dw1122 05.06.11, 19:15 Każda kobieta ma kiedyś okres ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sympatiaplus Park Słowackiego: Rzeźby, co na kolana nie rzucają 05.06.11, 19:36 Zawalidrogi przy Grunwaldzkim jeszcze stoją. Teraz dodatkowo oszpecono piękny park. Czy słabe, klocowate obiekty, chaotycznie rozmieszczone w przestrzeni publicznej. to ma być kolejna wrocławska atrakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztuka Re: Park Słowackiego: Rzeźby, co na kolana nie rz IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 05.06.11, 19:39 jesteśmy zbyt maluczcy by pojąć tę sztukę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweta Re: Park Słowackiego: Rzeźby, co na kolana nie rz IP: *.static.korbank.pl 05.06.11, 20:22 ...ale pomarudzić zawsze można a nawet trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Park Słowackiego: Rzeźby, co na kolana nie rz 05.06.11, 20:39 > jesteśmy zbyt maluczcy by pojąć tę sztukę No coz, czasem cienka jest granica od bylejakosci do sztuki, a pytanie na ile czesto przemadrzali krytycy powielaja czyjes schematy, bo troche malo znaja sie na sztuce, ale boja sie, ze nazwa ich glupcami, gdy krzykna "KROL JEST NAGI!!!". Jak pokazuje stara bajka, glupcami okazali sie ci, co bali sie przyznac do wlasnej glupoty i udawali madrych... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Park Słowackiego: Rzeźby, co na kolana nie rz 05.06.11, 20:37 > Każda kobieta ma kiedyś okres ... A co, uwazasz te rzezby za piekne? Takie szkaradki jak na 2 zdjeciu, to mi sie z wczesnymi dziecinstwem kojarza i z pozostalosciami albo po niechcianych bunkrach, albo przestarzalych betonowych studzienkach kanalizacyjnych, ktore na szczescie sie udalo wyrugowac z naszego krajobrazu. 3 i 5 - przeintelektualizowaniem nazwalbym nadawanie temu nazwy "sztuka", chyba ze sztuka w znaczeniu - jedna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnaladamu Park Słowackiego: Rzeźby, co na kolana nie rzucają 06.06.11, 05:45 Kobieto, ale się czepiasz... Już lepiej traktuj te rzeźby jak zwykłe kamienie - zwłaszcza że wystawa nazywa się "Kamienie miasta", co już powinno dać Ci do myślenia. Zresztą np.: - rzeźba Katagiro (Katagiri? Inaczej podpisaliście w artykule, a inaczej pod zdjęciami) Hironoriego jest ustawiona sensownie, co na zdjęciu widać; - rzeźba Jerzego (Ryszarda? Zdecydujcie się) Mizery - j.w. (chociaż chciałbym jeszcze sprawdzić, jak jest zatytułowana); - rzeźba Ryszarda Zaryckiego - fantazyjna, robi ciekawe wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnaladamu jour 06.06.11, 07:05 A zanim ktoś nieświadomy zasugeruje się słowami > "Jour sun is coming out" - pisownia oryginalna (nie wiem, czy autorka artykułu chciała dać do zrozumienia, że twórcy wystawy są niedbali, ale to właśnie zrobiła) - po "jour" odsyłam do słownika francusko-polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatiaplus Park Słowackiego: Rzeźby, co na kolana nie rzucają 06.06.11, 09:32 >>>nie wiem, czy autorka artykułu chciała dać do zrozumienia, że twórcy wystawy są niedbali<<, Autorce tekstu chodzi raczej o poziom artystyczny tej prezentacji. Ubolewa, że w ładnym parku nie oglądamy dobrej sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
gienieral Park Słowackiego: Rzeźby, co na kolana nie rzucają 06.06.11, 09:36 Faktem jest,że to miasto ma pecha nic nie udaje się władzom zrobić. Ale dlaczego miałyby te kamienie rzucać na kolana jak nawet twór przed Kościołem Garnizonowym nawet wiernych nie powala. Po prostu brak ludzi co by coś potrafili tak we władzach miejskich jak i wśród tak zwanych artystów i dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś