na100procent 10.06.10, 17:49 Jesteśmy w Ekstraklasie Zadłużenia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maxim Re: Budowa stadionu na Euro: Radni dali zgodę na IP: *.e-wro.net.pl 10.06.10, 18:28 > Jesteśmy w Ekstraklasie Zadłużenia :) Nie będą płacił wyższych podatków na spłaty kredytu na stadion. Jeśli mnie do tego zmuszą odbiję je sobie w inny sposób np.jeżdżąc na gapę czy nie płacąc za parkowanie. Nie rozumiem jak można za publiczne pieniądze budować stadion dla drużyny w której połowę udziałów ma pan Solorz-Żak jeden z najbogatszych Polków. Przecież to machlojka a Euro 2012 to tylko przykrywka dla tego szwindla. Wrocławianie się cieszą, że dostana stadion za darmo, ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Dziękuję, beze mnie! IP: *.magma-net.pl 10.06.10, 19:18 Też nie zamierzam się do tego przykładać. I na pewno coś wymyślę, jak to sobie odbić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Ratujcie POrtfele przed Stadionem i Sternikiem! IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.10, 11:52 > Też nie zamierzam się do tego przykładać. I na pewno coś wymyślę, > jak to sobie odbić Chciwe łapki Sternika oraz kopaczy sląsk-hej-slask dopadną każdego, kto nie chce się POddać Paradygmatowi Piłki noznej:)) Ostatnie wyniki rePRezentacji kopaczy bardzo mnie cieszą, bo może płatnicy przejrzą ile kosztuje ich prywatny domowy budżet finansowanie PRywatnego zawodowego sportu.... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Budowa stadionu na Euro: Radni dali zgodę na 10.06.10, 19:55 Podatków to Ci nie podniosą, bo wysokość dochodowego jest ustalana przez państwo, a lokalne są i tak maksymalnie dopuszczone. Kredyt odbije się na inwestycjach, nie na Twoich podatkach. Najwyżej wprowadzą kolejne opłaty: za wejście na skwerek, przejście dla pieszych, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łubudubu Pamiętajmy kto pogrąża nasze miasto... IP: *.23-87-b.business.telecomitalia.it 10.06.10, 19:25 ... w totalnym zadłużeniu. "Opozycyjna" PO i Mr "Mega Ego, Nikt Mi Się Nie Będzie Do Rządzenia Wtrącał". Będą mieli chłoptasie gdzie się spotykać na pifku. A ich rzekome gadki o koalicjach i opozycjach to mydlenie oczu mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiktiktak Re: Pamiętajmy kto pogrąża nasze miasto... IP: *.opera-mini.net 10.06.10, 20:14 Warszawa już ma opóźnienie : sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2012/euro-2012-stadion-narodowy-z-poslizgiem,1,3240312,wiadomosc.html Stadion Narodowy w Warszawie będzie oddany do użytku nieco później, niż wcześniej zakładano. Prace na tym obiekcie przesuną się o około 2 miesiące. Informację taką podał portal 2012ua.net powołując się na serwis prasowy firmy Hydrobudowa Polska SA. Zgodnie z umową obiekt miał być gotowy 4 maja 2011 roku, ale datę zakończenia prac przeniesiono na 30 czerwca. Polskie miasta, które będę gospodarzami Euro 2012 podpisały umowy na wykonanie obiektów w kwietniu i maju 2009 roku. Według tej umowy mają 24 miesiące na zrealizowanie tych celów. Czekam na propozycje skali opóźnienia we Wrocławiu ? - 3 miesiące - 6 miesięcy - 9 miesięcy Ja obstawiam marzec 2012r. Czyli opóźnienie 9 miesięczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Głosami klubów prezydenta i PO - pamiętajmy o tym! IP: *.magma-net.pl 10.06.10, 20:19 kto nas tak pięknie udupia Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger taa.. 11.06.10, 13:22 PiSS się wstrzymał - też ładnie.. :-) Jeszcze by się zwolennicy stadionu oburzyli.. Odpowiedz Link Zgłoś
geolog72 Budowa stadionu na Euro: Radni dali zgodę na kr... 11.06.10, 09:02 Co powiecie na podatek "deszczowy"?. Im większy dach,im więcej dni deszczowych itd.,itd a deszczówka to podobno ścieki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budowa stadionu na Euro: Radni dali zgodę na IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 09:10 albo podatek "malkątęcki" Każdy kto ośmieli się skrytykować Sternika, za każde słowo rzucone pod jego adresem zapłavci do kasy miejskiej kwotę wg taryfikatora. A bezradnym z PO dziękuję. Po tych dwóch wpadkach ("rozliczanie powodziowe" z jednoczesnym przyklepywaniem zadłużenia miasta) przebrała się miarka. Nie liczcie na głosy - ani mój, ani wielu moich znajomych - hipokryci jedni. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Budowa stadionu na Euro: Radni dali zgodę na 11.06.10, 11:23 dwa pytania do Regionalnej Izby Obrachunkowej: 1. czy podjęcie się przez radę miasta zabezpieczenia kredytu na stadion wziętego przez spółkę zależną gminy w wysokości 500 mln złotych spowoduje zwiększenie się pozycji "zobowiązania gminy" o 500 mln złotych ? 2. Czy podjęcie się zabezpieczenia tego kredytu nie spowoduje przekroczenia granicy 15% dochodów rocznych gminy przeznaczanych na spłatę rat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old b looknij tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 13:46 prowrokator.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś