Dodaj do ulubionych

BWA kontra Krytyka Polityczna o projekcji filmó...

01.03.13, 11:31
Krytyka Polityczna rośnie w silę.Chce narzucać ton na wielu polach. Niestety, czasem zachowują się jak komisarze ludowi z okresu rewolucji październikowej. Wtedy śmieszą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kizia-mizia PucHAŁA cHAŁA... IP: *.147.174.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.03.13, 11:55
      A czego tu się dziwić PucHAŁA trzęsie tyłkiem, bo niedługo mu się kontrakt kończy i kto go będzie chciał?...
      • Gość: Toma Re: PucHAŁA cHAŁA... IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 13:27
        tylko ze on juz ma nowy
        • Gość: Kizia-mizia Re: PucHAŁA cHAŁA... IP: *.147.174.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.03.13, 14:28
          O proszę, czyli jednak wyprosił PuHAŁA...
          Swoją drogą to niesamowite jak pięknie nazwisko opisuje dorobek...
    • Gość: Adam Re: BWA kontra Krytyka Polityczna o projekcji fil IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 12:30
      Kogo obchodzi Krytyka Polityczna i BWA? Nie wiem...
    • dfgfdg Co na to łowca faszystów Harłukowicz? 01.03.13, 12:33
      W tym wypadku jednak, w skutek nieporozumienia pomiędzy współorganizatorami prezentacji, doszło do niezamierzonej przez kierownictwo galerii prowokacji środowisk lewicowych pod adresem środowisk prawicowych. W związku z tym oświadczamy, że galeria sztuki nie może i nie powinna być miejscem konfrontacji o charakterze politycznym, a już na pewno nie miejscem potencjalnej przemocy, czy to o źródle prawicowym, czy lewicowym.

I co Harłukowicz ty śmieszny samozwańczy łowco faszystów? Jak zwykle rozpętałeś burzę w szklace wody, a prawda która starasz się przedstawic jest jednak zgoła inna.

No chyba, że trzymasz z Krytyką Polityczną. Ale w takim wypadku chyba wypadałoby ogłosic oficjalnie, że jesteś jej członkiem, tudzież zrezygnowac z posady na Solnym.

Ja akurat w prowokację lewaków wierzę. "Dziennikarz śledczy" Harłukowicz zapewne nie wie (albo wie tylko nie chce napisac), że w zeszłym tygodniu w BWA odbyła się wystawa Anglika, znanego kibica Śląska od lat 70-tych. Przyszło trochę załogi w szalikach no i niestety lewactwo z pianą na pyskach postanowiło się odegrac (niestety jak zwykle nieudolnie).
      • Gość: Rajs Re: Co na to łowca faszystów Harłukowicz? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.13, 12:42
        <Ja akurat w prowokację lewaków wierzę.>

Nic dziwnego - ty przecież wierzysz też w swojego guru Romusia Zielińskiego i biblię kib(o)li Śląska Wrocław pod tytułem "Jak pokochałem Adolfa Hitlera".
      • Gość: SF Re: Co na to łowca faszystów Harłukowicz? IP: 217.154.243.* 01.03.13, 13:06
        A jakaż to prawda? Jedyna prawda to niedowład umysłowy Czumy i uleganie naziolom przez władze miasta.
      • Gość: Jacek Harłukowicz Re: Co na to łowca faszystów Harłukowicz? IP: *.agora.pl 01.03.13, 13:58
        A czy właśnie wystawa p. Mikołajka to dla Ciebie nie dowód na to, że galeria nie ma poglądów politycznych? Że można w niej pokazywać SZTUKĘ, bez oglądania się na poglądy jej twórców. PRzecież sam zaprzeczasz sobie. Z Twojego wpisu wynika: kibice tak, Krytyka - nie. I kto tu chce komukolwiek czegokolwiek zabraniać? Ja nie. Ja chciałbym, żeby każdy miał prawo robić, co uważa za stosowne i nie musiał obawiać się, że spotka go za to coś złego.

Do tekstu dyr. Puchały już odniosłem się w dzisiejszej Gazecie. Zachęcam do lektury. Mogę rozumieć jego racje, ale jednak się z nim nie zgadzać. Mogę?

Epitetów pod moim adresem komentować nie zamierzam.

Pzdr.
        • Gość: Jacek Harłukowicz Re: Co na to łowca faszystów Harłukowicz? IP: *.agora.pl 01.03.13, 13:59
          I nigdy nie miałem,. nie mam i pewnie mieć nie będę nic wspólnego z Krytyką Polityczną.
        • dfgfdg Re: Co na to łowca faszystów Harłukowicz? 04.03.13, 11:59
          Gość portalu: Jacek Harłukowicz napisał(a):

> A czy właśnie wystawa p. Mikołajka to dla Ciebie nie dowód na to, że galeria ni
          > e ma poglądów politycznych? Że można w niej pokazywać SZTUKĘ, bez oglądania się
          > na poglądy jej twórców. PRzecież sam zaprzeczasz sobie. Z Twojego wpisu wynika
          > : kibice tak, Krytyka - nie. I kto tu chce komukolwiek czegokolwiek zabraniać?
          > Ja nie. Ja chciałbym, żeby każdy miał prawo robić, co uważa za stosowne i nie m
          > usiał obawiać się, że spotka go za to coś złego.

Przecież pokaz Mikołajka nie miał nic wspólnego z polityką czy nawet życiem kibicowskim!!! Pomimo tego KP się wkurzyła (nie wiedzieć czemu) i postanowiła zrobić pokaz najeżdżający na narodowców (do tego ich prowokując rozsyłając im materiały i informacje na ten temat). I dlatego wystawa została odwołana.

> Do tekstu dyr. Puchały już odniosłem się w dzisiejszej Gazecie. Zachęcam do lek
          > tury. Mogę rozumieć jego racje, ale jednak się z nim nie zgadzać. Mogę?

Możesz, gorzej, że twoja niezgoda wynika raczej z linii programowej gazety.

> Epitetów pod moim adresem komentować nie zamierzam.

Lol. Jakich epitetów? Łowca faszystów? A nie jest tak?
    • gdacjusz lewicowa logika 01.03.13, 14:30
      Krytyka zarzuca "kompletny brak zainteresowania miasta koczowiskiem romskim na Karłowicach". Przecież kiedy miasto wysłało tam swoich przedstawicieli, wybuchł skandal. Władze wycofały funkcjonariuszy. Chwilę potem na koczowisku wybuchła odra i wtedy jakoś siedzieliście cichutko. Zabrakło konceptu? Na czym ma polegać "zainteresowanie miasta"? Przestrzeganie prawa i kontrola sanitarna się nie liczą? Może nie zauważacie, że "miasto" to także ci, którzy płacą podatki, a nie tylko ci, którzy żyją na cudzy koszt. Koczowisko należy zaorać, bo jest bezprawne, niebezpieczne i uciążliwe dla innych mieszkańców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka