IP: *.wroc.gazeta.pl 27.07.04, 14:29
Dlaczego na niektórych przystankach nie na żądanie komunikacja miejska nie
staje? Szkoda, ze nie spisałem co za linia 17 i kiedy staneła na pętli na
około 2 - 3 minuty. Motorniczy porozmawiał z drógim, ale dżwi nie otworzył,
tylko pojechał! Przynajmniej bym skargę złożył, a to że nawet z pętli przed
czasem odjeżdżają, to normalne i co robić? Tylko kontroler potrafi się do
wszystkiego przyczepić. Mi na przykład niedawno przyczepił sie, ze bilet
jednorazowy jest zgięty w połowie. Śmiac się czy płakac
Kto jest właścicielem Dolnośląskich Linii Autobusowych (DLA)?
Obserwuj wątek
    • smi Re: Pytania 27.07.04, 14:39
      Dlaczego chcesz wiedzieć, kto jest właścicielem DLA?
      DLA jest firmą prywatną, z prywatnym kapitałem, bez powiązań finasowo-
      zarządzającym z Gminą Wrocław :-)
    • Gość: ponurak Re: Pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:24
      1. Trzeba nacisnąć taki magiczny guzik przy drzwiach.
      2. Wyreguluj zegarek. Jeszcze nie spotkałem wariata, który przed czasem
      odjechał.
      3. Kup słownik ortograficzny.
      • Gość: bano Re: Pytania IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 28.07.04, 22:14
        Ta a poza tym magiczne guziki nie sa wcale na dotyk jak to niektorzy sadza. Po
        drugie petla 17 na sepolno- jak jezdze 105na to robie tak zeby ludzie wchodzili
        do pierwszego wagonu tylko ;P Sama petla jest tak super zaprojektowana ze
        drugiego wagonu na luku w lusterku juz nie widac;p A co do odjezdzania przed
        czasem to hmm: pozdrawiam pana na biskupinie w poniedzialek podczas rozmowy z
        nadzorem ruchu, ktory sprawdza czasy przejazdu itp. Pan sie wtracil i
        stwierdzil ze przyjechalem 2 minuty za pozno. Tylko ze akurat mial zegarek zle
        ustwiony bo jakos i ja i nadzor mial inna godzine. A dla wiadomosci pana to
        sobie moge przyjechac i 15 minut po czasie;p Sa czasem korki, zatrzymanie
        jakies itp;P Z reguly jezdze o czasie ale czasem sa przyczyny niezalezne ode
        mnie i tyle ;p
      • tomek854 Re: Pytania 02.08.04, 01:52
        Gość portalu: ponurak napisał(a):

> 2. Wyreguluj zegarek. Jeszcze nie spotkałem wariata, który przed czasem
        > odjechał.

A ja spotkalem - wedlug zegarka u niego w kabinie, tego od kasownikow. Proste:
        wczesniej wyjedziesz, szybcioej dojedziesz, - dluzsza przerwa...

Jak w "zmiennikach" - trzeba dogonic poprzednika, wtedy on zgarnia wszystkich
        ludzi a my se spokojnie jedziemy :)
        • wwww_www_ww_w Re: Pytania 03.08.04, 19:53
          Masz racje częśto według wskazania w kabinie i wna kasownikach czas wskazywał
          jeszcze czas do odjazdu, a on rusza i tego nie rozumiem. Według czego mam
          wyregulowac zegarek jak nawet te zegarkli na kasownikach nie wskazują tej samej
          rodziny, a po za tym niektóre tramwaje i autobusy nie staja na przystankach.
          nawet dzisiaj na pętli tramwaj stanąl. Nacisnołem przycisk. Drzwi się nie
          otworzyły, a za chwilę tramwaj odjechał i co robić!
          tomek854 napisał:

> Gość portalu: ponurak napisał(a):
          >
          > > 2. Wyreguluj zegarek. Jeszcze nie spotkałem wariata, który przed czasem
          > > odjechał.
          >
          > A ja spotkalem - wedlug zegarka u niego w kabinie, tego od kasownikow.
          Proste:
          > wczesniej wyjedziesz, szybcioej dojedziesz, - dluzsza przerwa...
          >
          > Jak w "zmiennikach" - trzeba dogonic poprzednika, wtedy on zgarnia wszystkich
          > ludzi a my se spokojnie jedziemy :)
          >
          • svarte_sjel Re: Pytania 03.08.04, 23:51
            wwww_www_ww_w napisał:
            > jeszcze czas do odjazdu, a on rusza i tego nie rozumiem. Według czego mam
            > wyregulowac zegarek jak nawet te zegarkli na kasownikach nie wskazują tej

Według zegara pokazującego dokładny czas. Jest taki jeden we Frankfurcie nad
            Menem, nadaje czas na całą Europę :^P
            Bo zegary na kasownikach nigdy nawet nie udawały wzorca czasu.
            • jb.wroc Re: Pytania 04.08.04, 04:33
              svarte_sjel napisał:

> Bo zegary na kasownikach nigdy nawet nie udawały wzorca czasu.
              I faktycznie nie muszą, ale przy wyjeździe z zajezdni powinny być ustawione
              wszystkie wg jednej godziny. Może to być Czas ZDiK lub Czas MPK. Ale faktem
              jest, że autobusy i tramwaje odjeżdżają wcześniej, nawet do 4min. Miałem
              wątpliwą przyjemność korzystać z naszej komunikacji zbiorowej od października
              ub.r. do maja i w 40% autobus lub tramwaj przyjeżdżał opóźniony, co można
              tłumaczyć korkami, a w zimie śniegiem i mrozem, ok. Lecz nie rozumiem dlaczego
              tak częsty jest odjazd przed czasem, a zdaża się to bardzo bardzo często, nawet
              za często.
              • wwww_www_ww_w Re: Pytania 05.08.04, 17:30
                To fakt za wcześnie odjeżdżają za wcześnie!!! Nadzor ruchu to też kierowcy i
                motorniczy jeżdżący na trasach, to jak mają sami siebie kontrolować?
                Rozumiem na trasie spóźnienie, ale żeby z pętli przed czasem odjeżdżać skandal!
                Dzisiaj przyszedłem na pętlę 5 min. przed czasem odjazdu tramwaju ludzi pełno.
                Przyjechały trzy tramwaje tej samej lini. staneły na pętli i motorniczy z 2 - 3
                min pogadali. Dżwi się nie dało otworzyć (naciskałem przyciski otwierające
                drzwi) i po tym czasie wszystkie trzy tramwaje odjechały. Kolejnie 8 min, a tu
                nic...Co to ma być
                • meh_ow Re: Pytania 05.08.04, 20:17
                  wwww_www_ww_w napisał:

> Dzisiaj przyszedłem na pętlę 5 min. przed czasem odjazdu tramwaju ludzi
                  > pełno. Przyjechały trzy tramwaje tej samej lini. staneły na pętli i
                  > motorniczy z 2 - 3 min pogadali. Dżwi się nie dało otworzyć (naciskałem
                  > przyciski otwierające drzwi) i po tym czasie wszystkie trzy tramwaje
                  > odjechały. Kolejnie 8 min, a tu nic...Co to ma być

mi to wygląda na tworzenie mitów :)
                • svarte_sjel Re: Pytania 05.08.04, 21:15
                  wwww_www_ww_w napisał:
                  > To fakt za wcześnie odjeżdżają za wcześnie!!! Nadzor ruchu to też kierowcy i
                  > motorniczy jeżdżący na trasach, to jak mają sami siebie kontrolować?

Czego to się człowiek nie dowie.

> Przyjechały trzy tramwaje tej samej lini. staneły na pętli i motorniczy z 2 - 3
                  > min pogadali. Dżwi się nie dało otworzyć (naciskałem przyciski otwierające
                  > drzwi) i po tym czasie wszystkie trzy tramwaje odjechały. Kolejnie 8 min, a tu
                  > nic...Co to ma być

Niech zgadnę
    • wwww_www_ww_w Re: Pytania 06.08.04, 19:40
      Dzisiaj, to dopiero wkurzyłem się! Wsiadam do tramwaju, stoi na pętli kilka
      minut. Wtym czasie dwa inne odjeżdżają. Motorniczy stoi obok tramwaju i pali
      papierosa. Ma ruszać i informuje, że jedzie do zajezdni. Zamiast uczynić to
      odrazu. Wysiadłem, a tu kolejny nadjechał istał ok,. 1 min, ale pasarzerom
      wejść uniemożliwił i odjechał. Ktoś z MPK powinien kontrolować godiznę odjazdu
      z pętli i za wcześniejszy odjazd z pętli karać np. utrata premii tak samo za
      uniemożliwienie wejścia do niego!!!...
      • almac Re: Pytania 07.08.04, 04:04
        wwww_www_ww_w napisał:

> Dzisiaj, to dopiero wkurzyłem się! Wsiadam do tramwaju, stoi na pętli kilka
        > minut. Wtym czasie dwa inne odjeżdżają. Motorniczy stoi obok tramwaju i pali
        > papierosa. Ma ruszać i informuje, że jedzie do zajezdni. Zamiast uczynić to
        > odrazu. Wysiadłem, a tu kolejny nadjechał istał ok,. 1 min, ale pasarzerom
        > wejść uniemożliwił i odjechał. Ktoś z MPK powinien kontrolować godiznę
        odjazdu
        > z pętli i za wcześniejszy odjazd z pętli karać np. utrata premii tak samo za
        > uniemożliwienie wejścia do niego!!!...
        Nie mniej wkurzające jest odjeżdżanie z pętli z 2-3 minutowym opóźnieniem (a
        później jazda 20-30 km/h mimo, że można jechać bez problemu te 50 km/h). Dzięki
        temu ostatnio nie zdążyłem się przesiąść ze 135 na 128 (zabrakło dosłownie 0,5
        minuty co oznaczało 15 minut czekania na następny 128)
        135 odjeżdżający z pętli Kozanów o 18:06 powinien być na Wejherowskiej (wg.
        wakacyjnego rozkładu) o 18:14 a był o 18:18, czyli miał 4 minuty spóźnienia na
        odcinku, który powinien przejechać w ciągu 8 minut! To jest o 50% czasu
        więcej !!
        • wwww_www_ww_w Re: Pytania 11.08.04, 11:28
          To fakt, Kierowcy i motorniczy za cześnie odjeżdżają
          • Gość: Karol! Re: Pytania IP: 83.16.144.* 11.08.04, 18:04
            To fakt!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka