Dodaj do ulubionych

Szczury wielkie jak koty terroryzują klientów baru

03.08.12, 12:43
Kto nie lubi kotów, musi polubić szczury. Taka prawda obowiązuje od tysięcy lat. Dlaczego Średniowiecze się skończyło? Bo klechom nie podobało im się, że kotki namiętnie i głośno się kochają i uznali, że koty są dziełem szatana. Koty zaczęto tępić, a na efekty nie trzeba było długo czekać. Gigantyczna epidemia dżumy roznoszona przez hordy szczurów wytłukła 1/3 ludności Europy. Gdy się skończyła, ludzie przestali już tak bardzo wierzyć w bajki o miłosiernym wszechmogącym i rozpoczęło się Odrodzenie.
Obserwuj wątek
    • labeo Manipulacja zdjęciami 03.08.12, 13:40
      "Jednego ze szczurów przyłapał fotoreporter." A ja przyłapałem fotoreportera lub autora artykułu na manipulacji zdjęciami! Zdjęcie przedstawiające tego szczura zostało opublikowane wcześniejszej w gazecie i podpisane "Wroclaw--szczur-uciekajacy-przed-powodzia".

bi.gazeta.pl/im/8/7941/z7941818X,Wroclaw--szczur-uciekajacy-przed-powodzia.jpg
      Chyba, że to ten sam szczur tylko przeprowadził się do Jeleniej Góry - razem z ogrodzeniem :P
      • nazimno To jest szczur, ktory sprzedaje sie do mediow. 03.08.12, 13:48
        Taki styl zycia sobie wybral.
      • Gość: 4ts Re: Manipulacja zdjęciami IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.12, 19:07
        Rzeczywiście zdjęcie sprzed co najmniej 2 lat.
      • Gość: 4 Re: Manipulacja zdjęciami IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.12, 19:08
        https://www.tokfm.pl/Tokfm/5,102433,7944232,Powodz_i_zwierzeta__ZDJECIA_.html?i=20
    • Gość: WK Problemem są szczury czy klechy? IP: 156.17.73.* 03.08.12, 15:40
      No dobrze, codzienną porcje ujadania na klechów już odrobiłeś. Nie na temat i bez sensu ale jak ktoś uzależniony od jadu, to trudno.
      Ponieważ jakoś nie słyszałem, by obecnie kościół tępił koty więc przyczyna plagi szczurów jest zapewne inna. We Wrocławiu w centrum też jest masa szczurów, łażą po Szewskiej w biały dzień i zżerają kable zaparkowanych samochodów. Zagraniczni turyści robią im zdjęcia - obrazki jak z Trzeciego Świata. W telewizji pokazywali szczurze rodzinki na pl.Kościuszki.
      Tyle szczurów nie było w centrum chyba od zakończenia wojny. Dzwoniłem do Zarządu miasta - udają, że o niczym nie wiedzą (czyli to, co zwykle).
      • Gość: x Re: Sprowadzić terriery IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.12, 15:52
        Obojetnie jakie byle nie karykaturalne Yorki czy Whity.

Foxy, Irlandzkie, Airdale, Staffordy zrobią ze szczurami porządek. Kto kocha terriery wie jakie to maszyny na gryzonie....
      • wari Re: Problemem są szczury czy klechy? 03.08.12, 18:30
        Szczury zawsze były we Wrocławiu i to takie same jak w innych miastach wszędzie na świecie. Stada szczurów obserwowałem i na blokowisku w czeskiej Pradze i w Cann na Lazurowym Wybrzeżu. Jest jedzenie, są szczury. Koty nie mają z tym nic wspólnego, bo na szczury rzadko polują, zresztą kotów tez jest w Polsce za dużo. Czasem jakiś dziennikarz coś napisze i jest afera ze szczurami. Typowy temat na sezon ogórkowy.
        • Gość: MonX Re: Problemem są szczury czy klechy? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.08.12, 22:30
          "Koty nie mają z tym nic wspólnego, bo na szczury rzadko polują,"
          Ksiądz cię tak nauczył? Bo z prawdą i faktami nie ma to nic wspólnego, dziecko.
          • Gość: ccc Re: Problemem są szczury czy klechy? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.12, 22:39
            Z prawda wiele wspólnego ma to że współczesne upasione koty,przekarmiane jak gołebie przez panie dokarmiaczki niewiele mają wspólnego z drapieżnikami. Pająka to może i upoluje ale szczur moze u współczesnego kocurka kanapowego powodowac zawał
            • Gość: MonX Re: Problemem są szczury czy klechy? IP: *.wroclaw.mm.pl 04.08.12, 10:15
              Też goowno wiesz, kolego. Przekarmione kocurki kanapowe nie wychodzą z domu, więc nie upolują niczego. To raz. Dwa - koty, nawet te w pełni sprawne, faktycznie rzadko polują na DOROSŁE szczury. To już prędzej psy. Natomiast koty bardzo, ale to bardzo lubią polować na młode szczurki. I to w zupełności wystarczy, aby szczury były bardzo niechętne do osiedlania się w tam, gdzie grasują koty. I trzy - kot nakarmiony poluje znacznie chętniej niż kot zagłodzony. Poczytaj coś, dowiedz, potem się wypowiadaj. Chyba że planujesz zostać polskim politykiem.
      • Gość: tb Re: Problemem są szczury czy klechy? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.12, 19:48
        > Tyle szczurów nie było w centrum chyba od zakończenia wojny. Dzwoniłem do Zarzą
        > du miasta - udają, że o niczym nie wiedzą (czyli to, co zwykle).

Ale teraz już wiedzą. No chyba, że w ramach poprawności politycznej do obsługi telefonicznej zatrudniają osoby niesłyszące.
      • Gość: fjureczek Re: Problemem są szczury czy klechy? IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.12, 18:39
        zagraniczni turysci rownie dobrze takie fotki moga sobie porobic u siebie, bo szczury sa wszedzie i cale mnostwo! nawet w temacie szczurow wychodza kompleksy wobec tzw. zachodu
        • Gość: onet Re: Problemem są szczury czy klechy? IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.12, 19:52
          Dokarmiam koty bezdomne w centrum miasta, obok fosy miejskiej. Moje koty przepędziły stada szczurów, wiem to od mieszkańców kamienicy, którzy czasem wspominają,że nie można było przejść po podwórku, nie nadepnąwszy jakiegoś..
          Jak szczury próbują wrócić, to od razu je wyłapują i mi martwe przynoszą.
          Więc a propos wcześniejszej wypowiedzi,że karmione koty nie połaszą nie na szczura, to bzdura, uwielbiają polować na nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka