larbert 22.07.10, 22:41 I znowu będzie można zwalić na zimę...Jakby co Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z plan IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.10, 00:22 zgodnie z planem, ale o miesiąc opóźniony. Coż za dynamiczna propag(r)anda. Już raz to słyszeliśmy - skończyło się wywaleniem Mostostalu. Co będzie teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent Loża VIPów!!! 23.07.10, 08:12 Czy gotowa jest już Loża VIPów, w tym Loża PRezydencka?? Chcemy zobaczyć, skąd będzie oglądał ten jeden mecz PRezydent, machając szalikiem wyborczym i krzycząc: GRZECHEM SIĘ NIE ZADŁUŻAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocca Artykuł sponsorowany Wrocąłw 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 11:06 i tyle w temacie. a gwiazda na otwarcie już zaproszona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemix Zdjęcia z otwarcia stadionu IP: *.ch.pwr.wroc.pl 23.07.10, 11:10 BA! Są już zdjęcia z otwarcia! Odpowiedz Link Zgłoś
map4 53 stopnie w cieniu 23.07.10, 09:05 Przez nieuwagę albo celowo najtajniejsza broń śląska-hej-śląska została właśnie zdekonspirowana. Bo czymże innym kopacze gminnej drużyny piłkarskiej pobiją FC Real w półfinale Champions League, jeśli nie temperaturą 53 stopni w cieniu ? Założę się, że Estadio Santiago Bernabeu został tak skonstruowany, że powietrze cyrkuluje nawet wtedy, kiedy nie ma wiatru. Co do "Grzech Zadłużenia Arena": jeśli temperatura w środku wynosi 53 stopnie już teraz, to ile wynosić będzie po jego zamontowaniu, kiedy gorące powietrze nie będzie mogło swobodnie unieść się do góry, bo przeszkodzi w tym konstrukcja dachu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiha Re: 53 stopnie w cieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 09:13 stadion jest w trakcie budowy i pewnie dlatego nie ma prawidłowej cyrkulacji powietrza. Myślę, że po zakończeniu budowy będzie inaczej. Jeżeli nie niech projektanci cofną się do średniowiecza bądź nawet starożytności i uczą się od tamtejszych budowniczych. Bez skomplikowanych maszyn potrafili zapewnić w miarę normalne warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhh Re: 53 stopnie w cieniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 12:14 Stadion Lecha też miał być nowoczesny i przygrzało słoneczko i wszyscy wyszli półprzytomni po meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 53 stopnie w cieniu IP: 81.219.123.* 23.07.10, 22:24 skoro jest tak - to zostawić !!! przynajmniej to jakiś pomysł na wykorzystanie Mauzoleum Sternika: największa na świecie sauna. Mam tylko cichą nadzieję, że będzie ona koedukacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semafor Re: 53 stopnie w cieniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.10, 10:11 zapewne PRojekt przewiduje alternatywne wykorzystanie stadionu jako pompy ciepła. Do podgrzewania wody na pobliskich obiektach i osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: 53 stopnie w cieniu IP: *.dbd-ipconnect.net 23.07.10, 12:48 map ty udajesz czy tak glupi jestes?? po pierwsze gdzi tam napisane ze 53 w cieniu?? 53 to moga byc ale w sloncu. w srodku na parterze na pewno jest tam wiele chlodniej niz na przyszlej plycie boiska. dojdzie dach , klima to bedzie chlodniej Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok 53 stopnie w cieniu ma oczywiscie map we łebie 23.07.10, 17:36 i pisze, co pisze. kogo to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cycero_spqr Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z planem 23.07.10, 09:19 Niemiecki wykonawca, większość elementów stalowych produkowana w Niemczech, cała logistyka to firma niemiecka itd. Spróbujcie zgadnąć czy jakakolwiek polska firma budowlana robi cokolwiek za naszą zachodnią granicą? Dlatego rodacy, ponieważ wybieracie taką elitę jaką mamy (żeby była jasność mam na myśli PSL, SLD, PIS, PO) i jako naród nie potraficie dokonać żadnego zasadniczego zwrotu w swoim sposobie myślenia i postrzegania rzeczywistości, pozostaniecie w nowej niemieckiej Europie dostraczycielami taniej siły roboczej i ekspertami w branży rolniczej, gastronomicznej i hotelarskiej, tudzież w innych szeroko rozumianych usługach...Przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z plan IP: 217.149.250.* 23.07.10, 10:03 No niestety bo wszystko co Polskie się sprzedaje. Polak nie myśli przyszłościowo, byle sprzedać i mieć kasę teraz. Niemiec myśli przyszłościowo na 20-30 lat do przodu. No i cóż, jesteśmy dla nich tanią siłą roboczą... Ale nie ma się co martwić, jeszcze 2-3 pokolenia i niemców będzie garstka, bo wysiedlą ich turkowie i arabowie, których tu (w niemczech) "jak psów"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astr2 Re: Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z plan IP: *.icpnet.pl 23.07.10, 10:05 Przecież polska firma budowała most w Londynie - więc na zachód też wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tępiciel Mitomanii Re: Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z plan IP: 90.156.117.* 23.07.10, 10:43 A Ty panie cycero jesteś dostarczycielem czego? Lub zapytam inaczej: co Ty robisz dla swojej ojczyzny by zmienić ten haniebny stan rzeczy? I któreż to elity wybierasz w wyborach, które to są szansą na przemianę "Gustawa" w "Konrada"? Odpowiedz Link Zgłoś
heine-ken Re: Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z plan 23.07.10, 12:58 Uprzedziłeś mnie kolego, też chciałem wiedzieć jaką to innowacyjną technologią dysponuje cycero, aby elity były zmuszone go krzywdzić i dyskryminować, kupując droższe i gorsze od Niemców (w ramach teorii spiskowej, oczywiście). Cycero jednak musi także dać upust swojej mentalności Kalego - jak Niemcy kupują coś od nas, to świetnie, jak my coś od Niemców, to skandal. Szkoda, że tacy dominują. Odpowiedz Link Zgłoś
cycero_spqr Re: Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z plan 24.07.10, 00:36 Nie dysponuję innowacyjną technologią - mam nadzieję, że zaspokoiłem Twoją ciekawość. A co do mojej rzekomej mentalności Kalego. Nie wiem jak Ty, ale ja się w Niemczech wychowałem, uczyłem, a po powrocie do Polski od wielu lat robię interesy z Niemcami, w szeroko rozumianej branży budowlanej. Wiem zatem czy jedynym warunkiem dla dużych niemieckich inwestorów w trakcie realizacji dużych inwestycji w Niemczech (np. przy budowie wiaduktów albo tuneli) jedynym warunkiem do wygrania przetargu jest tylko i wyłącznie warunek wolnorynkowy, tzn. firma zagraniczna oferuję tą samą jakość i usługę za lepszą cenę i gwarantuje pełny serwis w odróżnieniu od firmy niemieckiej (i nie ma znaczenia czy reprezentuję firmę holenderską, polską czy duńską - akurat znam branże z tych krajów, bo w nich pracowałem). I jak myślisz znawco, który jednym postem przejrzał moją mentalność? Otóż muszę Cię rozczarować - w 80% przypadków niemiecki Handwerk przy takiej inwestycji do spółki z generalnym wykonawcą kieruje się nieco innymi kryteriami i wybiera firmę niemiecką, bo Niemiec myśli długofalowo i strategicznie (dla niemieckiego Handwerk szybko zarobiona marka - dawne czasy - to marka źle zarobiona). I ja w odróżnieniu od Ciebie z racji moich doświadczeń znam i rozumiem Niemców, ich logikę i sposób myślenia. I to w wymiarze wielowarstwowym, o którym większość polskich biznesmenów, polityków nie ma nawet pojęcia. Z teorią spiskową to nie ma nic wspólnego. To czysty interes - w wymiarze długofalowym i strategicznym, charaktersytycznym dla sposobu myślenia niemieckiej elity gospodarczej i politycznej. To tyle...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olha stałe mendy na forum IP: 195.205.44.* 23.07.10, 09:23 widzę że te same mendy na forum spuszczają swoje ścieki, bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
umciaciarumcia dutkiewiczu! pamiętamy! 23.07.10, 09:45 2009-09-11 władze miasta podsumowały przygotowania do imprezy. Prezydent Rafał Dutkiewicz ocenił je na piątkę z minusem. - Jest bardzo dobrze. Wszystkie prace przy inwestycjach związanych z organizacją Euro we Wrocławiu idą zgodnie z harmonogramem, bądź go wyprzedzają. wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,80198,7028831,Raport_na_1000_dni_do_rozpoczecia_Euro_2012.html*** 2009-10-23 Spółka PL.2012 opublikowała raport, w którym eksperci ocenili stan przygotowań wszystkich polskich miast organizatorów mistrzostw Europy w piłce nożnej. Wrocław wypada w nim najlepiej Wrocław w zestawieniu wypadł najlepiej. Prowadzi najwięcej inwestycji związanych z Euro, bo aż 31. Z tego zaledwie jedna jest opóźniona, a aż trzy wyprzedzają harmonogramy. Opóźniona jest budowa płyty postojowej na wrocławskim lotnisku. wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,80198,7176098,Wroclaw_polskim_prymusem_w_przygotowaniach_do_Euro.html*** 2009-12-30 Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro Powód: opóźnienia w harmonogramie prac szacowane na około 3-4 miesiące. - Gdyby w tym tempie budować stadion, to powstałby on za osiem lat - mówił w środę prezydent Rafał Dutkiewicz na konferencji prasowej. wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,80198,7407686,Wroclaw_zrywa_umowe_z_wykonawca_stadionu_na_Euro.html Odpowiedz Link Zgłoś
paniskoklex alternatywa 23.07.10, 10:22 mam świetny pomysł na zagospodarowanie stadionu - jak go w końcu wybudują -co nie jest wcale takie pewne- ( bo przecież będzie niewykorzystany przez 350dni w roku) - przenieść handel ze świebodzkiego, okolic ul.długiej, niskich łąk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzelika Re: alternatywa IP: 79.110.195.* 23.07.10, 11:49 Mam podobny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
czerwono-zielony Re: alternatywa 23.07.10, 22:43 proponuje przenieść wszelkie targowiska i zieleniaki na stadion i nadać mu nazwę "BAZAR ARENA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: problemowy gościu A dla kogo ten stadion?? IP: 79.110.195.* 23.07.10, 11:48 Kto na nim bedzie rozgrywal swoje mecze??? Lichy i jednoczesnie WIELKI WKS Slask Wrocław, co bedzie balansował na granicy spadku do I ligii. Dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mustang II ligi IP: 212.244.49.* 23.07.10, 13:05 W tym czasie to bedzie walka o unikniecie spadku do II ligi :) Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z plan 23.07.10, 12:09 Fajnie, ze takie piekne miasto jak Wroclaw bedzie mialo swoj nowoczesny stadion. Warszawa, Krakow, Gdansk, Poznan. Przebudowac Stadion Slaski, to i gornoslaska aglomeracja bedzie sie miala czym pochwalic. Trzeba pomyslec o Lodzi, o przebudowie stadionu w Szczecinie, o Lublinie. Ladne, kameralne, nowoczesne stadiony maja juz Kielce, Bydgoszcz (w tym lekkoatletyczny i zuzlowy), Torun (zuzlowy). Niesamowite, ze jeszcze 10 lat temu moglismy sobie o tym wszystkim tylko pomarzyc. Gminy sa coraz bogatsze i coraz czesciej mysla nie tylko o chlebie, ale i o igrzyskach. Podobno nawet stadiony w Rzeszowie i piekny niegdys stadion w Mielcu (dwupoziomowy) maja byc odnawiane. Kurde, a raptem 21 lat temu zrzucilismy okowy komunizmu. Trudno uwierzyc, ze wszystko moze sie tak szybko zmieniac na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z plan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 12:19 Dodajmy, ze nasi piłkarze z roku na rok grają coraz lepiej, kluby są profesjonalnie zarządzane i już przynosi to efekty - mistrz Polski - Lech pokonał nawet mistrza Azerbejdżanu (ledwo-ledwo, ale jednak) i kto wie, moze za 15, 20 lat jakaś poldka drużyna awansuje do preeliminacji eliminacji Ligi Mistrzów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ej Re: Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z plan IP: 81.219.123.* 23.07.10, 22:22 oczywiście tą polską drużyną będzie "ej wksik ej" i dlatego trzeba im zafundowac stadion za miliard :P Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z planem 23.07.10, 12:28 stadiony polskie będą lepsze od włoskich, ale drużyny gorsze od cypryjskich. Ale coś za coś - państwo mogłoby stworzyć jakieś ulgi podatkowe ułatwiające sponsoring sportu, tyle, ze wtedy budżet by zbiedniał i nie mielibyśmy kasy na wypasione stadiony... Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Piłkarski stadion na Euro 2012 zgodnie z planem 23.07.10, 12:32 Jak się nie sprawdzi to się poprawi, a jak nie to się zamontuje klimę pod siedzeniem za 500 milionów, a jak będzie za mocno działała to się doposaży w ogrzewanie za 300 i będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś