uziel888 26.07.11, 07:40 Biedny, chory autorzyno... Nie jestem ani zwolennikiem kiboli ani strasznie nie przepadam za Śląskiem Wrocław ani nie smakuje mi Carlsberg, ale te wypociny to ewidentne dorabianie ideologii. Niczym pewien pan z wąsikiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sverir Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przypadek? 26.07.11, 07:48 Idąc za wnioskowaniem red. Sawki to należy przypomnieć, że największymi krytykami faszystów byli komuniści. Czy to przypadek, że red. Sawka wszędzie widzi faszyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przyp IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 09:56 dobra kontra na kretyński tekst---czepiać się trzeba a wybiurcza tylko to potrafi--ludzie mają tego dość-patrz sprzedaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Sawka załóż okulary!!! IP: 212.160.183.* 26.07.11, 07:49 Na reklamie Piasta jest "Moje miasto, mój klub, mój Piast" a nie to co tam sobie ubzdurałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Sawka załóż okulary!!! 26.07.11, 07:59 Ale to nie ma znaczenia. Nawet gdyby było "jedno miasto, jeden klub, jeden Piast" to sprowadzanie hasła do hasła faszystów jest czystym absurdem. Niedługo tacy jak red. Sawka będą wszystko odnosić do tego co mówili i robili faszyści, a skrajnym tego przykładem będzie to, że faszyści też umieli czytać i pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty54321 Re: Sawka załóż okulary!!! 27.07.11, 19:17 i nosili podkute buty, zakaz faszystowskich podkutych butow! Odpowiedz Link Zgłoś
ritazien Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przypadek? 26.07.11, 07:50 ach Ci niedobrzy bankole: „Jeden człowiek, jedna firma, jeden bank” www.youtube.com/watch?v=kJKBkpW6H8s&feature=player_embedded proponuję zimny kompres na głowę a zimne piwko w paszczu dla dziennikarzola Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Autor ma racje - Piast tylko dla Piastow 26.07.11, 07:51 to czysty faszyzm, kto tego nie widzi nie zdaje sobie sprawy jak zostal wmanewrowany. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Dokładnie tak 26.07.11, 09:37 A ziemia dla ziemniaków! Pisarze - do PiS-u, POwcy - do POdawania piłek! Odpowiedz Link Zgłoś
kalam07 Stos plugawych manipulacji 26.07.11, 08:00 Nienawiść do wszystkiego co nie lewackie zaślepiła sawke tak, że gazetowej czcionki już nie widzi ... na reklamie jest ''moje miasto, moj klub, moj piast'', Carlsberg za ten kłamiliwy paszkwil powinien cie chłopie z gołą dupą puścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GM Pan Sawka ma rację: oto dowód IP: *.siemens.16.pl 26.07.11, 10:24 lobuz.sportifo24.pl/294,po-dundee-piwo-piast-ber-alles Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przypadek? 26.07.11, 08:01 Mam taką przypadłość, że nie widzę reklam w gazetach. Niestety, przypadłości w Panu więcej... choćby i takich w których - pewnie w imię demokracji - piętnuje Pan odmienne zdanie innych swoje jedynie uważając za jedynie słuszne. Wystarczy prześledzić Pana artykuły. Może hasło nieco niefortunne, ale ideologię taką Pan doszywa, ze ho ho! Kibole, nacjonalizm, żerowanie na instynktach (tych najniższych oczywiście) - strach się bać. Patriotyzmu również, bo to "zaścianek" Zapewne dlatego Pan Pańscy koledzy i zwolennicy tak udanie wygwizdywali polski hymn podczas 11 listopada... Czy redaktorów GW wybiera się specjalnym kluczem? Gorzej niż w Trybunie Ludu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud jedyny komentarz do tego artykułu IP: 62.233.251.* 26.07.11, 08:36 buhahaha hahah heheheheha ahahahaha panie redaktorze weź się pan do uczciwej roboty cegły na budowie nosić a nie takie farmazony smolić. eghhh Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Sawka... 26.07.11, 08:05 Ta część, której mentorem jest Roman Zieliński, były dziennikarz, autor książki "Jak pokochałem Adolfa Hitlera"? Sawka usiądź w końcu na dupie i przeczytaj tę książkę to nie będziesz więcej wypisywał takich głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loffciam kibolci Kibol=półmózg IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.11, 10:32 Już niebawem - nowy bestseller Romcio Greena: "Jak kochałem się z Adolfem Hitlerem!" - mus dla wszystkich plujących na rodziny i kopiących kobiety miłośników wywijania zielonym szalikiem i tańczenia kibolskiego labado! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Kibol=półmózg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 19:56 sam jestes bezmozgiem i zwykla pi... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty54321 Re: Kibol=półmózg 27.07.11, 19:16 ksiazki zapewne nie czytales a o niej mowisz. tytul jest przewrotny i ma szokowac, gdybys zadal sobie trud i ja przeczytal to bys wiedzial ze RZ wcale hitlera nie kocha. ale po co czytac, lepiej mowic o czyms o czym sie nie ma zupelnie pojecia, to w stylu GW, kleru czy innych tego typu odmiencow. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przypadek? 26.07.11, 08:19 Dzięki temu artykułowi zrozumiałem w końcu co jest ze mną nie tak. Hitler miał owczarka niemieckiego, ja też mam. Idę sobie strzelić w łeb, a później niech mnie moi żołdacy spalą. O k... nie mam żadnych żołdaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przyp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 08:22 Redaktorek jest chory i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przyp 26.07.11, 08:33 samcik.blox.pl/2011/07/Ein-czlowiek-ein-bank-i-dwie-lokaty-czyli-ciekawy.html Niech redaktor poszuka faszystów na swoim portalu, w artykule z linku pada dokładny cytat z Hitlera. Nara TOWARZYSZE! Niech żyje Komunistyczna Partia Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelel Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 08:25 Po pierwsze jest to artykuł satyryczny - chyba że się mylę. A tak na serio to komu kit wciska ten koncern piwowarski? Był kiedyś we Wrocławiu browar i produkował Nasze Piwo. Przyszedł kapitalizm i z browaru zostało gruzowisko a Piasta produkują gdzieś w Polsce. Jaki on wrocławski? Jaki wrocławski klub? że we Wrocławiu? A zawodnicy - najemnicy z całego kraju... Dziś we Wrocławiu jutro tam gdzie zapłacą. Patriotyzm lokalny to bujda dla kibiców, Odpowiedz Link Zgłoś
aa.6 gazeta.pl tubą propagandową faszystów? 26.07.11, 08:27 Żadna reklama nie działa tak na propagowanie faszyzmu jak gazeta.pl. Gdyby nie nasza gazeta to ja bym nawet nie wiedział że faszyści mieli takie hasło :) Nie ukrywam że najwięcej w ostatnich latach o faszyzmie dowiedziałem się z gazeta.pl :) Czy w związku z tym powinienem oskarżyć portal gazeta.pl o propagowanie faszyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loffciam kibolci Re: gazeta.pl tubą propagandową faszystów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.11, 10:34 Na początek możesz się pomiziać z kolegami po zielonym szalu. Odpowiedz Link Zgłoś
piontakolumna Takie artykuły i akcje, jak pokazana na zdjęciu, 26.07.11, 13:37 nielegalna kontrmanifestacja, szkodzą Wyborczej. Kiedyś ceniłem wasze artykuły za rzeczowe podejście do sprawy i śmiałem z prawicowego bajdurzenia "wybiurczej" "żydorczej", a teraz widzę, że tamci ludzie w swoim zacietrzewieniu mieli trochę racji. Prowadzicie chorą grę polityczną, bo jak nazwać nielegalną kontrmanifestację na 11 listopada, kiedy to nie kibole, a podpuszczona lewacka młodzież chciała robić burdy, bo w imię tolerancji wobec innych poglądów (sic!) trzeba bić "faszystów". Tylko, że te łyse łby, które nazywacie "faszystami" byli tym razem wyjątkowo spokojni i nie dali się sprowokować. Szukacie symboliki faszystowskiej we wszystkim, może w końcu poszukajcie rozumu i zajmijcie się promowaniem spokojnego, kulturalnego kibicowania, a nie bawicie się w tępe politykowanie, którego efektem jest poparcie dla bandytów ze strony partii, która zwie się prawo i Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: gazeta.pl tubą propagandową nazistów? IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 00:17 Nie rozróżniacie faszyzmu i narodowego socjalizmu. Kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: gazeta.pl tubą propagandową nazistów? 27.07.11, 07:18 > Nie rozróżniacie faszyzmu i narodowego socjalizmu. Kompromitacja. e tam, to taka różnica jak między bolszewizmem a stalinizmem niby jest, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Kto to ścierwo w ogóle pije? Samobójcy? 26.07.11, 08:27 Po pierwsze Piast już od dobrych paru lat nie jest piwem wrocławskim, a po drugie to nie jest w ogóle... piwo. Napój o tej nazwie uzyskuje się podczas kilkutygodniowego procesu fermentacji słodu jęczmiennego, a obecny Piast to wytwór chemiczny, wyprodukowany w ciągu 70 godz., podrasowany specjalnymi enzymami i doprawiony spirytusem. Tak więc nie można go w żaden sposób nazwać piwem, najwyżej produktem piwopodobnym, choć puryści piwni z tym pewnie też by się nie zgodzili. Gdzie te czasy, kiedy przejeżdżając koło Mostu Warszawskiego wyczuwało się wyrazisty zapach brzeczki, a Piast był naprawdę niezłym piwem. Wrocławskim piwem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strimm Re: Kto to ścierwo w ogóle pije? Samobójcy? IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 10:07 Tu w tym kretyńskim artykuliku nie chodzi o to piwo tylko o to jakim typem jest sawka co wybździł takiego pokemona ze ojojoj. Jego wyobraźnia jest nieogarnięta Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor.biskupa.breslau Re: Kto to ścierwo w ogóle pije? Samobójcy? 26.07.11, 10:59 Bardzo dobrze napisane. Przez głupi artykuł pana redaktora zupełnie pomija się fakt że Piast to komercyjne popłuczyny piwopodbne nie mające poza etykietka nic wspólnego z Wrocławiem. Zamiast inteligentnie wbić szpilkę w nadętą kampanię browaru tylko przysporzyli mu zwolenników. Chyba że o to chodziło... ______________________________ Cichy i pokorny w wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDEK Re: Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przyp IP: 212.160.183.* 26.07.11, 08:27 Mam dziwne wrażenie że autor dostał sporą sumkę od konkurencyjnej firmy np.: "Kampania Piwowarska", by zdyskredytować w oczach mieszkańców Wrocławia, jak i Dolnego Śląska, tak znaną w regionie markę, która dla lokalnych patriotów jest tym, czym klub Śląsk Wrocław dla kibica (nie mylić z "kibolami" i chuliganami). Smutne jest to, że dla poklasku i wątpliwej popularności, tworzone są takie artykuły, które z rzeczowym obiektywizmem nie mają nic wspólnego, a jedynie są tworem (urojeniami) człowieka desperata, który nie potrafi spłodzić, nic co wartościowe i treściwe w formie. Najlepiej poprzeć takie argumenty właśnie kibicami, którzy w oczach obywateli, dzięki właśnie takim artykułom przedstawiani są jako Ci źli, okrutni i zdeprawowani, a ich wizerunek wykreowany przez media, stał się narzędziem, do pozyskiwania kolejnych czytelników rządnych taniej sensacji. Z każdym takim artykułem odwracam się coraz dalej od tej gazety, bo poziom żenująco pikuje ku dołowi i odechciewa się przewracać kartkę lub otwierać stronę internetową, żeby zepsuć sobie humor z rana. Jedyne uzasadnienie to takie że autor pragnie podnosić ciśnienie tym którym już kawa nie pomaga i połechtać tych którzy ślepo w takie bzdurne wypociny wierzą... Odpowiedz Link Zgłoś
peterbreslau Re: Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przyp 26.07.11, 08:49 "Przecież gazety bez zastrzeżeń zamieszczają takie treści, między innymi moja, co świadczy o tym, iż ludzie przyjmujący tę reklamę nie widzą w niej nic niewłaściwego." UFF...Dobrze że koledzy z pracy Pana autora są normalni a samego autora tych wysmakowanych dywagacji należy wysłac czym prędzej na badania psychiatryczne czuje swąd schorzeń maniakalno-depresyjnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania_wro Re: Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przyp 26.07.11, 08:59 Panie Sawka Pan chyba pomyliłeś gazetę informacyjną z kabaretem :) Uśmiałam się z rana aż miło. Swoją droga, gdyby nie zamachy w Norwegii pewnie by nie było do czego porównać :P żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikser Czy każdy, kto pije Piasta, jest faszystą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 09:01 I proszę absolutnie nie zamawiać 5 Piastów! Odpowiedz Link Zgłoś
aa.6 Kiedy gazeta znów zwoła ludzi aby wygwizdać hymn? 26.07.11, 09:15 Czy na zdjęciu to ta manifestacja na której dzięki Gazecie Wyborczej wygwizdano Polski Hymn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loffciam kibolci Re: Kiedy gazeta znów zwoła ludzi aby wygwizdać h IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.11, 10:36 Tak - bo połowa imbecyli w zielonych szalach pomyliła go z "Horst Wessel Lied". Odpowiedz Link Zgłoś
aa.6 Re: Kiedy gazeta znów zwoła ludzi aby wygwizdać h 26.07.11, 11:24 > Tak - bo połowa imbecyli w zielonych szalach ... Uważaj z językiem nienawiści, bo niebawem sądy będą mogły postawić cię w jednym rzędzie z tymi których tak nienawidzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loffciam kibolci Re: Kiedy gazeta znów zwoła ludzi aby wygwizdać h IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.11, 13:18 Ale ja was przecież loffciam - jak was można nie loffciać - takie dorodne łyse chłopaki w zielonych ubrankach, takie umięśnione, takie sympatyczne! "Jak pokochałem Adolfa Hitlera" - to przecież książka o miłości! Odpowiedz Link Zgłoś
aa.6 Re: Kiedy gazeta znów zwoła ludzi aby wygwizdać h 26.07.11, 14:57 A jednak się wystraszyłeś i już nie wyzywasz w internecie od imbecyli tylko odwracasz kota ogonem. Nawet ton zmieniłeś :) Bardzo ładnie, na początek może być ale staraj się dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud Re: Kiedy gazeta znów zwoła ludzi aby wygwizdać h IP: 62.233.251.* 26.07.11, 15:32 a czytałeś/aś książke ? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty54321 Re: Kiedy gazeta znów zwoła ludzi aby wygwizdać h 27.07.11, 19:19 nie czytal, sugeruje sie tytulem ale musi sie o niej wypowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory433 Nie ma już piwa PIAST. 26.07.11, 09:53 Nie ma już piwa "PIAST","PIAST" był piwem dopóki nie przejął go Carlsberg,teraz to są szczyny. Pamiętam Piast Magnat,to było piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramyard Re: Nie ma już piwa PIAST. IP: 46.7.233.* 26.07.11, 12:18 PIAST produkowany jest w .... Szczecinie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wój piastowy Re: Nie ma już piwa PIAST. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 12:30 A Szczecinowi gratulujemy... paprykarza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maro_wks Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przypadek? 26.07.11, 10:33 Panie redaktorze,czy to już początek choroby psychicznej? A może u siebie w lodówce też pan widzi faszyzm? Żenada,żal,dno i wodorosty. Odpowiedz Link Zgłoś
skalpel84 Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przypadek? 26.07.11, 10:41 Tekst sponsorowala grupa Zywiec SA oraz Kompania Piwowarska S.A. , z blogoslawienstwiem kibicow lecha poznan. Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przyp 26.07.11, 11:33 skalpel84 napisał: > Tekst sponsorowala grupa Zywiec SA oraz Kompania Piwowarska S.A. , z blogoslawi > enstwiem kibicow lecha poznan. SA? Toż to faszyści!!! SA - Sturmabteilung - pl.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung I co więcej na dole tej strony jest napisane Agora SA. Sawka!!! Pracujesz u faszysty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loffciam kibolci Re: Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przyp IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.11, 13:21 Wspaniała wiadomość dla wszystkich zielonych ludków, co w lipcu zapingalają po ulicach w szalikach! Po sukcesie swego bestsellera najlepszy wrocławski pisarz podobno pracuje nad drugą częścią - tym razem: "Jak pokochałem Andersa Behringa Breivika". Premiera jeszcze przed sezonem! Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Reklama piwa Piast jak hasło faszystów. Przyp 26.07.11, 13:32 Faszyści też wyśmiewali innych. Uważaj, bo jesteś na celowniku red. Sawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunet A co mówią lekarze? IP: *.powiat.poznan.pl 26.07.11, 11:31 Był Pan już u jakiegos panie Sawka? jeśli nie to nie ma co zwlekać Odpowiedz Link Zgłoś
butcher777 Jeszcza hasło przewodnie banku idea nawiązuje :). 26.07.11, 11:56 tego małego knypka . Pewnie ten mały knypek popijał kiedyś piasta i lokował marki w tym banku :D Takich absurdów to już dawno nie było w wybiórczej. Wszędzie się można czegoś doszukiwać. Jeden jest miś Puchatek, jeden jest Tygrysek i jeden jest Krzyś. Leczcie sie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tim.riggins Re: Jeszcza hasło przewodnie banku idea nawiązuje 26.07.11, 17:59 ale Idea Bank ma kapitał żydowski więc sprawy mają się inaczej;> Odpowiedz Link Zgłoś
bea-m70 glodnemu chleb na mysli 26.07.11, 12:06 glodnemu chleb na mysli,wyborcza osiagnela ktores tam dno z kolei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pecunia non olet I taka reklama przeszła w Wyborczej??!! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 12:34 Czyżby GW była ...? Aż boję się pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajow Bronek Sawka, lecz się! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.11, 12:50 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Stary kawał mi się przypomniał 26.07.11, 12:54 - Szeregowy! Z czym się wam kojarzy powiewająca flaga? - Z dupą panie kapralu! - Co? Czemu z dupą? - Bo mi się wszystko z dupą kojarzy panie kapralu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewe Re: Stary kawał mi się przypomniał IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 12.09.13, 09:21 Ta tak jak MIchnikowi wszystko kojarzy się z faszymem :) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Stary kawał mi się przypomniał 28.04.14, 14:17 Może dla ciebie emdżik to dupa. Dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś