Dodaj do ulubionych

Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegalizacj...

18.09.12, 07:44
A za 15 lat będzie się karać za jakiekolwiek przejawy myślenia odbiegające od linii politycznej "Gazety Wyborczej".

Nie ma demokracji bez wolności słowa. A wolność słowa jest dla wszystkich, albo wolnością słowa nie jest. Ustrój w którym wolno wyznawać tylko jedną ideologię i mieć tylko jedne poglądy już znamy. Ja wiem, że co poniektórym redaktorom z GW może być za nim tęskno, w końcu rodzinne tradycje zobowiązują, ale to przejaw patologii, a nie wzorzec do naśladowania.

Natomiast swoim listem Dutkiewicz jeszcze bardziej się pogrąża w moich oczach - przepraszać JEDNĄ Z GAZET że nie dość gorliwie tańczył jak mu gazetka zagrała, obiecywać poprawę i włazić redakcji w anusa bez wazelinki ?! Kompletna żenada, brak charakteru, żeby pewnych ważnych części ciała nie wspomnieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: o!o czy patriotyzm = nacjonalizm ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 08:02
      W naszym europejskim, polityczno poprawnym piekiełku pogubiliśmy pewne wartości. Wartości, które sprawiły że Polska mogła odrodzić się po latach zaborów. Lekceważymy Krzyż, pod którym chroniliśmy się przez ZOMO-wymi pałami, a chylimy czoła przed przed innymi wyznaniami. Lekceważymy własną historię zapatrzeni w europejską wolność i demokrację (czytaj: rynek pracy i towarów). Cóż czeka rodzinę, która nie szanuje swoich korzeni? Cóż czeka naród, który lekceważy swoją historię i tradycje?
      • Gość: prawica88 nie jestem patryjota i jestem z tego dumny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 18:11
        Urodzilem sie we Wro i NIE KIBICUJE WKS,
        mam w d... czy wroclawski zespol jest w III lidze czy w I

Nie mam zamiaru umierac za Polske, znam tylko 1 zwrotke hymnu, mam w dupie sekte katolicka. Wolalbym gdyby w Polsce byly Niemcy - przynajmniej zyloby nam sie duuuuuuuuzo lepiej.
        Wakacje spedzam poza tym krajem. Z przyjemnoscia wydaje kase wspierajac Egipcjan, Hindusow czy Tajow (zwlaszcza tajki ;).

Patryjotyzm? nie dziekuje!
    • Gość: Antoni Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 08:21
      > Nie ma demokracji bez wolności słowa. A wolność słowa jest dla wszystkich, albo
      > wolnością słowa nie jest.

Fałsz. Wolność słowa kończy w momencie zamawiania 5 piw.
      BTW, kiedy przestałeś sikać do zlewu? Tak tylko pytam, przecież wolość słowa jest dla wszystkich?
      • Gość: klient Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza IP: *.aster.pl 18.09.12, 12:05
        Gość portalu: Antoni napisał(a):

> BTW, kiedy przestałeś sikać do zlewu? Tak tylko pytam

Co, pachnie inaczej w domu jak wracasz?

Twoja żona powiedział, żeby tam nie lać bo następni klienci się irytują.
    • Gość: pąpąn Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 08:31
      Wolność słowa tak, ale nie dla tych co "jadą na gapę".
      Faszole i komuchy nie szanują prawa innych, nawołują do przemocy, dla takich nie ma wolności słowa.
    • czechofil Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 08:31
      > Nie ma demokracji bez wolności słowa. A wolność słowa jest dla wszystkich, albo
      > wolnością słowa nie jest. Ustrój w którym wolno wyznawać tylko jedną ideologię
      > i mieć tylko jedne poglądy już znamy. Ja wiem, że co poniektórym redaktorom z
      > GW może być za nim tęskno, w końcu rodzinne tradycje zobowiązują, ale to przeja
      > w patologii, a nie wzorzec do naśladowania.

Rozumiem, że według Ciebie można mówić publicznie wszystko, co ślina na język przyniesie? Czyli obrażać ludzi o innych poglądach, orientacji seksualnej, nawoływać do waśni rasowych? Wychwalać faszyzm oraz prymitywny nacjonalizm? Wolność słowa pomyliła ci się z anarchią koleżko...
      • masofrev Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 08:46
        czechofil napisał:

> Rozumiem, że według Ciebie można mówić publicznie wszystko, co ślina na język p
        > rzyniesie? Czyli obrażać ludzi o innych poglądach, orientacji seksualnej, nawoł
        > ywać do waśni rasowych? Wychwalać faszyzm oraz prymitywny nacjonalizm? Wolność
        > słowa pomyliła ci się z anarchią koleżko...
        Oczywiście, że nie wszystko wolno mówić. Czym innym jest hasło - przykładowe, zaznaczam - "pedały do gazu" a czym innym "geje to wstrętni zboczeńcy". Pierwsze to ewidentne nawoływanie do przestępstwa, drugie - wyrażenie opinii. Każdy powinien mieć prawo do publicznego wyrażania swoich opinii, nawet, jeśli są on kontrowersyjne.

Notabene w USA działa sobie KKK, partie faszystowskie i jakoś sobie żyją. Dziś zakażemy działać NOP-owi, jutro zakaz będzie dotyczyć Świadków Jehowy, masonów czy innych "innych". Komunizm działa powoli, krok po kroku - wystarczy przeczytać "Folwark zwierzęcy" lub kilka książek historycznych.
        • mlodywroclaw.pl Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 10:09
          >"pedały do gazu" a czym innym "geje to wstrętni zboczeńcy". Pierwsze
          > to ewidentne nawoływanie do przestępstwa, drugie - wyrażenie opinii.

W tym drugim przypadku również mamy do czynienia z naruszaniem godności człowieka, a zatem jest to także skandaliczne i niedopuszczalne w demokratycznym państwie prawa.

Trzonem demokracji jest nie wola większości, lecz równa ochrona praw każdego obywatela. Demokracja powinna być w stanie nawet przeciwstawić się woli większości, jeśli ta narusza godność mniejszości (dlatego np. narodowy socjalizm w Niemczech nie był demokracją, mimo iż miał poparcie większości społeczeństwa).
          • sverir Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 10:27
            > W tym drugim przypadku również mamy do czynienia z naruszaniem godności człowieka, a
            > zatem jest to także skandaliczne i niedopuszczalne w demokratycznym państwie prawa.

I dlatego istnieje cywilna ochrona dóbr osobistych. Mnie może obrazić stwierdzenie, że pie... głupoty. Jest mi wtedy przykro, bardzo to przeżywam, nie jem, nie piję, spać nie mogę. Ale nie domagam się kar z kodeksu karnego dla kogoś, kto mi sprawił taką przykrość. Piszesz, że powinna istnieć równa ochrona praw. Zgadzam się. Dlaczego zatem prokuratura nie ściga kogoś, kto mnie w tak brzydki sposób obraził?

> Trzonem demokracji jest nie wola większości, lecz równa ochrona praw każdego ob
            > ywatela.

Co wyklucza penalizację mowy nienawiści wobec niektórych grup społecznych. Ścigana powinna być każda. A tak nie jest, w dodatku w całej Europie tendencję są takie, by ten podział utrwalać.
          • masofrev Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 11:39
            mlodywroclaw.pl napisał:

> W tym drugim przypadku również mamy do czynienia z naruszaniem godności człowie
            > ka, a zatem jest to także skandaliczne i niedopuszczalne w demokratycznym państ
            > wie prawa.
            Nie można z naruszania godności człowieka zrobić jakiegoś totemu! W przeciwnym przypadku
            dojdziemy do sytuacji, w której w ogóle nie nie będzie można powiedzieć - bo każdego coś może obrazić. Obecnie mamy z taką sytuacją do czynienia przy okazji tzw. "obrazy uczuć religijnych". Albo na przykład, ludzie piszą "nauczyciele to lenie" - i ja, jako nauczyciel, już mogę się poczuć "obrażony", bo to sformułowanie narusz moją godność. Albo na przykład dowcipy o policjantach - policjanci są mniejszością, dowcipy ich obrażają, więc logicznie rzecz biorąc powinniśmy ich zakazać? Przykłady da się mnożyć w nieskończoność.

KAŻDY ma prawo do opinii, które niekoniecznie muszą się innym podobać, i każdy powinien mieć możliwość ich wygłaszana. Lepsze to, niż dopychanie się do głosu z karabinem w ręce.
            >
            > Trzonem demokracji jest nie wola większości, lecz równa ochrona praw każdego ob
            > ywatela. Demokracja powinna być w stanie nawet przeciwstawić się woli większośc
            > i, jeśli ta narusza godność mniejszości (dlatego np. narodowy socjalizm w Niemc
            > zech nie był demokracją, mimo iż miał poparcie większości społeczeństwa).
            Piękna utopia! Powiedz mi tylko, proszę, kto ma zadecydować, czym jest ta "równa ochrona praw każdego obywatela" i "naruszanie godności mniejszości"? Bo jak widać, nie wszyscy mają w tej sprawie identyczne poglądy.
            • kalam07 Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 11:46
              masofrev napisał:

> mlodywroclaw.pl napisał:
              >
              > Piękna utopia! Powiedz mi tylko, proszę, kto ma zadecydować, czym jest ta "równ
              > a ochrona praw każdego obywatela" i "naruszanie godności mniejszości"? Bo jak w
              > idać, nie wszyscy mają w tej sprawie identyczne poglądy

Jeśli masz inne poglądy, to wdg. wyborczej jesteś neofaszystą z NOPu.
              • masofrev Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 12:15
                kalam07 napisał:

> Jeśli masz inne poglądy, to wdg. wyborczej jesteś neofaszystą z NOPu.
                Zgadza się! Pani Wodecka z "GW", o czym pisałem wczoraj, stosuję logikę: kto nie opowiada się przeciwko NOP-owi, ten jest faszystą, rasistą i ksenofobem. Niestety, takie rozumowanie zraża do skądinąd szczytnych ideałów równości każdego, kto chciałby w życiu choć odrobiny zdrowego rozsądku.
                • sverir Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 12:26
                  Oj, niektórzy idą jeszcze dalej. Nawet będąc przeciw NOP możesz zostać faszystą, bo tutaj kryterium jest raczej pogląd na ideały postępowej lewicy. W takich warunkach nie możesz być libertarianinem (co stawia Cię w opozycji i do tzw. prawicy, i do tzw. lewicy), możesz być co najwyżej umiarkowanym faszystą.
                  • masofrev Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 13:06
                    sverir napisał:

> Oj, niektórzy idą jeszcze dalej. Nawet będąc przeciw NOP możesz zostać faszystą
                    > , bo tutaj kryterium jest raczej pogląd na ideały postępowej lewicy. W takich w
                    > arunkach nie możesz być libertarianinem (co stawia Cię w opozycji i do tzw. pra
                    > wicy, i do tzw. lewicy), możesz być co najwyżej umiarkowanym faszystą.

Dokładnie! To jest właśnie myślenie p. Wodeckiej: kto nie jest antyfaszystą, automatycznie staje się faszystą. Czyli wraca stare: "Kto nie jest z nami, jest przeciwko nam".
      • sverir Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 10:02
        A Tobie faszyzm myli się z demokracją.

Możesz dowolnie pisać, że kapitaliści i urzędnicy to złodzieje, nauczyciele nieroby, pracodawcy wyzyskują a liberałowie to idioci. I nikt rozsądny nie powie, że te hasła nawołują do nienawiści na tle ekonomicznym, społecznym czy ideologicznym. Niektórzy postępowcy uważają nawet, że można spokojnie katolików nazywać kretynami, duchownych kościoła pedofilami. I też postępowcy nie widzą w tym niczego złego.

A jednak kiedy te hasła zastosować do mniejszości etnicznej, seksualnej lub niepełnosprawnych, nagle zaczynają zionąć nienawiścią i nagle są nawoływaniem do jakichś przestępczych działań wobec nich. Dlaczego? Z jakiej przyczyny? Bo nikt nie wybiera swojej narodowości? Ideologii też przecież nie.

Przypominam, że generalnie pochwała przestępstwa lub nawoływanie do niego jest karalne per se, niezależnie czy chodzi o przestępstwo skarbowe czy o przestępstwo przeciw wiarygodności dokumentów. Jeżeli ktoś w swojej wolności słowa zapędzi się tak daleko, że zachęci do bicia Murzynów, to powinien odpowiadać dokładnie tak samo, jak ktoś, kto nawołuje do bicia mieszkańców sąsiedniej ulicy.

Publiczne obrażanie ludzi jest niepotrzebne, zwykle cechuje raczej osoby o ograniczonych horyzontach intelektualnych. Ale od niecheci do jakiejś mniejszości jest jeszcze daleka droga do pochwalania przestępstw wobec nich. Co więcej, faszyzm nie zaczął od segregowania ludzi wg orientacji seksualnej czy pochodzenia etnicznego, ale właśnie od wolności słowa.
        • Gość: szmatan Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 10:46
          "śmierć wrogom ojczyzny", "na szubienicę", "...będą wisieć komuniści..."

weź się nie ośmieszaj - organizatorzy powinni dostać zarzuty prokuratorskie i zapie...ć przy czyszczeniu murów cmentarzy żydowskich i czerwonoarmistów
          • kalam07 Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 11:03
            Równie dobrze zarzuty prokuratorskie powinni mieć wszyscy śpiewający Mazurka Dąbrowskiego w końcu: "Co nam obca przemoc wzięła, Szablą odbierzemy" oraz "Niemiec, Moskal nie osiędzie, gdy jąwszy pałasza" a także "mamy Racławickie Kosy" ...
            • Gość: szmatan Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 11:06
              gdyby "partotyczni inaczej" chłopcy śpiewali "będziemy się bronić do krwi" czy cokolwiek sugerującego obronę, a nie atak i zemstę, to sam im przyklasnę
              • kklement Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 11:19
                Ale powiedz, tak szczerze, z ręką na sercu - gwizdałeś gwizdkiem ? :}
          • sverir Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 11:57
            > "śmierć wrogom ojczyzny"

W takim razie prokuratorskie zarzuty powinni dostać nasi żołnierze z Iraku czy Afganistanu, którzy nie tylko wierzyli w takie hasło, ale w dodatku wdrożyli je w praktykę. Politycy, którzy zdecydowali o ich udziale, również. A na koniec ci, którzy popierali nasz udział w wojnach, jako pochwalający przestępstwo.

> "na szubienicę",

Konsekwentnie należy zatrzymywać manifestantów palących kukły premierów, ministrów, posłów, polityków, urzędników.

> "...będą wisieć komuniści..."

A tu zarzuty dla całego obozu sierpniowego, mylnie nazywanego opozycją demokratyczną lub solidarnościową.

• kklement Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 11:17
        Przypominam Ci, że po drugiej stronie mamy grupy domagające się radykalnych zmian społecznych, z punktu widzenia co najmniej dużej części (badania opinii zapewne wskazałyby, że większości) społeczeństwa szkodliwych. Mam na myśli chociażby małżeństwa homoseksualne i legalizację narkotyków. Lewacy programowo też sa przeciwni ograniczaniu imigracji.

Dlatego jest rzeczą słuszną, a nawet konieczną, żeby istniała i miała takie samo prawo głosu opozycja dla w.w. sił. Tymczasem mamy do czynienia z sytuacją, w której każdemu ośmielającemu się mieć zdanie po owej opozycyjnej stronie się lokujące przykleja się etykietę "faszysta" czy "homofob" i nie tylko odbiera się prawo głosu, ale i zaczyna grozić sankcjami za rzekomą "mowę nienawiści". Naturalnie nie jestem wielkim fanem kiboli czy kolesi drących japę na manifestacjach "NARODOWY NARODOWY SO-CJA-LIZM" (jakikolwiek socjalizm jest dla mnie obrzydliwy), ale mam głębokie przekonanie - popraw mnie, jeśli się mylę - że jeśli zabronimy wypowiadać się tym neandertalom, to jednocześnie odbierzemy prawo głosu każdemu, kto jest przeciwny hasłom głoszonym na paradach "równości" czy innych "manifach", a na codzień w gazetce redaktora Szechtera.
        • Gość: tantus Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza IP: 156.17.6.* 18.09.12, 11:36
          A gdzie w hasłach dążenia do tolerancji wobec innych, zwiększania imigracji, czy związków homoseksualnych jest mowa nienawiści?
          • kalam07 Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 11:44
            serwryn blumsztajn, jedna z gwiazd gazety i glowny ideolog, paradował po stolicy z hasłem ''pie... nie rodze'' jesli dla ciebie to nie jest mowa nienawisci to pozdrawiam serdecznie !!!
          • kklement Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 12:12
            Od "mowy nienawiści" bardziej brzemienne w negatywne skutki są głupie działania. Widzisz, Ty możesz uważać, że nie ma nic gorszego niż hasła które kogoś obrażają. Ja natomiast jestem zdania, że maryśka w kioskach leżąca obok papierosów byłaby gorsza od najgorszych nawet okrzyków w trakcie manifestacji. Hasło "pedały do gazu" jest brutalne, ale wykrzykiwane w emocjach - emocjach moim zdaniem z premedytacją prowokowanych - przez grupkę pajaców w szalikach WKS-u jest zaledwie bzyczeniem komara, podczas gdy legalizacja małżeństw jednopłciowych - w a konsekwencji nadanie im praw np. do adopcji dzieci - byłaby bardzo niebezpiecznym ze społecznego punktu widzenia naruszeniem integralności owego społeczeństwa.
    • Gość: Jaro A tak z innej strony patrząc... IP: *.dia.static.qwest.net 18.09.12, 08:44
      a gdyby na nasz kraj ktoś najechał, na kogo bardziej byście liczyli, że stanie w jego obronie: na inkryminowany NOP, czy np. uczestników parad równości ???
      • masofrev Re: A tak z innej strony patrząc... 18.09.12, 08:47
        Gość portalu: Jaro napisał(a):

> a gdyby na nasz kraj ktoś najechał, na kogo bardziej byście liczyli, że stanie
        > w jego obronie: na inkryminowany NOP, czy np. uczestników parad równości ???
        Patrząc na inteligencję malująca się na twarzach parad NOP-u śmiem przypuszczać, że uciekliby przy pierwszym strzale...
      • Gość: pąpąn Re: A tak z innej strony patrząc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 08:54
        Na pasibrzucha z nopu w ciąży spożywczej. Zjadłby wrogów na śniadanie a potem pękł jak smok wawelski.
        • Gość: Sz. Re: A tak z innej strony patrząc... IP: *.88-199-144.vspace.pl 18.09.12, 09:24
          Wrocław tonie w długach więc szuka się tematów zastępczych...
      • Gość: abc Re: A tak z innej strony patrząc... IP: *.static.korbank.pl 18.09.12, 09:45
        Nie oszukujmy się - 90% uczestników tej wczorajszej 'parady narodowej' w przypadku rzeczywistego zagrożenia państwa poszłaby w kolaborację.
        • kklement Re: A tak z innej strony patrząc... 18.09.12, 11:30
          Well... Kolesie jako kibole są aktualnie wrogami publicznymi nr 1 (no może ostatnio po koleżce z AmberGold), opluwają ich media, gnębi policja - nie żebym miał cokolwiek przeciwko temu - a jadąc na zadymy gotowi są dostać po mordzie albo po łbie w imię tak absurdalnej, debilnej idei jak "honor klubu". Ja bym powiedział więc, że są przykładem akurat skrajnego nonkonformizmu ;)

A tak na poważnie to dywagacje kto jak by się zachował w sytuacji wojny i okupacji są kompetnym wróżeniem z fusów i nie świadczą o zbytniej mądrości wygłaszającego o kimś podobne opinie.
    • Gość: Dawid Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.12, 10:35
      Spokojna manifestacja, która nie nawoływała do agresji. Taka jest ocena policji po wczorajszym wiecu NOP-u. Mam wrażenie, że byliśmy na dwóch różnych „spektaklach”, na moich oczach grupa „Nopowców – kiboli” w koszulkach i szalikach Śląska Wrocław wyzywała przechodniów od „pedofili” chwilę później usłyszeliśmy kilka hitów muzycznych min. „Na drzewach zamiast liści..., Precz z komuną..., Raz sierpem raz młotem...” Na koniec patryjotycznej manifestacji próbowano pobić dwoje młodych ludzi, którzy trzymali w rękach kartonowe tabliczki z treścią „Lepsza czerwień niż nienawiść oraz Historia nie może być pretekstem do propagowania nienawiści”, Jeżeli według policji nie ma to nic wspólnego z nawoływaniem do agresji to, z czym mieliśmy do czynienia...?
      Jak przy każdej manifestacji NOP-u i tym razem mieliśmy do czynienia z wielowątkowością, a mianowicie „kibole Śląska Wrocław” w wieku 15 – 20 lat. Normalny obywatel zapytałby, co oni tam robią?, kogo reprezentują? Piłkarską reprezentacje Wrocławia! A co ma jedno do drugiego? A mianowicie ma i okazuje się, że dość sporo. Ciągle ta sama grupa „kiboli”, która o sprawach światopoglądowych nie ma żadnego pojęcia pokazuje się zawsze tam gdzie może dojść do bijatyki, podszywając się pod każdą nadającą się do tego „imprezę” raz jest to mecz Śląska Wrocław innym razem jest to manifestacja NOP-u. Ciśnie się na usta stwierdzenie swój poznał swego.
      Lecz podobno nie ma złego, co by na dobre nie wyszło! A mianowicie wczorajszy list Prezydenta Wrocławia Rafała Dutkiewicza do Gazety Wyborczej, w, którym pisze: „Jestem radykalnym przeciwnikiem postaw o charakterze ksenofobicznym, nacjonalistycznym i rasistowskim... Dlatego proszę Gazetą Wyborczą, aby zbudowała ogólnopolską akcję w celu delegalizacji NOP i innych podobnych organizacji”

Panie Prezydencie, Gazeto Wyborcza! Sojusz Lewicy Demokratycznej z przyjemnością wesprze Państwa w tych działaniach.

Dawid Mirowski
      Sekretarz Rady Dolnośląskiej SLD
      • kalam07 Wolność słowa przede wszystkim. 18.09.12, 10:58
        Stalinowskie metody - przeciwnika o innych poglądach politycznych, zdelegalizować, stłamsić, zapluć, zniszczyć.

Przypominam, że głoszenie haseł antykomunistycznych i antylewicowych jest legalne, w żaden sposób nie wykracza poza konstytucyjnie gwarantowaną wolność słowa.
        Nielgalne i karalne jest za to propagowanie ustroju komunistycznego.

Haseł rasistowski, którymi straszono, redakcja nie odnotowała? Pokrzyczeli i rozeszli sie do domów, bez incydentów.

Ale zaraz pewnie i tak różnej maści postępowcy i obrońcy wolności nazwe mnie faszystą, mimo że z NOP, ONR czy Zadrugą nie mam nic współnego, zresztą stawianie tej ostatniej w jednym szeregu z poprzednikami jest śmieszne, bo do grupa o wysoce odmiennych poglądach.

Podstawą demokracji jest to, że różne grupy o skrajnych poglądach, marginalne, mają prawo do manifestowania swoich przekonań, o ile nie naruszają prawa, czy to nacjonaliści czy anarchiści czy geje. Jest to podstawowe prawo, a zarazem swoisty wentyl bezpieczeństwa w cywilizowanym kraju.

Jeżeli natomiast ktoś z jednej strony domaga się tolerancji dla homozwiązków, wolności słowa i zgromadzeń, a z drugiej piętnem faszyzmu naznacza każdego kto nie zgadza się jedynie słuszną lewicową ideologią, to jest zwykłym obłudnikiem. Za poglądy wsadzano do więzień u stalinowców i faszystów, gratuluje inspiracji.
      • Gość: savi Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza IP: *.146.22.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.09.12, 11:06
        A hahahaha. No akurat, ze komuniści, a nie przepraszam socjaldemokraci, poprą ta akcje to bylem pewny.
    • krzysszkot Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 11:23
      Jaka szkoda , że ktoś takiego jak ty nauczył pisać, a głęboką patologią trąci twój mózg.Pozdrawiam twoją rodzinę, daj bóg , że to rodzina Adamsów.
      • kklement Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 18.09.12, 11:26
        Też Cię serdecznie pozdrawiam, wręcz onieśmielony głębią i wyrafinowaniem Twojej argumentacji.
    • gownin Brzydzę się Murzynów 18.09.12, 12:20
      Nie podobają mi się murzyni z wyglądu, brzydziłbym się uprawiać seks z Murzynem.
      Czy to znaczy, że jestem rasistą?
      Bleee!
      • Gość: prawica88 zawsze mozesz sobie wziac bialego chlopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 18:06
        tylko,ze biali chlopcy maja mniejsze fujarki i szybciej dochodza... wez to pod uwage!

jak zgasisz swiatlo to kolor skory przestaje miec roznice.
        • gownin Sprawdzałeś? 18.09.12, 20:35
          Sprawdzałeś fujarki murzynów? Ja nie, a podobno to nieprawda.
          • Gość: gej z NOP'u smak białej spermy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.12, 22:37
            sperma od białego aryjczyka jest jak ambrozja... wstąp do NOP poznać wielu wspaniałych mężczyzn! Kocham tę organizację... kocham silnych białych chłopców.
    • wujek_dobra_rada6 Duduś przestań gadać, a zacznij cos robić... 18.09.12, 20:02
      ...bo to nie to ty rządzisz w mieście ale łyse karki.
    • wojtek-gdansk Wolność mojej pięści kończy się przed czubkiem ... 18.09.12, 22:21
      Wolność mojej pięści kończy się przed czubkiem twego nosa.
      -----
      "Żyjemy w wolnym kraju, powinniśmy móc powiedzieć wszystko to, co chcemy, ale nie powinniśmy chcieć mówić tego wszystkiego, co możemy." - zasłyszane.
      ---
      "Z tragicznego doświadczenia III Rzeszy Niemcy wyciągnęli fundamentalne wnioski, w tym, że demokrację trzeba chronić za wszelką cenę, nawet przed własnymi obywatelami"
      • Gość: Gej prawa dla gejów=prawa człowieka IP: *.e-wro.net.pl 18.09.12, 22:48
        "...podczas gdy legalizacja małżeństw jednopłciowych - w a konsekwencji nadanie im praw np. do adopcji dzieci - byłaby bardzo niebezpiecznym ze społecznego punktu widzenia naruszeniem integralności owego społeczeństwa. "

KKLEMENT, DLACZEGO OBRAŻASZ MNIEJSZOŚCI SEKSUALNE?
        JUŻ WKRÓTCE I LEKARZ NIE BĘDZIE MÓGŁ BAĆ SIĘ GEJA I NIE MUSISZ SIĘ OBAWIAĆ, ŻE JAK PRZYTULISZ MIŁEGO GEJA, TO COŚ SIĘ STANIE NIEDOBREGO.
        SPRÓBUJ BYĆ MIŁY, OTWARTY, UŚMIECHNIJ SIĘ I BĄDŹ TOLERANCYJNY!
        CHYBA LEPIEJ JAK DZIECKO WYCHOWUJE SIĘ W ATMOSFERZE MIŁOŚCI NIŻ W RODZINIE "KATOLICKIEJ", GDZIE OJCIEC PIJE WÓDKĘ I LEJE WSZYSTKICH RÓWNO.
        RODZINY GEJOWSKIE TO JEST TO!
        ZOBACZYSZ, JUŻ WKRÓTCE TAKŻE W POLSCE! NADCHODZI NOWOCZESNOŚĆ I TOLERANCJA!
        • Gość: gej z NOP'u w NOPie też są geje... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.12, 23:02
          nie bójcie się NOP! Bycie gejem w naszych szeregach bywa trudne ale NIE UDAWAJCIE, że nas nie ma! Byliśmy, jesteśmy, będziemy! Gay white pride!
          • wojtek-gdansk Re: w NOPie też są geje... 19.09.12, 10:29
            W NSDAP też byli, a potem towarzysze partyjni "puścili ich z dymem".
            Jeśli jesteście w NOP to legitymizujecie własne unicestwienie.
            Pogratulować.
    • natalka110584 Re: Dutkiewicz: potrzebna akcja w celu delegaliza 20.01.17, 20:52
      czytałam że to ma wiele zdrowotnych walorów www.jatm.pl/blog/zdrowa-sperma-fak-czy-mit.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka