: W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pa 25.01.10, 12:16
        Gość portalu: Lublin napisał(a):

> wszędzie powstaje tylko nie na wschodzie polski..lublin, kielce
        > białystok,olsztyn...tej polski już chyba nie ma.Jeszcze 40 lat i
        > cały kraj będzie płacił za głupotę reszty grube miliony. Zostaną
        > sami stazry sflustrowani nieudolni rreszta ucieknie tak jak to się
        > dzieje dziś....

masz na mysli cwoku te tysiace co wracaja do kraju z anglii, irlandii czy usa???!!!

będziemy mieć polskie nrd w którego socjal polska
        > włoży wielkie miliony.Zamiast dać kopa wschodowi reszta go
        > niszczy .Skutki przyjdą bardzo szybko
        • kapelan_rady_nadzorczej Re: W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pa 26.01.10, 06:19
          do Polski wracaja tylko ludzie, ktorzy w USA, Anglii lub Irlandii
          byli nikim..i w Polsce tez beda nikim; nikt przy zdrowych zmyslach,
          kto doszedl na zachodzie do czegos wiecej niz zmywak lub sprzatanie
          nie wroci nigdy do Polski...bo niby po co?
          • comrade Re: W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pa 26.01.10, 21:40
            > do Polski wracaja tylko ludzie, ktorzy w USA, Anglii lub Irlandii
            > byli nikim..i w Polsce tez beda nikim; nikt przy zdrowych zmyslach,
            > kto doszedl na zachodzie do czegos wiecej niz zmywak lub sprzatanie
            > nie wroci nigdy do Polski...bo niby po co?

Język, kultura, brak akcentu.
      • swoboda_t Re: W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pa 25.01.10, 15:59
        Lublin, Kielce, Białystok, Olsztyn. Wszystkie daleko od zachodnich
        rynków. To logiczne, że zagraniczni inwestorzy wybierają bardziej
        dogodne logistycznie regiony.
      • Gość: new Re: W wałbrzyskim Invest-Parku kryzysu już nie pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 20:04
        Głosujcie dalej na PiS a tak napewno się stanie :D
    • Gość: ??? a co 1000pln to malo? IP: 82.177.83.* 25.01.10, 17:03
      jak myslisz ze 1000pln to malo dla ciebie - to przestan krzyczec tylko idz i zarob 5000. no poprostu wez i zarob koles.

jak majaczysz ze nie masz i jestes biedny - to twoja wina. nikogo innego. tyle masz na ile cie stac.

i niewazne ze TY! ze masz taaaki potencjal i mozliwosci, taka szkole, ze moglbys takie rzeczy robic...

kase dostaniesz za to za co zrobisz, jak zrobisz dobrze - jak nie - nie dostaniesz nic. bo poco komu szajs.

• myslacyszaryczlowiek1 Re: a co 1000pln to malo? 25.01.10, 18:54
        Tak to jest mało.
        Ta suma ledwo ci starczy na jedzenie - marne i opłaty. Nie pozwoli na kupno
        mieszkania czy wynajem, nie pozwoli na założenie rodziny, na utrzymanie dzieci.
        Czyli ogólnie społeczeństwo będzie w sumie biednieć, a nie bogacić się.
        • Gość: p Re: a co 1000pln to malo? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 19:49
          Dokładnie, przyszłych niewolników już nie będzie. Tak więc nich
          sobie szefostwo już plany robi i szykuje sieci na murzynów z Afryki.
          Młodzi mają w d... pracę za 1000 totalna olewka, a starzy zaczynają
          się wykruszać.

I po neoliberalizmie. Długo tej bajzel już nie pociągnie.
      • Gość: new Re: a co 1000pln to malo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 20:08
        Słuchaj kolego, te zarobki są śmieszne bo Polak to głupi człowiek,
        bedzie zginał kark za 1000 a na ZUS z jego pensji idzie 700 zł/mc.
        • Gość: gb wróciłem do anglii IP: *.mia.three.co.uk 25.01.10, 22:26
          kilka miesięcy temu wróciłem do polski spróbowac sił na polskim rynku pracy.
          Okazało się, ze nie zmieniło się nic ! Nadal pierwsze pytanie to ile mam lat,
          powyżej 35 to już za stary. Drugie pytanie to konieczność udowodnienia wyższego
          wykształcenia. Magister to minimum. Natomiast nie mogłem sie dowiedziec, ile
          mógłbym zarobić. Czasami tylko usłyszałem, ze stawka jest maksymalna, tzn,
          maksymalnie niska, czyli...minimalna...

Zaraz po świętach spakowałem się i wróciłem do Anglii. W kilka dni dostałem
          pracę za 2000 funtów/mies, netto...
          Jeszcze nigdy w Anglii nie zapytano mnie o wiek, wykształcenie albo...
          "certyfikat znajomości angielskiego" :)))

Polskę pożegnałem na zawsze, teraz będzie to jedynie cel odwiedzin rodziców...
          • Gość: Greg Re: wróciłem do anglii IP: *.rtk.net.pl 25.01.10, 22:53
            Mam podobne wrazenia. Wrocilem ze Stanow i niedlugo ponownie pakuje walizki. W
            PL nic sie nie zmienilo i nic nie zmini. No moze za kilka pokolen...
            Bye!
          • Gość: dymek02 Re: wróciłem do anglii IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 02:25
            Byc może źle trafiłeś.
            Ja bym Cię zatrudnił bez względu na to, czy masz 35 czy np 55 lat jeśli tylko
            posiadałbyś odpowiednią wiedzę/umiejętności. Tzn chcąc pracować np jako
            kierownik na budowie no niestety musiałbyś wylegitymować się wykształceniem i
            uprawnieniami, jeśli natomiast jako np kierowca czy do zaopatrzenia to w
            zupełności wystarczy odpowiednio zawodowe i średnie.
            Zmieni się tylko wtedy, jeśli sami zaczniemy zmieniać (dla niedowiarków mam
            mniej niż 30 lat i komuny nie pamiętam wcale)
            Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka