Dodaj do ulubionych

pl.Grunwaldzki

IP: *.magma / *.magma-net.pl 22.06.04, 15:11
Widziałem, że z tych pawiloników sie powyprowadzały sklepy i tan budyneczek
gdzie ostatnio była wypożyczalnia video jest ogrodzony i chyba zaczynają go
rozbierać. Ktoś coś wie na ten temat???
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 15:16
      Grunwald bedzie zabudowany w ciagi 2, 3 lat.
      • Gość: yanicek Re: pl.Grunwaldzki IP: *.magma / *.magma-net.pl 22.06.04, 15:27
        Tyle to sie domyślam. Ale nie widziałem w mediach żadnych projektów zabudowy.
        Jednynie co to układ komunikacyjny, ale to jeszcze troche poczeka. Najpierw
        muszą udrożnić inne przejazdy przez Wrocław.
    • Gość: erni Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 15:56
      Na razie wiem tyle co ty. Prawdopodobnie inwestor nie zostal jeszcze wyloniony.
      • Gość: ! Re: pl.Grunwaldzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.04, 16:23
        Hitem tegorocznej oferty miasta jest działka na pl. Grunwaldzkim. Przetarg
        został zaplanowany na koniec lipca. Miasto szuka inwestora, który na działce
        o pow ponad 2 hektarów wybuduje wielkie centrum handlowo-rozrywkowe.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=13527818
        • Gość: Rafis Re: pl.Grunwaldzki IP: 213.199.196.* 22.06.04, 20:56
          Mysle, że miasto jest dogadane już z konkretnym inwestorem i teraz w przetargu
          ten inwestor kupi działke. Czy to sie potwierdzi zobaczymy za miesiąc.
          • sledzik4 Re: pl.Grunwaldzki 25.06.04, 09:46
            Rozmawiałem dzisiaj z panem z kiosku. Tym obok byłego już Artura meblowego, a
            później wypożyczalni video. Kiosk ma stać do końca roku. Wygląda na to, że
            pełną parą prace tam raczej nie ruszą?!
            Zresztą - poczekamy, zobaczymy. Osobiście wolałbym, żeby jak najszybciej coś z
            Grunwaldzkim zrobiono. Śródmieście a zadupie:-( na którym zresztą mieszkam.
            • Gość: Rafis Re: pl.Grunwaldzki IP: 213.199.196.* 25.06.04, 11:25
              sledzik
              pod koniec lipca odbędzie się przetarg na ta działke więc rzeczywiscie na nic w
              tym roku bym nie liczył no chyba ze zwycięska firm ama juz przygotowany projekt-
              chocby koncepcyjny i zacznie na jesien prace archeologiczne.Teren jest tak duzy
              ze kios nie będzie przeszkadzał.
    • Gość: Wojtek Re: pl.Grunwaldzki IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 28.06.04, 11:53
      Mam projekt przebudowy placu grunwaldzkiego. Kto chce, moge przesłac. podajcie
      adres.
      • Gość: Rafis Re: pl.Grunwaldzki IP: 213.199.196.* 28.06.04, 11:56
        przebudowy drogowej?
        Wydawało mi się, że dopiero jest robiony.
        Jednak możesz mi wysłać ;)

wroclawczyk@gazeta.pl
        • Gość: erni Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:25
          Jak mozecie to mi tesz przeslicie: erni79@wp.pl
          Dzieki.

• Gość: adieu Re: pl.Grunwaldzki IP: *.lanet.net.pl 28.06.04, 13:31
            ja też poprosze! :)) chery1@tlen.pl
      • almac Re: pl.Grunwaldzki 28.06.04, 13:47
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Mam projekt przebudowy placu grunwaldzkiego. Kto chce, moge przesłac.
        podajcie
        > adres.
        almac@poczta.fm
        • Gość: breslau_fanatic Re: pl.Grunwaldzki IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 08.09.04, 22:25
          na bastion@o2.pl prosiłbym :)
      • Gość: Mac Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 14:22
        I jeszcze na ten adres prosze :) niewciu@tenbit.pl
      • Gość: kotbehemot Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 14:30
        Poprosze na kotbehemot@interia.pl
        • Gość: m Re: pl.Grunwaldzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.04, 18:32
          mawww@wp.pl
        • Gość: michal Re: pl.Grunwaldzki IP: 195.205.108.* 28.06.04, 19:01
          Jeszcze ja poprosze michalw@terramail.pl
          • Gość: ! Re: pl.Grunwaldzki - hmmmmmmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.04, 23:57
            Zastanawia mnie jedna sprawa... Wyburzono "Artura" ale na razie zostawiono ten
            fragment tego budynku (bliżej stacji CPN). Może maja umowę najmu do końca roku?
      • Gość: Marek Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:58
        ja tez prosze spman@o2.pl
        • Gość: Preslaw Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:45
          A czy są jakieś całościowe plany zabudowania pl. Grunwaldzkiego? Czy są np.
          plany co do wspaniałego budynku "dwudziestolatki" i tego bloku, któremu balkony
          pomalowano na żółto. Nie wiem, czy blok da się zlikidować, ale można by chociaż
          porządznie odświeżyć i nadać mu jakiś miły dla oka wygląd. "Dwudziestolatka"
          powinna zniknąć.
          • Gość: ! Re: pl.Grunwaldzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.04, 18:45
            Konkretnych planów raczej nie ma. Ogólne chyba są. Na pewno w niedalekiej
            przyszłości Dwudziestolatka zniknie z pow ziemi. Wcześniej prawdopodobnie
            stanie się to z salonem samochodowym Skody, stojącym tuż obok...

Ten okropny kloc Hawrylakowej (z żółtymi balkonami), też powinien czym prędzej
            zniknąć. To świetna, narożna działka, bardzo cenna, za cenne by stał tam taki
            brzydki obiekt, psujący wygląd tamtej okolicy.

Prawdopodobnie za kilkanaście tygodni miasto wystawi na sprzedaż narożną
            działkę po drugiej stronie (tą obok pętli autobusowych).
            • Gość: erni Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:49
              Wykrzyknik wrócił z wakacji !!!!
            • Gość: _gtw Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:50
              podobno na tej naroznej dzialce w MPZP wpisane bylo multikino, czy w zwiazku z budowa galerii po drugiej stronie to nadal aktualne?
              • Gość: erni Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:52
                Pewnie nie skoro w galerii echo będzie.
            • Gość: RP Re: pl.Grunwaldzki IP: *.core.lanet.net.pl 09.09.04, 18:55
              Gość portalu: ! napisał(a):
              > Prawdopodobnie za kilkanaście tygodni miasto wystawi na sprzedaż narożną
              > działkę po drugiej stronie (tą obok pętli autobusowych).

'obok' ?! Czy to znaczy, ze te okropna pętla i cały ten 'bajzel' zostanie ??!!
              Przystanki mają być przeniesione do śrdoka jądra!
              Kiedyś widziałem fotke, na której zaznacono cały ten teren do sprzedania,
              tylko, ze nie wiem, kto tę fotke 'opracował' :)

Pozdrawiam.
              Adrian
              • Gość: erni Re: pl.Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:58
                Tak ale w jaju beda przystanki tramwajowe.
                Tak wiec te przystanki autobusowe pozostaną tak jak sa teraz.
                • Gość: RP Re: pl.Grunwaldzki IP: *.core.lanet.net.pl 09.09.04, 19:14
                  Ano! teraz wlaśnie to widze...
                  A trochę szkoda. Myślę, że można byłoby po północnej i południowej stronie tego
                  jaja zrobić zatoczki dla autobusów i przy nich 'zintegrowane'-wspólne
                  przystanki dla bimbaji i autobusów...
                  Cholernie ułatwiłoby to przesiadanie!
                  Tylko wtedy straciłoby to przysłowiową nazwę -jajko :)

Pozdrawiam.
                  rzeczpospolita1
                • svarte_sjel Re: pl.Grunwaldzki 09.09.04, 20:36
                  Gość portalu: erni napisał(a):
                  > Tak ale w jaju beda przystanki tramwajowe.
                  > Tak wiec te przystanki autobusowe pozostaną tak jak sa teraz.

Nie, nie, nie!
                  Przystanki w jajku będą zintegrowane A/T (docelowo zresztą planuje się AFAIK
                  zabudować torowisko w południowej części placu i zrobić w ten sposób pas T/A na
                  całej długości, przystanek "Most Grunwaldzki" też miałby być wspólny).
                  Natomiast wspólne przystanki nie załatwiają w oczywisty sposób kwestii pętli, bo
                  przecież nie można na nich zrobić postoju :^)
                  Wiec pętla zostaje. Natomiast można nieco zmniejszyć jej "ruchliwość"
                  wprowadzając nareszcie na stałe połączenie kilku linii tam kończących w przelotowe.
                  • Gość: Marek zespolic linie autobusowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 08:34
                    Kiedyś na jakiś krótki okres czasu połączono linie 149/139 z liniami 141/131 i
                    to bylo bardzo dobre rozwiazanie i nie wie mdlaczego sie z tego wycofano,
                    podobno dlatego zeby byla specjalnie przesaidka na grunwaldzkim zeby trzeba
                    bylo drugi bilet skasowac:/ ale czy oni nie wiedza zze 80% społeczenistwa ma
                    bilety okresowe. co o tym myslicie? jakie linie zespolic jeszcze?
                    • Gość: lolo Re: zespolic linie autobusowe IP: *.rozanka.wroc.pl 11.09.04, 09:53
                      bardzo dobry pomysl - moznaby bylo jeszcze pociagnac 142 do Kromera oraz 136
                      przez nowy most rowniez na kromera.
                      • svarte_sjel Re: zespolic linie autobusowe 11.09.04, 22:33
                        Gość portalu: lolo napisał(a):
                        > bardzo dobry pomysl - moznaby bylo jeszcze pociagnac 142 do Kromera oraz 136
                        > przez nowy most rowniez na kromera.

A co to ma niby wspólnego z łączeniem linii???
                        I kto za to zapłaci?
                    • svarte_sjel Re: zespolic linie autobusowe 11.09.04, 22:32
                      Gość portalu: Marek napisał(a):
                      > Kiedyś na jakiś krótki okres czasu połączono linie 149/139 z liniami 141/131 i
                      > to bylo bardzo dobre rozwiazanie i nie wie mdlaczego sie z tego wycofano,

Nie do końca. To by było bardzo dobre rozwiązanie (zawsze je popierałem), gdyby
                      dołożyć trochę $$$ i puścić wyłącznie tabor przegubowy. A tak była prowizorka...

> podobno dlatego zeby byla specjalnie przesaidka na grunwaldzkim zeby trzeba

Ja bym to raczej wiązał ze straszliwymi sprzeciwami związków zawodowych :^)
                      W 1997 był plan zrobienia reorganizacji: 149 na Zakrzów, 145 na Zgorzelisko, 116
                      na Sępolno, 131 i 141 do piachu. Wszystko było gotowe, informacje już nawet
                      porozwieszano. Awantura związkowców była tak dzika, że wszystko na ostatnią
                      chwilę odwołano.

> bilety okresowe. co o tym myslicie? jakie linie zespolic jeszcze?

Te, które się da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka