Dodaj do ulubionych

130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na s...

02.12.11, 09:57
propaganda. wysokie koszty utrzymania domku? na pewno taniej niz mieszkanie z ogrzewaniem z miasta gdzie koszty ida w setki zl miesiecznie.

a nazwali to jak typowe wiesniaki. Proponuje zmienic nazwe z Willi na Villa.

Villa Gardenia. albo Villa Gardenium Palace.

na pewno frajerki poleca na nazwe i emeryta pilnujacego aut w garazu
Obserwuj wątek
    • Gość: wychowana Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: 194.246.16.* 02.12.11, 10:07
      a Twoj komentarz jest za to typowo "mieszczanski"... szkoda slow. Daj ludziom swobode wyboru-jedni wola dom inni mieszkanie. Uszanuj to .Kropka.
      • Gość: wojtas711 Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: *.my-it-solutions.net 02.12.11, 10:50
        a czy ja zabraniam komukolwiek kupowac mieszkanie w tej "willi"?

mam prawo wysmiac to nazewnictwo i klamstwa ktore sa w artykule typu ze domek jest kosztowny w utrzymaniu
        • Gość: che_slav Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 16:26
          W pełni się zgadzam z przedmówcą. Folder reklamowy (bo na pewno nie artykuł, ze względu na brak obiektywizmu) pełen jest niczym nie popartych sloganów i haseł mających przekonać "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi". Koszty utrzymania nie są niższe, i tak trzeba z mieszkania wszędzie dojeżdżać (no chyba że wstawili tam ze 3 "zsypy na dzieci", które odstawiają je bezpośrednio do żłobka/przedszkola/podstawówki, albo mają już technologię teleportacyjną), a tego tekstu o "trudzie związany z porządkowaniem takiego lokum" to już w ogóle nie rozumiem.
      • Gość: budowniczy Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 22:01
        wiocha i tyle wybudowano plombe w paskudnym otoczeniu i do tego byle jak, beton na ,,tarasach lano przy minusowej temp. zdrowia tym co to kupia.budotex-to oszusci licza na durniow.
    • Gość: misio Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: 82.177.208.* 02.12.11, 10:51
      Nie emeryt ale "MAJOR DOMUS" - tak to się nazywa. ;-))))
    • jp-70 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na s... 02.12.11, 10:53
      To artykuł czy folder promocyjny?
      • Gość: As To po prostu "dziennikarstwo" wybiórczej IP: *.play-internet.pl 02.12.11, 19:16
        Kiedyś przy takich artykułach wyraźnie stało "artykuł sponsorowany", pisali je różni ludzie którym nie udało się zostać prawdziwymi dziennikarzami i wszystko było jasne. Dziś wybiórcza wprowadziła swój standard-kiepscy stażyści piszący niby artykuły. Wiwat!
    • Gość: ostatni.mohikanin folder promocyjny. IP: *.internetia.net.pl 02.12.11, 11:07
      Czy pilnowany będzie ten garaż nie wiadomo, od początku w sąsiednich budynkach autorstwa i zarządzanych przez tę firmę nieznani sprawcy kradną samochody koncernu Volkswagen: Audi, Skody, Seaty, i VW. W zeszłym tygodniu w budynku 3 numery dalej dmuchnęli Seata z zamkniętego garażu, do którego mają klucze tylko mieszkańcy i obsługa sprzątająca. Jak to możliwe, że w budynku administrowanym przez Budotex nie można założyć skutecznych zabezpieczeń?
    • guest077 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na s... 02.12.11, 11:26
      Michał Trejgis? Mi się kojarzy z deweloperem Architect21, czy to tylko zbieżność nazwisk ?
      • guest077 Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na 02.12.11, 11:27
        Ok, od razu prostuję: w Architect21 był Marek Trejgis, a nie Michał. Wygląda na przypadkową zbieżność i dobrze.
      • Gość: budowniczy Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 22:08
        z pewnoscia tam juz zrobil kariere i sporo ludzi naciagnol teraz pora na kariere w budotexie tu jeszcze go nie znaja....
    • Gość: Taka jedna Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: *.xdsl.centertel.pl 02.12.11, 11:31
      Absolutnie nie zgadzam się z tezą, że utrzymanie domu jest droższe niż mieszkania. Wręcz przeciwnie! A nawet najprzystojniejszy stróż nie zastąpi ogrodu!
    • m1chnik Fatalne są układy tych mieszkań! 02.12.11, 12:17
      Najgorsze jest chyba to ze 130-metrowym tarasem. Ale może da się część tarasu zabudować i odzyskać zmarnowane miejsce :)
      • Gość: Leon taras spostrzeżenia IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 15:16
        W ogóle tarasy w naszym klimacie to porażka. Wiem bo mam dość spory i powiem tyle: użyteczność mała, co kilka lat wymiana płytek, problemy ze szczelnością. Lepsze dwa balkony niż 1 taras. Taras nazywam - nieużytecznym generatorem kosztów. Jedyne co można fajnego zrobić to oranżerię lub ogród zimowy np. oszkolny z 2 lub wszystkich stron. Niestety koszty są kosmiczne, nie mówiąc o ogrzewaniu tego zimą...
        • Gość: dgn Re: taras spostrzeżenia IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.11, 19:28
          no jak to ? klecina- piękny klimat- lokalizacja- bajka, ha ha
          powinni zmienić nazwę na VILLA ITALIA KLETTEN PALACE i po krzyku.
          no i popieram post, ze takie nazewnictwo to WIOCHA
          Nie marzy się wam tarasik ? Zwłaszcza przy dzisiejszej pogodzie?
    • Gość: Marcin Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: *.197.145.112.threembb.co.uk 02.12.11, 14:04
      "cisza i spokój oferowany przez osiedle Klecina "
      A kto mi zagwarantuje, że za ścianą nie zamieszka jakaś nowobogacka swołocz, balująca po nocach? W nowych blokach ściany są cienkie, wszystko słychać. Wystarczy jeden cham i reszta sąsiadów będzie miała guzik, a nie ciszę i spokój. Dziękuję, wolę domek.
      • Gość: Gościu Koszty mieszkania są chyba jednak mniejsze IP: *.ip.netia.com.pl 02.12.11, 15:10
        ja płacę 250 zł miesięcznie za 60-cio metrowe mieszkanie, w tym zaliczka na wodę i ogrzewanie. Za ogrzewanie po roku dostałem nadpłatę, 300 zł. Tak więc za cały rok zapłaciłem 6x250-300=1200 zł.
        Oprócz tego płacę za prąd, ok. 80 zł miesięcznie. Gazu nie mam.

Z tego, co rozmawiałem ze znajomymi, to koszty utrzymania domu są jednak większe.

Co do ścian w nowych budynkach, to też jakiś mit. Ja mam u sąsiadów za ścianą małe dziecko i w zasadzie jego płacz jest niesłyszalny. Musiałbym się dobrze wsłuchiwać z uchem przy ścianie, żeby coś usłyszeć.
        Za to stropy to koszmar, jak ktoś ma panele to słychać wszystko, co spadnie w wysokości większej niż 20 cm.

Mieszkałem niedaleko przez kilka lat, fajna okolica, po remoncie Wałbrzyskiej będzie jak jeździć. Jedyna wada to komary z pobliskiego parku i rzeki. Masakra, w lecie można zapomnieć o otwartych oknach. Jedyne wyjście to siatki.
        • Gość: Marcin Re: Koszty mieszkania są chyba jednak mniejsze IP: *.197.145.112.threembb.co.uk 02.12.11, 15:29
          O cienkich ścianach piszę z własnego doświadczenia - miałem przez jakiś czas mieszkanie w bloku z 2005 roku, wszystko było w porządku dopóki za ścianą nie pojawiła się imprezowiczka. Tak więc uwierz mi, wiem o czym piszę :) Płacz dziecka nie jest słyszalny, ale darcie ryja przez pijaną hołotę już tak - dlatego mimo wszystko wolę domek, choć zgodzę się z Tobą, że jest on droższy w utrzymaniu niż mieszkanie. Coś za coś...
      • Gość: lola Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: *.provider.pl 02.12.11, 16:24
        Szanowni Państwo, ja mieszkam na ul. Cukrowej od 6 lat. W budynkach Budotexu i...powiem tak: ciasno tu okropnie, ślepa uliczka, więc jak się nie uzbroisz w cierpliwość i nie ustąpisz ważniakom to nie wyjedziesz. A co do tej willi - ta wizualizacja to granda - tam nie ma żadnego drzewka w okolicy i takiej przestrzeni!!! tam wogóle nie ma przestrzeni. Blok ten - bo to blok, a nie willa, wciśnięty jest między inny blok budotexu a stary budynek mieszkalny po cukrowni - odleglość od parapetu 1,5 metra!!! a z tego 130 metrowego tarasu potencjalni właściciele będą mogli zamawiać kawę i frytki bezpośrednio "w okienku" u sasiadów z drugiego bloku. Blok stoi na chodniku, przed rozpoczęciem budowy było tam parę miejsc postojowych i stara ruderka, zresztą niewielka. No cóż - Budotex to arcymistrz stawiania ogromnych budowli na minimalnych działkach - zresztą realizacja na rogu Cukrowej i Supińskiego dokładnie to pokazuje - dziś ci ludzie nie mają ani skrawka ławki i piaskownicy dla dzieci i siedzą na naszym osiedlu. Zapewne tych "willarzy" z willi też bedziemy gościć u nas - pytanie czy się dołożą do konserwacji placów zabaw?
        • Gość: As Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: *.play-internet.pl 02.12.11, 19:18
          Mnie ciekawi, czy w ogóle to jest postawione zgodnie z przepisami.
        • Gość: merc Re: 130-metrowy taras z mniejszym mieszkaniem. Na IP: 78.8.136.* 02.12.11, 20:41
          Popieram. Mieszkam na Klecinie i planuję kupić sobie większe mieszkanie, bazując na wizualizacjach umówiłem się z panią z Budotexu, idąc na spotkanie "wstąpiłem" na budowę "villi" gdy TO zobaczyłem zrobiłem w tył zwrot , KOSZMAR . To jest kpina z potencjalnych nabywców, ciasnota z każdej strony.
    • Gość: beata willa gardenia IP: *.play-internet.pl 21.03.12, 17:18
      szkoda, że nie widać otoczenia-ścisk, ciasnota....okna od strony pd-zach z pięknym widokiem na mury sąsiadów, a piętra ostatnie w bonusie mają dym z kominów. ach:) willa jednym słowem. Współczucia przyszłym lokatorom;)
    • Gość: robert12 budotex/gardenia IP: *.play-internet.pl 21.03.12, 17:30
      nie jestem przekonany do tego developera-podczas spotkania mówi co innego, następnego dnia zupełnie co innego...brak podejścia do klienta, jakaś dziwna atmosfera się udziela. Zrezygnowałem z mieszkania w gardenii i poczułem dziwną ulgę, choć oferta wydawała się kusząca. Wiele rozmów prowadziłem z developerami podczas szukania mieszkań, ale tutaj wyjątkowo dziwnie traktują klienta. Nie polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka