Dodaj do ulubionych

LICEA WE WROCLAWIU - JAKIE KTORE CO ;)

• Gość: absolwent 2000 14 LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 04:35
      14 ma specyficzny klimat, raczej nie ma tu narkotykow (ja nie widzialem),
      nauczyciele ambitnie traktuja uczniow, moze za ambitnie, koncze wlasnie studia
      i nie zaluje wyboru 14, fakt ze zycie towarzyskie bylo kiepskie, ale na
      studiach na zainteresowanie plci pieknej nie narzekam
    • Gość: X lo jest super Re: LICEA WE WROCLAWIU - JAKIE KTORE CO ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:35
      X lo jest extra, fajne laski tam chodzą!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: . Re: LICEA WE WROCLAWIU - JAKIE KTORE CO ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 07:14
        Gość portalu: X lo jest super napisał(a):

> X lo jest extra, fajne laski tam chodzą!!!!!!!!!!!!!!

akurat
        • Gość: klinta Re: LICEA WE WROCLAWIU - JAKIE KTORE CO ;) IP: *.hsd1.ct.comcast.net 25.04.05, 10:44
          zawsze i każdemu polecę 3 lo :)
          fantastyczne miejsce!!!
    • Gość: nujska Re: LICEA WE WROCLAWIU - JAKIE KTORE CO ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 14:13
      Wypowiem się jedynie na temat szkoły do której sama chodzę, czyli lo 8 ;)
      Przyznam, że atmosfera bardzo przyjemna, brak tu jakiejkolwiek nietolerancji i
      agresji. Kadra nauczycielska też w porządku, ale wiadomo, że to szerszy temat i
      zależy tez od tego co się komu podoba. Dyrektor Socha jest świetną kobietą,
      można z nią załatwić wiele rzeczy i ma rewelacyjny kontakt na luzie. Przede
      wszystkim słucha. A - jeszcze mamy windę ;)
    • Gość: kasia IIILO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 16:00
      skończyłam tę szkołę prawie rok temu i mogę szczerze polecić kazdemu
      inteligentnemu gimnazjaliście
      marzenie - by przyjęli mojego brata...
      szkoła ścisła, klasą ogólną jest mat-fiz (klasy, w których jest najwięcej
      pomysłów i luzu)
      trójka daje duuuże możliwośći, ale nieszczególnie przydusza do roboty
      można się prześlizgnąć albo można wynieść dużo z każdego przedmiotu
      ale.. uczy myśleć, rozwija, przygotowuje do życia i studiów (moje główne
      zaskoczenia dotyczące studiów - dlaczego jest tylu miernych wykładowców?! w
      Trójce w więszości są nauczyciele z klasą)
      przede wszystkim uczy uczenia się i zdroworozsądkowego podejścia
      dobra szkoła również dla biologów, ze względu na prężny biol-chem (fakultet od
      drugiej klasy!), który prowadzą fantastyczni nauczyciele
      podobnie - dla geografów (mat-geo)
      wady... pełna biurokracja i formalność odgórna, cyrki z organizajcą zwykłej
      wycieczki... każdy uczeń napisał minimum jedno podanie do dyrekcji!!! za to im
      niżej, tym przyjażniej
      co jeszcze... nie wiem... chyba najważniejsze, że trafiają tam mądrzy młodzi
      ludzie, którzy są tak prowadzeni, by znaleźć własny styl i poczucie wartości...
      trójkowicze miewają zawyżone Ego i przerost pewności siebie:))
      poziom języków - angielski nieźle, niemiecki - mamy szanse 1:3, że trafimy do
      dobrej nauczycielki, niestety...
      klimat szkoły robi teatralna z ciągle nowymi, dziwnymi pomysłami, traktowana z
      lekkim dystansem i 'architekci' z wielkimi teczkami, perfekcyjnie przygotowani
      do studiowania architektury
      hym... zapraszam... ale wybiórczo... do Trójki nie każdego przyjmą
      • kiwity Re: IIILO 21.01.19, 17:34
        mam pewne pytanie i bardzo proszę o odpowiedź!!! Jestem teraz w ósmej klasie i szczerze przyznam, że boję się wyboru liceum. Średnią mam zawsze powyżej 5, ale dobrze zdaje sobie sprawę, że w LO to się bardzo zmieni. Nie mam też pojęcia do którego liceum pójść. Moglibyście mi coś doradzić? Wiem tylko tyle, że z pewnością będzie to kierunek ścisły, jednak chciałabym utzrymywać przedmioty humanistyczne również na dobrym poziomie. Na razie (więc pobieżnie) myślałam o 3 z profilem biol-chem, 9 i 7. Proszę napiszcie mi tu jakieś opinie o tych liceach, ale też o innych, które polecacie, byle by nie były daleko od leśnicy. Proszę o wszystko; opis atmosfery, nauczycieli, poziomu nauczania i innych takich dyrdymałych ;)
        Z góry dziękuję:)
    • Gość: CZY JEST? Re: LICEA WE WROCLAWIU - JAKIE KTORE CO ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 18:47
      Czy jest liceum w którym jezykiem nauczania jest wyłącznie angielski?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka