Dodaj do ulubionych

Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór

02.06.12, 22:59
Witam,
Zbieram się do kupna mieszkania we Wrocławiu, oglądałam ostatnio ładne mieszkanie na Nowym Dworze w niskim bloku, czy mogę prosić o info na temat tej dzielinicy Wrocławia, interesuję mnie głównie wysokość czynszów (bo wydają się dość duże) oraz kwestia latających samolotów na głowami (czy samoloty przeletują na głowami i hałasują ?)
Każda informacja mile widziana.
Obserwuj wątek
    • Gość: l Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.e-wro.net.pl 02.06.12, 23:09
      Większość samolotów lata o wiele niżej nad Muchoborem Wielkim czy Oporowem, gdzie mieszkania są droższe niż na ND.
      Chyba żadna inna dzielnica Wrocławia nie ma tak dużej liczby połączeń autobusowych z centrum co ND, który ma ponad 10 lini dziennych i 3 nocne.
      • Gość: Gość Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.internetunion.pl 02.06.12, 23:26
        Jak lubisz klimat typowych polskich blokowisk, gdzie pełno patologii itp., kupuj :D Samoloty nad Muchoborem Wlk czy Oporowem może i nizej latają (nie przeszkadzają zupełnie), ale nie dziwi fakt, że mieszkania tam są droższe - na Nowym Dworze to w większości wielka płyta, kto, mając wybór, chciałby tam mieszkać?
        • Gość: mieszkaniec Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.13, 12:47
          Mieszkam na ND i latające nad głową samoloty to jakaś totalna bzdura.
    • Gość: ... Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.internetia.net.pl 02.06.12, 23:26
      Dziwi mnie, że wybór padł na Nowy Dwór... Dresiarnia i wylęgarnia patologii
      • maxymilin12 Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór 02.06.12, 23:31
        ale co aż tak źle na tym ND ?, wybór padł na ND bo trafiło się ładne mieszkanie a i blok w niskiej zabudowie
        • szoppracz1 Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór 03.06.12, 08:09
          Bez przesady z tą patologią! Mieszkam tu ponad 30 lat i w mojej okolicy nie potrafię wskazać ani żadnego dresiarza, ani osobnika patologicznego. Moim zdaniem jest spokojnie, sensowna komunikacja, wszystkie usługi na miejscu. Samoloty, owszem, są słyszalne, ale nie przeszkadzają. Czynsze są wysokie, ok. 500 zł za mieszkanie 50-metrowe. Głównym składnikiem podwyższającym, jest zużycie wody. Spółdzielnia inwestuje, więc tej kasy raczej nie jest żal...
      • Gość: ... Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.e-wro.net.pl 02.06.12, 23:35
        tak dla uzupełnienia, to dresiarnia i patologia, to także: całe Śródmieście, Gaj, Huby, Kozanów, Popowice, Maślice, okolice (tak w promieniu 3 km) stadionu na Oporowskiej, Psie Pole, okolice Sky Tower (mnóstwo tam jest dresów chlejących piwko, nie wiem jak Bruce Willis tam wytrzyma)...
        • Gość: Gość Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.internetunion.pl 03.06.12, 01:20
          He he, dokładnie ;) Na szczęście jest też kilka fajnych miejsc we Wrocławiu, gdzie mieszka się przyjemnie i patologii nie ma lub prawie nie ma ;)
          • Gość: KTOŚ Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.12, 22:23
            Dokładnie! Też jestem na etapie kupna mieszkania i w życiu bym się nie zdecydował n ND!!! Jest tyle fajnych miejsc we Wrocku i nowe osiedla i starsze, jest w czym wybierać! Samoloty latają i nie ma tak,że ich nie słychać-jak nad Muchoborem lecą,to wszystko się częsie więc na ND też nie jest ciekawie-lecą trochę wyżej,ale... No i ta patologia!!! Masakra i jak tam wychowywać dzieci???
            • Gość: mchbrz Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: 160.44.238.* 26.07.12, 12:03
              Mieszkam na Muchoborze Małym (sąsiaduje z ND przez Strzegomską) i samoloty w ogóle nie są uciążliwe mimo że znakomicie widoczne gdy podchodzą do lądowania. Najgłośniej samoloty słychać gdy obserwator znajduje się pod ścieżką podejścia samolotu do lądowania (czyli Oporów, Much. Wielki).

Co do czynszów - tez mieszkam w bloku i faktycznie sa wysokie.

Bezpieczenstwo - ND nie ma dobrej opinii, ale to chyba tez zalezy ktora czesc ND.

• anyx27 Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór 26.07.12, 15:06
                Gość portalu: mchbrz napisał(a):

Na
                > jgłośniej samoloty słychać gdy obserwator znajduje się pod ścieżką podejścia sa
                > molotu do lądowania (czyli Oporów, Much. Wielki).
                >

Najgłośniej to jednak słychać, jak samoloty startują. I zależy gdzie dokładnie mieszkasz. U mnie w domu, a nawet na zewnątrz, na ogródku samolotów nie słychać, a mieszkam na Much.Wlk.
              • Gość: mieszkaniec ND Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.13, 12:55
                Bezpieczeństwo jest jak starasz się nie wychodzić w godzinach nocnych.
                Przed zakupem zapytaj potencjalnych sąsiadów o opinie, myśmy tego nie zrobili i niestety mamy w sąsiedztwie patologiczną dresiarnię :( Ale z pewnością nie dotyczy to całego osiedla, a jeśli chodzi o spółdzielnię to naprawdę widać, że klatki są zadbane, bloki w większości poocieplane...
                Wszystko da się przeżyć, ale polecam poznać sąsiadów przed podpisywaniem umów.
      • Gość: mieszkaniec Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.13, 12:49
        Niestety potwierdzam, a dzielnicowy nic z tym nie robi...
    • Gość: EGON Re: Wrocław kupno mieszkania IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.07.12, 15:36
      Witam,
      proponuję rozejrzeć się za inną dzielnicą-tam samoloty strasznie przeszkadzają! Ja znalazłam ciekawe projekty w Siechnicach - blisko do centrum, a jednocześnie spopkojna dzielnica! atom.wroclaw.pl/ Mieszkania KAMIENICA II przy ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 16, 18, 20 zostały już oddane do użytku-wyglądają fajnie.Wybieram się zobaczyć na żywo;-) Gdyby co, to wizualizację można zobaczyć na: atom.wroclaw.pl/prowadzone-inwestycje/inwestycje-biece/kamienica-ii-siechnice/opis-inwestycji
      Powodzenia w poszukiwaniu!
      • dyafol Re: Wrocław kupno mieszkania 28.07.12, 09:50
        Prosze nie kupowac mieszkania w Siechnicy bo tam bardzo przeszkadzaja Gremliny, ktore zjadaja glowy lokatorom a dodatkowo dzikie mrówki żreją samochody popularnych marek.
      • dyafol Re: Wrocław kupno mieszkania 28.07.12, 09:57
        Siechnice to nie dzielnica Wrocławia
        Nie jest blisko do centrum Wrocławia a co najwyzej do centrum Siechnic
        Spokojnie to tam jest bo nie ma nic. Nawet dresiarze z ND sie tam nie zapuszczaja bo daleko i dojechac nie ma jak
      • Gość: antyreklama Re: Wrocław kupno mieszkania IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.13, 12:56
        fajna reklama :)
    • Gość: niedawny mieszkani Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.217.146.194.generacja.pl 29.07.12, 22:52
      Nowy Dwór ma istotne zalety: niezwykle jak na Wrocław rozwinięta sieć komunikacyjna - dużo autobusów nocnych, wiec z imprezy wracasz taniej, niż koszt piwa w Rynku. Pełna infrastruktura tzn przedszkola, szkoły, poczta, banki, dwa baseny, sklepy, bankomaty itp. Mieszkania rozkładowe, z rozsądnym układem pomieszczeń. Dzięki odległościom między blokami jest miejsce na place zabaw, sąsiedzi nie zaglądają w okna - przy kupnie nowego mieszkania od dewelopera pod tym względem jest zazwyczaj lipa.
      Wady ND - mieszkania mają po 30 lat, są niskie, piony przestarzałe, zsypy, piwnice ciemne, masakrycznie brudne, często okradane - nadają się tylko do chowania gratów zupełnie niepotrzebnych, bo aż strach tam chodzić, klatki często zaniedbane, więc generalnie mieszkanie tam to mały prestiż. W niektórych klatkach są wózkownie - zwróciłbym na to uwagę, to duży atut. Przy niektórych blokach bardzo duży problem z parkowaniem - to główny problem dla którego się wyprowadziłem.
      Dresiarstwo i kibolstwo nie przeszkadza, podobnie głośność samolotów, nie są to czynniki, które w ogóle brałbym pod uwagę. Bliskość lotniska to raczej zaleta, jak trzeba zapłacić za taksówkę. Czynsze owszem wysokie, ale różnice w czynszach z innymi dzialnicami coraz mniejsze, bo głownymi składnikami robią się opłaty niezależne od spółdzielni tj woda. Teraz w małej wspólnocie płacę dokładnie tyle samo co na ND.
      • Gość: Kama Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.12, 20:29
        Siechnice to miasto blisko Wrocławia, jeśli się nie mylę z liczbą mieszkańców ok.5 tys. Nie wiocha ale też nie centrum Wrocławia! Dla lubiących spokój są dobrym miejscem. Ja mam małe dziecko i polecam innym rodzicom, spokój cisza, zdala od zgiełku dużego miasta, a jednocześnie niedaleko do Wrocławia.
        • hummer Tylko Internetu nie ma 30.07.12, 20:47
          dynamic.gprs.plus.pl

Podobnie jak u EGONa :)
          dostęp przez komórki.
          • Gość: ZENEK Re: Tylko Internetu nie ma IP: *.dynamic.lte.plus.pl 01.08.12, 12:59
            Dzisiaj nie ma-jutro bedzie! Technologia gna do przodu.Wyobrażasz sobie tyle mieszkań bez neta?W Życiu-na tym można dużo zarobić.Puszczą światłowody i bedzie miodzio;-) Pewnie nawet UPC się skusi,mimo,że nie wychodzą poza Wrocław, ale na wszystkim można zarobić! www.atom.wroclaw.pl. Też mi się podobaja od nich mieszkanka! 11km do centrum Wrocka - to szybciej piechotą dojdę z Siechnic do centrum-niż z Psiego Pola;-)))
            • hummer Re: Tylko Internetu nie ma 02.08.12, 23:58
              Odezwij się, jak przyjdą do Ciebie.
              • Gość: As Siechnicka lipa IP: *.play-internet.pl 03.08.12, 11:16
                Żenada, mam płacić 250 tysięcy za mieszkanie pod Wrocławiem?Nie mam nic do Siechnic, i wolałbym nawet tam mieszkać niż na Nowym Dworze, ale ludzie, za te pieniądze?Oczywiście mówimy o stanie deweloperskim. Więc minimum 50 tysięcy jeszcze,żeby w ogóle dało się zamieszkać. Sorry, ale za 300 tysięcy złotych mieszkać bądź co bądź podwrocławskiej wsi to jednak przegięcie. Znajomy sprzedał teraz mieszkanie przy astrze, 3 pokojowe, po remoncie za dokładnie 300 tysięcy. Tez uważam,że to przesada tyle dawać za mieszkanie na wrocławskich blokowiskach, ale przynajmniej masz urządzone mieszkanie praktycznie przy centrum miasta. Te Siechnice to dla jakiś desperatów. Czemu nikt nie wspomni, jak się z tych wspaniałych Siechnic wyjeżdża rano do pracy we Wrocławiu?Co z tego,że to tylko niby parę kilometrów od centrum Wrocławia, skoro korek jest na godzinę stania rano i godzinę wracając, bo na tej dwupasmowej drodze na Oławę upchnęli ruch z kilkunastu nowych osiedli a kolejne powstają. Ceny mieszkań we Wrocławiu i okolicach to jakiś żart ze zdrowego rozsądku. Lepiej wynajmować, albo wyprowadzić się do Katowic chociażby. Tez duże miasto a ceny w okolicach 3000 za metr. Albo do Jelcza na przykład. Mieszkanie dwu pokojowe za 120 tysięcy kupisz i to urządzone!
                • Gość: Kasia Siechnice IP: *.dynamic.lte.plus.pl 04.08.12, 11:48
                  Ja mieszkam w Siechnicach i nie narzekam! Fajna okolica, sąsiedzi. Z dojazdem też nie jest tak źle.
                  • Gość: As Re: Siechnice IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 11:13
                    Ok, nie twierdzę,że nie jest fajnie, ale za każdym razem kiedy mam okazję jechac tam rano to stoje w wielkim korku , więc nie wiem, może po prostu mam pecha?Pozdrawiam.
                    • Gość: Sabina Re: Siechnice IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 13:05
                      Zaciekawiła mnie wasza dyskusja, bo też szukam czegoś koło Wrocławia. Mi się podoba Willa mieszczańska ale niestety jeszcze nie jest gotowa, ale projekt przypadł mi do gustu. Co sądzicie? pwww.atom.wroclaw.pl/prowadzone-inwestycje/inwestycje-biece/willa-mieszczanska/opis-inwestycji
                      • Gość: Frank Re: Siechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 23:13
                        Mi się projekt podoba ale szukam czegoś po drugiej stronie Wrocławia.
        • Gość: parafianka Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.232.252.14.atman.pl 07.10.14, 20:04

Wielkie oburzenie budzi proboszcz Nowego Dworu ks. Krzysztof Hajdun. Popadł w nałóg alkoholowy. Otacza się ludźmi, z którymi pije. Trzęsą mu się ręce, śmierdzi odorem alkoholowym. To jest nie do zniesienia. Młodzież nie chce chodzić do kościoła. Ratujcie naszą parafie.
    • Gość: As Nowy dwór-patologia wzrasta IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.12, 08:08
      dolnyslask.naszemiasto.pl/artykul/1509083,plaga-kradziezy-i-wlaman-na-nowym-dworze,id,t.html
      Szok, za darmo bym tam nie chciał mieszkać.
      • viktorka11 Re: Nowy dwór-patologia wzrasta 02.09.12, 16:34
        zgadzam się nawet jakby mi dopłacili to bym nie chciała!
        • dixon89 Re: Nowy dwór-patologia wzrasta 09.12.14, 03:07
          Bo faktycznie dno
    • Gość: karol Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.15, 12:02
      ja też się zastanawiam nad zakupem mieszkania, tylko znalazłem na nowym dworze z rynku wtórnego dosyć ciekawe, ale zastanawiam się też nad Nowymi Żernikami w tym że jakbym wybrał mieszakanie właśnie na nowych żernikach to bym musiał czekać, bo to nowe budownictwo będzie i jeszcze jest w fazie początkowej.
      • Gość: witczyk Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.15, 14:22
        Na twoim miejscu wybrałbym nowe mieszkanie, zapewne i tak sporo czasu juz spędziłeś we Wrocławiu, czy to wynajmując czy mieszkaja z rodzicami więc wydaje mi się że jak poczekasz trochę dłużej to się nic nie stanie :D
        • Gość: kuba Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.15, 10:51
          a gdzie w ogóle są te nowe żerniki? to chyba jakaś nowa inwestycja
    • Gość: anita Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.15, 08:40
      Niedaleko kosmonautów, jak chcesz informacji więcej to wpisz nowe zerniki osiedle rodzinne na pewno znajdziesz
    • przemyslaf1983 Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór 03.11.15, 14:05
      Jak już zakupisz mieszkanie to nie zapomnij go odpowiednio i z klasą wyposażyć. Ja polecam sklep myhd.com.pl/. Nieszablonowe produkty, duży wybór, super obsługa. Zajrzyjcie koniecznie.
    • sikorii Re: Wrocław kupno mieszkania, Nowy Dwór 12.11.15, 12:30
      Mogę polecić Tobie dzielnicę na obrzeżach Wrocławia, a mianowicie Maślice. Powstaje tam ciekawa inwestycja Parkowe Maślice. Duże apartamenty, bezpieczna okolica, w okół dużo zieleni. Sami z mężem zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka