Dodaj do ulubionych

Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jadą ...

26.03.13, 16:05
Niestety platfusy nie zadbały o godne połączenie Wrocławia z Łodzią,dlatego pewnie malkontenci i marudy nigdzie nie wyjadą...A szkoda,bo wtedy nam chcącym robić cokolwiek pozytywnego Wrocławianom łatwiej i lepiej by się żyło!!!

Skoro nie podoba sie takim we Wrocławiu a są w mniejszości,to jedynym rozwiązaniem jest albo zaakceptowanie wyników demokratycznych wyborów,albo wyjazd w sina dal...
Tyle tylko powiedział Dutkiewicz,więc nie wiem skąd ta kolejna awantura o nic...
Miłej podróży do lepszego świata!:))
Obserwuj wątek
    • mimblau Dudi kto spłaci nasz długi? 26.03.13, 16:08
      Tobie wychodzi tylko zadłużanie miasta na swoje marzenia.
      Śląsk to studnia bez dna a ty dokładasz nasze pieniądze do prywatnej spółki, w której miasto jest mniejszościowym akcjonariuszem.

To tak jakbyś utrzymywał kobietę dla innego faceta!

Dosyć marnowania naszej kasy na Śląsk
    • Gość: bob budowlaniec Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 16:15

> Niestety platfusy nie zadbały o godne połączenie Wrocławia z Łodzią,

Pieprzysz koleś jak potłuczony. Akurat na budowie S8 z Sycowa do Łodzi praca wre i jest to najdłuższy aktualnie budowany odcinek drogi ekspresowej w Polsce. W ciągu roku z okładem dojedziesz do Łodzi w mniej niż półtorej godziny.
      • czemublokujecie_mikonto Po kiego mi droga do Łodzi? Ja chce metro do Londy 26.03.13, 16:33
        nu-supersybkie-jakieś tam próżniowo-magnetyczne-godzina i jestem w Morden albo w Sutton:)
    • mimblau Dudi przestań wydawać! 26.03.13, 16:15
      ja wiem, że ty się stąd wyprowadziłeś i nie płacisz podatków i lekką ręką wydajesz i jeszcze ciągle bierzesz kredyty. Ale są tacy co zostali i płacą.
    • Gość: miki Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.03.13, 16:19
      A wyjedziemy, wyjedziemy - moze nie jutro, ale wkrótce (relatywnie)
      Posponsorujesz sobie Sląsk, popłacisz nowe podatki od nieruchmości, śmieci, jakies nowe stawki dzierżaw wieczystych za grunt pod Twoim "apartamentowcem"... i zobaczymy. Moze pojedziesz... za nami..... obyś zdązył....
      • Gość: wr Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: 217.237.185.* 26.03.13, 16:23
        komisarz już w drodze, to że długi nas przygniotą i będziemy żebrać o pieniądze w warszawie to jest pewne - wystarczy lekkie spowolnienie i granica długu Dutkiewicza zwali się budżetowi na łeb na szyję
      • Gość: zed Re: Dutkiewiczowi pomieszały się pryncypia IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 16:26
        To nie my mieszkancy tu jesteśmy dla Jaśniepana by zmieniac miejsce zamieszkania gdy nam się jego pomysły i praca nie podobają, tylko on jest naszym utrzymankiem i pobiera od nas pensję i jest na stołku z naszego (nie mojego ale cóż...) wyboru i to my mamo prawo powiedzieć: "Jedź pan sobie do Łodzi" jeśli jego sposób zarzadzania nam się nie podoba

Ale cóz, pomieszanie tak oczywistych prawd świadczy jedynie o zdrowym pomieszaniu pod kopułką
    • czemublokujecie_mikonto A kiedy wreszcie budowa linii metra wrocław-londyn 26.03.13, 16:31
      ? Ja już dawno wnioskowałem o przyłaczenie Wrocławia do Londynu jako 7-mą strefe i połączenie Wrocka z Londkiem metrem próżniowym na poduszce magnetycznej". Skoro nie wymyślili teleporterów to musi być chociaż to. I jaki wzrost byłby:) Wszyscy by sobie kupili bilet miesieczny-jajlepiej jakby wejscie do metra były gdzieś w Długołece, koło lasu-spokojnie, szerokie i miłe. Pracowałoby sie w Londynie, tam robiło zakupy i bawiło w klubach, a do domu by sie spać przyjeżdżało:)
    • wroclovelove Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jadą ... 26.03.13, 17:02
      Tu nie chodzimo wyjezdzanie forumowiczow. Wroclaw jest pieknym, swietnie rozwijajacym sie miastem, w ktorym jest jednak jeszcze wiele do zrobienia. Byl wolny od politycznych sporow, dzis lokalna PO w postaci Schetyny i jego dzielnego wojaka Jurkowlanca, wykorzystujac intrumenty rady miejskiej robi rozpierduche.
      • Gość: zed Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 17:12
        Wroclovelove - z koniem się idioto na łby zamieniłeś? Schetyna z Jurkowlańcem zabralimu McCartenya do Warszawy, Schetyna z Jurkowlańcem dołki kopie domagajć się realizacji podpisanej przez Dutkiewicza kwoty "do 50 milionów partycypacji" w WOW? Schetyna z Jurkowlańcem są winni temu, ze miasto bezczelnie ładuje dziesiątki milionów w "rzekomo prywatną firmę" bez żadnej transparencji i pokazywania mieszkańcom na co i po co ida te pieniądze? A jak radni z PO chcą na sesji się dowiedzieć to Dutkiewicz zasłania się tajemnica, że "ujawnienie finansów prywatnej firmy to złamanie prawa" a radnych PO nazywa "aferzystami z PO"

człowieku nie ośmieszaj się z tą teoria spiskową PO przeciw Dutkiewiczowi. Jednym PO razem z Putinem Prezydenta zabili a innemu piach w tryby doskonałości sypią....żałosne
        • obserwattorr Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 26.03.13, 17:35
          Wroclovelove w przeciwństwie do ciebie z nikim na łby sie nie zamienił.
          Płaczesz za McCarneyem teraz? Przeciez byłes jego pierwszym krytykiem!!! Więc o co Ci chodzi człowieku? Do kwoty 50 mln to znaczy równo 50 mln według Ciebie?
          PO chce sie dowiedzieć? Po to by znowu jedynie storpedowac i zniszczyc kolejny klub sportowy?
          Co Schetyna zrobił z piłką nozną wczesniej,gdzie jest jego mistrzoska drużyna?
          A jakie wyniki miał klub piłkarski po objeciu udziałów przez miasto??

Co PO zrobiło dobrego dla Wrocławia???????????
          • embriao Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 26.03.13, 17:41
            To wina Schetyny, że co się Dudi nie weźmie to spie...? Że wymienię:
            - Aquapark
            - Stadion
            - Tramwaj Plus
            - NFM
            Serial zdaje się nie mieć końca.
            A pamiętacie "Powtarzam, nic się nie stanie" przed powodzią? Pewnie mu Schetyna wtedy szeptał do ucha.
            • obserwattorr Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 26.03.13, 17:51
              Rozumiem że stadion powinien powstać według scenariusza stadionu sląskiego firmowanego przez Marszałka Województwa Ślaskiego?:) Im idzie świetnie!
              NFM - Schetyna pewnie dałby Mostostalowi tyle kasy ile by tylko chcieli,to by było bardzo rozsadne i korzystne dla Wrocławian.
              Jego żołnierz pokazowo wybudował nam we Wrocławiu scene letnią opery wrocławskiej:) Punkt dla Ciebie za doskonały argument!!
              Tramwaj plus - wczesniej było lepiej,szkoda,że ten projekt zniszczył wrocławską komunikację,znowu masz rację... Jest coc nowego wreszcie,ale to pewnie nie odpowiada twoim standardom,no cóż,znów pewnie Łódź okaże sie wzorcem:)
              • Gość: zed Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 18:06
                obserwattorr napisał(a):

> Rozumiem że stadion powinien powstać według scenariusza stadionu sląskiego firm
                > owanego przez Marszałka Województwa Ślaskiego?:) Im idzie świetnie!
                > NFM - Schetyna pewnie dałby Mostostalowi tyle kasy ile by tylko chcieli,to by b
                > yło bardzo rozsadne i korzystne dla Wrocławian.
                > Jego żołnierz pokazowo wybudował nam we Wrocławiu scene letnią opery wrocławski
                > ej:) Punkt dla Ciebie za doskonały argument!!

Ty masz zarzuty o to, że ktoś kto dokonca rozumównie postradąłnie chciał wywalić pieniędzy na budowę kolejnego, sklonowanego funkcjonalnie obiektu dla garstki melomanów? Śmieszne rozumowanie. Nowy gmach operetki - Capitol, nowa sala Akademii Muzycznej, nowe NFM o kubaturze 6 bunkrów na Legnickiej i jeszcze Scena Letnia Opery Wrocławskiej?????????? I dla kogo to wszystko na Boga. Czynić zarzut z faktu, że Jurkowlaniec nie dał kasy czy był przeciwny scenie letniej opery w czasie gdy 3-4 inne obiekty o podobnej funkcjonalnosci własnie powstały (powstają) to szczyt oderwania od gleby
                • obserwattorr Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 26.03.13, 18:23
                  Chyba nie zrozumiałeś... Jurkowlaniec bardzo chciał,ale niestety nie był w stanie zrealizowac tego projektu,który firmował swoim nazwiskiem. Ile razy zapowiadał,że juz na dniach nastapi rozbudowa sceny letniej? Przetargi publiczne chłopca przerosły!Wolny rynek dał mu w pysk i pokazał miejsce w szeregu dobrego organizatora.Szybko schował ogon i zrezygnował z projektu marnując w ten sposób przyznane dofinansowaniez unii. Wschodnia obwodnica wrocławia to też jego sztandarowy projekt drogowy...
                  A Akademia muzyczna co ma do finansów miejskich? Szkoła ma się pytac miasta,czy może sobie zbudować aulę??? Skoro jest zapotrzebowanie,to sobie buduje.
                  Capito był,tylko straszył od dawna,bo nikt z poprzedników nie zdecydował sie na renowację tego strategicznie połozonego gmachu w centrum. W czym problem? Wolisz nowy gmach Capitolu czy jedynie scene teatru polskiego,na którą Jurkowlaniec wydał 23 miliony??
                  • Gość: zed Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 19:10
                    Nie nie mi chodzi o to, że rynek i zapotrzebowanie na usługi operetkowo-koncertowo-poważne jest chyba w mieście i regionie raczej marginalne. Mam powazne obawy czy niedokończony NFM nie jest 3 x za duży i nie podzieli losu stadionu, w sensie nastepnego obciąznika budżetu i kolejnej spółki typu NFM 2020, która za 10 milionów rocznie wymysli tam stoiska z balonikami, koncerty Shazzy i kilka sal z klubem bilardowym.

Nie do konca jestem pewien czy jest tak jak to przedstawiasz, że Jurkowlaniec chciał ale przetargi go przerosły, skąd ty wiesz że z chłodną głowa nie doszli do wniosku własnie że za dużo już tego Capitolu i NFM a jeszcze 100 metrów od jednego a 400 od drugiego po środku - kolejna świątynia dla TEJ SAMEJ garstki ludzi. A czy jest jakiś przetarg który nie przerósł Dutkiewicza?
          • Gość: zed Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 18:01
            obserwattorr napisał(a):

> Wroclovelove w przeciwństwie do ciebie z nikim na łby sie nie zamienił.
            > Płaczesz za McCarneyem teraz? Przeciez byłes jego pierwszym krytykiem!!! Więc o
            > co Ci chodzi człowieku? Do kwoty 50 mln to znaczy równo 50 mln według Ciebie?

Nie odrózniasz dwóch spraw i dwóch biegunów, zupełnie jak Dutkiewicz. Ja byłem przeciwny McCartneyowi ale to nie ma nic wspólnego z faktem, że ktoś tego mcacrtneya tutaj chciałmiec, ktos prawie na 100% obiecywał i ktos potem dawał do zrozummienia że tojakies zakulisowe zagrywki wrażych sił Dymanizmu Dutkowego pozbawiły nas kolejnego koncertu! A kto? Oczywiście Schetyna w Warszawie dołki kopie. Duti obiecywał i prawie go miał a wrogowie polityczni znowu swoje...

Nie rozumiesz, to nie ma nic wspólnego z tym, ze ja go tutaj nie chciałem bo ani mnie ziębi ani grzeje jego twórczość
            • obserwattorr Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 26.03.13, 18:14
              Za budową stadionu opowiedzieli sie wszyscy radni niezależnie od opcji politycznej. Wniosek z tego prosty - jeżeli brałes udział w wyborach samorzadowych,to twój przedstawiciel w radzie miejskiej mając twój mandat powiedział "tak" temu projektowi. Dzisiaj stadion stoi i w interesie nas wszystkich jest aby działo sie na nim jak najwięcej i aby generował on zyski a nie straty.
              Stadion to jedyna brzytwa opozycji,która teraz próbuje sie jej chwytac - torpedowane sa wszystkie projekty mające związek ze stadionem - klub piłkarski,koncerty,lodowisko,biura,studniówki - wszystko jest złe... Szkoda tylko,że jest to bezkonstruktywna krytyka z której nic nie wynika - nikt z opozycji nie zaproponuje rozwiazania,bo wie,że to co robi miasto jest własciwie jedyną słuszną konsekwencją wcześniejszej decyzji. Razem udałoby sie zrobic więcej,ale polityka jest wazniejsza niz interes naszego miasta. I na to zwróc proszę uwagę,komu sie to opłaca. Czy warto tak jak ty wpisywac sie w nurt tego co robi platforma??
              • Gość: zed Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 18:21
                Widzisz wszystko jedną optyką a ja widze inną. To wszystko co wymieniłes - lodowisko, tor kartingowy, koncerty których nie ma itd. tak naprawdę stanowią żałosne, ŻAŁOSNE w sensie biznesowym i potencjału zarabiania protezy wymyslane na poczekaniu by uzasadniać sens istneinia cały sztabów pasożytów, którzy na stadionei żyją itylko dramatycznie powiększają straty z nim zwiazane. Nie rozumiesz tego? Zadne kolejny budy z watą cukrową, klubik biznesowy z serwowaną wódką i tor rolkarki nie sa ws tanie wypracowac pieniedzy które wystarczyłyby chociaz na jedną pensję dla Pietryszyna. A Wrocław 2012 i SMG kosztują nas rocznie 20 milionów. Jedyne co sa w stanie wymyślić to śmieszne, groszowe sprawy na poziomie objazdowego wesołego miasteczka! Chyba prościej będzie tych pasożytów przepędzić na 4 wiatry i byc może o tochodzi radnym? To że wyrazili zgodę na stadion, nie znaczy że podpisali cyrograf na akceptację wszystkiego co się potem z tym stadionem wyprawia...
                • obserwattorr Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 26.03.13, 18:29
                  A ile kosztuje utrzymanie stadionu narodowego? Przeciez on jest w rekach platfusów krytykujacych wrocławskie poczynania,więc jaki daja nam wzór? 20 milionów kosztów to by w ciemno wzieli:)
                  • Gość: Łoś_bimbacz Siepacze Dynamizmu do boju! IP: *.internetia.net.pl 26.03.13, 20:41
                    Siepacze Dynamizmu mają dzisiaj nadgodziny, ale obrona Sternika przed krnąbrnym ludem jest konieczna bez względu na pore dnia lub nocy
              • Gość: Arek Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 20:40
                Nic dziwnego, że wszyscy byli za stadionem, skoro na początku miał kosztować 150 mln
                www.wroclaw.sport.pl/sport-wroclaw/56,123436,11118083,Od_150_mln_do_niemal_miliarda__Jak_drozal_wroclawski.html
                • sverir Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 27.03.13, 06:34
                  > Nic dziwnego, że wszyscy byli za stadionem, skoro na początku miał kosztować 150 mln

Pudło. Radni poparli też zwiększenie tej kwoty do ponad 700 milionów, kiedy odpalono przetarg i wyszło na to, że tyle chce najtańszy Mostostal. A potem, kiedy klepano budżet, żaden radny nie protestował przeciw podnoszeniu kwot na stadion.
                  • Gość: zed Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 12:10
                    sverir rozdziel dwie rzeczy i nie udawaj, że obciążają one po równo i po wsze czasy wszystkich radnych. Budowa stadionu i przymus wykonania przed Euro 2012 - to jedno. Wszystkim zależało,była euforia i spięcie. Druga sprawa to wszystko co siędzieje z zarzadzaniem stadionem, WKS-em, umowa z Solorzem po Euro 2012 - te sprawy to już jest kryminał (nie mam co do tego cienia wątpliwości) a radni mają prawo pytać isprzeciwiać, bez żadnego związku z faktem, że popierali samą budowe stadionu i zatwierdzili kase na te budowę
                    • sverir Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 27.03.13, 17:08
                      Aha, to i Dutkiewicza możemy za to rozgrzeszyć. Niech nie odpowiada za wielkość kredytu (Euro, euforia, spięcie) i wielkość stadionu (to samo).
                      • Gość: zed Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 17:16
                        O czym mowa? Stadion juz stoi,wprawdzie wciąz nieskonczony wiec tomleko juz się rozlało. natomiast WKS, Solorz, dziura, niezgodne z prawme finansowanie WKS z publicznej kasy i cała ta menażeria pasożytów wokół wszystkich tych deficytów, która to menażeria doskonale z tego żyje że produkuje długi i straty to już inna histroria. Poza tym, czy mylę się cytując klasyka, że "nikt mu się nie będzie w budowe wtrącał" - obietnice chyba zobowiązują? Unia Europejska juz dała po łapach za zmianę,wykonawcy, NIK się doczepił i to wszystko twoim zdaniem obciąża opozycyjnych radnych czy tego osobnika co mu "nikt się nie będzie..."?
                        • obserwattorr Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 28.03.13, 09:42
                          Unia Europejska juz dała po łapach za zmianę,wykonawcy, NIK się doczepił?
                          Oświeć mnie,bo chyba czegos nie zauwazyłem? O co NIK sie doczepił i jak nam UNIA dała po łapach?
                        • sverir Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 28.03.13, 10:44
                          > to wszystko twoim zdaniem obciąża opozycyjnych radnych czy tego osobnika co mu "nikt się
                          > nie będzie..."?

Och, zaczyna mi się to podobać. Nie ma to jak obrzucać winą osobę niewinną, za to tylko, że prezentuje odpowiednią opcję albo wykonuje określony zawód.

Wracając zaś do całej menażerii pasożytów i innych dupereli. Kto zaklepał przejęcie Śląska? Kto klepał dofinansowanie dla Śląska? Kto akceptował przez lata cała politykę Dutkiewicza? Rada Miejska, w tym spora część obecnej opozycji. Fantastycznie, że po upływie kadencji polityk nie odpowiada za swoje wcześniejsze decyzje, ale ja tego nie kupuję.

• Gość: Nasza Osoba Nasza Osoba serdecznie dziękuje <obserwattorrowi> IP: 78.9.156.* 27.03.13, 18:44
                Za zrozumienie Naszej Osoby i wsparcie w batalii z tymi głupimi wrocławianami.
                Może liczyć na etat i profitowanie w podzięce za wsparcie Naszej Osoby.
    • Gość: buba Wrocławianie do Łodzi, obserwattorr na Kraszewskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.13, 17:52
      go.
      • obserwattorr Nie obracaj kota ogonem 26.03.13, 18:02
        To ciekawe,że jak ktoś się dobrze czuje i widzi pozytywy,to od razu chce się go zamykać w wariatkowie! Wrocław doskonały nie jest,ale można gdy się tylko chce,widzieć w tym mieście więcej dobrego niż złego i ja to widzę na co dzień. Polecam innym,aby albo zmienili swój punkt widzenia,albo miejsce zamieszkania,albo zebrali większość i wybrali innego prezydenta w najbliższych wyborach! 3 opcje do wyboru ma każdy z Was:) Złośliwości i frustracje na forum nie rozwiążą problemu...
        • Gość: DW Plusy nie mogą przysłonic minusów!!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.03.13, 18:38
          www.youtube.com/watch?v=3ZpQHi12Dk0
        • Gość: buba Zobacz, czym się różnimy IP: 78.8.107.* 26.03.13, 18:54
          obserwattorr: "...widzieć w tym mieście..."
          buba: "...widzieć w moim mieście..."
          Dobrze się czujesz? Profitujesz na miejskich środkach?
    • Gość: DW Forowicze! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.03.13, 17:55
      Jeśli już...
      • Gość: seba Re: Forumowicze IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 18:10
        nie odróżniasz rzeczownika "forum" i pochodnych od niego zaimków od czasownika "forować" i ewentualnych rzeczowników jakie można od tej czynności (forowania) utworzyć
        • Gość: DW Uczę się od Mistrza. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.03.13, 18:36
          prof. Miodek powiedział wyraźnie - używajmy formy -forowicze
          • Gość: s Re: Uczę się od Mistrza. IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 19:13
            forowicze to forma zaimkowa od rzeczownika forum w liczbie mnogiej - fora. Użytkownicy forów to się zgodze - forowicze. Ale jednego konkretnego forum to FORUMOWICZE i zapytaj Miodka precyzyjnie o co mu chodziło. Jestem przekonany, że o nazwę dla ogółu użytkowników FORÓW internetowych. Kumasz różnicę?
    • zgrozazgroza bez jaj 26.03.13, 19:24
      Co innego zarządzanie miastem, co innego życie. Zarządca mojego miasta może być nawet z Poznania, byleby dobrze zarządzał. Natomiast nie będzie mnie pouczał jeden z drugim gdzie mam żyć zwłaszcza, że ja jemu płacę i wymagam rzetelnej pracy i efektów - jeśli się nie podoba to wypad i już. Jestem dziwnie spokojny, że ten mądraliński znakomicie zadbał o swoje interesy, ale zapomniał o interesach mieszkańców Wrocławia. Ile Włodarz dołożył do piłkokopaczy, czy stadionu? Z prywatnych pieniędzy chyba nie za dużo. Komuś się myli panowanie z zarządzaniem.
      • Gość: buba Bez jaj i do tego zwykły cham. IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.13, 19:33
        KUL-cham
    • Gość: mieszkanka Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.finemedia.pl 26.03.13, 19:41
      Nie dociera do twojej pustej łepetyny, że również ci, którzy malkontencą, dokładają się do twojej wypłaty za nicnierobienie w urzędzie miejskim? Oj, wyjadę - ja i ta niby "mniejszość" która nie dostaje orgazmu na samą myśl mieszkania w mieście, w którym nie ma żłobków i przedszkoli, za to jest stadion, nie ma parkingów, za to korki, w mieście, w którym bilet trzymiesięczny kosztuje tyle, co w Warszawie (porównaj zarobki oraz sieć metra i koli, z której można korzystać w ramach tego biletu w Warszawie). Wyjadą inwestorzy, wyjadą ludzie kultury i artyści, bo po co mieszkać we Wrocławiu, skoro w Berlinie jest tak samo drogo, a możliwości jest więcej, wyjadą mali przedsiębiorcy, skoro w Warszawie ZUS jest tak samo wysoki, a więcej klientów. Jeszcze parę takich uwag tego typa z ratusza i wyjadą. Ciekawe, kto się wtedy złoży na twoją pensję. Bezrobotni w mieszkaniach komunalnych?

• sverir Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 26.03.13, 20:24
      > Tyle tylko powiedział Dutkiewicz,więc nie wiem skąd ta kolejna awantura o nic.

Powiem Ci skąd.

Niezależnie od tego, ile racji ma lub nie ma Dutkiewicz, to jest prezydentem tego miasta i nie powinien wysyłać swoich obywateli choćby do Długołęki. Zwłaszcza dlatego, że jest reprezentantem wszystkich mieszkańców, których niezadowolenie - słuszne lub nie - powinno go obchodzić przede wszystkim.

Tymczasem zachował się jak niejaki Małecki, który gwiżdżących kibiców Wisły wysyłał na Kałuży. Małecki zebrał za to cięgi od mediów, od kibiców. Różnica taka, że Małecki jest nieledwie piłkarzem na kontrakcie, zatrudnionym z woli prezesa klubu, a Dutkiewicz demokratycznie wybranym prezydentem. To tak jakby Komorowski komentował, żeby niezadowoleni Polacy wyjeżdżali na emigrację.

Sorry, ale o ile nawet mógłbym sam wysłać grupę amatorów do raju, który jest wszędzie tam, gdzie ich nie ma, to absolutnie nie zgadzam się z tym, żeby takie rzeczy mówił prezydent miasta.

• criss22 Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jadą ... 26.03.13, 20:56
      Wy na prawdę zaryzykowalibyście zmianę Dutkiewicza na innego gospodarza Wrocławia??
      Ludzkie potrzeby są niezaspokajające, to normalne że mieszkańcy krytykują bo chcą więcej, więcej, szybciej, ale naprawdę wystarczy być związanym z jakimkolwiek innym miastem/miastami i być regularnym świadkiem zmian jakie zachodzą tam a jakie we Wrocławiu. Wrocław naprawdę dynamicznie, mądrze (chodź są oczywiście przypadki głupoty), kreatywnie, wręcz imponująco się rozwija- imponuje mieszkańcom innych miast, a szczególnie osobom, które są właśnie związane i z Wrocławiem i innym miastem..."Cudze chwalicie swego nie znacie,sami nie wiecie co posiadacie"
    • juma07 Pałujecie się o nowe inwestycje... a zastanówcie 26.03.13, 22:07
      jak wygląda już istniejąca infrastruktura ? idzie w ruinę... bo brak kasy na bieżące utrzymanie.
    • Gość: prosta kiełbasa Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 23:33
      zapomniał, że to on tu jest dla nas, a nie my dla niego. do zobaczenia przy urnie.
    • qqww1122 Dupkiewicz to ukochany przywódca........ 27.03.13, 13:42
    • tay2 Re: Zwolennik Dutkiewicza: "Kiedy forumowicze jad 27.03.13, 14:25
      obserwattorr napisał(a):

>
      > Tyle tylko powiedział Dutkiewicz,więc nie wiem skąd ta kolejna awantura o nic..
      > .
      > Miłej podróży do lepszego świata!:))

Panie Czuma! daruj Pan. Tak samo inwazje na forum zrobiliście, w przeddzień pierwszego procesu Janicki-Dutkiewicz. Następnego dnia już was nie było.

To nie jest PR, to, co Pan robi, Panie Czuma. To jest groteska.
    • Gość: stadion dołuje Ww Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać stadion IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.04.13, 16:36
      Należy sprzedać klub piłkarski. Należy oszczędnie i mądrze gospodarować!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka