Dodaj do ulubionych

Piernikowy Czwartek

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 08:19
UUUUWAAAGAA, w przepisie, ktory wczoraj podałam jest błąd. Każą mieć torebkę
przyprawy piernikowej, a potem nie mówią, co mam zrobić z tą przyprawą. Razem
z Myszą, siedzą c w kuchni zamkowej, doszły śmy do wniosku, że wsypiemy ją do
mąki - przyprawę, a nie Myszę. Jakieś skrzaty złośliwe, co pałętały się wokół
nóg stołu doradziły, by wsypać do tej mąki coś jeszcze fajnego. Żeby taka
biała nie była. Mysza na przykład w odpowiedzi na mój apel dosypala trochę
ziela angielskiego. Potem wyjmowałyśmy to jak Kopciuszek z tej bajki obok.
Ogólnie ciasto gotowe, rozi się w spiżarni zamkowej i dzisaj będziemy z Myszą
próbowały cos zrobić z niego:))
Obserwuj wątek
    • jolajola1 Re: Piernikowy Czwartek 19.12.02, 08:31
      mniam, mniam
      jam ciasta u cukiernika zaufanego zamówiła, bo robić to tylko gotowe, takie z
      pudełek potrafię, a to na Święta wstyd
      • Gość: vereen Re: Piernikowy Czwartek IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 19.12.02, 08:50
        Ja zrobię te pierniczki napewno, tylko jeszcze niewiemkiedy:) Albowiem za
        chwilę idę sponiewierać i udręczyć moją kartę kredytową:)))Najwięcej problemu
        mam z prezentem dla siebie:)))Ale będzie cudnie...śniegu wkońcu
        nasypało...słoneczko świeci i tylko -1:)))))))I oczywiście idę w Stare
        Miasto...i do fryzjera i wogóle...ale fajnie:)))))
        • jolajola1 Re: Piernikowy Czwartek 19.12.02, 12:44
          już południe
          gdzie Mevelandczycy ?
          wszyscy na zakupach ?
          • Gość: Meve Re: Piernikowy Czwartek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 12:50
            Strasznie chciałąbym być na zakupach:(((
            Ale office nie bajka:)
            W każdym razie cały czas zastanawiam się nad jakimś super mevelandzkim
            prezentem dla samej siebie. Co za przyjemność:)))
            • Gość: monia Re: Piernikowy Czwartek IP: luthien:* / 192.168.1.* 19.12.02, 13:31
              A ja wczoraj nabyłam podchoinkowy prezent dla mojego Małżonka. Jest tak piękny
              (obaj sa piękni, oczywiście, ale teraz o prezencie...) że doprawdy, zastanawiam
              się, czy mój Mąż był przez cały rok AŻ TAK grzeczny...:-))) by na niego
              zasłużyć...:-)))
              Aleście mi narobiły smaku tymi pierniczkami...:-) na pieczenie mogę nie mieć
              czasu ale za to mam ochotę kupić trochę takich dłuuugich cukierków do
              powieszenia na choince, wyglądają jak takie lśniące sople...:-)
              • Gość: Meve Re: Piernikowy Czwartek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 13:50
                Ajajjajaj skręca mnie z ciekawości - co Mu kupiłaś?????
                Nooooo pooooowiedz, Moniu, nooooo:)))
                • jolajola1 Re: Piernikowy Czwartek 19.12.02, 14:05
                  Monia pewnie zaszalała i kupiła Pięknemu ... piekną męską bieliznę, jakieś
                  stringi w samochodziki ....
                  • Gość: Meve Re: Piernikowy Czwartek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 14:17
                    Albo taki skąpy kostiumik sędziowski:))))))
                    • Gość: monia Re: Piernikowy Czwartek IP: luthien:* / 192.168.1.* 19.12.02, 14:39
                      Skąpy kostiumik...???? czyli co - gwizdek na przykład? żeby sobie powiesił na
                      pięknej nagiej piersi ? (SWOJEJ, rzecz jasna!!!) he, he..i stringi w łódki :-)
                      Nienienie....kupiłam mu taki bardzo piękny sweter. Przeokrutnie mi sie podoba.
                      I jemu też będzie...Cudny kolorystycznie :-) Niestety, w jego kolorach...:-) i
                      w jego rozmiarze :-) Wiem, wiem...wystarczy dwa razy nieodpowiedno uprać :-)
                      No ale ten jest NAPRAWDĘ jak dla niego zrobiony...i jest po prostu świetny! :-)
                      • Gość: Meve Re: Piernikowy Czwartek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 15:05
                        Sweter powiadasz,,, taki w siateczkę może?:))i dwa malutkie cekonki?:))), w
                        jego kolorze - hmm, taki sexowny czarny?? i gdzies tam z boku dyndaja takie
                        malutkie kajdanki?:)))
                        no już dobrze, juz sobie nie żartuję, z pewnością jest to piękny, zupełnie
                        prokatolicki sweter, w niebiańskim tzn niebieskim kolorze:))) I pewnie będzie
                        Mu ładnie:)
                        • jolajola1 Re: Piernikowy Czwartek 19.12.02, 15:56
                          Gość portalu: Meve napisał(a):
                          ....
                          > prokatolicki sweter, w niebiańskim tzn niebieskim kolorze

heheheheheehehehehheheehheehehheheehehehehehehhhehehehhehehe
                          nie można takich dowcipów opowiadać,
                          ludzie sie będa za mna ogladać, bo co chwila mi sie przypomina i parskam
                          smiechem
    • Gość: Meve Re: Piernikowy Czwartek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 22:57
      Uprzejmie donoszę, że pierniki wypieczone, siedzą cicho w różnych puszkach po ciasteczkach i tylko czasami próbują wyleźć.
      Zapach piękny po domu się wije , małe duchy bawią sie z nim w chowanego.
      Mysza śpi, a za chwilę i ja się udam do krainy Morfeusza.
      Dobranoc:)
      • jolajola1 Re: Piernikowy Czwartek 19.12.02, 23:19
        u mnie pachnie świeżo umytą drewnianą podłogą, troche sie utrudziłam ....
        luli, luli
    • okazja Re: Piernikowy Czwartek 20.12.02, 00:06
      mryg
      elektromechjednostka wierszslowie w pamiecioodmetowiu posiaduje...
      ja piernicze
      ty pierniczysz
      on pierniczy
      my pierniczymy
      wy pierniczycie
      oni....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka