Dodaj do ulubionych

Cuda na stacji paliw

16.06.13, 11:29
CUDA, CUDA na stacji paliw LOTOS we Wrocławiu, ul. Pełczyńska 5.. tu potrafią do baku zatankować kilka litrów więcej niż może się w nim zmieścić.... sam tego szczęścia doświadczyłem.. podjechałem pod dystrybutor, uczynny młodzieniec zabrał się za tankowanie, w baku było jeszcze około 10 litrów benzyny.. przy kasie okazało się że udało mu się jeszcze dotankować 56, 4 litra do 10 litrów, które były w baku, razem w baku, który fabrycznie ma 56 litrów zmieściło się ponad 66 litrów.. jeśli wybieracie się w dalszą podróż .. tankujcie tylko na stacji paliw LOTOS we Wrocławiu, przy ulicy Pełczyńskiej 5.. dojedziecie do celu.. oczywiście tą radosną wiadomością podzieliłem się z policją, telewizją, UOKIK wysłałem też informację do firmy LOTOS w Warszawie, aby pomysł rozpowszechnili na cały kraj.. a co na to załoga stacji? NIC.. nie można się połączyć z panią kierownik, dystrybutory mają legalizację.. więc ja powinienem się cieszyć, że to mojej Astry udało się wlać 10 litrów więcej niż przewidział konstruktor..
P.S. Udostępnijcie tę radosną wiadomość innym, aby i oni mogli skorzystać z mojego szczęścia.. nie jestem samolubem....pamiętajcie :STACJA LOTOS, WROCLAW, PEŁCZYNSKA 5.... Posiadam zdjęcia ze stacji, oraz potwierdzenie pisemne, że do mojego auta zatankowano więcej niż się może zmieścić!!!!!!
Tankowałem w dniu 15 czerwca 2013 roku o godzinie 15.00.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mosze Re: Cuda na stacji paliw IP: *.e-wro.net.pl 16.06.13, 19:54
      Zaczyna się!
      To jedno z cudów Tuska...
      Następne będą cuda w ZUSie...
      • czumizm dzięki za info 16.06.13, 20:28
        hej, dzięki za info, nie będę tam nigdy tankował!!!
    • piotr_ze_wsi Re: Cuda na stacji paliw 16.06.13, 21:57
      Spokojnie, bez pośpiechu.
      W zbiorniku miało było OKOŁO 10 litrów. Może było mniej?
      Polecam artykuł:
      eksploatacja-auta.wieszjak.pl/paliwa/278576,Czy-mozna-zatankowac-wiecej-niz-wynosi-pojemnosc-baku.html
      • piotr_ze_wsi Re: Cuda na stacji paliw 16.06.13, 21:59
        I cytat z końca artykułu:
        Na koniec jeszcze ostrzeżenie dla właścicieli benzyniaków. Tankowanie dosłownie pod korek jest dla większości nowoczesnych układów zasilania benzyną bardzo niezdrowe. Eliminując poduszkę powietrza w baku powodujemy, że przestaje działać system usuwania opar z filtrem węglowym. W skrajnych przypadkach możemy doprowadzić nawet do zalania filtra i sytuacji w której do baku nie będzie przedostawać się powietrze!
        • Gość: wro Re: Moje doświadczenia z baniakiem 5L IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.13, 22:47
          Swego czasu przetestowałem na okolicznośc ewentualnego kantowania na pojemności sprzedawanego paliwa wszystkie stacje w mojej okolicy oraz w miescie - BP, Shell, Statoil, Lotos. Efekt? Miałem precyzyjnie odmierzony i sprawdzony baniaczek 5L do którego na KAŻDEJ stacji według liczydła na dystrybutorze zalewałem 5 litrów. I zawsze było WIĘCEJ niż 5 litrów - od około 200 ml do aż 500 ml.

Od tamtej pory (1,5 rku temu) przestałem sobie zawracac tym doopę - z objętościa jest OK, co sprawdziłem a sobie wierzę najbardziej, bardziej można mieć zastrzezenia do jakosci tego co tam sprzedają ale to juz insza sprawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka