Dodaj do ulubionych

Śmierdzący nasz problem. Pomóżcie

12.01.11, 22:10
Nie wiem czy to dobre miejsce, ale chcę by było to jak najbardziej nagłośnione. A poza tym to problem wszystkich miast i miasteczek. Pod poniższym linkiem opublikowałem post i fajnie by było gdyby jak najwięcej osób kliknęło na "wkurza mnie to" i tez zabrało głos w tej idiotycznej sprawie, którą są psie kupy (szczególnie teraz po odwilży). Jeżeli macie jakieś swoje przykłady, tez zabierzcie głos bo portal obiecuje przesyłanie najpopularniejszych spraw do mediów i nagłaśnianie ich.

Więc jeżeli możecie to pomóżcie
Kliknijcie i poprzyjcie mój post. A jak i was cokolwiek wkurza też zabierzcie głos.
www.wkurzamnie.to/temat/140-psie-kupy-na-ulicach-olsztyna-i-nie-tylko.html
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Marek Karczyński
Obserwuj wątek
    • Gość: hauhau ten znowu! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.11, 23:03
      to po co wąchasz, jak ci śmierdzi?
      • kupalnik Re: ten znowu! 13.01.11, 09:54
        Głupi i szczeniacki komentarz, ale po nicku sądząc, lubisz ten fetorek. Jeśli się psa nie nauczyło robić kupy do nocnika lub muszli sedesowej, to trzeba po nim sprzątać !!! W okolicy, po której spaceruję z moim psem obserwuję właścicieli i stwierdzam, że sprzątają kupska ci, którzy mają małe lub średnie psy. Natomiast nie robią tego właściciele dużych psów, które sadzą kupy jak mamuty i nie tylko na trawnikach, na chodnikach też. Może powinniśmy zwracać uwagę świntuchom, których pupile tak ozdabiają nasze miasta? Może nie warto się godzić na terror troglodytów?
    • straznik.wroclawski Pomożemy... 13.01.11, 10:02
      We Wrocławiu żyje kilkadziesiąt tysięcy psów, a zatem każdego dnia, tak jak i w przytoczonym na filmie Budapeszcie, pokrywa ulice, chodniki i trawniki naszego miasta kilkadziesiąt ton psiego kału. Karanie nic tu nie pomoże, bo nie ma przecież możliwości ustawienia funkcjonariusza co sto metrów. Musimy zmienić przyzwyczajenia, ucywilizować się wreszcie i zrozumieć, że tak jak naturalnym odruchem jest wrzucenie papierka do kosza, tak też czymś normalnym jest uprzątnięcie psiej kupy.
      Ten właściciel psa, który nie potrafi tego pojąć, powinien zrezygnować z posiadania zwierzęcia, bo wyrządza krzywdę nie tylko jemu samemu, ale i innym zwierzętom, a przede wszystkim ludziom, którzy muszą brnąć w zainfekowanym wszelkim paskudztwem kale.
      • Gość: WK Panie Strażniku Wrocławski! Do roboty! IP: 156.17.73.* 13.01.11, 11:08
        Owszem, karanie pomoże, tylko musi być konsekwentne. Nie ma innej, skutecznej metody niż uderzenie po kieszeni .Oczywiście, w wypadku braku pieniędzy, sąd grodzki powinien skazywać na wykonanie prac porządkowych na rzecz miasta - sprzątanie psich kup w parku.
        Naturalnie nie da się ukarać wszystkich flejtuchów - właścicieli psów, nie sprzątających po swoich zwierzętach, ale zagrożenie karą stopniowo nauczy ich porządku. Ponadto, do kasy miasta wpłynie dodatkowa gotówka na sprzątanie zafajdanych chodników.
    • Gość: kłak z dupy Re: Śmierdzący nasz problem. Pomóżcie IP: 78.8.8.* 13.01.11, 13:12
      Teraz to kupska tylko "dzwonia" i nie ladnie wygladaja ale na wiosne .... jak troche podeschna i zacznie wiac to wszyscy bedziemy to mieli w pluckach ... mniam pychota ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka