Dodaj do ulubionych

Odradzam IMPRO z Wrocławia!!!

19.07.10, 20:26
Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam z całego serca firmę IMPRO oraz
drzwi, które sprzedają!!!

Mam całą listę zarzutów skierowanym pod adresem IMPRO z Wrocławia,
znajdującego się przy ulicy Gwieździstej. Kupiłem od nich 3 pary drzwi, z
czego na jednych pojawiła się fałda (okleina zaczyna odchodzić) od góry do
dołu skrzydła, a w drugich pojawiły się bąble - wyraźnie widać, że drzwi były
źle zabezpieczone podczas produkcji.

Drzwi numer jeden - wyraźnie widać bąble:
img576.imageshack.us/img576/5587/dsc05549w450.jpg
Drzwi numer dwa - pojawiła się podłużna fałda, teraz podobna jest także na
drugiej stronie skrzydła: img267.imageshack.us/img267/4541/dsc05546w450.jpg

Zarzut numer 1 - kłamstwo:

Gdy przyszedłem zareklamować obie pary drzwi, jednej z nich nie przyjęto ze
względu na to, że były kupione z ekspozycji. Według polskiego prawa każdy
towar można reklamować przez dwa lata od zakupu, niezależnie czy się ma, czy
nie ma karty gwarancyjnej. Dowiedziałem się tego dopiero od rzecznika praw
konsumenta. Podczas drugiej wizyty, gdy przedstawiłem odpowiedź państwowej
instytucji reklamację łaskawie przyjęto.

Zarzut numer 2 - brak poszanowania mienia:

Drugie drzwi, które przyjęto do reklamacji wróciły z odmową, jako że wady "nie
zauważono". Do tego przyjechały umazane flamastrem niezmywalnym. Gdy
zadzwoniłem, aby zażądać usunięcia powstałej szkody nikt nie odebrał, a na
maila nie odpisano. Znamię nie schodzi ani wodą, ani octem. Na zdjęciu nowo
powstała szkoda.
img836.imageshack.us/img836/9168/improodradzam.jpg
Zarzut numer 3 - beznadziejna obsługa klienta:

Drzwi, które wróciły z oględzin zostały przywiezione przez pracownika, który
nie zajmuje się drzwiami! Gdy poprosiłem go o pomoc w zamontowaniu skrzydła
powiedział mi, że on się na tym nie zna i tego nie zrobi, a jak chcę to mogę
zadzwonić na centralę i złożyć zażalenie... I poszedł.

Zarzut numer 4 - beznadziejna obsługa pogwarancyjna

Drugie drzwi, te bez karty gwarancyjnej, nawet nie zostały zabrane z domu po
przyjęciu zgłoszenia gwarancyjnego. Oględziny zrobiono na podstawie moich
dwóch zdjęć. Zamiast zabrać skrzydło, obejrzeć je i wydać profesjonalną opinię
napisali na szybko, że zamoczyłem drzwi i dlatego powstały bąble. Mieszkam na
5 piętrze w bloku, remont mieszkania był 2 lata temu, wszystko jest suche i
zadbane, nie ma możliwości zamoczenia. Drzwi zostały zamontowane przez
pracowników firmy IMPRO i wisiały tam od samego początku.

W tej chwili sprawa trafiła do Inspekcji Handlowej. Do tej pory nie ma żadnych
efektów ich pracy, tak więc prawdopodobnie sprawa skończy się w sądzie. Jeśli
masz zamiar kupić drzwi to NIE KUPUJ PORTA i w życiu NIE IDŹ DO IMPRO!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenonbombalina69 Re: Odradzam IMPRO z Wrocławia!!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.10, 21:53
      Też miałem w zeszłym roku problemy z firma Impro ul. Robotnicza 8, fatalna
      obsługa,tragicznie leniwa i oszukańcza ekipa montażystów z panem Szurko na czele
      , nie polecam , wystrzegać się tej firmy jak tylko się da....
      • Gość: kotek Re: Odradzam IMPRO z Wrocławia!!! IP: *.51.akron.net.pl 20.07.10, 09:31
        Co go obsługi na Robotniczej to się zgadzam - próbowałam, podkreślam, próbowałam
        tam kupić drzwi, ale obsługujący mnie pracownik był kolejno: niemiły, niekumaty,
        potem chamski i absolutnie niekompetentny. Nie potrafił odpowiedzieć na
        najprostsze pytania (m.in. kolor!!!), a jak się później okazało udzielił mi
        również nieprawdziwych informacji... zachowywał się natomiast przez cały czas
        tak, jakby był pępkiem świata i wiedział wszystko najlepiej, a my durni klienci
        nie wiedzieć czemu nie patrzymy w niego jak w tęczę...
        Godzina stracona na rozmowie z niekompetentnym bufonem...

Natomiast na Gwiaździstej wszystko udało się szybko i sprawnie załatwić z miła
        dziewczyną, która nie tylko dobrze nam doradziła, ale jeszcze bardzo pomogła
        przy późniejszej reklamacji - okazało się, ze na montaż przywieźli jedno
        skrzydło z innego kompletu - monterzy wzięli z magazynu źle opisany
        karton.Wymiana na prawidłowe skrzydło odbyła się w tempie ekspresowym i tak jak
        obiecano drzwi ostały w dwa dni zamontowane - jeden dzień ościeżnice (bo suwane
        i docinane na wymiar), drugi wszystkie skrzydła. I chociaż wybraliśmy jedne z
        najtańszych drzwi - Fiordy - to stolarz, który później robiła nam meble nie mógł
        się ich nachwalić - samych drzwi i montażu futryn i ościeżnic też - był bardzo
        zdziwiony, kiedy powiedzieliśmy mu jaka była cena.

Z drzwi korzystamy sobie już pół roku i jesteśmy bardzo zadowoleni - przede
        wszystkim bardzo dobrze tłumią dźwięk. Więc może po prostu mieliśmy szczęście do
        drzwi i ekipy... a może Wy mieliście pecha :)
        • Gość: Pierre Re: Odradzam IMPRO z Wrocławia!!! IP: *.as.kn.pl 20.07.10, 19:50
          Z przykrością stwierdzam, że 99% firm i pracowników z tej branży to skandaliczni
          bufony i nieroby (badanie przeprowadzone niestety na niereprezentatywnej
          grupie). Potrzebowałem 5 par drzwi. Szukałem i rozmawiałem 2 miesiące z prawie
          wszystkimi pracownikami we Wrocławiu. Dopiero w Budusie na Ślężnej trafiłem na
          dwóch pracowników spośród rzeszy będących tam zatrudnionych, którzy mi pomogli.
          M.in Pan Paweł.
      • Gość: klient Re: Odradzam IMPRO z Wrocławia!!! IP: 78.10.240.* 13.06.14, 21:15
        Jednym slowem firma IMPRO zapewnia klienta o wykwalifikowanych montazystach a tymczasem jest to grupa partaczy,ktorzy pracuje na czas i z jakoscia uslug nie ma to nic wspolnego.
        • grub-y80 Re: Odradzam IMPRO z Wrocławia!!! 13.12.14, 19:40
          Niestety muszę przyznać,że IMPRO z Karmelkowej to jedna wielka tragedia,nie polecam najgorszemu wrogowi,termin montażu przeciągnięty o 4-tygodnie,drzwi przyszły o złym wymiarze,ekipa montażystów to dopiero jeden wielki dramat,brak sprzętu,brak wyobraźni,syf jaki zostawili po sobie to podobno jest normalne tak stwierdził jeden z nich,ten jednopalczasty.Omijać z daleka,ja najprawdopodobniej zakończę sprawę w sądzie,ponieważ po regulacji drzwi przez "fachowców" man nowe drzwi tylko podrapane.
    • Gość: anonimowy Re: Odradzam IMPRO z Wrocławia!!! IP: 78.10.240.* 13.06.14, 20:58
      Ja rowniez mam bardzo negatywne doswiadczenie z firma Impro przy ul.Karmelkowej we Wroclawiu. Pani Katarzyna-kierownik sklepu jest osoba bez skrupolow,jawnie wykorzystujac nieiwedze przecietnego konsumenta. Na poczatku zapewnia o wysokiej jakosci uslug Impro.W rzeczywistosci naciaga klientow na podklad pod panele o 300 % drozszy niz w innym sklepie sprzedajac bajke, ze to jest jakis super specjalny podklad. Klient ocywiscie kupuje to,wydaje ok 7000 zl na podloge i podklad,myslac,ze przyslany monter przyslany z Impro to fachowie najwyzszej klasy a tymczasem przyjezdza zmanierowany majster,ktory dawno zapomnial jakie sa zasady polozenia paneli,uszkadza panele,przecina podklad, kladzie podklad na podklad,wbija deski w sciane,zostawia szpary,ze listwy przyscienne tego nie zakryja.Efekt marny i wielki zal i rozczarowanie a pieniadze wyrzucone w bloto bo kolejna ekipa musi rozebrac te panele,dokupic nowe panel i polozyc na nowo.
      • Gość: uzytkownik Re: Odradzam IMPRO z Wrocławia!!! IP: 78.10.240.* 13.06.14, 21:08
        O widze,ze nie ja jedyny zostalem oszukany i naciagniety przez firme IMPRO we Wroclawiu.
        Jesli ktos rozwaza kupno drzwi,paneli/drewnianych podlog badz stolarki okiennej to radze omijac ten sklep szerokim lukiem. Rozmawialem z moja architekt ostatnio i tez firma IMPRO zawisla na czarnej liscie wsrod wroclawskich architektow. Niekompetentni pracownicy sa mili do momentu podpisania umowy a potem w razie reklamacji zaczyna sie walka na noze.
    • zuzkkaa Re: Odradzam IMPRO z Wrocławia!!! 31.05.17, 20:07
      podpinam się pod oszukanych klientów impro karmelkowa, ale jak widzę na przestrzeni kilku lat nic się nie zmieniło, też byłam obsługiwana przez panią Katarzynę, zamówienie żle złożone przez tą panią a teraz odmawia przyjęcia reklamacji, czy naprawdę nie obowiązują tej firmy przepisy prawa??? czy UOKiK mają za nic? zostaje chyba tylko droga sądowa:/
      • juliaemilia Re: Odradzam IMPRO z Wrocławia!!! 26.10.17, 13:00
        Potwierdzam wszystkie negatywne opinie powyżej i żałuję że nie zapoznałam się z nimi przed skorzystaniem z usługi. Termin realizacji zamówienia, jakość obsługi klienta - totalna porażka. Nie odbierają telefonu, nie odpowiadają na maile, próbę wyegzekwowania praw reklamacyjnych określają jako "zastraszanie". Efekt końcowy - wydane kilkanaście tysięcy i konieczność zamówienia stolarza, bo "to są krzywe ściany". Aż nie chce się wierzyć, że taka firma jeszcze funkcjonuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka