Dodaj do ulubionych

Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę miasta

08.11.10, 19:30
ach i och-zadęcie platformy wchodzi na niespotykany lewel... niemniej faktycznie z zainteresowanie śledzę ten wyscig-chocby dlatego żeby zobaczyć - oby oby - minę paru czołowych działaczy PO jak ich "faworyci" dostana po łbie - ależ świat byłby odd razu lepszy :) ;)
Obserwuj wątek
    • drugi-skrajniak Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi 08.11.10, 19:43
      aj waj-żeby nie było - fascynuje mnie po prostu wynik starcia dwóch finansowanych z budżetu partii - partii "zalepiaczy miasta" -pewnej mianowicie Platformy z inną formacją - "wykluczaczy posłanek ze swych szeregów" forsujących Prawo i Sprawiedliwość...

najfajniejsze jest to że takie np. stronnictwo Dutkiewicza nie dostaje kasy z budżetu-niezwykle ciekawe zatem co z tego wyniknie... ot tak po prostu rozmyślam... i czekam...

to samo zresztą tyczy sie Sejmiku, gdzie naruszenie "wiecznego samodzierżawia" PO i przewietrzenie struktur baaaardzo by się przydało...
      • miejski_glupek Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi 08.11.10, 20:02
        drugi-skrajniak napisał:

> najfajniejsze jest to że takie np. stronnictwo Dutkiewicza nie dostaje kasy z b
        > udżetu-niezwykle ciekawe zatem co z tego wyniknie... ot tak po prostu rozmyślam
        > ... i czekam...

Może wiesz, przypadkiem, jak finansowane jest stronnictwo Dutkiewicza i na ilu bilboardach zawisła podobizna Prezydenta?
        • drugi-skrajniak Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi 08.11.10, 20:54
          a skad mam wiedzieć? :/ no ale skoro jest to stowarzyszenie to w systemie składkowo-darowiznowym-jak każde, a co do bilboardów to sorry nie mam pojęcia nie zauważyłem żadnego - zza megaton Piechoty :/
          • Gość: anka A dali Ryśka i Zbyszka na plakaty PO ????????????? IP: 83.143.161.* 08.11.10, 21:56
            Powinni dać tych lokalnych biznesmenów żeby mieszkańcy Wrocławia przypomnieli sobie po co potrzebna jest władza ludziom PO....
          • Gość: tantus Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 09.11.10, 08:27
            Rozumiem, że wszechobecnych billboardów "Wrocław: tu zaczyna się przyszłość" i "Miasto buduje to dla Ciebie" nie zauważyłeś? Zresztą, ponoć finansowane były z pieniędzy Urzędu Miasta, czyli naszych podatków...
        • Gość: anka A dali Ryśka i Zbyszka na plakaty PO ????????????? IP: 83.143.161.* 08.11.10, 21:46
          Powinni dać tych lokalnych biznesmenów żeby mieszkańcy Wrocławia przypomnieli sobie po co potrzebna jest władza ludziom PO.
      • Gość: halorobert Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi IP: *.static.tvk.wroc.pl 09.11.10, 08:12
        No właśnie od kogo stronnictwo Dutkiewicza dostaje kasę ?
        Od tych, do których leci co tydzień pytać co zrobić z "japońcami", którzy chcą
        robić biznes w mieście, o tych , którym rozdaje atrakcyjne tereny, domy, podwórka ,
        place i ulice za złotówkę? Komu buduje stadion?
    • Gość: xwro Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 19:48
      jeżeli ktoś głosuje na Dupkiewicza, to najważniejsze aby nie głosował na jego klub w radzie miasta, tak aby ktoś mógł mu patrzeć na ręce. Niech będzie to nawet SLD czy jakieś inne mniejsze komitety lokalne.
      • drugi-skrajniak Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi 08.11.10, 21:04
        dokładnie odwrotną strategię forsowała PO w wyborach prezydenckich argumentując by "wreszcie mieć nieskrępowaną możliwość realizacji zamierzeń programowych"...

zawsze są dwie drogi interpretacji działań politycznych :)
        pozatym wiesz co - jesli patrzeniem na ręce maja sie zajmować ludzie pokroju radnej Zdrojewskiej - żywego zaprzeczenia kompetencji, to wybacz ale nie zgadzam sie z Twoim punktem widzenia :/

nijak.

wręcz przeciwnie - dążyłbym do eliminacji takiego i podobnego elementu z Rady Miasta...
        • Gość: xwro Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.10, 10:36
          ekhmm....czy ja gdzieś pisałem o PO lub PIS ? To ugrupowania zdolne do kupienia przez Dudiego, dlatego wymyśliłem sobie SLD lub mniejsze komitety osiedlowe
    • Gość: furora to wybór między dżumą a cholerą IP: *.magma-net.pl 08.11.10, 20:03
      ja do tego ręki nie dołożę
      • Gość: max Re: to wybór między dżumą a cholerą IP: *.217.146.194.generacja.pl 08.11.10, 20:12
        Miałem dziś okazje przejechać się nowo budowana "autostradą" prowadzącą od lotniska, wprost na niby rondo które z założenia chyba ma generować korek. Następnie stałem w wielkim korku na skrzyżowaniu Klecińskiej z Grabiszyńską. Pocieszałem się jedynie że nie jadę w drugą stronę, bo ci, co podążali na nowy Dwór i Muchobór mieli zdecydowanie gorzej. W normalnym kraju ekipa, która doprowadziła do takiej sytuacji zostałaby pogoniona na kopach, u nas dzięki wodotryskom i stadionowi, który będziemy spłacać 30 lat mają praktycznie zapewnioną władzę.
        • Gość: Eryk Re: to wybór między dżumą a cholerą IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 08.11.10, 22:51
          Jeśli mieszkańcy mają generalnie w d..., co się robi w ich mieście, to niech stoją w korkach i mordy w kubeł. Jak chcieli, tak mają. Proste jak drut.
          • drugi-skrajniak Re: to wybór między dżumą a cholerą 08.11.10, 23:05
            tekst twardy, acz prawdziwy - w szwajcarii są karne podatki za nieuczestniczenie w wyborach...
            • Gość: anka to wybór między uczciwością a Zbyszkami i Ryśkami IP: 83.143.161.* 09.11.10, 07:35
              Czy PO dała na swoich plakatach wizerunki Zbyszka, Mirka, Ryśka i innych znanych w regionie z uczciwości ? :)
        • Gość: gorol Re: to wybór między dżumą a cholerą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.10, 20:33
          nie przeżywaj tak 21 jeszcze przed (2 tygodnie) nami i zobaczymy.
    • Gość: hector Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi IP: 79.110.198.* 08.11.10, 20:17
      My, kierowcy wrocławscy wyrażamy głęboką wdzięczność i podziw dla błyskotliwego intelektu twórców nowych rozwiązań komunikacyjnych w naszym mieście. Brawurowe wydzielenie torowisk tramwajowych, np. w okolicy Mostu Uniwersyteckiego, znacząco poprawiło bezpieczeństwo ruchu: wszyscy kierowcy jadą z bezpieczną prędkością 2 km/h, zlikwidowano szczególnie niebezpieczne skręty w lewo, świetnie zestrojona sygnalizacja świetlna pozwala zaoszczędzić czas i paliwo. Także wyrafinowane przejście dwóch pasów ruchu w jeden na ul. Pomorskiej przed Mostem Pomorskim przyczynia się do zwiększenia płynności ruchu i poprawy bezpieczeństwa, zwłaszcza kierowców spoza Wrocławia.
      Jednocześnie zwracamy uwagę na fakt istnienia w naszym mieście niewydzielonych jeszcze torowisk oraz licznych skrętów w lewo. Zachęcamy do dalszych, jeszcze śmielszych decyzji, analogicznych do przedstawionej poniżej propozycji zmian na osi centrum – północ miasta. I tak - na przykład - wydzielenie torowiska na Moście Trzebnickim i wyłączenie go z ruchu kołowego połączone z wydzieleniem torowiska na Moście Osobowickim spowoduje dalszą poprawę bezpieczeństwa kierowców, którzy poruszać się będą wyłącznie jednym, jakże bezpiecznym pasem na Moście Osobowickim. Jednoczesne wprowadzenie ciągu znaków „zakaz skrętu w lewo” na skrzyżowaniach z ulicami przyległymi spowoduje przeniesienie tego niebezpiecznego manewru na bezpieczne skrzyżowania, np. rondo przy obwodnicy śródmiejskiej, rondo przy obwodnicy autostradowej, rondo w Obornikach Śląskich czy rondo w Rawiczu.
      Na zakończenie proponujemy zgłoszenie do Sejmu RP projektu nowego znaku „strefa zakazu skrętu w lewo” – analogicznego w formie np. do znaku strefa ograniczenia prędkości. Idealnym rozwiązaniem byłoby ustawienie takiego znaku przy każdym wjeździe do naszego miasta.
    • rotmistrz.pilecki Lifting Piechoty? 08.11.10, 20:42
      Jeszcze zrobią lifting Piechoty?
      Chyba się nie da?

Skąd oni mają na to pieniądze?
      • drugi-skrajniak Re: Lifting Piechoty? 08.11.10, 21:00
        rotmistrz.pilecki napisał:

> Jeszcze zrobią lifting Piechoty?
        > Chyba się nie da?
        >
        > Skąd oni mają na to pieniądze?

dokŁadają... i nie wymawiają "R" ;) cytując stary kawał :) :) :)
      • Gość: michu Re: Lifting Piechoty? IP: *.chello.pl 08.11.10, 22:01
        Lifting Piechoty = nowy wózek

i obietnice ze zmniejszy o polowe administracje:) tak jak to miała zrobić w Wawie Hania a zwiększyła o 20 %, ale cóż może poczekajmy na kolejny CUD
        • drugi-skrajniak Re: Lifting Piechoty? 08.11.10, 22:13
          tak jak to miał zrobić Tusk z Gajowym-od początku ich kadencji nastąpił wzrost o (rząd wielkości - 10-17%)...

żenujące obietnice świadczące o oderwaniu od rzeczywistości - filozoficzne pytanie: JAKIM CUDEM LICZEBNOŚĆ ADMINISTRACJI MA SPADAĆ, SKORO ROŚNIE ILOŚĆ GAŁĘZI ŻYCIA REGULOWANYCH PRZEZ PAŃSTWO?!

matko - co za brednie :/ Piechota sam nie wie jaki program ogólnokrajowy ma jego partia? :/
          • Gość: michu Re: Lifting Piechoty? IP: *.chello.pl 08.11.10, 22:30
            ogólnie on chyba mało wie, a jedyne teraz czym się szczyci to strefa socjalna za rządów Zdrojewskiego, PO i socjal... dobra komedia, to już chyba nawet Jackiewicz jest lepszym kandydatem od Piechoty, o Zdrojewskiej i Protasiu nie wspominając(oni na sama myśl o rywalizacji z Dutkiewiczem podkulili ogony a Jackiewicz chociaż podjął rywalizacje)
    • Gość: Cyganek Zanim zagłosujesz na Dutkiewicza dowiedz się że: IP: *.lanet.net.pl 08.11.10, 22:02
      W spółce miejskiej MPWiK miały miejsce następujące zdarzenia:

Rok 2006. Policja łapie jadącego samochodem pijanego wiceprezesa R.O kumpla Dutkiewicza. Dutkiewicz „surowo” go karze. Odwołuje ze stanowiska …. i wypłaca mu sowitą odprawę pieniężną. Tu należy dodać , że pan wiceprezes na gazie był wielokrotnie również w pracy. Wszyscy o tym wiedzieli.

Rok 2008. Prezes MPWiK tym razem M.W (kumpel Dutkiewicza) nawalony jak stodoła jedzie służbowym samochodem. Samochód rozbija się i nadaje się tylko do kasacji. Rok następny kolejna kasacja samochodu służbowego. Potem zakup nowej bryki bez przetargu. Tu już miarka się przebrała i Dutkiewicz karze prezesa i …. robi go wiceprezesem ds. inwestycji. Należy wspomnieć , że pan prezes M.W. w poprzedniej swojej pracy nie dostał skwitowania od zgromadzenie wspólników z powodu nieprawidłowości w … inwestycjach.

Powyższe fakty były opisywane przez gazety w tym również wydania internetowe ale dziwnym zbiegiem okoliczności wyparowały z intrnetowych wydań gazet. Z tego prosty wniosek , że Ministerstwo Prawdy Orwell’a we Wrocławiu już działa a jego szefem jest Dutkiewicz.
      Są również pogłoski że Dutkiewicz jest w trakcie zakładania Ministerstwa Miłości. Drżyjcie wrogowie Dutkiewicza i ty Schetyno!
      • Gość: Konrad No ale on sam im wódkę w gębę lał czy co? IP: *.lanet.net.pl 08.11.10, 22:08
        bo ja już nie wiem...

P.S.
        Ctrl+C Ctrl+V ? ;)
      • drugi-skrajniak Re: Zanim zagłosujesz na Dutkiewicza dowiedz się 08.11.10, 22:11
        kurna jak ja nienawidzę trolli wklejających ten sam post w pięćdziesięciu miejscach! no to wiedz dobry człecze że zacznę prywatna kampanię pt "nie dla pacanów z PO" a teraz do rzeczy: uwierz mi że - w wielkim skrócie - gdyby to była prawda to "superkumpel" Dutkiewicza - kierownik bałaganu prezydent Piechota NA PEWNO by mu to dziesięć razy wyciągnął :-|

przestań walić kity krótko mówiąc :/ albo zapodaj jakiś dowód bo pomówienia to ja też mogę zapodać... dowolną ilość na dowolny temat :/
        • Gość: Romek Program wyborczy Dutkiewicza - zupa z gwoździa IP: *.lanet.net.pl 08.11.10, 22:20
          "Zupa z gwoździa" - autor hrabia Aleksander Fredro

W rolach głównych:
          jako cygan gościnnie Dutkiewicz
          w roli baby tzw elektorat + drugi-skrajniak

Cygan wszedł do wiejskiej chaty,
          Skłonił się babie u progu
          I powitawszy ją w Bogu
          Prosił, by tak dobrą była
          I przy ogniu pozwoliła
          Z gwoździa zgotować wieczerzę –
          I gwóźdź długi w rękę bierze.
          Z gwoździa zgotować wieczerzę!
          To potrawa całkiem nową!
          Baba trochę wstrząsła głową,
          Ale baba jest ciekawa,
          Co to będzie za przyprawa;
          W garnek zatem wody wlewa
          I do ognia kładzie drzewa.
          Cygan włożył gwóźdź powoli
          I garsteczkę prosi soli.
          – Hej, mamusiu – do niej rzecze –
          Łyżka masła by się zdała. –
          Niecierpliwość babę piecze,
          Łyżkę masła w garnek wkłada;
          Potem Cygan jej powiada:
          – Hej, mamusiu, czy tam w chacie
          Krup garsteczki wy nie macie? –
          A baba już niecierpliwa,
          Końca, końca tylko chciwa,
          Garścią krupy w garnek wkłada.
          Cygan wtenczas czas swój zgadł,
          Gwóźdź wydobył, kaszę zjadł.
          Potem baba przysięgała,
          Niezachwiana w swojej wierze,
          Że na swe oczy widziała,
          Jak z gwoździa zrobił wieczerzę.
          • drugi-skrajniak Re: Program wyborczy Dutkiewicza - zupa z gwoździ 08.11.10, 22:28
            kolejny troll z bojówek PO? zero treści tylko ctrl+C -> ctrl+V?

traktujecie "czytaczy" forum jak bandę baranów którym trzeba uskuteczniać każdy możliwy rodzaj przekazu-najczęściej jak to możliwe?
            żenada...

czekam na reklamę podprogową Piechoty
            • 13monique_n Re: Program wyborczy Dutkiewicza - zupa z gwoździ 09.11.10, 12:11
              Spokojnie - te ich posty to dla jętek, które nie znają kandydata Piechoty ;) I łykają, jak im się pokarmu do akwarium sypnie.
              Kandydatowi Piechocie nie pomoże "puder róż" :P
      • Gość: poszkodowany Obywa Re: Zanim zagłosujesz na Dutkiewicza dowiedz się IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.10, 01:31
        musisz wiedzieć, że R.Dutkiewicz toleruje korupcje od pierwszej swojej kadencji, szasta groszem publicznym, zniszczył lokalnych przedsiębiorców - uczciwych ludzi co dać w łapę urzędnikom odmawiali, wykorzystuje pełnioną funkcję dla swojego PR i na niekorzyść miasta i jego obywateli, którymi zawsze gardził ! wrocławianie dlatego już czas szkodnika odsunąć od władzy w dniu 21 listopada 2010 r.
        Dzisiaj ofiarą jestem JA a jutro możesz być TY.
        Lista popełnionych grzechów jest długa i znana wrocławianom.
      • embriao Re: Zanim zagłosujesz na Dutkiewicza dowiedz się 09.11.10, 08:23
        wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,7493827,Prezes_MPWiK_Miroslaw_Wachulak_odwolany_ze_stanowiska.html
        A ten drugi jak się zwał?
    • Gość: Konrad PeOwcy już całkiem postradali zmysły... IP: *.lanet.net.pl 08.11.10, 22:05
      Oni tak bardzo chcą załapać się do rady, że toczą wojnę plakatową już sami ze sobą!
      Zdzierają plakaty współczłonków PO i naklejają w to miejsce własne...

Ani krzty kultury osobistej ani szacunku do swojego ugrupowania...
      • drugi-skrajniak Re: PeOwcy już całkiem postradali zmysły... 08.11.10, 22:26
        nic nie zdzierają , a zaklejają - mam co najmniej 4 miejsca namierzone gdzie dzieje się to codziennie - okolice Dworca Świebodzkiego i ogólnie pojęte Stare Miasto...

proste - jak ktoś jest wrocławianinem to na tych śmieciarzy nie będzie głosował...
        szczyt... a potem kurde ściany mam na bloku do czyszczenia bo ssie gościom zachciało kampanii... :/
    • drugi-skrajniak nie tylko o Radę Miasta-Sejmik czeka ]:-> 08.11.10, 22:08
      uhaham się po pachy w momencie w którym Platformie zatrzęsie sie tyłek po wyniku do Sejmiku... oj jakżeby się to przydało... podobnie - proszę wybaczyć - jak zrobienie przeciągu w zatęchłej komórce - zbawienne dla wszystkich jej użytkowników i nieodzowne do zrobienia PORZĄDKU (SIC!)
    • Gość: marcin Jeżeli Wrocław ma się rozwijać muszą wygrac ludzie IP: *.chello.pl 08.11.10, 22:14
      Jeżeli Wrocław ma się rozwijać muszą wygrać ludzie Dutkiewicza;

wygra PO i o wszystko będzie kupczyć, jakoś najpierw wszystko im się podobało, a później Dudi się postawił z Polska XXI, i nagle wszystko to co sami popierali okazało się złe, a nawet więcej starali się wszystko "podpalić" torpedując m. in stadion ( a co za tym idzie wizerunek miasta w europie)
      a patrząc na bilbordy donalda, to żal du*e ściska, "Nie róbmy polityki", a co niby wyprawia Zdrojewska z Protasiewiczem we Wrocławiu?? a na koniec wystawili biednego(w tym przypadku) Piechotę na fale żeby tylko ich nie zmiotło..żal

więc jeżeli ktoś już się zgadza z rządami Dutkiewicza(a widać ze jest nas wielu) to żeby miasto mogło działać na pełnych obrotach (bez kupczenia o wszystko) muszą wygrać ludzie Dudiego
      • drugi-skrajniak Re: Jeżeli Wrocław ma się rozwijać muszą wygrac l 08.11.10, 22:30
        Gość portalu: marcin napisał(a):

> Jeżeli Wrocław ma się rozwijać muszą wygrać ludzie Dutkiewicza;
        >
        > wygra PO i o wszystko będzie kupczyć, jakoś najpierw wszystko im się podobało,
        > a później Dudi się postawił z Polska XXI, i nagle wszystko to co sami popierali
        > okazało się złe, a nawet więcej starali się wszystko "podpalić" torpedując m.
        > in stadion ( a co za tym idzie wizerunek miasta w europie)
        > a patrząc na bilbordy donalda, to żal du*e ściska, "Nie róbmy polityki", a co n
        > iby wyprawia Zdrojewska z Protasiewiczem we Wrocławiu?? a na koniec wystawili b
        > iednego(w tym przypadku) Piechotę na fale żeby tylko ich nie zmiotło..żal
        >
        > więc jeżeli ktoś już się zgadza z rządami Dutkiewicza(a widać ze jest nas wielu
        > ) to żeby miasto mogło działać na pełnych obrotach (bez kupczenia o wszystko) m
        > uszą wygrać ludzie Dudiego

święte słowa chciałoby sie rzec...
        czekaj czekaj-najdalej do jutra zostaniesz okrzyczany wolontariuszem sztabu Rafała D.

oczywiście przez wolontariuszy Partii dObrobytu (kolesi)
      • Gość: Paweł Re: Jeżeli Wrocław ma się rozwijać muszą wygrac l IP: *.finemedia.pl 09.11.10, 07:50
        Dutkiewicz też ma swoje wady, ale moim zdaniem i tak jest lepszy od PO.
        W sumie nie chodzi tylko o sam Wrocław, lecz o cały region.

Prawda jest taka, że kilka lat temu wielu wpływowych i sensownych członków lokalnej PO przeszło do krajowej polityki, ich miejsce zajęli "działacze" w stylu Jarosława Charłampowicza...
        Do tego PO zrobiła się leniwa i bezczelna - aktyw partyjny uważa, że może robić wszystko na co tylko przyjdzie im ochota, ponieważ wysokie poparcie w regionie mają zagwarantowane.
        Z takiego nastawienia biorą się takie sprawy jak wypowiedzi Pani Zdrojewskiej (nagle przejrzała na oczy w sprawie Dutkiewicza), kumoterstwo na poziomie PSLu (no może ciut mniejsze, jednak lata praktyki robią swoje) czy nawet takie sprawy jak "sugestie" w Miliczu.
        "Wyborca ma krótką pamięć i łatwo wybacza. Zagłosuje na logo PO" W rezultacie takiego myślenia przedstawiciele tej partii mają nas w d..., boją się tylko swoich kolegów z centrali układających listy wyborcze. To sprawia też, że lokalni działacze wykonują polecenia (właściwie to "sugestie") partyjnej centrali, nawet wbrew woli swoich wyborców...

Taka sytuacja jest chora, szkodliwa dla regionu, dla wyborców (w zasadzie nikt się z nimi nie liczy...) a w dłuższym okresie także dla samej PO ( chociażby dlatego, że z kukiełek i potakiwaczy nie wyrosną liderzy oraz następcy coraz starszych polityków z centralii... i za 10 lat będzie problem).

Mam nadzieję, że podczas najbliższych wyborów samorządowych wyborcy zafundują dolnośląskiej PO zimny prysznic... Bez tego arogancja lokalnej PO będzie rosła, kompetencje i zahamowania malały, a za kolejne 4 lata ludzie po prostu nie zdzierżą...
        Z tego punktu widzenia nie ma większego znaczenia czy wygrają ludzie SLD, czy może związani z Dutkiewiczem.
        • Gość: tantus Re: Jeżeli Wrocław ma się rozwijać muszą wygrac l IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 09.11.10, 08:57
          No tak bo przecież Dutkiewicz cały czas ma na uwadze dobro mieszkańców Wrocławia i nic innego nie robi, tylko wsłuchuje się w ich potrzeby i je spełnia... A jego ekipa to jest tak kompetentna, jak Wiceprezydent Adamski. Wrocław: tu zaczyna się korek.
      • Gość: tantus Re: Jeżeli Wrocław ma się rozwijać muszą wygrac l IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 09.11.10, 08:48
        Rozwijać? Jeszcze kilka lat rządów Sternika, a komunikacja miejska będzie kursować z częstotliwością 60 min, jak PKSy na wiosce. A korki do Wrocławia nie będą się zaczynały na granicy miasta, tylko województwa...
    • antypropaganda21 dutkiewicz.pl - CAŁA prawda o rządach Dutkiewicza! 08.11.10, 22:14
      Zachęcam do wejścia na portal dutkiewicz.pl, który pokazuje obraz Wrocławia daleki od prezentowanego przez ratuszową propagandę.
      • Gość: michu zrob tusk.pl - i wylicz wszystkie cuda:) IP: *.chello.pl 08.11.10, 22:26
        zrób stronkę o rządach PO, będzie dużo więcej materiałów na ten temat

albo obejrzyj/przeczytaj sobie wywiad jakiegoś ekonomisty do czego nas jego zacne rządy prowadzą, np prof. Rybiński

• Gość: tow.Szmaciak Re: zrob tusk.pl - i wylicz wszystkie cuda:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:46
          Mieszkańcy Wrocka , wiedzą ,że głosując na PO , które teraz mówi głosami np. marszałka Schetyny ,że polityka to zło samorządów (do tej POry było inaczej ) ośmiesza się jako partia POlityczna ( zjawisko iście Polskie partia POlityczna ostrzega przed polityką prowadzoną przez partię , kto to zrozumie ) . Towarzysz ( tchórzyk eroposeł Protasiewicz ) coś marudzi o odwadze tow. posła Piechoty . Ludzie strach się bać . Głosujcie na prezydenta Rafała Dutkiewicza i jego bezpartyjny komitet do Rady Miejskiej Wrocławia to gwarancja apolityczności i samorządności na kolejną kadencję.
          • drugi-skrajniak Re: zrob tusk.pl - i wylicz wszystkie cuda:) 08.11.10, 22:52
            nie zapomnij o zaje...bistym bilbordzie Tuska... p o s r a ł e m się ze śmiechu... szczyt bezczelności po prostu - będę głosował na Dutkiewicza właśnie dlatego źeby pokazać osiołkom z PO że PARTIA - to nie wszystko... i tyle

howgh
          • Gość: tantus Re: zrob tusk.pl - i wylicz wszystkie cuda:) IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 09.11.10, 08:58
            Bezpartyjny komitet Dutkiewicza, składający się z... odrzutów z PiS i PO... buhaha
        • Gość: tantus Re: zrob tusk.pl - i wylicz wszystkie cuda:) IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 09.11.10, 08:57
          Ale my tu nie rozmawiamy o Tusku, tylko o Dutkiewiczu. Nie zmieniaj tematu.
      • Gość: tow.Szmaciak Re: dutkiewicz.pl - CAŁA prawda o rządach Dutkiew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:37
        Ten Syska to cycka czerwonego cycka , czy tak się chłopu porobiło po zażyciu dopalaczy . Miejsce czerwonoskórych jest w rezerwacie . Towarzysze na czele z leśnym dziadziem tow. Uczkiewiczem odmaszerować .
        • drugi-skrajniak Re: dutkiewicz.pl - CAŁA prawda o rządach Dutkiew 08.11.10, 22:43
          odpowiedziałbym gdzie ich miejsce ale mnie potem pozwą za szerzenie nienawiści i podżeganie do... no... nie ważne ]:->

za dużo mi rodziny zginęło od "działań" "aparatu partyjnego" żebym teraz traktował ich inaczej niż elektrycznym pastuchem.

howgh (o kurde :)))
      • Gość: Erich Re: dutkiewicz.pl - CAŁA prawda o rządach Dutkiew IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.10, 22:49
        Strona Dutkiewicz.pl jest na żenującym poziomie. Na pierwszej stronie jest zrobiony montaż z Dutkiewiczem. Panie Syska, przydałoby się więcej merytorycznych argumentów.
        • drugi-skrajniak Re: dutkiewicz.pl - CAŁA prawda o rządach Dutkiew 08.11.10, 22:54
          nie chciało sie zainwestowac w webmasterów i hosting dobry to sie teraz ma gniota, którego wyborcy nie zapomną bo sie na niego dostać nie można ]:->

żenujące... dajcież spokój

i jeszcze sie dowiaduję że to inicjatywa TOWARZYSZA Syski..
          błagam nie rób waść już nic, bo się ośmieszasz :/
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: dutkiewicz.pl - mały POstulat:) IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.10, 22:49
        Czy możecie na stronie zrobić empetrójki do PObrania ze złotymi kwestiami Jego Dynamiczności np. : " na 100%", " nikt nie będzie sie wtrącał , basta " itp. Jest zapotrzebowanie na nowe dzwonki do telefonów:))))
    • Gość: Heinz Moje skromne zdanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.10, 22:39
      Moje skromne zdanie jest takie: owszem Dutkiewicz ma swoje wpadki, ale to dlatego, że rządzi od 8 lat. Ale stoi za nim duża grupa współpracowników, jak się któryś nie sprawdzi do Dutkiewicz go wymienia i poziom utrzymuje się przyzwoity. A w PO jest mizeria intelektualna, to grupa karierowiczów i przytakiwaczy: Granowska, Hanczarek, Susmanek, Zdrojewska. Wyżej awansowali: Misiak i Chlebowski. Nie odróżniają samorządu od biznesu.
      • drugi-skrajniak Re: Moje skromne zdanie 08.11.10, 22:45
        ach och jaki ty totalnie niePOstępowy jesteś :) ;) ;)
        ja pierdziele nazwiska: Zdrojewska, Misiak, Susmanek powodują we mnie chęć powrotu do średniowiecznych wzorców palenia na stosie :/

pacany :/ i to nie z pacanowa...

pozdrawiam trzeźwo myślących
      • Gość: tantus Re: Moje skromne zdanie IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 09.11.10, 09:01
        Taak, komitet Dutkiewicza to wzór kompetencji. Wiceprezydenci to sami fachowcy: strażak zajmujący się komunikacją, teolog, filozof... "jak się kt
        > óryś nie sprawdzi do Dutkiewicz go wymienia i poziom utrzymuje się przyzwoity" - "jeżeli jeszcze raz ktoś ukradkiem będzie mówił, że mam zwolnić Wiceprezydenta Adamskiego, to będzie miał ze mną osobiście do czynienia..." :P
      • Gość: papa Re: Moje skromne zdanie-jest durne;-) IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.10, 16:11
        I wogóle oderwane od rzeczywistości - poczytaj troche o kolesiach Dudka i ich wymianie...a póżniej pisz takie pierdoły
    • Gość: Rudolf o korkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.10, 23:03
      Słyszę w kółko o tych korkach. Był ktoś z was w Warszawie? Tam to dopiero są korki. A Gromkowiec z jakiej jest partii? Krowy pasać POkemony!
    • janbujak.pl Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę miasta 08.11.10, 23:21
      Porażka Obywatelska czytaj PO to tragizm polityki.
      Krytyka i krytyka a panowie powinni ruszyć du... i brać się do roboty i naprawiać finanse publiczne. A tu nic tylko słodkie pierdzenie, co zrobią jak wygrają. No szkoda tylko , że fundusze europejskie, które Dolny Śląsk mógł pozyskać przepadają - bo PO dobre jest tylko w gadaniu, a stołki obsadzają pseudo fachowcami.
      Komitet Wyborców Rafała Dutkiewicza wygra.
      Trzeba zrobić porządek. A Wrocław rozwija się dobrze. Przecież przed Rafałem Dutkiewiczem nie rozwijał się w ogóle.

• Gość: apap Bardzo śmieszna wypowiedz;-))) IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.10, 16:17
        W którym kierunku się rozwija? Mam pytanie: ile wynoszą odsetki od pożyczki na budowe stadionu? - możesz się rozwinąć
      • luskah Re: Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę mi 09.11.10, 17:28
        Ściskamy już kciuki za Dutkiewicza i za PIS-em.Wrocławianie nie słuchają kłamstwa PO.Cały czas okłamują Polaków.Do wyborów wszystko cacy , a po wyborach, wyłazi szydło z worka. Nie ma co wybierać PO do rządzenia Wrocławiem.
    • arquette Komitet Dutkiewicza i PO stoczą bój o radę miasta 08.11.10, 23:24
      kurna SZYMAŃSKI....kto za ciebie za pomówienia odszkodowania płaci? a boli, ze Piechota ma poparcie rzadu? jakim cudem prezydent miasta moze nie dogadywać się z rzadem? kim niby Dutkiewicz jest? malutkim, bez pleców, a swoje kontakty załatwia w tak nieudolny sposób, ze jak juz ktoś przyjedzie, nigdy nie wraca ale co to ma znaczenie w miescie, gdzie,,niewazne kto głosuje, wazne, kto liczy głosy"(Stalin tak powiedział, Szymański, jakbys nie kojarzył)
    • Gość: Mtarix dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:45
      matomi.dolnoslazacy.info/2010/11/nowa-obwodnica.html
      jak widać słychac i czuć to o mandaty powalczy PO, PiS i SLd , a psy z drugim-skrajniakiem niech szczekają
    • Gość: Heinz szef klubu platformy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.10, 00:16
      Ciekawe kto będzie nowym szefem klubu platformy w radzie miejskiej, bo 4 lata temu po wyborach szefem został Marek Ignor, ale potem go wyrzucili, bo pobił policjanta wieszakiem. Sprawa szybko ucichła i dziś nikt o niej nie pamięta.
      • Gość: Matrix dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 01:06
        ..no widzisz a w innych partaich do dzisiaj przestepcy, i to bez wyroków, a tu wyrzucili..
        ale co tam, na poprawienie humorów dla wszystkich kandydatów do rady miejskiej :
        www.gazetawroclawska.pl/stronaglowna/247637,wroclaw-rekordzista-korkow,id,t.html
        .. pucio.. pucio...
    • antypropaganda21 Portal dutkiewicz.pl 09.11.10, 04:13
      Zachęcam do wejścia na portal dutkiewicz.pl, który pokazuje obraz Wrocławia daleki od prezentowanego przez ratuszową propagandę.
      • map4 PO ? Dutkiewicz ? A jaka różnica ? 09.11.10, 09:36
        Różnica pomiędzy PO i ferajną Dutkiewicza istnieje tylko na papierze.

Dutkiewicz rządzi miastem od ośmiu lat, z tego dopiero od roku platforma jest teoretycznie w opozycji. Oznacza to, że lekko licząc 85% sukcesów i porażek ostatnich ośmiu lat idzie po równo na konto platofrmersów i familii Dutkiewicza.

Ani platforma ani Dutkiewicz nie przedstawili bilansu ostatnich ośmiu lat współnych rządów.

Dziwię się, że ktokolwiek chce na nich głosować, skoro ramię w ramię ukrywają przed lemingami całkowite zadłużenie Wrocławia, to znaczy zadłużenie gminy wraz z zadłużeniem spółek od gminy zależnych.

Dutkiewicz wszem i wobec chwali się 200 tysiącami nowych miejsc pracy. O nowym zadłużeniu milczy - widocznie pochwalić się nie ma czym.

Przypominam, że Enron, WordlCom, Lehman Brothers i Grecja upadły tylko dlatego, że management tych przedsiębiorstw ukrywał przed właścicielami prawdziwy stan finansów.

To samo oszustwo dokonuje się teraz na naszych oczach we Wrocławiu. Kto odda głos na ferajnę Dutkiewicza, platformę, PiS i SLD (każda z tych partii posiada w kończącej się kadencji radnych, ma więc możliwość kontrolowania finansów gminy) ten zgodzi się być nadal oszukiwanym.

Zacznijcie wreszcie żądać konkretów, a nie billboardów.
        • Gość: tow. Szmaciak Re: PO ? Dutkiewicz ? A jaka różnica ? IP: *.tktelekom.pl 09.11.10, 12:52
          A jak różnica jest pomiędzy map4 a idiotą też żadna a wszyscy musimy tow. tego doświadczać czytając te brednie i wypociny grafomana .

Wrocław wolny od map4 ( ulga )
          • map4 Re: PO ? Dutkiewicz ? A jaka różnica ? 09.11.10, 14:11
            Gość portalu: tow. Szmaciak napisał(a):

> A jak różnica jest pomiędzy map4 a idiotą też żadna a wszyscy musimy tow. tego
            > doświadczać czytając te brednie i wypociny grafomana .

Ile wynosi całkowite zadłużenie gminy Wrocław, to znaczy zadłużenie samej gminy plus zadłużenie spółek od gminy zależnych ? Kiedy ostatnio liczyłem wyszło mi pomiędzy 3,5 a 4 miliardów złotych, raczej bliżej 4 miliardów.

Czy możesz te wyliczenia potwierdzić lub też im zaprzeczyć ?
      • Gość: etalina Re: Portal dutkiewicz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 14:10
        panu Sysce - dzękujemy. Nie ta epoka, nie ten wiek, nie ten poziom...
        Jeszcze dużo chlebka trzeba zjeść...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka