Dodaj do ulubionych

Za szybki kierowca MPK

12.05.04, 17:53
To normalne. Zarówno dzienny jak i nocny rozkład jazdy to czysta teoria. Mój przykład. Przychodzę na przystanek i zgodnie z rozkładem autobus ma przyjechać o godzinie 10:25 a następny o 10:40. Ja jestem o 10:20. Czekam, czekam... przyjeżdża coś o 10:35! Czort wie, czy to ten 10:25, ale spóźniony czy też może ten 10:40 ale wcześniejszy.
Ale cóż konkurencji nie ma, to MPK olewa klientów na całej linii.
Obserwuj wątek
    • wromario Re: Za szybki kierowca MPK 13.05.04, 09:26
      Podobnie wygląda sytuacja z 17-tką, która z przystanku przy ul. Przyjaźni ma
      odjeżdżać o 17.12. Zwykle pojawia się tam jednak dobre 5 minut wcześniej. To
      kurs do zajezdni - facet pędzi jak szaleniec - zdarzało mi się słyszeć
      ponaglające dzwonki przy wsiadaniu do tramwaju i pokrzykiwania na pasażerów,
      którzy zagapili się i nie wysiadali na ostatnim przed zajezdnią przystanku.
      Czy tacy kierowcy i motorniczowie są na tyle bezcennymi fachowcami, aby nie
      można było ich zastąpić innymi? Czy MPK i ZDiK, który zleca przecież przewozy,
      nie widzi tej prostej możliwości poprawy swego wizerunku?
    • luksusowy_yacht Re: Za szybki kierowca MPK 13.05.04, 09:59
      kiedyś taką sytuacje widziałem w 142 na nowym dworze. kierowca ominął jeden
      przystanek przed krzyżówką i jeden przystanek za krzyżówką
      • Gość: meHOW do MPK skargi i uwagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kask.net.pl / 81.219.230.* 13.05.04, 10:18
        na autobus 122 czekam na przystanku "Hynka" - i jak zwykle przyjedzie on
        spoźniony, gdyż jadąc z Nowego Dworu ku mnie ma do pokonania potwornicki
        przejazd kolejowy [na Kuźnikach]- gdy zamkną szlabany to jak nic 10 minut
        myknie. rozkład pociągów z rozkładem autobusu możnaby jakoś skonsultowac i
        zgrać. bo wiadomo, że o danych godzinach na 100% autobus będzie uwięziony i
        spoźni się na kolejne przystanki...

aha-jeszcze jedno: pytanie do zmieniających trasy jazdy: dlaczego autobusy 126
        i 128 przekierowano, tzn dlaczego nie mają przystanku wspólnego z tramwajami
        [chodzi o ul. Legnicką],a przeniesiono ich >bus stop< na Wejherowską?!!!-teraz
        tłumy ludzi biegają na skos,między samochodami, przez skrzyżowanie pędząc na
        przystanek tramwajowy. dobrze było a schrzaniliście!
        • Gość: kklement Wyjaśnienie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 14:59
          Z całą pewnością stoi za tym stacja pogotowia ratunkowego przy Wejherowskiej.
          Nie dosyć, że klientów będą mieli teraz jak nigdy, to jeszcze pod samą stacją,
          nawet karetki nie trzeba będzie odpalać.
          Czyli wzrost przychodów przy obniżonych kosztach własnych. Jakiż to piękny gest
          ze strony ZDiK-u wobec biednej słuzby zdrowia !

;))))))))
        • pomyslowa Re: do MPK skargi i uwagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.05.04, 19:07
          Gość portalu: meHOW napisał(a):

> aha-jeszcze jedno: pytanie do zmieniających trasy jazdy: dlaczego autobusy
          126
          > i 128 przekierowano, tzn dlaczego nie mają przystanku wspólnego z tramwajami
          > [chodzi o ul. Legnicką],a przeniesiono ich >bus stop< na Wejherowską?!!!-
          > teraz
          > tłumy ludzi biegają na skos,między samochodami, przez skrzyżowanie pędząc na
          > przystanek tramwajowy. dobrze było a schrzaniliście!

"Z powodu naprawy odwodnienia od dnia 30.04.2003 r. od wyjazdów porannych do
          dnia 18.05.2004 r. do zjazdów wieczornych, przystanek autobusowo-tramwajowy na
          ul. Legnickiej (Kwiska nr 12303) zostanie wyłączony z ruchu autobusowego.
          W związku z tym linie 126, 128 będą odjeżdżać z przystanku Kwiska nr 12318 przy
          ul. Wejherowskiej." Czyli juz od srody wroca na swoj stary przystanek!!
    • Gość: KKW Rekordy linii 130 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 12:27
      Od kilku lat codziennie korzystam z tej linii. Kursuje co 30 minut (praktycznie
      każdego dnia, czy to szczyt, czy święto) Rekord jaki odnotowałem to: 7 minut
      przed czasem oraz spóźnienie 15 minut.
    • Gość: aero Re: Za szybki kierowca MPK IP: *.os.kn.pl 13.05.04, 13:39
      moj przyklad :)
      Czekam kiedys na przystanku przy placu Zielinskiego na autobus (chcialem
      pojechac 144, a zatrzymuje sie tam jeszcze 135 - oba autobusy przyjezdzaja co
      kilka minut na zmiane jakos, wg rozkladu oczywiscie).
      Zanim przyjechal moj 144 naliczylem trzy 135-tki. ludzie na przystanku w
      grupowym smiechem sie zanosili kiedy 2-gi raz z rzedu podchodzili pewnie
      do "144", a tu zmylka: 135.
      • tomek854 ostatnia 11 13.05.04, 15:11
        ... jexzie na Oporow a stamtad zmyka przez hallera do zaj. na Krzykach. Kiedys
        przyjechala przed czasem, motorniczy przelecial przystanek, ale mnie zobaczyl
        wiec cofnal (!) 10 m. i sie pyta "gdzue wysiadasz?" "przy gajowickiej" No i
        pogrzalismy - nawet nbie zwalnial na posrednich przystankach. Smaczku doda
        fakt, ze bylo nas w tramwaju trzech - ja , kolega motorniczego i motorniczy, i
        ja bylem jedyny, ktory nie pil piwka :)) Napiosalbym skarge, ale ze po mnie
        wrocil to nie mialem serca :))
    • piast9 Re: Za szybki kierowca MPK 14.05.04, 21:55
      Troche szkoda, że to norma. W wielu miastach widziałem, że autobus czasem stoi
      na przystanku dłużej, bo jest przed czasem. Zwłaszcza, ze tam można powiedzieć,
      że wszystkie przystanki są na żądanie, przynajmniej jeśli chodzi o wysiadanie.
    • Gość: Bill_The_Butcher Re: Za szybki kierowca MPK IP: *.lanet.net.pl 16.05.04, 18:05
      ...z cyklu : z życia wzięte...
      17 - ostatnio regularnie podróżuje tą linia na z ronda na klecinę...a później
      odwrotnie...I o ile trasa nr 1 jest raczej bezproblemowa, to z powrotem bywa
      różnie...szczególnie jeśli idzie o ostanie kursy. I nie bedę tu wspominał
      spóźnień i przyjazdów przed czasem (notorycznych), ale skupię się na
      niewątpliwie dziwnym przypadku, kiedy tramwaju po prostu nie ma...
      Bez wyraźnej przyczyny nie pojawia się o wyznaczonej godzinie (+/- 15 minut :-
      ). Dwa razy zdarzyło mi się przemoknąć czekając na transport i nic...
      Dlatego moja skromna sugestia...polecam jeździć przedostatnim
      tramwajem/autobusem, bo można się mocno rozczarować :-)))
      • Gość: ep Re: Za szybki kierowca MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 21:00
        ja lubie jezdzic ostatnim do zajezdni, mam pewnosc, ze szybko przemkne przez
        miasto.
        • wromario Re: Za szybki kierowca MPK 17.05.04, 10:12
          > ja lubie jezdzic ostatnim do zajezdni, mam pewnosc, ze szybko przemkne przez
          > miasto.

Pod warunkiem, że się na niego załapiesz - faceci przechodzą samych siebie, żeby
          znaleźć się jak najszybciej w zajezdni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka