Dodaj do ulubionych

Obiad weselny - Wrocław

02.11.10, 18:02
Nie mogłam znaleźć odpowiedniej kategorii, ale skoro forum dla rodziców, to pewnie większość śluby, wesela ma za sobą i będzie w stanie pomóc.

Szukamy jakiejś polecanej restauracji we Wrocławiu. Żeby była w racjonalnej cenie, a do tego nie było problemu, aby mieć własny alkohol. Wiadomo, żeby było przytulnie, ładnie etc.. Może któraś z was też nie miała wesela i też robiła tylko obiad dla najbliższej rodziny? A może jakieś inne okazje.. ;)
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Obiad weselny - Wrocław 03.11.10, 11:44
      Często robimy takie rodzinne imprezy (ślub, chrzest, okrągła rocznica) w lokalu na Mazowieckiej, obok Impartu (?). Od lat jesteśmy zadowoleni, tylko nie wiem jak z alkoholem, bo zawsze mieliśmy tamtejszy, ale to sobie sprawdź. Duzo przestrzeni, sympatyczna obsługa, ceny do przyjęcia.
      Nie pamiętam jak się to nazywa - kiedyś chyba Impuls, czy Autograf?
      • kam073 Re: Obiad weselny - Wrocław 04.11.10, 15:38
        Inspiracja na pl. Solnym bardzo przyjemne miejsce z klimatem, ceny przystępne i można mieć swój alkohol. Mieliśmy tam obiad weselny i byliśmy bardzo zadowoleni
        • nastyyy Re: Obiad weselny - Wrocław 04.11.10, 20:36
          Dziękuję.. na pewno sprawdzę ;) A jeśli jeszcze ktoś zajrzy, to mile widziane inne pomysły - zawsze lepiej przejrzeć więcej ofert, a potem wybrać.
    • valana Re: Obiad weselny - Wrocław 04.11.10, 21:25
      Polecam Hotel Wrocław. Mają sale różnej wielkości. Inną mieliśmy na małe wesele, inną kilka lat później na komunię dziecka. Wszystko ładnie przystrojone i obsługa bez problemu.
      • nastyyy Re: Obiad weselny - Wrocław 05.11.10, 13:25
        Valana, a jak to wygląda cenowo, bo raczej myślałam, że w takim miejscu dość drogo będzie - widocznie niepotrzebnie skreśliłam od razu wszelkie hotele itd.

Kama - jeszcze jedno pytanie, ponieważ spodobało mi się to miejsce, jednak jedno mnie niepokoi - toaleta. Nam odpowiadałaby sala obok toalety, a więc rozumiem, że ludzie z innych sal sobie chodziliby cały czas obok nas? Już raz byłam na takiej imprezie i było to niezręczne, szczególnie, że miał być obiad w rodzinnej atmosferze?

Widzę, że czeka nas w najbliższym czasie dużo chodzenia, oglądania ;)
        • valana Re: Obiad weselny - Wrocław 05.11.10, 22:46
          Cen nie pamiętam, ale jak porównywaliśmy inne lokale to nie było drogo. Odpowiadało mi to, że nie była to główna sala, gdzie siedzą goście hotelowi, ale osobna sala w innej części hotelu. Wesele (krótkie) było na 40 osób i było w dużej sali, komunia na 16 osób i sala była z tych mniejszych. Dzięki temu było przytulnie. Nic nie było dodatkowo płatne (np. szatnia dla gości). Było to na co się umówiliśmy. Wybór jedzenia też był, a tort wspominamy do dzisiaj - a wspólnych lat razem mamy już dużo.
        • kam073 Re: Obiad weselny - Wrocław 16.11.10, 14:20
          My mieliśmy obiad na głównej sali i chociaż obok też była impreza, to nie przeszkadzało nam,że toaleta obok, zresztą jak ktoś widzi,że to taka uroczystość to się nie kręci ;) u nas tak było. Chrzciny mieliśmy w mniejszej na około 20 osób i też byłam zadowolona. Polecam
    • wuwuem Re: Obiad weselny - Wrocław 23.11.10, 10:40
      Polecam Hotel Qubus, my mieliśmy tam przyjęcie weselne, własny alkohol i ciasta, cena naprawdę przyzwoita, taniej niż w wielu podrzędnych knajpach, a lokal i obsługa rewelacja.
      • mientka76 Re: Obiad weselny - Wrocław 27.11.10, 20:25
        Qubus rewelka! A dokładniej tamtejsza restauracja Maria Magdalena. Mieliśmy tam przyjęcie weselne. Super obsługa, bardzo pomogła nam pani menager sali w doborze menu, jedzenia było akurat, mieliśmy swój alkohol, swoje ciasta i owoce. I cena bardzo przystępna jak na tej klasy lokal. Polecam!
    • moni4444 Re: Obiad weselny - Wrocław 08.12.10, 11:32
      Polecam restauracje PATELNIA na PSIM POLU ul Litewska 16,pyszne jedzenie,mila obsluga i przytulny nastroj
    • jolllka Re: Obiad weselny - Wrocław 08.12.10, 12:35
      Gorąco polecam "Swojskie Jadło" na ul Mińskiej 40
      Kierownik konkretny, dobrze potrafi doradzić, obsługa dyskretna, dokładna
      Menu- przesmaczne :]
      • nastyyy Re: Obiad weselny - Wrocław 09.12.10, 09:04
        A coś bardziej w centrum?
        • werbena11 Re: Obiad weselny - Wrocław 16.02.11, 22:32
          My mielismy wesele w 2002 w Gospodzie Wroclawskiej - to jest w Rynku, w Sukiennicach.
          Na gorze byly rozstawione w dwoch salach stoly, obiad, a potem bufet szwedzki, a na dole tance. Mysle, ze mozna tam tez sam obiad zorganizowac, na gorze jest jedna sala mniejsza, druga wieksza, pomiescily 120 os. Nam bardzo klimat odpowiadal tego miejsca, lokalizacja, ceny wtedy byly porownywalne do peryferyjnych restauracji czy hoteli. I kierowniczka sali super to zorganizowala, taka drobra, ostra babeczka, wszystko miala pod kontrola, co do 15 min :))
          • aguti88 Re: Obiad weselny - Wrocław 21.02.11, 21:55
            Ja moge polecić knajpke" Pod Złotym Kotem" na ul.ruskiej pod arkadami ceny konkretne ciasta alkohol i ewentualnie owoce własne.
            Ale szczerze knajpka nadaje sie na 20-30 osób i trzeba sie dopytywać aby impreza była zamknięta gdyż nam nikt tego głośno niepodpowiedział i niestety ale ludzie z zewnątrz wchodzili na tz.piwko ale po zobaczeniu że jest "obiad weselny" zdecydowanie przepraszali i wychodzili no ale niesmak pozostał :/
            • nastyyy Re: Obiad weselny - Wrocław 03.03.11, 14:23
              Dziękuję za rady ;) Już wybraliśmy lokal, ale wątek mam nadzieję jeszcze będzie służyć innym.

Musieliśmy trochę zmienić plany, bo z 30 osób wyszło nam 50, a z obiadu zrobiło się małe wesele.. ;p
              • margop1 Re: Obiad weselny - Wrocław 03.03.11, 18:46
                A mogłabyć napisać gdzie robisz? Bo ja szukam na 40 osób na małe wesele, we wrześniu.
                • nastyyy Re: Obiad weselny - Wrocław 03.03.11, 20:12
                  Casus. Może nie typowe wesele, bo są dwie oddzielne sale - jedna do jedzenia, druga do tańczenia. Miejsca w drugiej jest niewiele, na orkiestrę chyba byłoby trochę szkoda. Ale chcieli tańców, to będą mieli, malutki kompromis ;) . A jak któreś mają informacje/opinie o tym miejscu chętnie poczytam;p
    • tsunami23 [...] 26.04.11, 19:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • qubson2s [...] 27.04.11, 10:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • aaadddaaa83 Re: Obiad weselny - Wrocław 27.04.11, 18:59
        Jeszcze niedawno, zanim zaczął się remont Hali Stulecia, to właśnie rest. "Pod Złotym Psem" wynajmowała tam sale i urządzała wesela. Razem z mężem tam mieliśmy, jedzenie naprawdę rewelka i naprawdę w przystępnej cenie, byliśmy bardzo zadowoleni!
      • nastyyy Re: Obiad weselny - Wrocław 29.04.11, 20:12
        Żenująca reklama..

Co do lokalu na takie uroczystości - o ile lubię wasze jedzenie i lokal mi się podoba, to raczej na taką imprezę w ogóle się nie nadaje.
        • aaadddaaa83 Re: Obiad weselny - Wrocław 01.05.11, 18:29
          Niestety pomyliłaś się, w moim zamiarze nie było reklamowanie tego lokalu czy ich usług, jedynie odpowiedź/podpowiedź do Twojego pytania.
          Jeśli Twoim zdaniem była to reklama, to nie wiem dlaczego czepiłaś się tylko mnie, a nie wypowiedzi każdego forumowicza w tym wątku w którym chodziło chyba o polecanie restauracji?
          • nastyyy Re: Obiad weselny - Wrocław 03.05.11, 12:10
            Pomyliłam/nie pomyliłam.. Pierwsze dwa wątki (a raczej jeden - użytkownik mało rozgarnięty) na pewno są reklamą.. A zbieżność czasu raczej dobrze nie wygląda. Pomijając to, że lokal na tego typu imprezę ze względu na jego układ nie bardzo się nadaje, więc osoba postronna raczej tak nachalnie nie reklamowałaby;p
            • aaadddaaa83 Re: Obiad weselny - Wrocław 04.05.11, 00:35
              Ale przecież wyraźnie (moim zdanie) napisałam, że wesele było nie U NICH tylko na sali którą oni wynajmowali - w Hali Stulecia, nikt nie pisze, że było U NICH W RYNKU. Więc co ma do tego lokal w rynku, czy jego układ się nadaje czy nie.
              • opium74 Re: Obiad weselny - Wrocław 12.05.11, 15:25
                znajomi mieli komunię w www.restauracjarodzinna.pl/
                chwalili miłą obsługe i przystępne ceny.
                tylko to na uboczu jest a nie w centrum
    • pralinkowa to ja z innej strony 17.05.11, 11:44
      omijajcie karczmę lwowską.
    • ewelajnawrocek Re: Obiad weselny - Wrocław 21.05.11, 22:37
      ja na zwykly obiad dla rodziny polecam grill bar azyl w katach wroclawskich, belveder park restaurant na klecinie, sjesta na hubach.
      • betty_julcia Re: Obiad weselny - Wrocław 22.06.11, 23:09
        www.saledowynajecia.com.pl/przyjecia.html
        Polecam. Miejsce nowe i bardzo sympatyczne.
    • domin19761 Re: Obiad weselny - Wrocław 22.06.11, 23:48
      www.bosek.pl
      Pysznie i dostępna cena, no i ładne dekoracja, miłą obsługa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka