Dodaj do ulubionych

dr Jurczenko - opinie

28.11.11, 18:41
Witam, czy ktoś z Was zna tego ortopedę? Jakie macie o nim zdanie?
Mąż był u niego z synem i... jestem przerażona. Dziecko ma 5 lat i prawie 9 miesięcy, było juz w sumie u 5 ortopedów (chciałam trzymać się dr. Michajłowa, ale że nie sposób sie do niego dodzwonić szukałam innych...) - i zawsze była diagnoza: koslawe stopy. A dziś dowiedzielismy się, że syn miał najprawdopodobniej dysplazje lewego stawu biodrowego (USG nie miał... ale pediatrzy - tez wielu, nigdy nie mieli zastrzeżeń do bioderek) i teraz ma jedną noge 1 cm krótszą!!! Nie wiem, co o tym mysleć. Podobno ćwiczenia moga to jeszcze skorygować (???)
Oczywiście zamierzam to skonsultować z kims innym (najlepiej z dr. Michajłowem, jesli się uda), ale na razie mam mętlik w głowie... Wiem, że zdarza się, że dysplazja nie daje jakichs powaznych objawow i bez usg lekarze moga ją przeoczyć, ale czy mozliwe, by dziecko mialo teraz noge krótszą, a NIKT wcześniej na to nie wpadł??? Syn nie utyka...
Obserwuj wątek
    • fizjomichal Re: dr Jurczenko - opinie 10.03.14, 00:08
      Witam, pracowałem u docenta Jurczenki przez kilka lat. Jego diagnozy były zawsze trafne. Jeśli masz wątpliwości to pamiętaj że ćwiczenia dają tylko dobre skutki także profilaktycznie. Pozdrawiam Michał Chmielarz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka