pssz 04.05.10, 06:50 Jeden remont więcej, czy mniej, już się przyzwyczailiśmy, że część miasta jest wyłączona z ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sum Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.city-connect.pl 04.05.10, 07:35 Aż nie chce mi się wierzyć, że ktoś wymyślił więcej niż dwa pasy w jedną i dwa pasy w drugą stronę. A na wizualizacji wygląda inaczej. To może wrocławskie inwestycje "wymyślą" jeszcze poszerzenie wylotu z Wrocławia do Bielan, miejsce jest, a po trzy, cztery pasy w jedną i drugą usprawnią ruch w tak zakorkowanej części miasta. I będziemy mieć "wjazd jak do metropolii". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.R. Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.10, 08:30 Znowu ani słowa o przystanku kolejowym W-w Stadion. Są jakieś wiadomości na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk będzie:)) IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 09:48 Jest już przetarg: www.wi.wroc.pl/html/przetargi/p_14_2010/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr 04.05.10, 08:48 To może Bielany się dorzucą do tej budowy a nie tylko patrzycie na Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr 04.05.10, 11:29 ojciecrydzyk1 napisał: > To może Bielany się dorzucą do tej budowy a nie tylko patrzycie na > Wrocław. haha chcesz żeby wioska finansowała 600000 miastu drogę? zastanów się ile tą drogą jeździ ludzi z Bielan i ile Wrocławian? I ilu ludzi z Wrocka pracuje na Bialanach a ile z Bielan we Wrocku! Odpowiedz Link Zgłoś
dzast.da.breslau Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr 04.05.10, 12:47 Wrocławian na Bielanach pracuje garstka, za to prawie wszyscy (najprawdopodobniej) mieszkańcy Bielan pracują we Wrocławiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr 04.05.10, 15:53 Bzdura. Na Bielanach pracuje wieeelu Wrocławian (nie znam nikogo z wioski kto pracowałby w hipermarketach). Natomiast mieszkańcy Bielan to w większości rolnicy i właściciele firm. Firm mających siedziby właśnie na Bielanach. Najprawdopodobniej wszyscy mieszkańcy Bielan pracują we Wrocku? Większej bzdury dawno nie czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol-Pot Głębokie gardło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 09:07 Póki co Lotnicza jest głębokim gardłem Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
moja_jest_racja dlaczego Mostostal? 04.05.10, 08:45 Znowu Mostostal... czyzby szykowal sie sabotaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjaaaa Re: dlaczego Mostostal? IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 09:30 dlaczego Mostostal? po to aby Sternik dynamicznie wywalił go z budowy. Najlepiej tuż przed wyborami sam0orządowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Mostostal Mostostalowi nierówny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 12:02 Sęk w tym, że ten warszawski to chyba najgorszy spośród wszystkich firm mających w nazwie "Mostostal". Już chyba nawet siedlecki jest lepszy (nie mówiąc o najlepszym, czyli "Mostostalu Zabrze" - pierwszym jaki powstał w kraju). Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wroc... 04.05.10, 08:56 Mostostal + wyżyłowany harmonogram = Czerwiec 2012... najwcześniej! Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr 04.05.10, 10:19 ssz napisał: > Jeden remont więcej, czy mniej, już się przyzwyczailiśmy, że część > miasta jest wyłączona z ruchu. Dobry, potulny, przystosowany leming. I o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
paniskoklex Lotnicza jest wąskim gardłem 04.05.10, 10:27 jeden z plusów zadymy piłkarskiej - trochę nowych dróg. nie można by tak bez tego niepotrzebnego stadionu ... zgadzam się nawet na dużą fontannę . Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: Lotnicza jest wąskim gardłem 04.05.10, 11:19 Dutkiewicz nie wie, że istnieje Leśnica i mieszka tam coraz więcej ludzi jak zbliżały się wybory do europarlamentu to p.Huskowski w towarzystwie p. Susmanka obiecywali obwodnićę Lęśnicy. Na szczęście już niedługo wybory i mieszkańcy Leśnicy rozliczą pp/obiecywaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Lotnicza jest wąskim gardłem 04.05.10, 12:09 teraz12 napisał: > Dutkiewicz nie wie, że istnieje Leśnica i mieszka tam coraz więcej > ludzi [...] Dutkiewicz doskonale wie, że Leśnica istnieje. Przed ostatnimi wyborami wybrał się tam nawet i obiecał mieszkańcom Leśnicy wybudowanie jej obwodnicy do roku 2010. Inna sprawa, że sam korzysta z pogierkowskiej wylotówki na Wszawę, więc co mu zależy na jakiejśtam obwodnicy Leśnicy ? Mieszkańcy Leśnicy są sami sobie winni, że uwierzyli gościowi, który w pracy bajdurzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzast.da.breslau Re: Lotnicza jest wąskim gardłem 04.05.10, 12:59 Podejrzewam, że niespełnienie obietnic przedwyborczych ma jakiś bliżej nieokreślony związek z późniejszym ogłoszeniem organizacji w Polsce (w tym we Wrocławiu) Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej w 2012. Ale mogę się mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_bez_inwektyw Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wroc... 04.05.10, 12:37 Samochody won z torowiska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthur Mostostal? IP: *.as.kn.pl 04.05.10, 12:53 Na pewno dotrzymują terminu, jasne ;) PARANOJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Mostostal? IP: 94.42.104.* 04.05.10, 12:57 Na pewno Boegl dotrzyma terminu. Najpierw tylko trzeba przesunąć go o 9 m-cy (patrz: stadion.....). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak zawsze Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.internetunion.pl 04.05.10, 13:05 proponuję jeszcze zamknąć połączenie tramwajowe do Leśnicy, bo przecież za pętlą na Pilczycach tramwaj wjeżdża na drogę i tak nie może być. Przecież w metropolii to właśnie samochód prywatny jest ważniejszy, a nie jakaś tam komunikacja miejska. Już czekam na pierwszą stłuczkę, gdy samochód "cmoknie" się z tramwajem na tym genialnym dojeździe do drogi tymczasowej i zanim przyjedzie komisja wypadkowa i jakiś autobus zastępczy, zbierze się tłum z 9 kolejnych składów tramwajowych i z buta pójdzie do Leśnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmotoryzowany Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: 94.42.124.* 04.05.10, 14:21 W wakacje rozpoczyna się remont torowiska na Kosmonautów więc tramawaje do Leśnicy jeździć nie będą. Pozostaje PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CSA Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.cire.pl 04.05.10, 14:21 proponuję jeszcze zamknąć połączenie tramwajowe do Leśnicy, bo przecież za pętlą na Pilczycach tramwaj wjeżdża na drogę i tak nie może być. Przecież w metropolii to właśnie samochód prywatny jest ważniejszy, a nie jakaś tam komunikacja miejska. To pewnie miał być sarkazm, ale problem w tym że tramwaje z końcem czerwca rzeczywiście przestaną na rok jeździć... C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.internetunion.pl 04.05.10, 14:56 sarkazm sarkazmem, ale prawda jest taka, że nikt nie pomyśli o ludziach, którzy zamiast jechać z centrum tramwajem 30 min (jak teraz to bywa w porywach) będą się tłuc autobusem zastępczym pewnie z 1,5 h Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr 04.05.10, 15:09 Gość portalu: hmm napisał(a): > sarkazm sarkazmem, ale prawda jest taka, że nikt nie pomyśli o ludziach, którzy > zamiast jechać z centrum tramwajem 30 min (jak teraz to bywa w porywach) będą > się tłuc autobusem zastępczym pewnie z 1,5 h Te ludzie jak piszesz są same sobie winne. Gdyby wybrali w poprzednich wyborach normalnego burmistrza, to już od dawna pomiędzy stacjami kolejowymi Leśnica i dw. Świebodzki kursowałyby pociągi komunikacji aglomeracyjnej w takcie co 10 minut a przejazd nimi odbywałby się na normalne bilety komunikacji zbiorowej Wrocławia. Te same pociągi w tym samym takcie kursując dowoziłyby lemingi z sypialni w Środzie Śląskiej, Miękini i Mrozowa do pracy we Wrocku, co zlikwidowałoby codzienne korki pod przejazdem kolejowym na Leśnicy. Prawdą jest, że po uruchomieniu kolei aglomeracyjnej nie wystarczyłoby pieniędzy na Solozzeum, ale widocznie nie komunikacja jest we Wrocławiu priorytetem, tylko stadion. To wina wyborców, że tkwią w korkach. Ktoś w końcu długiego wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.R. Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.10, 17:54 Dlaczego tylko na Świebodzki ? Europejski STANDART wyglądalby tak: owszem co 10 min. ale przemiennie: S1/Leśnica - Psie Pole (lub Zakrzów?) w opcji miejskiej, Środa Śl.- Oleśnica(lub Trzebnica) w opcji aglomeracyjnej, S2/Leśnica - Ww Gł. - Święta Katarzyna (lub Środa Śl.- Oława) oraz S3/do Świebodzkiego (a w przyszłości dalej tunelem do R.Regana przez Świdnicką/Rynek i Pl. Społeczny) Oj coś mi się z głową porobiło po południu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.R. Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.10, 18:05 Mała poprawka: ta z Trzebnicy(S4?) powinna biec przez Główny/Wojszyce/Partynice/Bielany.... oj, coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreto-zwierz Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.internetunion.pl 04.05.10, 18:40 Te ludzie przejrzeli na oczy i zagłosują na każdego, byle nie na tego pana. Od jakiegoś już czasu twierdzę, że Wrocław, to nie jest miasto dla mieszkańców, to miasto dla inwestorów, turystów, bo to właśnie ich interes się bardziej liczy dla pana Prezydenta. Tylko, że turysta wpadnie do Wrocławia na kilka dni, pozwiedza, nabije kasę przedsiębiorcom w Rynku i pojedzie do domu. Inwestor dostanie ulgi, wybuduje się, a jak się ulgi skończą, przeniesie się do kolejnego miasta, gdzie te ulgi znów dostanie. A mieszkaniec? No cóż, jakoś musi przetrzymać, jakoś się przemieści, dojedzie, jak nie tym, to kolejnym tramwajem. A tak na marginesie, co zrobi pan Prezydent, kogo obarczy winą, jak (nie daj Boże) Max Bögl nie wybuduje na czas stadionu, odbiorą nam Euro2012 i będziemy musieli spłacić kredyt zaciągnięty na budowę stadionu, na którym nie odbędzie się żaden mecz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.10, 19:30 Map4, nieodmiennie fascynujesz. Ileż w Tobie jadu, ileż żółci? jak ty to wszystko mieścisz:))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko9 Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.10, 11:46 Na temat jadu Map'a4 to bym dyskutował. Faktem jest, że jak trzeba zdobyć głosy, to zainteresowani obiecują rożne, mniej lub bardziej realne rzeczy (wszystko, żeby zdobyć stołek), a potem mają albo zanik pamięci, albo okazuje się,że brakuje pieniędzy. A co do alternatywnej komunikacji (szynobus), to Map4 ma rację. Może nie jest to łatwe, ale decydentom MUSI SIĘ CHCIEĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albis Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 14:52 Najbardziej ubawił mnie ten fragment: "Skróciliśmy np. czas przebudowy tak, że aż drżymy, czy tak szybko uda się ją zrealizować. Utrudniania mają potrwać do czerwca przyszłego roku." I pomyśleć, że Juliusz Cezar, ponad 2 tysiące lat temu, potrzebował 10 (słownie: dziesięciu) dni na zbudowanie kilkusetmetrowego mostu na Renie w rejonie dzisiejszej Koblencji. No tak, ale on nie znał hasła "Polak potrafi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrowro Redakcjo!Obrazek nr2 przedstawia wizu ul. Drzymały IP: *.ar.wroc.pl 04.05.10, 17:00 w nowym przebiegu, nie ulicy Lotniczej. Ta ostatnia widoczna jest w oddali tejże ilustracji. Ulica drzymały zaś będzie prowadziła od Lotniczej w kierunku północnym do stadionu. Co ciekawe środkowy pas ulicy Drzymały będzie przeznaczony zmiannie (w zależności od potrze) dla ruchu pojazdów w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.chello.pl 04.05.10, 22:52 Jeśli miasto pozwoli na to, żeby firmy kończyły latem prace na budowie o godz. 16 (jak na Placu Bema) zamiast zasuwać do 19, to na pewno nie skończą w terminie. Jeśli władze miasta nie potrafią wyegzekować od wykonawców pracy na dwie zmiany, to znaczy, że niewiele ich interesują utrudnienia dla mieszkańców. Na Bema organizacja robót jest fatalna: są odcinki, gdzie pracuje kilku ludzi i są takie, gdzie zrobiono chodnik, a potem wykopano dziury i od pół roku jest tak samo. Beznadzieja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wr IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 18:04 Podobnie robią na Złotnikach. Ułożyli kanalizację, wykończyli ładnie nawierzchnię, a teraz rozkopują co kawałek rożne ulice. A to studzienka nie taka, a to zawór się schował, a to na planie jest inaczej. Jeden z podwykonawców przypomniał sobie, że nie położył jakichś rur czy przewodów i też już rozkopuje chodniki wzdłuż Kamiennogórskiej. A jak wieść gminna niesie za parę dni będą ryć w asfalcie na Małopolskiej. Ot "polska organizacja robót", żeby nie powiedzieć "polski porządek" (panadutkiewiczowski też). Odpowiedz Link Zgłoś
malko9 Lotnicza będzie wąskim gardłem zachodniego Wroc... 06.05.10, 20:37 Może ktoś mi powie, gdzie na tej wizualizacji jest ul. Lotnicza i co to za okrąglak na środku. Czyżby Lotnicza miała przebiegać tuż koło stadionu. Chyba ta wizualizacja pokazuje coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś