Dodaj do ulubionych

Nowe mieszkanie. Gdzie zmienić zamek w drzwiach?

11.07.11, 11:11
Witam.
Kupiłem nowe mieszkanie.
Chcę wymienić zamek w drzwiach po poprzednich właścicielach.
Jak to zrobić? Gdzie dzwonić? Jakie firmy polecacie?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • piotr_ze_wsi Re: Nowe mieszkanie. Gdzie zmienić zamek w drzwia 11.07.11, 11:46
      Również witam i gratuluję zarazem, ale zachodzę w głowę, czy mama z tatą, którzy cię zawsze prowadzili z rączkę, nie mogliby i tym razem pomóc?
      Rozumiem, chcesz się oderwać od maminej spódnicy, chcesz sobie wymianę tego zamka samodzielnie zorganizować, by móc tacie pokazać, jaki jesteś dzielny, ale chyba jeszcze nie dojrzałeś do tego.
    • Gość: wytrych Re: Nowe mieszkanie. Gdzie zmienić zamek w drzwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 11:48
      > Witam.
      > Kupiłem nowe mieszkanie.
      > Chcę wymienić zamek w drzwiach po poprzednich właścicielach.
      > Jak to zrobić?

Pan humanista?
      • skarolina Re: Nowe mieszkanie. Gdzie zmienić zamek w drzwia 11.07.11, 11:52
        >
        > Pan humanista?

Eee tam, podejrzewam raczej, że magister inżynier :)
        • orbique Re: Nowe mieszkanie. Gdzie zmienić zamek w drzwia 11.07.11, 12:00
          lol. polska. odpowiedzi od razu polskie! ;)

sorry. nie jestem robolem na co dzień. wszystko zlecam innym.
          dokładnie się jeszcze ani zamkom ani drzwiom nie przyjrzałem nawet.

pytam czy to samemu się robi czy trzeba zlecać innym, bo nie wiem jak jest z tymi certyfikatami itd. jeśli można samą wkładkę zmienić samemu to myślę, że nie ma problemu. tylko, że mało bywam w domu, więcej w pracy, więc...
          • c2h6 Re: Nowe mieszkanie. Gdzie zmienić zamek w drzwia 11.07.11, 14:35
            orbique napisał:

> lol. polska. odpowiedzi od razu polskie! ;)
            >
            > sorry. nie jestem robolem na co dzień. wszystko zlecam innym.

"Robolem", powiadasz? Mój drogi, robolem rzeczywiście nie jesteś. Jesteś burakiem.
            A oprócz tego d*pa z dwiema lewymi rękami jesteś, jak nie umiesz zmienić wkładki w zamku. Do zawiązania sznurówek też potrzebujesz fachowca?

• wielki_czarownik Robolem?? 11.07.11, 15:53
            Wymiana wkładki w zamku to kwestia odkręcenia kilku śrubek, wysunięcia starej wkładki, włożenia nowej i przykręceniu śrubek ponownie. Całość zajmuje mniej czasu, niż umówienie się z "robolem", który to zrobi.
    • tocqueville Re: Nowe mieszkanie. Gdzie zmienić zamek w drzwia 11.07.11, 12:22
      ja kupiłem w castoramie taki sam zamek jaki miałem i po prostu wymieniłem (wstawiając nowy w miejsce starego), roboty na 10 minut
    • Gość: zenek Jak to, gdzie? Na skrzydle drzwiowym. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.11, 14:41
      Dokładniej, to od tej strony, gdzie w ościeżnicy znajduje się otwór skrywający "język" zamka. I pamiętaj: przede wszystkim sprawdź, czy dokonujesz wymiany w drzwiach swojego mieszkania :)
    • Gość: inny gość Re: Nowe mieszkanie. Gdzie zmienić zamek w drzwia IP: *.netcologne.de 11.07.11, 16:11
      Po co wymieniać cały zamek?
      Cylinder wymienić i po sprawie. Każdy powinien to umieć zrobić. (Teoretycznie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka