Dodaj do ulubionych

Policja nie jest od ochraniania tych, którzy za...

18.09.12, 15:36
Tez bylem swiadkiem siedzac w restauracji tej zenujacej komedii ludzi o niskiej samo ocenie i malutkim IQ i zal patrzec na taka ciemna mase ktora mocna w ryju jest tylko w tlumie powtarzajac malo ambitne hasla najwyzszy czas gonic ta cholote raz butem a raz pala bo od tego jest policja i szacunek za odwage dla dwojki mlodych ludzi !!!
Obserwuj wątek
    • gownoprawda91 [...] 18.09.12, 15:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • such-a-klacz Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 18.09.12, 16:52
        List tego pana dobitnie pokazuje, że nalezy się wziąc ostrozaównoza policję która jest zmenelała zarówno moralnie jak i merytorycznie oraz za tych dupków,którym wiatr w żagle dały zeszłoroczne harce PiS-u, ręczenie za kibola z Warszawy itp działania mające legitymizowac ich rzekomy "patriotyzm"

Tak więcwyalzał na ulicę miasta jakaś hołota i żulia, która drze ryje przeciwko komunistom i kieruje je w stronę siedziby Gazety Wyborczej. Przypomnę, chodziło o rocznicę najazdu Armii Czerwonej na nasz kraj. Czyli generalnie pomieszane we łbach po całości. Bo tak troglodytów wychowują jedyne "patriotyczne" i "niezależne" pseudomedia typu Gazety Polskie, Nasze Dziennki i pseudoredaktorzy na pasku ideowym księcia Tadeusza i Jarosława wraz z oszołomstwem. To są właśnie skutki wciskania od wielu lat jakoby to Michnik i jego gazeta były winne całemu złu świata i tej ziemi.

Mam wrażenie, że teraz nie ma już grup ludzi ani werwy by tak jak na początku lat 90-ych porpostu ganiać tych kmiotów i ich poprostu lać. Jakiego to są kaliberku ludzie niech świadczy, żejedyne na co ich było stać to jakiś kop od tyłu w przeciwnika ideowego będącego z kobietą.

A tak już całkiem poważnie: Czy te transparenty o wieszaniu nie nadają się do prokuratury? Może trzeba po prostu złożyć zawiadomienie a nie przyglądać się, że ogłupiała policja jeszcze "ochrania" troglodytów którzy literalnie sieją nienawiśc i wzywają do przestępstw
        • Gość: dżonny Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 17:36
          Należy natychmiast rozwiązać straż miejską! A pieniądze przekazać tym policjantom.
        • Gość: Raf Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.static.korbank.pl 18.09.12, 19:44
          Nie wzywają do przestępstw, bo powieszenie sprawców mordów ma być poprzedzone uczciwym procesem.
      • natassja Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 18.09.12, 17:26
        Mówiąc szczerze, już w połowie listu wyobraziłam sobie komentarze inteligentnych inaczej wyzywających autora od lewackich pomiotów. Nieważne, że mowa o naszym bezpieczeństwie, o odpowiedzialności społecznej, o upadku służb marnotrawiących nasze pieniądze. Niewazne. Ważne jest wmieszanie do wszystkiego światopoglądu i polityki i powyzywanie adwersarzy od najgorszych. W opinii obrażającego rzecz jasna.
        • masofrev Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 18.09.12, 19:04
          natassja napisała:

> Mówiąc szczerze, już w połowie listu wyobraziłam sobie komentarze inteligentnyc
          > h inaczej wyzywających autora od lewackich pomiotów.
          Sama używasz pejoratywnego "inteligentnych inaczej" tym samym wyznając, że uważasz niezgadzających się z Twoim poglądem za debili. To raczej kiepski wstęp do dyskusji...

> Nieważne, że mowa o naszym
          > bezpieczeństwie, o odpowiedzialności społecznej, o upadku służb marnotrawiącyc
          > h nasze pieniądze. Niewazne. Ważne jest wmieszanie do wszystkiego światopoglądu
          > i polityki
          No chwila... A czy autorzy listu sami nie mają określone światopoglądu? Ależ mają! Użycie w treści słów takich jak: "rzekomo tolerancyjny", "ultraprawicowe", "wiec nienawiści", "neofaszyści" wyraźnie wskazuje, że nie są neutralni. A czy poważnie sądzisz, że "GW" wydrukowałaby list kogoś niezgadzającego się z ich poglądami? Natomiast to wszystko, o czym piszesz (bezpieczeństwo, odpowiedzialność społeczna, upadek służb), znajduje się w drugiej części listu. Gdyby tylko ją wysłali do redakcji - nie byłoby sprawy, podpisałbym się pod tym, bo jak wynika z relacji, policja rzeczywiście się nie popisała.

> i powyzywanie adwersarzy od najgorszych. W opinii obrażającego rzec
          > z jasna.
          No właśnie... Używanie sformułowanie "inteligentni inaczej" to już nie jest wyzywanie adwersarzy?
          • piesiec81 Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 18.09.12, 20:52
            Jeszcze pisał coś o "neonaziolach". W Polsce zabronione jest działanie organizacji i partii politycznych odwołujących się do faszyzmu czy komunizmu, więc jeśli ten lewak uważa, że NOP jest organizacją neofaszystowską, to niech z tym idzie do prokuratury. W przeciwnym razie narodowcy powinni takiemu lewakowi wytoczyć proces o zniesławienie i o sianie mowy nienawiści:

"Tylko codzienny, społeczny opór - zdecydowane reagowanie na nazistowską propagandę, zgłaszanie przypadków dyskryminacji, nawoływania do nienawiści, brak tolerancji dla zawłaszczania przestrzeni publicznej i sfery kultury (czy historii) przez neofaszystów i ich popleczników, otwarte, jawne i odważne demonstrowanie swoich poglądów przeciwko nazizmowi przyniesie jakiś skutek".

Ja dziękuję bardzo za taką mowę miłości i tolerancji zaprezentowaną przez tego pana w liście. Mimo że nie do końca mi po drodze z narodowcami (a do ich organizacji raczej nigdy należeć nie będę), to będę im kibicował w "obronie" miasta przed (jak to określiła Natassja) "lewackim pomiotem", bo ci tak zwani "faszyści ze swoją neonazistowską propagandą" wydają się dla mnie sympatyczniejsi.

Brawa dla pana policjanta, który jak wynika z treści listu próbował przekonać demonstranta, że czerwone jest be, ale niepotrzebnie strzępił sobie język - koleś raczej poglądów nie zmieni i dalej będzie wszystkich inaczej myślących nazywał faszystami.

A czy ty jesteś faszystą? Sprawdź: thumbhost.eu/show-13579_faszysta.jpg.html
        • Gość: Raf Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.static.korbank.pl 18.09.12, 19:47
          > Nieważne, że mowa o naszym
          > bezpieczeństwie, o odpowiedzialności społecznej, o upadku służb marnotrawiącyc
          > h nasze pieniądze.

Mów za siebie - moje bezpieczeństwo w żaden sposób nie jest zagrożone przez nacjonalistów. Ponadto policja ma zwalczać przestępczość, a nie aktywistów politycznych.

> Ważne jest wmieszanie do wszystkiego światopoglądu
          > i polityki i powyzywanie adwersarzy od najgorszych. W opinii obrażającego rzec
          > z jasna.

Ależ to autor zaczął bluzgi wyzywając manifestantów od "nazioli" i "brunatnych". Przy okazji wykazał się ignorancją, mieszając nazizm z faszyzmem.
        • Gość: m Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 22:51
          my inteligentni, a tamci idioci- już wiem co będzie dalej...
    • Gość: zniesmaczony Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 15:51
      A ja mam to w dupie. Albo mnie powieszą jako Żyda albo znacjonalizują jako kułaka. Nie zamierzam stawać po żadnej ze stron. Chyba, że pojawi się trzecia siła która pogoni faszystów i komunistów.
      • Gość: boję_się_wszystkih Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.static.chello.pl 18.09.12, 18:45
        > "bo jest komuchem/Żydem/masonem/cyklistą"

Gość portalu: zniesmaczony napisał(a):

> A ja mam to w dupie. Albo mnie powieszą jako Żyda albo znacjonalizują jako kuła
        > ka. Nie zamierzam stawać po żadnej ze stron. Chyba, że pojawi się trzecia siła
        > która pogoni faszystów i komunistów.

Dokładnie mam taki sam problem, jak rozmawiam z pisiorem to mnie uważa za podnóżek tuska, jak rozmawiam z inteligentnym lemingiem to mnie ma za wyznawcę kaczyzmu, jak byłem we wrocku na spotkaniu zielonych to mnie mieli za katolickiego ekstremiste, a ludzie koscioła mają mnie za rozpustnika moralnego. Żydzi to wogóle mają mnie w du..ie bo nie jestem nawet dla nich człowiekiem. Cykliści mnie nienawidzą bo wyprowadzam syna na ścieżkę rowerową i przeklinają moją rodzinę za ten fakt. Nie wiem gdzie tu miejsce dla mnie, może do rotarian pójdę, a jak mnie nie będą chcieli to chociaż do masonów.
      • Gość: Raf Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.static.korbank.pl 18.09.12, 19:53
        Ta trzecia siła i na Ciebie znajdzie haka.
      • kontest_two Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 20.09.12, 09:28
        a ja nie mam tego w dupie. Mam osobiste powody, żeby nie lubić komunistów. Za PRL. Za abusrdalną rzeczywistość, jaką nam komuniści zorganizowali, za księzycową ekonomię, której kwintesencją jest fragment ze znanej parodii przemówienia Gomułki: "nasi ekonomiści długo zastanawiali się, jak podnieść wartość złotóki i wymyślili: należy wywiercić w złotówce dwie dziurki i sprzedawać jao guziki po 1,50 zł za sztukę."
    • sverir Policja nie jest od ochraniania tych, którzy za... 18.09.12, 17:13
      Ech, Nycek, sam nie jesteś wystarczająco stary, by pamiętać władzę faszystów, co nie przeszkadza Ci protestować przeciw ludziom, których za faszystów uznajesz.

Swoją drogą, to została poruszona istotna kwestia. Tyle osób pluje się, że we Wrocławiu nic się nie robi z faszystami, rasistami, naziolami, narodowcami, etc. Ale kiedy przychodzi co do czego, to nikt z plujących nie ma odwagi wziąć udziału w jakże istotnej, podobno, demonstracji antyfaszystowskiej. Nagle obiad okazuje się ważniejszy, a przecież na takiej manifestacji narodowców może dojść do eskalacji nienawiści wobec Żydów, Murzynów i homoseksualistów.

Osobiście uważam takie dwuosobowe kontrmanifestacje za głupotę - w przypadku pseudonarodowców spod znaku NOP trudno oczekiwać dialogu (może się zdarzyć, ale szanse są mał). Ale może właśnie tacy ludzie, jak ta dwójka, mają szansę żeby coś zmienić? Bo na pewno ci, którzy ograniczają się do apeli i pouczania, tego nie zrobią.
      • wielki_czarownik Gdzie się podziali wszyscy? 18.09.12, 17:37
        Najwyraźniej ci wszyscy albo mają to wszystko gdzieś albo też w jakiś sposób utożsamiają się z hasłami skrajnej prawicy.
        Nachalna homopropaganda spowodowała, że wiele znanych mi osób, które jeszcze kilka lat temu zupełnie ignorowała kwestię homoseksualizmu zaczęła być do niej nastawiona negatywnie. To samo dotyczy kwestii związanych z polityczną poprawnością. Wielu ludzi uświadamiając sobie, że nie można już nawet powiedzieć "murzyn" albo "pedał", bo to kogoś obraża zaczyna mieć tego po prostu dość. Dochodzi do tego kryzys ekonomiczny, który to nijako z automatu od zawsze powoduje wzrost nastrojów nacjonalistycznych.
        No i coś w tym jest. Nie tak dawno usłyszałem od osoby, która zawsze była bardzo daleka od wszelkich ekstremizmów, nienawiści itp. takie słowa, że co prawda NOP nie popiera, ale "dobrze, że ktoś w końcu się za tych lewaków wziął".
        To może być szokiem dla wielu, ale całkiem spora część naszego społeczeństwa ma dość nacjonalistyczno-konserwatywne poglądy. Nie chodzi tu bynajmniej o żaden niewykształcony motłoch. Z ust pewnego znanego profesora usłyszałem że cała ta demokracja i globalizacja jest do d*py i że coś trzeba zrobić z tym politpoprawnym terrorem, bo świat zmierza ku samozagładzie.
        GW ma pewną swoją linię ideologiczną, ale te poglądy wielu osobom w tym kraju nie pasują. To nie jest tak, że wszyscy wykształceni z wielkich miast chcą jeździć tęczowymi rowerami po multikulturowym mieście. Nie! Wielu chce jeździć kopcącym samochodem po mieście pełnym białych damsko-męskich par.
        Zaskoczeni?
        • sverir Re: Gdzie się podziali wszyscy? 18.09.12, 19:58
          Ale mi nawet nie chodzi o tzw. zwykłych ludzi. Nawet jeżeli mają lewicowe poglądy, to nie dziwię się pozostaniu w domu. Poniedziałek to nie jest dobry dzień na aktywność polityczną, kiedy prowadzi się dom i ma różne obowiązki.

Pisałem o tych wszystkich tolerancyjnych działaczach, którzy podpisują się pod apelami do władz miasta. Krótko mówiąc - gdzie wczoraj byli?
      • Gość: joe brody Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.wroclaw.mm.pl 18.09.12, 17:50
        To nie obiad jest ważniejszy, tylko własna skóra milsza w całości, niż perforowana i z guzami... Każdy, kto chociaż raz widział "patriotyczną" demonstrację NOP-u, niechętnie będzie nastawiał tyłek na kopniaki. A przecież jeszcze są listy "lewaków" i "zdrajców narodu", ktoś z "patriotów" może pójść za Tobą i sprawdzić, gdzie mieszkasz, i potem będziesz miał przej...ne. Ja, na przykład, znałem na studiach kolesia, który przyjechał z Madagaskaru i został. Człek spokojny, z poczuciem humoru, nie wadził nikomu, był szefem czegoś, co się chyba nazywało Klub Życzliwości i Tolerancji, uciekło mi w tej chwili nazwisko gościa i dokładna nazwa. I w ramach tej tolerancji i życzliwości został parę lat temu napadnięty przed własnym mieszkaniem przez "nieznanych sprawców", oblany benzyną i spalony żywcem. Jak widzisz, jest się czego bać...
        • sverir Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 18.09.12, 19:54
          Na 21 marca lewica, umiarkowana lub skrajna, potrafi zrobić kontrmanifestację, kiedy neopoganie zapowiadają święto człowieka. Na 11 listopada również. Wtedy się nie boją o własną skórę?

• Gość: joe brody Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.wroclaw.mm.pl 18.09.12, 23:24
            Z tego, co pamiętam, to na 11 listopada musieli "importować" wsparcie zza granicy. Najwyraźniej naszym lewicowcom brakuje bojówkarzy - a prawa strona ma ich pod dostatkiem...
            • sverir Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 19.09.12, 09:02
              Niczego nie musieli. Bandyci zza granicy przyjechali, bo są bandytami i lubią zadymę. Poza tym w zeszłych latach radzili sobie bez bandytów importowanych, bo mają przecież własnych.
              • Gość: joe brody Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.wroclaw.mm.pl 19.09.12, 09:41
                Jakoś tak lekko przeskakujesz nad tematem bandytów z drugiej strony barykady... Czyżby to nie byli bandyci? A może słówko-wytrych "patriotyzm" jest w stanie usprawiedliwić wszystko?
                • masofrev Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 19.09.12, 09:50
                  Gość portalu: joe brody napisał(a):

> Jakoś tak lekko przeskakujesz nad tematem bandytów z drugiej strony barykady...
                  > Czyżby to nie byli bandyci? A może słówko-wytrych "patriotyzm" jest w stanie u
                  > sprawiedliwić wszystko?

To możliwe, że wielu z nich to bandyci i zakapiory. Ale jeśli tak, niech zajmie się nimi wymiar sprawiedliwości. Póki co żyjemy w kraju, w którym ludzie są niewinni, póki nie udowodni im się winy.
                • sverir Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 19.09.12, 09:53
                  Nad niczym nie przeskakuję, tylko pozwalam dyskusji na odpłynięcie od tematu leniwej, postępowej lewicy (bo taki był wątek, a nie bandytyzm idiotów spod znaku prawicy). Dla porządku - nie zamierzam w każdym wątku pisać o bandytyzmie "z drugiej strony barykady", ani wciągać się w dyskusje o nie swoich poglądach.
      • Gość: Raf Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.static.korbank.pl 18.09.12, 19:59
        Sverir, dialogu to trudno oczekiwać od kogokolwiek, a szczególnie od liberalnej lewicy, która uznaje swoje postulaty za powszechnie obowiązujące dogmaty. Był taki pan, który zapisał się do pewnej partii politycznej, by w ten sposób zwalczyć problem imigracji, niszczącej jego kraj (przestępczość, rozbuchany socjal, kryzys tożsamości narodowej). Spotkał się ze "szklanym sufitem" dla swoich idei, nie znalazł zrozumienia nawet wśród kolegów partyjnych. Postanowił zmienić taktykę - świat o nim usłyszał 22 lipca 2011 roku.
        • Gość: joe brody Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.wroclaw.mm.pl 18.09.12, 23:33
          Ty naprawdę wierzysz w to, co napisałeś?
          • Gość: Raf Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.static.korbank.pl 19.09.12, 00:12
            A dlaczego miałbym nie wierzyć?
            • Gość: joe brody Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.wroclaw.mm.pl 19.09.12, 08:36
              Bo w ten sposób to można usprawiedliwić każdego zbrodniarza - Hitlera, Stalina, Mao, Pol-pota. Że miał ideę, słuszną podobno, inni ją ignorowali lub stali mu na drodze, więc zrobił im krwawą łaźnię...
    • masofrev Policja nie jest od ochraniania tych, którzy za... 18.09.12, 17:21
      Gdzie podziali się "zwykli" ludzie, którzy z problemem przemocy i terroru sianego przez kiboli, nazioli czy innego rodzaju prawicowe bojówki mają do czynienia na co dzień?

Odpowiadam: zwykli ludzie najwyraźniej uważają, że problem nazioli jest problemem wydumanym, stanowią oni marginalną grupę, która po wykrzyczeniu kilku głupot pójdzie sobie do domu (kibole to inna sprawa, ale ich ideologia sprowadza się do pięści, kastetu i maczety, więc w ogóle nie ma o czym mówić). Tylko dla lewaków istnieje jakiś problem nazizmu - a bierze się on stąd, że lewacy nienawidzą myślących inaczej i uważają, że tylko oni mają monopol na prawdę.

A Polacy są mądrym narodem, do tego mocno zaprawionym pierwiastkami anarchizmu i szlacheckiego liberum veto, więc - jak pokazuje historia - żadna ideologia, ani nazistowska, ani faszystowska, ani komunistyczna, nie była w stanie mocniej zapuścić w Polsce korzeni.
      • Gość: hildebrant Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.play-internet.pl 20.09.12, 09:41
        A liberum veto jest najskrajniejszym przejawem mądrości Polaków. W swojej "mądrości" nasi przodkowie doprowadzili do rozpadu europejską potęgę, jaką była w pewnym okresie swojej historii I RP. Nie Szwedzi, Turcy, Moskale, Prusacy to zrobili - a sami Polacy, w imię iluzji "złotej wolności", której nie chcieli ograniczyć. Faszyzm nie zapuścił w Polsce korzeni. Zapuściła je - bardzo głęboko - bezdenna głupota i zadufanie w sobie. Przyczyny klęsk, które można celebrować, które pozwalają na rozdrapywanie ran i oskarżanie wszystkich dookoła, "onych", o to że się przeciw nam sprzysięgli. O to, że kiedyś "ukrzyżowali Polskę", teraz - "obezwładnili samolot". Od rozbiorów do Smoleńska. Na zdrowie.
    • Gość: NIECH KOMUNA WRÓCI a Wyborcza i tak już jest jak Trybuna Ludu IP: *.static.tvk.wroc.pl 18.09.12, 17:44
      Mi też marzą się czasy komuny gdy milicja takich prała, gazowała i polewała wodą. Niech komuna wróci! Wyborcza jak Trybuna Ludu będzie świetnie się czuła w takich warunkach.
      • piesiec81 Re: a Wyborcza i tak już jest jak Trybuna Ludu 18.09.12, 21:10
        Komuna nie wróci, ale w kwestii wolności zgromadzeń i praw obywatelskich zbliżamy się wielkimi krokami do standardów ZBiR-u, więc spokojnie - jeszcze wrócą czasy "chuliganów" i "warchołów" :)

Do tego Policja nie będzie już ludzi musiała gazować ani polewać wodą - wystarczą zakupione za ciężkie pieniądze LRADY, z których trzeba będzie w końcu zrobić użytek (ale wpierw trzeba zmienić prawo)

kryzysowo.pl/?p=2814 www.biznes.banzaj.pl/Policja-bedzie-mogla-uzywac-paralizatorow-LRAD-32765.html
    • Gość: WOLĘ LEWAKÓW Gdy lewaki demonstrują to przynajmniej jest zadyma IP: *.static.tvk.wroc.pl 18.09.12, 17:47
      Gdy lewaki demonstrują to przynajmniej jest solidna zadyma, są ranni, zdemolowane ulice, coś się dzieje.

A NOP? Nudy! Kilka okrzyków i race. Nudy, nudy nudy...
      • Gość: karl Re: Gdy lewaki demonstrują to przynajmniej jest z IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.12, 18:13
        jedni i drudzy to żenująca gromadka. Daleko mi do młodych "lewaków" z ich infantylizmem i naiwnością, i jedyną słusznym spojrzeniem na świa, ale choć naprawdę data 17.09 jest dla mnie ważna, to prędzej bym sobie rękę uciął, niż stanął w jednym szeregu z tymi prymitywami, u których znaleźć cień inteligencji na twarzy to wyczyn.
        Akurat tam przechodziłem, naprawdę śmiać mi się chciało, i z tych trzech (słownie trzech) kontrmanifestantów, jak i z dukających z kartki łysych pseudo-patriotów w dresach. Ale może dobrze, ze tak to wyglądało, mam nadzieję, że takie ekstrema będą spychane coraz bardziej na margines (zresztą już tak jest), naprawdę panowie narodowcy tłumów to wy nie pociągnięcie, bo nikt dobrowolnie nie nie chce być utożsamiany z patologią. A to z was emanuje.
        • Gość: yoda Re: Gdy demonstrują to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 19:12
          Precz z POPiSem ! To źródło zła w Polsce !
      • pogo66 Re: Gdy lewaki demonstrują to przynajmniej jest z 18.09.12, 19:59
        Oj, prowokatorku, porównaj sobie zeszłoroczny 11 listopada w Warszawie, gdzie kibole sami rozpieprzyli własne miasto i antyszczyt z 2004.
    • Gość: PsssSs Chcesz tłumić siłą legalną manifestację w demokr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 18:38
      w demokracji ?

Może jednak jest coś w tym co mówią ...
      • Gość: straight edge Re: Chcesz tłumić siłą legalną manifestację w dem IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 18.09.12, 23:12
        a wolisz czekać aż wspólcześni pogrobowcy hitlerowców cię tej demokracji pozbawią ?

paradoksem jest, ze wrogowie demokracji, wolności bez skrępowania korzystają z tych dobrodziejstw.
        • Gość: PsssSs Re: Chcesz tłumić siłą legalną manifestację w dem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 01:06
          Gdzie mnie jej pozbawiają ?

Czemu kłamiesz ?

Ponadto lepsi "faszyści" niż KOMUNIŚCI.

Komuniści zabili więcej ludzi w imię "miłości" niż faszyści w imię "nienawiści".

A pogrobowców Hitlera to możesz szukać w Izraelu, ostatnio Izrael deportował 30 tysięcy czarnych mówiąc wprost ZA TO, ŻE SĄ CZARNI.

Ale spróbuj coś złego (w tym prawdę) o nich powiedzieć - to ANTYSEMITYZM.

Cytat izraelskiego ministra spraw wewnętrznych:

"wszystkich bez wyjątku imigrantów z Afryki należałoby uwięzić"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11864818,Izrael_chce_deportowac_25_tysiecy_imigrantow_z_Afryki.html

A ty, tumanie nazywasz PATRIOTÓW "pogrobowcami hitlerowców" ?

Głupie dziecko z koszulką z Che Guevarą ...
    • pawel_zet Chłopak i dziewczyna kontra NOP. A policja stra... 18.09.12, 19:31
      Polskie społeczeństwo jest do bólu sprawicowane i bliżej mu do narodowców-kiboli niż do autorów listu. W sumie to aż mnie dziwi, że policja nie próbowała dwójki trzymającej transparent spałować. W naszym kraju byłoby to zupełnie do pomyślenia.
    • Gość: Raf Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.static.korbank.pl 18.09.12, 19:38
      "Dotychczasowa polityka miejska pokazuje, że magistratowi nie chce się mierzyć z problemem, który jest zbyt skomplikowany, bo wymagałby konkretnych, radykalnych działań."

"Działacz wolnościowy" domaga się zwalczania ludzi o innych poglądach. Leżę i kwiczę.
    • pogo66 Chłopak i dziewczyna kontra NOP. A policja stra... 18.09.12, 19:52
      Przede wszystkim wielki szacunek za waszą postawę. Zdaje się jednak, że idea blokowania i antydemonstracji się nieco wyczerpała. Paradoksalnie właśnie to, że była was tylko dwójka sprawia, że media zwracają uwagę bardziej na istotę problemu. Gdyby było kilkanaście osób, jak rok temu na 11go, byliby wyśmiewani, że tu garstka, a tam tłumy, gdyby było kilkadziesiąt zdeterminowanych, pisano by o agresji obu stron, antifie z Niemiec itd. Naciski na władzę raczej chyba świadczą o większej świadomości ludzi. Tego, że władza nic nie robi (no, raz - akcja z gwizdkami) i tego, że robić powinna (we własnych szeregach na początek). Ostatni apel Torresa był apelem o debatę. Same demonstracje tego typu haseł to jednak efekt głęboko systemowych zaniedbań.
    • Gość: nowicjusz Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 19:57
      Drogi lewacki ''działaczu wolnościowy'' opowiadasz się przeciwko wolności słowa i zgromadzeń, nacjonalistów nazywasz faszystami, do wszystkiego wrzucasz nazizm i rasizm, mylisz pojęcia ... wszystkich o poglądach innych niż twoje wsadzałbyś do więzień.

Takim samym działaczem wolnościowym, jak ty byli józef stalin czy ławrientyj beria, zbrodniarze i ludobójcy, oby jak najmniej tonie podobnych.

Niech żyje wolność słowa!
      • piesiec81 Re: Policja nie jest od ochraniania tych, którzy 18.09.12, 21:03
        Dla takich, jak oni każdy kto się sadowi "na prawo" od nich, a może i jest po prostu normalnym lewicowcem mniej radykalnym, jest już faszystą, brunatnym naziolem i wrogiem tolerancji oraz demokracji i pluralizmu którego trzeba wytępić a już na pewno zablokować, zakrzyczeć i nie pozwolić się wypowiadać.
    • kalam07 Śmieszne. Wolność wdg. lewaków. 18.09.12, 20:03
      Marginalna grupa nacjonalistów przyszła skorzystała z prawa wolności zgromadzeń i wolności słowa, pokrzyczała i poszła, nie zarejestrowano żadnych zdarzeń niezgodnych z prawem.

Wolnościowy młody działacz lewacki odmawia za to prawa wolności słowa i wolności zgromadzeń, nacjonalistów wziął by za mordy i wsadził do pierdla. Oto wasza lewacka wolność, w więzieniach i z kneblem na ustach wszystkich mających inne zdanie.

Brzydzi mnie to.

Pewnie ze mnie też zrobi się tu nazistę.
      • Gość: andy Re: Śmieszne. Wolność wdg. lewaków. IP: *.internetia.net.pl 18.09.12, 20:43
        Najbardziej mnie śmieszy to kopnięty od tyłu. Ciesz się, że w zadek cię kopnęli, a nie np. w twarz.
        Jak tylko zacząłem czytać o tej przestrzeni miejskiej, to mi zaleciało nowomową ewropejskom...
      • Gość: straighte edge Re: Śmieszne. Wolność wdg. lewaków. IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 18.09.12, 23:05
        faszyzm nie jest żadną opinią do wygłaszania. jest zbrodnią, a tę należy po prostu eliminować z przestrzeni publicznej.

dziwne że wolności wygłaszania pogladów najgłośniej domagaja się ci, którzy jeszcze kilkadziiesiąt lat wstecz wszystkich myslacych w sposób odmienny eliminowali fizycznie w obozach koncentracyjnych.
        nie ma wolności dla wrogów wolności.

no pasaran!
        • Gość: nieniek Re: Śmieszne. Wolność wdg. lewaków. IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 23:10
          Ale w jakim aspekcie wyrażali faszyzm uczestnicy manifestacji? Konkrety!!!

W antykomunistycznych hasłach?

Każdy antylewicowiec, antykomunista to faszysta?
          • Gość: straight edge Re: Śmieszne. Wolność wdg. lewaków. IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 18.09.12, 23:14
            nie każdy,

ale ci akurat bezdyskusyjnie nimi są
            • Gość: nieniek Re: Śmieszne. Wolność wdg. lewaków. IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 00:18
              konkrety z 17 poproszę

Na razie prezentujesz się jak rasowy zbrodniarz NKWDzista
            • sverir Re: Śmieszne. Wolność wdg. lewaków. 19.09.12, 09:06
              Dlaczego? Bo są np. rasistami? To jeszcze nie świadczy o faszyzmie.
        • Gość: Raf Re: Śmieszne. Wolność wdg. lewaków. IP: *.static.korbank.pl 19.09.12, 00:18
          Rzecz jasna komunizm juz zbrodnią nie jest? :)

I jak w ogole doktryna moze byc zbrodnia? Co to za geniusze tutaj sie wypowiadaja?
    • wykopmy Chłopak i dziewczyna kontra NOP. A policja stra... 18.09.12, 20:05
      www.facebook.com/WykopmyRasizmZWroclawia
    • mlodywroclaw.pl Prometeusz skończył marnie 18.09.12, 20:34
      Z całą sympatią do autora tekstu, jako początkującego aktywisty. Sam w podobnym charakterze miałem okazję współorganizować kilka manifestacji dotyczących praw człowieka. Wychodziło różnie - czasem na kilkaset, czasem a kilkanaście osób. Ale już tego nie robię. Głównie dlatego, że zdałem sobie sprawę, że upominanie się o prawa innych jest odbierane przez szerszą publiczność jako sztuczne. Ludzi to po prostu nie interesuje. Dużo bardziej czytelne jest, gdy mamy konkretną sprawę - człowieka z krwi i kości, który został skrzywdzony i któremu pomagasz. Demonstracje i kontrdemostracje to meta-rzeczywistość, kompletnie nieistotna dla "zwykłych ludzi". Chyba rzeczywiście lepiej jest po prostu je zignorować i potraktować jako margines. Chyba że dojdzie do faktycznej agresji, wychodzącej poza sferę werbalną - wtedy trzeba reagować szybko i zdecydowanie, pomóc poszkodowanym, nagłośnić sprawę, pójść do sądu, prasy... Ale wchodząc w ideowy spór z półgłówkami, zachowujesz się jak Prometeusz, który chciał zbawić ludzkość, a skończył z wnętrznościami szarpanymi przez sępy. Uwierz mi, tych ostatnich nie brakuje.
      A co do policji - jaka płaca, taka praca. Życiowa frustracja ma swoje konsekwencje.
      • Gość: antyfrustrat Re: Prometeusz skończył marnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.12, 23:21
        Powiem ci tak... chciałbyś tyle zarabiać ile zarabiają policjanci. Ich zarobki nie są tajne.Sa jawne - można sprawdzić we necie
        A nazywanie NOP - owców i ONR -owców faszstyami jest tak samo mądre jak nazywanie Szechtera ultrakomunistą . Gdyby mieli kase i wytoczyli kilka procesów...
        • Gość: Raf Re: Prometeusz skończył marnie IP: *.static.korbank.pl 19.09.12, 00:21
          To byloby glupie z ich strony - nie ma co udowadniac, ze nie jest sie wielbladem. Zreszta faszyzm nie jest niczym obrazliwym, sa gorsze koncepcje.
    • truten.zenobi słusznie prawisz ale... 18.09.12, 21:18
      od zwalczania bandytów jest policja ...
      kontr manifestacja nawet w słusznej sprawie tylko powoduje eskalację konfliktu... a w sumie fanatykom właśnie na tym zależy - oni muszą mieć wroga i muszą mieć cel swoich ataków.
      oczekujesz by "inteligenciki" starli się z bandytami tworzącymi wręcz organizacje paramilitarne

zobacz co się działo w niemczech w latach 20 i 30... jeśli władza akceptuje takie zachowania, jesli policja nie reaguje na przestępstwa lub wręcz ściga ofiary, jeśli brednie fanatyków powoli się stają oficjalną ideologią to paru protestujących tego nie zmieni...
      • truten.zenobi z drugiej strony... 18.09.12, 21:34
        zastanów się co doprowadziło do powstania i sukcesów faszyzmu w Niemczech i Włoszech...

poniżenie bieda... frustracja, radykalizacja poglądów,
        akcja reakcja

23 lata ... wysokie bezrobocie, niskie zarobki, brak perspektyw.

tak więc moim zdaniem chcesz zwalczać objawy a nie przyczynę... co więcej chcesz walczyć z objawami w sposób który je spoteguje...
    • strzelec76 Chłopak i dziewczyna kontra NOP. A policja stra... 18.09.12, 21:38
      A ja nie chcę by u nas było jak we Francji, nie chcę by płonęły samochody, domy kultury i sale gimnastyczne. Czyto dużo ?
    • hummer Co mają te pajace wspólnego ze Śląskiem? 18.09.12, 21:38
      I nie chodzi mi o klub sportowy, ale o region geograficzny.
    • wielki_czarownik Kibole, naziole, faszyści 18.09.12, 22:16
      Widać że autor listu niezbyt wie, czemu się sprzeciwia. Jest na "nie", ale przeciwko komu? Kogo zwalcza? Miesza biedaczyna pojęcia, jakiś kibol, jakiś naziol (na miejscu członka NOP czy ONR bym go za to pozwał), jakiś faszysta...
      Szanowny autorze listu - doucz się proszę, czym się różni nazizm od faszyzmu a ten od nacjonalizmu. Doucz się, jaką ideologię prezentuje NOP, jaką ONR. Doucz się, że jednym z czołowych polityków faszystowskich we Włoszech aż do końca lat 30 był... Żyd.
      Nie mieszaj pojęć, bo to tylko źle o Tobie świadczy.
      • Gość: straighte edge Re: Kibole, naziole, faszyści IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 18.09.12, 23:09
        różnice w tym układzie - neonaziści, neofaszyści, nacjonaliści, narodowcy, nopowcy, onrowcy nie istnieją.
        a jeśli nawet, to są one nieznaczne.
        • Gość: nieniek Re: Kibole, naziole, faszyści IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 23:12
          gdzie nacjonaliści a gdzie faszyści, dziecko do książek!!!
          • Gość: straight edge Re: Kibole, naziole, faszyści IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 18.09.12, 23:18
            nacjonalizm to twór na bazie którego powstał faszyzm.
            przymiotnik "narodowy" nosiła jedna z najbardziej zbrodniczych ideologii na tym świecie.

możesz ich wybielać, ale nie zmienia to faktu, ze w kwestii idei, metod oddziaływania, koncepcji wroga, niczym się nie różnią od swoich włoskich i niemieckich wzorców sprzed kilkudziesięciu lat
            • Gość: Raf Re: Kibole, naziole, faszyści IP: *.static.korbank.pl 19.09.12, 00:16
              Przymiotnik narodowy i owszem, ale tam też był rzeczownik.

Co do idei - pod tym wzgledem Włosi i Niemcy różnili sie miedzy soba o lata swietlne, zatem twoje zdanie jest nieprawdziwe. Jesli NOP niczym sie nie rozni od jednych, to musi sie mocno roznic od drugich. Proste.
            • wielki_czarownik Tak? 19.09.12, 00:40
              A wiedziałeś, że faszyzm był z definicji antyrasistowski i de facto multikulturowy? Faszyzm z nacjonalizmem etnicznym nie miał nic wspólnego!
              • truten.zenobi Re: Tak? 19.09.12, 07:22
                czy w ten sposób sugerujesz że niemieccy faszyści byli antyrasistami? że neofaszyści propagują wielokulturowość?

OK ja wiem pierwotne znaczenie słowa może i jest takie ale "historia" zmieniła jego znaczenie...

podobnie jak z komunizmem - obecnie nie używamy go jako synonimu wspólnoty, tylko jako określenie na sowiecki system totalitarny

i w zasadzie jakie to ma znaczenie w odniesieniu o realiów
                • sverir Re: Tak? 19.09.12, 09:23
                  > i w zasadzie jakie to ma znaczenie w odniesieniu o realiów

Chyba ma duże znaczenie, bo autor nazywa bandytów naziolami lub faszystami, a nie na przykład komunistami czy syndykalistami.
                  • truten.zenobi Re: Tak? 19.09.12, 20:42
                    > Chyba ma duże znaczenie, bo autor nazywa bandytów naziolami lub faszystami, a n
                    > ie na przykład komunistami czy syndykalistami.

bo pewnie ocenia ideologię i działania które bardziej przypominają działania brunatnych koszul... aczkolwiek masz rację z "komunistami" - ja tam od zawsze w działaniach zwolenników pis dostrzegam stalinowskie metody...

jak zwał tak zwał, ideologie totalitarne rosną w siłę i tak naprawdę niewielu to przeszkadza.
                    może i autor niezbyt umiejętnie sie wypowiada, moim zdaniem głupio protestuje... ale przynajmniej dostrzega problem...
                • wielki_czarownik Re: Tak? 19.09.12, 10:47
                  truten.zenobi napisał:

> czy w ten sposób sugerujesz że niemieccy faszyści byli antyrasistami? że neofas
                  > zyści propagują wielokulturowość?

Ja nic nie sugeruję. Ja stwierdzam fakt, że faszyzm w założeniu nie był rasistowski i odwoływał się do multikulturalizmu. Stwierdzam też drugi fakt, że nazizm, to żaden "niemiecki faszyzm" tylko zupełnie inna ideologia. Stwierdzam także trzeci fakt, że neofaszyzm to słowo, które nic nie znaczy, bo używa się go na określenie tych, którzy nam się nie podobają.

>
                  > OK ja wiem pierwotne znaczenie słowa może i jest takie ale "historia" zmieniła
                  > jego znaczenie...
                  >

Nie. Historia nic nie zmieniła. Celowa propaganda i ignorancja jeśli już.

> podobnie jak z komunizmem - obecnie nie używamy go jako synonimu wspólnoty, tyl
                  > ko jako określenie na sowiecki system totalitarny
                  >

A nie powinno się, bo mamy przecież takie słowa, jak bolszewizm czy leninizm.

> i w zasadzie jakie to ma znaczenie w odniesieniu o realiów

Takie, że stawia się fałszywą tezę, jakoby organizacje nacjonalistyczne i narodowe były pogrobowcami NSDAP. Równie dobrze można napisać, że socjaldemokracja to tacy współcześni bolszewicy i w tym stwierdzeniu będzie tyle samo prawdy, co w przyrównaniu ruchów prawicowych do nazizmu.
                  • truten.zenobi Re: Tak? 19.09.12, 21:13
                    > A nie powinno się, bo mamy przecież takie słowa, jak bolszewizm czy leninizm.

jeśli tak stawiasz sprawę to jestem gotów się zgodzić z Twoimi wywodami.

ale niezależnie jakie były pierwotne założenia faszyzmu to ta ideologia została wykorzystana przez ludzi którzy wywołali 2ws, dopuścili się zbrodni wojennych i tworzyli obozy koncentracyjne..
                    czyli nie ma co bulwersować się jeśli ktoś używa tego słowa w takim znaczeniu
                    myślę że odradzające się ideologie totalitarne stanowią dużo większy problem niż to że ktoś używa słów co prawda w znaczeniu dalekim od pierwotnego ale jak najbardziej uprawnionym
                    • wielki_czarownik Trutniu :) 19.09.12, 21:49
                      Zdziwiłbyś się, ilu ludzi nieświadomie jest faszystami :) Deklarują się jako liberalni demokraci, ale wystarczy kilka pytań, czy zgadzają się z pewnymi tezami i co się okazuje? Nieświadomie poprą wiele tez faszystowskich nie zdając sobie z tego sprawy.
                      • truten.zenobi Re: Trutniu :) 20.09.12, 10:33
                        to że pewne obszary danej doktryny pokrywa się z innymi wcale nie czyni że te doktryny są tożsame a ich zwolennicy są zgodni.
                        myślę że tak naprawdę najważniejsze są różnice.

to ze kogoś nie zgadza się z kultem politycznej poprawności wcale nie czyni z niego np. rasisty.
                        • sverir Re: Trutniu :) 20.09.12, 14:44
                          > to ze kogoś nie zgadza się z kultem politycznej poprawności wcale nie czyni z niego np. rasisty.

I o to właśnie cały czas przecież chodzi.
                          • truten.zenobi Re: Trutniu :) 20.09.12, 20:21
                            > I o to właśnie cały czas przecież chodzi.

odpowiednio wyrywając zdanie z kontekstu możesz udowodnić wszystko.
                            to była odpowiedź na stwierdzenie ze z każdego można zrobić faszystę bo zawsze da się coś dopasować...

co innego jeśli mówimy o ludziach którzy głoszą hasła nacjonalistyczne, rasistowskie, ich manifestacje to demonstracje siły, stosują przemoc wobec przeciwników, negują/umniejszają zbornie jakich dopuścili się naziści, często "zamawiają 5 piw" itp.
                            • sverir Re: Trutniu :) 21.09.12, 07:55
                              > odpowiednio wyrywając zdanie z kontekstu możesz udowodnić wszystko.

A już myślałem, że pojąłeś wreszcie sedno problemu. Widzę jednak, że sam temu zaprzeczasz.

> to była odpowiedź na stwierdzenie ze z każdego można zrobić faszystę bo zawsze da się
                              > coś dopasować...

Najwyraźniej zupełnym przypadkiem w takim razie wyszło Ci streszczenie tego, o czym cały czas była mowa.

> co innego jeśli mówimy o ludziach którzy głoszą hasła nacjonalistyczne, rasistowskie, ich
                              > manifestacje to demonstracje siły, stosują przemoc wobec przeciwników,
                              > negują/umniejszają zbornie jakich dopuścili się naziści, często "zamawiają 5 piw" itp.

Ciekawe ile osób w tym tłumie spełnia wszystkie podane przez Ciebie kryteria? Ciekawe ilu z nich ma jakiekolwiek poglądy gospodarcze, bez których trudno być faszystą lub nazistą? Nic to, pozostańmy przy opinii, że jeżeli ktoś jest przeciwnikiem politycznej poprawności, to nie jest jeszcze rasistą, ale jeżeli jest rasistą i nacjonalistą, to na pewno jest nazistą. Konsekwencji brak, ale będzie zdrowo.
          • Gość: proste Niech dadza godne zarobki jak Michalowi Tuskowi IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.12, 23:31
            to kiboli nie bedzie
            • truten.zenobi słusznie prawisz! 19.09.12, 07:24
              myślę że trafiłeś w sedno problemu!
          • truten.zenobi Re: Kibole, naziole, faszyści 19.09.12, 07:09
            Gość portalu: nieniek napisał(a):

> gdzie nacjonaliści a gdzie faszyści, dziecko do książek!!!
            dodaj jeszcze patriotyzm...

ależ to nie rozważania teoretyczne! rozmawiamy o realnym bandytyzmie ... i walce o władzę.
            w zasadzie nie ma znaczenia jaką ideologię wybiorą sobie za pretekst... wcale bym się nie zdziwił gdyby był to sowiecki komunizm. (w rosji tego typu organizacjom łączenie tych ideologii całkiem zgrabnie wychodzi)
            • wielki_czarownik Jesteś ofiarą lewackiej propagandy 19.09.12, 10:50
              Ruchy lewicowe od lat (i jak widać z dobrym skutkiem) wmawiają ludziom, że jak ktoś prawicowy i narodowiec to w zasadzie tak, jak SS-man. A to jest bzdura!
              • truten.zenobi Re: Jesteś ofiarą lewackiej propagandy 19.09.12, 20:28
                "Jesteś ofiarą lewackiej propagandy" "lewackiej"? a wiesz co to słowo oznacza?
                i Ty mnie pouczasz co oznacza słowo faszyzm?

poza tym
                ok to że ss-mani byli narodowcami to wcale nie oznacza że każdy narodowiec jest ss-manem... ale tego typu ideologie propagujące supremację jednej grupy społecznej nad innymi właśnie do tego typu zbrodniczych postaw prowadzą...
                i w zasadzie nie ma znaczenia czy chodzi o urodzenie, nację, religię, kolor skóry
                • wielki_czarownik Re: Jesteś ofiarą lewackiej propagandy 19.09.12, 21:50
                  SS-mani mieli tyle wspólnego z ruchem narodowym, co świnia z świnką morską :)
                  • truten.zenobi Re: Jesteś ofiarą lewackiej propagandy 20.09.12, 10:38
                    :)

nie no oczywiście! ich ideologią był pacyfizm..
                    nie mieli nic wspólnego z nacjonalizmem podobnie jak święta inkwizycja z Kościołem Katolickim...
                    • wielki_czarownik Re: Jesteś ofiarą lewackiej propagandy 20.09.12, 10:39
                      Mieli tyle wspólnego z nacjonalizmem, co szwedzka socjaldemokracja z bolszewizmem.
                      • truten.zenobi Re: Jesteś ofiarą lewackiej propagandy 20.09.12, 20:39
                        prędzej bolszewizm z szwedzkim socjalizmem.
                        z tym że śmiem twierdzić że nacjonalizm jakkolwiek jest bliski naturze człowieka to wprost pochwala postawy które mogą prowadzić do zbrodni.
                        socjalizm jakkolwiek jest to szczytna idea... jest jednak mocno oderwana od rzeczywistości i bez gospodarki rynkowej niewydolną ekonomicznie.

i tak jak rasizm, nazizm ich zbrodnie są pewnym rozwinięciem idei nacjonalistycznych to trudno mi sobie wyobrazić takie rozwinięcie socjalizmu w bolszewizm i stalinizm.
                        oczywiście jak uczy historia "dało się" - ale w istocie polegało to na tym że co innego głoszono a co innego robiono...

chociaż może nie... bo od komunizmu do zaprzeczenia praw jednostki droga niedaleka...
                        i w sumie na tym bazował i hitleryzm i stalinizm - dwa totalitaryzmy które poza propagandą i osobą wodza niewiele się różniły...
                        • truten.zenobi Re: Jesteś ofiarą lewackiej propagandy 20.09.12, 20:50
                          > trudno mi sobie wyobrazić takie rozwinięcie socjalizmu w bolszewizm
                          za to łatwo w kult politycznej poprawności...
                          ;)
                    • sverir Re: Jesteś ofiarą lewackiej propagandy 20.09.12, 14:42
                      > nie no oczywiście! ich ideologią był pacyfizm..

Wg Ciebie można być tylko narodowcem (rozumianym zamiennie jako faszystą, nazistą, nacjonalistą) albo pacyfistą (rozumianym jako komunistą, socjaldemokratą, socjalistą, chadekiem)?
                      • truten.zenobi Re: Jesteś ofiarą lewackiej propagandy 20.09.12, 20:48
                        nie, pewnie nie każdy nacjonalista jest nazistą ale nazizm opierał się na nacjonalizmie (i w sensie ideologicznym i w sensie propagandowym)
                        tak więc ssmani byli w pewnym sensie nacjonalistami aczkolwiek pewnie nie każdy nacjonalista musi być ssmanem
                        w związku z tym nie można negować związku postaw i ideologii jaką miało ss z nacjonalizmem.
          • Gość: ubu król Re: Kibole, naziole, faszyści IP: *.play-internet.pl 19.09.12, 09:26
            ja bym sobie życzył aby więcej tych książek, definiujących faszyzm, jego źródła oraz nacjonalizm oraz inne nurty polityczne przeczytali Ci co tak gorąca demonstrują, a najbardziej to świerzbią ich łapy by komuś co im się nie podoba dać po ryju..
            i to ma być to poszanowanie wolności, demokracji? że jedna grupa nawołuje do powieszania drugiej a kogoś z transparentem neutralnym kopie w dupe? to chyba krzewienie idei "wolność tylko dla NAS"a dla innych.. no właśnie.. co? powtórka z 1939?
        • Gość: zeno Re: Kibole i POPiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 23:21
          Wszystko to przez POZORNY KONFLIKT zwany POPISem ! Wyborcza to wie i hoduje na własnym łonie, podobnie jak Gazeta Polska Codzienna :) . Tak już mamią lud od 8 lat, a we Wrocławiu z 20 . Trzeba przykryć AmberLand :)
    • wujek_dobra_rada6 Wynika z tego że nasza policja popiera łyse karki. 19.09.12, 06:57
      ...ale mnie to nie dziwi.
      • Gość: dori Re: Wynika z tego że nasza policja popiera łyse k IP: *.internetia.net.pl 19.09.12, 09:37
        Mnie tez to nie dziwi..oni sa tacy sami.
        • Gość: zycie Ludize kochaja zlodzieji,mordercow co ich reklamuj IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.12, 11:42
          w tv i radiu jacy oni święci porownajcie sobie takiego Jaruzelskiego,Rysia C.,Marcina P.,reszte dziwolągów Wojewódzki kto w mediach nawołuje do agresji a oni sobie czasem wychodzą od święta neich się ci boją co mają na sumieniu wyzysk,drozyzne i zmuszanie ludzi do emigracji przez warunki zycie jakie panuja w kraju.Obciachem jest chwalic gowno nie mówie bym stał za tymi łysymi ale w porownaniu do Tuska agresji to oni są aniołkami!!!!Pare Kaliszow i Palikotow z jabolami i wibratorami wyskoczy,Niesioł tak sam wielka Elyta zacofanego kraju co 1500brutto jest rarytasem i ciebie jeszcze poganiaja bys za 3Niemcow robil ktorzy ponoc przegrali wojne a zyje im się hojnie i dostatnie.Wstydem jest krasc i zabijać,a prada miusi byc naglasniana bysmy mogli odbudowac zaklady i odzyskac zrabowana kase z prywatyzacji zakladow
    • dwiesukipodjednymdachem Chłopak i dziewczyna kontra NOP. A policja stra... 19.09.12, 19:54
      NOp , kibice, nacjonalizm ,NOP, kibice , nacjonalizm.Ktoś się zawiesił?
      A tej manifestacji w liczbie sztuk dwie , to ja się nie dziwię -działalnosc jakiejkolwiek lewicy we Wrocławiu (i nie tylko ) jest niezauważalna.Ni ma jej :ani programu , ani nic
    • nazikomunista_back Chłopak i dziewczyna kontra NOP. A policja stra... 19.09.12, 20:15
      "Czas odzyskać miasto dla siebie.'

Dla ciebie? A wypier'dalaj.
      Na dzień dzisiejszy przeciętnemu warszawiakowi może być bliżej do NOP-u niż do ciebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka