Gość: :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 01:59 Dzis wieczorem widzialem w fontannie w rynku plywajacego karpia , czyzby nowa atrakcja przygotowana przez wlodarzy naszego miasta? Czy ktos wie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrabia Re: karp w fontannie IP: *.eu.org 15.08.01, 12:42 To początek komercyjnego stawu dla wędkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 12:52 a jak z karmieniem?... powiesili tabliczkę "nie karmić zwierząt"?... czy można przyjść z popcornem?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 22:28 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > a jak z karmieniem?... powiesili tabliczkę "nie karmić zwierząt"?... czy można > przyjść z popcornem?... trzeba dokarmiac bo zdechnie , ale nie wiem czy karpie lubia popcorn ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 22:44 Gość portalu: Michal napisał: Gość portalu: Tirsa napisała: a jak z karmieniem?... powiesili tabliczkę "nie karmić zwierząt"?... czy można przyjść z popcornem?... trzeba dokarmiac bo zdechnie , ale nie wiem czy karpie lubia popcorn ;-) no to trzeba by siem dopytać jakiegoś rybofila... jest tu taki??! ;-)))) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 23:17 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > Gość portalu: Michal napisał: > > Gość portalu: Tirsa napisała: > > a jak z karmieniem?... powiesili tabliczkę "nie karmić zwierząt"?... czy moż > na > przyjść z popcornem?... > > trzeba dokarmiac bo zdechnie , ale nie wiem czy karpie lubia popcorn ;-) > > no to trzeba by siem dopytać jakiegoś rybofila... jest tu taki??! ;-)))) > > :) Jest. :) ____________ Karpie biorą przede wszystkim na kukurydzę (ale nie popkorn!) z puszki lub słoiczka. Wiedzą, co zrobić z kulką proteinową. Jak nam ten z fontanny dorośnie, to może znajdzie chęć na długą rosówkę. Wymądrzam się tutaj, a sama dawno temu trzymałam wędkę w garści. Stan wody w Odrze jest niestety ciągle wysoki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTAL Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 21:00 ... i woda brudnawa... Cześć Gosia.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 13:37 Gość portalu: :-) napisał(a): > Dzis wieczorem widzialem w fontannie w rynku plywajacego karpia , czyzby nowa > atrakcja przygotowana przez wlodarzy naszego miasta? Czy ktos wie cos na ten > temat? A złote rybki spełniające życzenia są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x2x Re: karp w fontannie IP: *.candw.ai 15.08.01, 15:19 Jak go potrzymaja do swiat (wtedy ceny na karpia swyzsze), to sobie troche odbija za koszty budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 16:06 Ja tez go widzialem , wiekszosc czasu spedza schowany miedzy szklanymi taflami i trudno go zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: karp w fontannie IP: *.eu.org 15.08.01, 16:26 No, niech się tylko Zdrój z Huską dowiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 17:18 Gość portalu: hrabia napisał: No, niech się tylko Zdrój z Huską dowiedzą... Myslisz, że wyskoczą z sieciami?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondzio Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 17:18 Ja tez go widzialem,bawil sie z dziecmi.Calkiem niezla sztuka.Tylko chowa sie ciagle miedzy szklem,ale bezproblemu mozna go zobaczyc od strony bibloteki. Ciekawe jak tam sie znalazl??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 18:37 Gość portalu: :-) napisał(a): > Dzis wieczorem widzialem w fontannie w rynku plywajacego karpia , czyzby nowa > atrakcja przygotowana przez wlodarzy naszego miasta? Czy ktos wie cos na ten > temat? Były już różne detergenty w fontannie, teraz karp, ciekawe co jeszcze w niej wyląduje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.01, 00:25 Za tydzien bedzie krokodyl. Myslelismy o foce, ale jest troche za plytko :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 19:31 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Za tydzien bedzie krokodyl. Myslelismy o foce, ale jest troche za plytko :)) Ten krokodyl, to chyba gumowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.01, 21:33 Nie - Dundee :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTAL Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 22:32 Ktoś sobie wannę urządzi... ;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.01, 18:26 Jestem z Opola ,ale w niedziele bylem we Wroclawiu i widzialem tego karpia.Moze byla to reklama zawodów ,które odywaja sie niedaleko wroclawia?W moim miescie nie ma takich atrakcji.Tylko dlaczego piwo na rynku kosztuje 7 zyla?Ja pochodze z biednej rodziny,dlatego niemoglem sobie na nie pozwolic.Ale zapamietam ten wyjazd do konca zycia z powodu tego karpia ,a dokladnie "Sibannac cyprinus carpio" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baroni Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 18:48 A może przyjdzie ktoś z wiaderkiem żelatyny, jajeczkami, marchewką i jak przyjdą chłody galaretka z karpikiem jak znalazł... Pzdr.b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 21:35 Co wyście wszyscy uczepili się tego karpia w fontannie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slayer Re: karp w fontannie IP: *.btinternet.com 18.08.01, 19:47 Rybka lubi plywac, chociaz jest niezywa. He, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 20:43 A ja to bym sobie zjadł teraz takiego smażonego, albo w galaretce karpika. Oj bym sobie zjadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 21:14 Gość portalu: Kriss napisał(a): > A ja to bym sobie zjadł teraz takiego smażonego, albo w galaretce karpika. Oj > bym sobie zjadł. Ja też Kriss... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTAL Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 22:40 Gość portalu: Kriss napisał(a): > A ja to bym sobie zjadł teraz takiego smażonego, albo w galaretce karpika. Oj > bym sobie zjadł. Buuuuu.... zeżarłby naszą rybkę... i co by pływało w fontannie? :DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 00:15 Gość portalu: ANTAL napisał(a): > Gość portalu: Kriss napisał(a): > > > A ja to bym sobie zjadł teraz takiego smażonego, albo w galaretce karpika. > Oj > > bym sobie zjadł. > ...a w fontannie pływały by sobie detergenty (płyn do mycia naczyń i takie inne rzeczy), no i fontanna by się znów "pieniła" (dodatkowa atrakcja dla turystów)... > Buuuuu.... zeżarłby naszą rybkę... i co by pływało w fontannie? :DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTAL Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 00:41 > ...a w fontannie pływały by sobie detergenty (płyn do mycia naczyń i takie inne > > rzeczy), no i fontanna by się znów "pieniła" (dodatkowa atrakcja dla turystów). Błeeee... To już BYŁO.... kawał dwa razy powtarzany staje się nudny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 00:46 Gość portalu: ANTAL napisał(a): > > > ...a w fontannie pływały by sobie detergenty (płyn do mycia naczyń i takie > inne > > > > rzeczy), no i fontanna by się znów "pieniła" (dodatkowa atrakcja dla turys > tów). > > Błeeee... To już BYŁO.... kawał dwa razy powtarzany staje się nudny.. Swoją drogą ciekaw jestem, kto wpadł na ten "genialny" pomysł z wpuszczeniem detergentów do fontanny???. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slayer Re: karp w fontannie IP: *.btinternet.com 20.08.01, 23:06 No i co z tym karpiem? Jeszcze dycha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTAL Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 22:36 Gość portalu: Betty napisał(a): > Co wyście wszyscy uczepili się tego karpia w fontannie? .... BETTY..... Ta fontanna powoli staje się kultowa... Nie widzisz jak wszystkim poprawia humor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTAL Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 22:31 Gość portalu: :-) napisał(a): > Dzis wieczorem widzialem w fontannie w rynku plywajacego karpia , czyzby nowa > atrakcja przygotowana przez wlodarzy naszego miasta? Czy ktos wie cos na ten > temat? ... a co na to karp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: karp w fontannie IP: 213.76.92.* 18.08.01, 23:17 Dzieci i ryby glosu nie maja. Jesli karp ten jest na dodatek dzieckiem, to nie ma podwojnie glosu.A tak serio to boje sie o jego los-czas by go przerzucic do jakiejs karpiej partyzanki w stawie w Parku szczytnickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.08.01, 23:21 Gość portalu: ANTAL napisał(a): > Gość portalu: :-) napisał(a): > > > Dzis wieczorem widzialem w fontannie w rynku plywajacego karpia , czyzby n > owa > > atrakcja przygotowana przez wlodarzy naszego miasta? Czy ktos wie cos na t > en > > temat? > > ... a co na to karp? > Nie potrafię czytać z "ust" karpia, ale wczuwając się w jego rolę, wydaje mi się, że mu się nudzi. Pragnę zapytać szerokiego gremium, czy wolno wpuścić coś tam jeszcze? Dobrze sprawują się karasie (nie muszą być od razu złote). A może drugiego karpia - karpiczkę ? Zaczynam powoli akceptować tą sadzawkę (uśpiłam pamięć o kosztach). Cześć ANTALu :) ______DZIĘKUJĘ i wiesz za co. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTAL Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 00:43 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: karp w fontannie IP: *.txucom.net 19.08.01, 04:21 Do fontanny nalezy wrzucac drone pieniazki-to na ma dac nadzieje ze sie wroci w to miejsce.Taka tradycja z RZymu ale stosowana juz w calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: karp w fontannie IP: *.eu.org 19.08.01, 16:49 A może wodą handlować? Być może jest ona "cudownym eliksirem" na niemoc i brak mamony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 17:18 na brak mamony, to łuska z karpia w portfelu... Zdrojowy on, więc i szansa na równowartość VATu jest... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:04 Gość portalu: hrabia napisał(a): > A może wodą handlować? Być może jest ona "cudownym eliksirem" na niemoc i brak > mamony ? ...a Hrabia to tylko by interesy robił !!! Musiałbyś wejść do spółki z Bogdanem Z - ojcem tego wodotrysku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: karp w fontannie IP: 156.24.231.* 19.08.01, 17:03 Gość portalu: MKK napisał(a): > > Zaczynam powoli akceptować tą sadzawkę (uśpiłam pamięć o kosztach). > :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: karp w fontannie IP: *.eu.org 19.08.01, 17:04 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Gość portalu: MKK napisał(a): > > > > > Zaczynam powoli akceptować tą sadzawkę (uśpiłam pamięć o kosztach). > > > ???? > :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sibannac Cala prawda o karpiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 21:23 cala prawda o karpiu juz wkrotce ------------------------SIBANNAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piskopon Re: Cala prawda o karpiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 23:56 karpie w fontannie w środku miasta woda rybami tam zarasta rozmowy dyskusje o błysku łusek minister mówi nie będzie wesoło zawsze możemy sobie wpuścić jakiegoś karpia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: karp w fontannie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 17:13 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Gość portalu: MKK napisał(a): > > > > > Zaczynam powoli akceptować tą sadzawkę (uśpiłam pamięć o kosztach). > > > > :) ! Uważaj, bo się obudzi !!!!!!!!! ta moja pamięć !!!!!! To tylko ze względu na tego nieboraka karpia. Myślę mu dosłać towarzystwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: karp w fontannie IP: *.eu.org 19.08.01, 17:19 Nie ma problemu ! W Polsce karpie nie rozmnażają się. Choć kto wie ??? Odpowiedz Link Zgłoś