pan_adoll 18.06.13, 19:22 Z wiekiem, coraz częściej przyłapuję samego siebie na lewicowych poglądach, ale nie pojmuję skąd u Pana ta boleść z powodu przegonienia z Wrocławia tej nikczemnej i plugawej kreatury - Cohn-Bendita. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sir_fred NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uniwe... 18.06.13, 19:30 Skoro policja została publicznie powiadomiona o planach nazioli, to nie wyobrażam sobie, żeby mogli oni cokolwiek zrobić... Szykować pały i kajdanki i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly [...] 18.06.13, 19:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 20:12 Śmieszne jest to że nowymi wieszczami narodowców stają się Samuel Pereira i Dawid Wildstein... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 18.06.13, 20:17 raczej wieszczami czytelników gazety polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 18.06.13, 21:16 Pomijając wszystko inne - dlaczego uważasz, że ktoś kto nazywa się Pereira, lub Wildstein nie może być polskim patriotą? Historia zna przypadki, gdy i Żydzi i Muzułmanie płacili daninę krwi za Koronę, czy Rzeczpospolitą. Kuźwa - nawet wg Ustaw Norymberskich po czterech pokoleniach Żyd stawał się Aryjczykiem. Naprawdę czasem się zastanawiam kto jest bardziej popieprzony - "chemiczni chłopcy", czy ich adwersarze. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 19.06.13, 08:43 Ja tak nie zakładam. Romek Dmowski tak zakładał, a ta banda łysych onanistów również tak sądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oborowy No i bydłu z NOP-u... IP: *.icpnet.pl 25.06.13, 03:10 ...wskazano właściwe miejsce :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 21:26 Czyli z twojego "wywodu" wynika, że nikt nie ma prawa do błędu ani do zmiany poglądów pod wpływem jakiś faktów. Rozumiem, że tak jak wierzyłeś w Świętego Mikołaja jak byłeś mały i że bocian przynosi dzieci, to tak ci już zostało (może stąd twoja frustracja i kłopoty z kobietami, bo coś nie wychodzi, jak powinno). Na szczęście ta częściej (i skuteczniej) używająca mózgu część ludzkości ma trochę odmienne poglądy, dzięki czemu wiemy już, że Ziemia nie została stworzona w 7 dni, że nie jest płaska i jeszcze kilka innych ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 18.06.13, 20:06 maxlewak detected :) Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 18.06.13, 20:40 Kajdanki przydały by się dla Baumana, głupku. Poczytaj sobie kim był ten pan. Np. tutaj pl.wikipedia.org/wiki/Ministerstwo_Bezpiecze%C5%84stwa_Publicznego. To wstyd dla Polski, że tacy ludzie śmią przyjeżdżać tu na wykłady. Ciekaw jestem co byłoby, gdyby do Izraela przyjechał sobie na wykłady jakiś były gestapowiec. Wątpię, żeby stamtąd wyjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.13, 00:11 Zabawne, już zapomniałeś, kim swego czasu był Wasserman, albo Kryże... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 19.06.13, 00:43 nie zapomniałem jeśli to do mnie. byłych komunistów należy ujawniać, krytykować i skazywać na potępienie i śmietnik historii niezależnie od obecnej partii politycznej, proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: 82.148.181.* 19.06.13, 00:48 Wstyd Polsce przynosisz Ty swoimi komentarzami. NOP na Marsa! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 19.06.13, 00:59 bardzo mnie to martwi. straszne. przeżyjesz? do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 19.06.13, 08:47 To Ty sobie raczej poczytaj o KBW, bo w MBP to akurat Baumana nie było. Ale kto by zwracał uwagę na takie szczegóły jak fakty. Nota bene KBW sympatyczną organizacją nie było, ale jak śmiesz wyzywać kogoś od głupków, to warto by było mieć jakieś podstawy, by samemu za głupka nie uchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdr Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.jzo.com.pl 18.06.13, 19:41 Cudownie że Pan Harłukowicz wyraża troskę o wolność słowa i odczytów na uniwersytetach, dlaczego jednak nie podejmuje tego samego tematu, kiedy na uniwersytecie ma dojść do słowa głoszonego przez prawicowców? Ponieważ wówczas bije na larum i przechodzi na pozycje obecnie zajmowane przez 'nazioli' stając się jednym z nich. Swoista lewicowa tolerancja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 21:28 Spróbuję ci to wytłumaczyć, wierzę że nie jest to za trudne do pojęcia, nawet dla ciebie. Może chodzi o rodzaj głoszonych haseł? Coś związanego z agresją? Coś już ci więcej świta? Poszła iskra po zwoju? Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Zapraszanie tego UB-eka to plucie Polakom w twarz 18.06.13, 19:53 Nie mam i nie chcę mieć nic wspólnego z NOP. Ale trzeba zdać sobie sprawę, że tacy UB-ecy jak Bauman wprowadzili tu w Polsce terror, przy którym miło wspominało się czasy SS i gestapo. Ciekawe co by powiedział Michnik i jego szczekające kundelki, gdyby ktoś zaprosił na wykład byłego oficera gestapo? Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Zapraszanie tego UB-eka to plucie Polakom w t 18.06.13, 20:05 owszem tak. najlepsze jest to że "do czegoś" doszedł w okresie "utrwalania władzy ludowej" - w okresie, w którym KAŻDY przedstawiciel NKWD i bezpieki miał krew na rękach. krew prawdziwych Polaków, którzy potrafili bronić wolności do końca... Przed baumanami i im podobnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Zapraszanie tego UB-eka to plucie Polakom w t IP: *.play-internet.pl 18.06.13, 22:39 Masz pojecie, chłystku, o czym piszesz? Jakie ty masz osiągnięcia w walce z komuną? Ile miałeś lat w 1989 r.? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Zapraszanie tego UB-eka to plucie Polakom w t 18.06.13, 22:47 Nawet gdyby dopiero był w planie pięcioletnim - co to ma wspólnego z tym co pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Zapraszanie tego UB-eka to plucie Polakom w t 18.06.13, 23:10 romek, romek. jakie ma znaczenie to ile miałem lat? wystarczy za komuny się urodziłem, ale jeśli ktoś się nie urodził to nie ma prawa krytykować ówczesnego "raju"? rozumiem, że będziesz konsekwentny i młodym żydom również odbierzesz prawo do krytyki holocaustu w marszach żywych no bo przecież wtedy się nie urodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: Zapraszanie tego UB-eka to plucie Polakom w t 19.06.13, 20:22 "chłystka" szukaj sobie w gaciach pacanie... typowe... twardziel w necie-piz.a w świecie. jeszcze kogoś zbluzgaj to może ci przejdą kompleksy. Idąc twoim tokiem rozumowania o karze śmierci winni wypowiadać się tylko denaci. bałwan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbek Re: Zapraszanie tego UB-eka to plucie Polakom w t IP: *.telpol.net.pl 22.06.13, 16:56 Mozesz nam skoczyc na kant ch...a pedale:):) Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak twdziałalności NOpu nie widzę nic złego 18.06.13, 20:03 cytat z wikipedii: "Po rozpoczęciu wojny, we wrześniu 1939 wraz z rodzicami uszedł do Związku Radzieckiego. Tam w 1943 rozpoczął studia na uniwersytecie w Niżnym Nowogrodzie (wówczas noszącym nazwę Gorki). Wkrótce potem został zmobilizowany i wcielony do radzieckiej milicji. Przez kilka miesięcy służył w Moskwie, regulując ruch na jej ulicach[5]. Służył w wojskach NKWD.[6] Po wstąpieniu do LWP w 1944 pełnił funkcje oficera polityczno-wychowawczego, służąc w szeregach 4 Dywizji Piechoty im. Jana Kilińskiego. Brał udział w bitwie o Kołobrzeg (gdzie był ranny) i zdobywaniu Berlina. Członek PPR/PZPR do 1968 roku[7]." nie mam więcej pytań ani nic do dodania. Szczytem bezczelności jest że tacy ludzie są ciagle nierozliczeni... "profesor"... No to skoro tak, to w takim razie może "Panie Profesorze pułkowniku" czy z jakim tam stopniem w NKWD skończył. GW pomstuje i protestuje, ale czego spodziewać się po stronnikach Stefana Michnika - mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::: ...o Kołobrzeg? Po której, przepraszam, stronie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.13, 21:03 drugi-skrajniak napisał: > cytat z wikipedii: > Brał udział w bitwie o Kołobrzeg (gdzie był ranny) i zdobywaniu Berlina. A to szuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: twdziałalności NOpu nie widzę nic złego IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 21:31 " Stwierdził, że za swoją ówczesną działalność bierze pełną odpowiedzialność, zaznaczając, że podejmowane decyzje uważał w tamtym czasie za słuszne. Zwrócił jednocześnie uwagę na swoje wieloletnie przywiązanie do ideałów komunizmu i socjalizmu, z którego nigdy nie czynił tajemnicy." "Bauman przypomniał również, że w późniejszych latach sam był represjonowany przez władze PRL oraz że był inwigilowany przez tajne służby[13]. W wypowiedzi dla Ozonu Bauman potwierdził również, że podpisał zobowiązanie do współpracy z Informacją Wojskową (kontrwywiadem) (zakończoną według niego w 1948). Jednocześnie wskazał na swoją późniejszą znaną postawę antytotalitarną i antykomunistyczną, która również może być potwierdzona dokumentami znajdującymi się w archiwum IPN[14]." Tego już nie cytowałeś, bo nie pasowało do tezy, nie zrozumiałeś, bo za trudnym językiem pisane czy artykuł taki długi, że w gimnazjum nigdy takiego kawałka tekstu na raz nie walnąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: twdziałalności NOpu nie widzę nic złego 19.06.13, 18:16 kuźwa jak można byc tak nieogarniętym - może mierzysz wszystkich swoją miarą, ale ja wiek gimnazjum mam już dawno za sobą, zresztą nie było mi dane doświadczyć tej wątpliwej przyjemności zafundowanej Polsce przez oczadziałych lewackich eksperymentatorów dążących do rozpadu społeczeństwa... Ale do ad remu - krótko: otóż mnie osobiście sam fakt przynależności do NKWD mierzi na tyle mocno, iż żadne późniejsze działania nie są w stanie przykryć takich działań... Za dużo rodziny straciłem po wojnie. zdecydowane NIE "utrwalaczom władzy ludowej" - bez względu na to co było potem - liczy się to że był w NKWD. i tyle - tego wyboru dokonał sam, z koniunkturalnych pobudek. Tyle w temacie. Aha - ówcześni wystarczająco dobrze (od 1939 roku) wiedzieli co to jest NKWD - nie wmówisz mi że wstąpił tam z pobudek prawda patriotycznych :| rzekłem. Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uniwe... 18.06.13, 20:15 A tam , te ciamajdy prawicowe.. Niedowartościowani, w pewnym sensie śmieszni, nikt poważny w ten sposób się nie zachowuje. Pewnie że nikomu ten NKWD się nie podoba, ale można posłuchać co ma do powiedzenia ta osoba, jeżeli będzie to nie po drodze z jakimiś opiniami można się nie zgodzić i na tym poprzestać, bez furiackich odpałów. Jak gdzieś ten gość złamał prawo to niech odpowie przed sądem a nie przed grupą rozhisteryzowanych osób znajdujących się pod wpływem agresywno sentymentalnej propagandy. A co do pretensji do Żydów, to kolejny dowód na nieudaczność ludzi chcących to zakłócić, łatwo zwalać winę na ten naród, szukać nieprawidłowości, aby ukryć własne kompleksy. Jeżeli dalej będą tak się zachowywać trzeba będzie ich powoli się pozbyć ze stadionów, bo część z nich to smutni kibice, bez dystansu do świata, z wiecznymi pretensjami. Mam na myśli NOP, mówiąc o pozbywaniu się, niech nie wykorzystują Śląska i stadionu do własnych celów, namnożyło się ich wraz z sukcesami klubu, 3 liga to nie był dla nich atrakcyjny penetracyjnie teren jeżeli chodzi o sianie zamętu ideologicznego. A teraz trafiają do młodych banałem, w tym część fanów popiera tę żałosną grupę. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:22 Zaprosiłbyś gestapowskiego oficera na wykład, żeby posłuchać, co ma do powiedzenia? To weź pod uwagę, że wg relacji ofiar jednych i drugich, gestapowcy byli przy UBekach gentelmanami. Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:27 Wyluzuj prawicowy lamusie. Niech prawo ocenia i osądza, jeżeli ktoś taki chce o czymś powiedzieć to nikt poza prawem mu nie może zabronić. A to czy przyjdziesz to zależy od ciebie,kogoś może zainteresować to o czym ta osoba ma do powiedzenia, nawet jak się nie osobiście nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:35 Odpowiedz na pytanie. Zaprosiłbyś na wykład na polskim uniwersytecie oficera gestapo, który chciałby o czymś coś ciekawego powiedzieć, czy nie? Bo jeśli nie, to morda w kubeł, lewacka mendo. Bolszewicy wytłukli więcej ludzi niż naziści, i okupowali Polskę znacznie dłużej. Pamięć ich dla ofiar i zwykły szacunek wymaga, aby takim kanaliom jak Bauman pokazać drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ares Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 20:41 Jak by nie miał żadnych wyroków sądowych to czemu nie może robić wykład :] Prawicowa było jedni o drudzy to były kanalie więc przestań pisać bzdury a jak chcesz krzyczeć to weź kolegów i idź do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:19 Słowo, którego szukasz to "przedawnienie". Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:44 dodam, że bolszewicy- żydowski twór- bolszewizm wytłukł więcej istnień ludzkich z hasłami równości, akceptacji i tolerancji aniżeli nazizm z nienawiścią, rasizmem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:48 Szkoda czasu na zakute łby ale pewnie Polacy są tu bez skazy w przeciwieństwie do Żydów? Polacy nigdy nie byli komunistami, nigdy nikogo nie zamordowali, i czerwonych flag nie wywieszali. Mentalna padlina.. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:05 polscy komuniści to nie żadni Polacy. wbij sobie to raz na zawsze do łba. Polak i komunista nie może iść w parze. żyd z komunistą owszem. pragnę przypomnieć kto stworzył bolszewizm- oczywiście żyd. Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:09 Taaa? hahaha, to nie Polacy? hahahaha, najłatwiej się tego wyrzec i zrzucić winę na coś innego. Polacy są nieskazitelni, nigdy nie byli komunistami. Zejdź na ziemię Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:13 tak. polscy komuniści to nie polacy, ciężko ci naprawdę to pojąć? Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:19 Słuchaj, to łatwo powiedzieć że to nie byli Polacy, aby poudawać idealnych. Jednak do tej partii należały miliony dorosłych Polaków, choć pewnie dla ciebie po dziecinnemu ten naród jest nieskazitelny, i najłatwiej to zepchnąć. Myślę że za chwilę będzie warto zakończyć tę gadkę bo pachnie już manią a nie wsłuchiwaniem sie w arguementy Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:58 bardzo łatwo to powiedzieć- nie byli to Polacy. to byli polscy komuniści. do prawdziwych Polaków po II wś dostawali kule w łeb. tak, takie zdanie będę miał zawsze i je naturalnie uważam za jedyne słuszne. pora chyba rzeczywiście kończyć skoro moderator halrukowitz wycina niewygodne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.13, 00:24 I ci "prawdziwi Polacy", którzy rozstrzeliwali bez sądu komunistów po wojnie, byli takimi samymi zbrodniarzami, jak esesmani albo enkawudziści... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 00:32 tak, tak to już wiemy od was. i pileckiego, inkę itd. też słusznie skazywali za "zbrodnie" nawet piszą to wasi profesorowie. nie wytrzymałbym długo gdybym usłyszał taki tekst od kogoś realnie, ciebie na szczęście broni net strefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.13, 08:20 Ty nadal nic nie rozumiesz. Ile można żyć zemstą? Zwłaszcza że Twoja moralność jest mocno selektywna. Sam stosujesz odpowiedzialność zbiorową (był komunistą, milicjantem, enkawudzistą, więc jest winny jak cholera), ale jak ktoś inny podsumuje Cię za winy wszystkich prawicowych fanatyków, to nieee, skąd, to nie ja, to inni, a w ogóle to było dawno i nieprawda. Będziesz ścigał Michnika za grzechy ojca i brata, ale jak ktoś wytknie Kryżemu ojca zbrodniarza, albo Kaczyńskiemu komunistycznego aparatczyka, to pierwszy się oburzysz. Będziesz punktował wszystkie grzechy młodości Niesiołowskiemu, Geremkowi, Komorowskiemu, Szymborskiej, ale niech tylko ktoś się przyczepi do przeszłości Wassermana czy Rymkiewicza... Sawicka jest doskonałym przykładem korupcji w PO, a Lipiec... był w ogóle ktoś taki? Aha, był ministrem w rządzie PiS? To na pewno go wrobili... Jak widzę ultrakatolików, takich jak Ty, zajadle ścigających każdego, kto myśli inaczej (lub robił to kiedyś, ale dorósł), nie widzę żadnej różnicy między Wami, a fanatycznymi muslimami. PS. Napisz tylko, gdzie i kiedy. Zobaczymy, czy w realu też jesteś taki wyrywny. Chociaż, jak znam takich jak Ty, przyjdziesz z kumplami, by mieć pewność, że "prawda zwycięży"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.13, 09:09 "Ty nadal nic nie rozumiesz. Ile można żyć zemstą? Zwłaszcza że Twoja moralność jest mocno selektywna. Sam stosujesz odpowiedzialność zbiorową" Powiedz to w Instytucie Wiesenthala, synku. To oni są specjalistami od ścigania 95-letnich kucharzy z Auschwitz. Chyba, ze to twoja moralność jest selektywna, i uważasz że zbrodnie na Żydach trzeba ścigać przez wieczność, a o zbrodniach na Polakach można zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.13, 10:14 Gdybym miał taką możliwość, to bym powiedział. Nie jestem zwolennikiem takich metod - ani ścigania stuletnich nazistów przez Żydów, ani karania śmiercią "za bluźnierstwo" przez muzułmanów. W związku z tym nie podoba mi się również skazywanie na infamię całych narodów lub ruchów politycznych za to, co zrobili ich reprezentanci, którzy już dawno odeszli z tego świata. Zwróć uwagę na to, że ani talibowie, ani Żydzi nie posuwają się do tego, by za czyny rodziców karać ich dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 12:00 zbrodnie przeciwko ludzkości nie przedawniają nigdy. a takimi zbrodniami było skazywanie w stalinizmie działaczy niepodległościowych. fakty są takie, że bauman należał do kbw czy nkwd. a te formacje odpowiedzialne są za śmierć wielu osób. zresztą sam bauman jeśli o to chodzi jest bardzo enigmatyczną postacią. w wywiadzie dla Guardiana mówił: "Na pytanie, czy donosił na działaczy antykomunistycznego podziemia, powiedział, że "takie oczekiwania mieli zwierzchnicy", ale "niczego takiego sobie nie przypomina". Pytany, czy to, co robił, mogło mieć dla kogoś negatywne skutki, odparł: "Nie mogę na to odpowiedzieć. Wierzę w to, że tak nie było. Ale byłem elementem szerszego zjawiska - i oczywiście wszystko, co się robi, ma konsekwencje". " dlatego sprawą co najmniej powinna zająć się prokuratura i bez znaczenia jest fakt, że dziadziuś baumanek jest 82-letnim starcem i wydumanym autorytetem. już ci napisałem, że nie interesują mnie obecne partie polityczne- niezależnie od nich każdy kto był kiedyś komunistą powinien zostać osądzony za swoją działalność. nie oburzę się na przeszłość kogokolwiek. ma ona zostać wyjaśniona. żydzi z nazistami robią to idealnie. każdy zbrodniarz ma być ścigany bez wyjątku- jeśli mogą być naziści to mogą być i komuniści na publicznym forum nie będę się z tobą umawiał, wszelkie dane, miejsce i czas spotkania na paulsparta@o2.pl- czekam na maila lub twój. ps. będę sam. na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 12:21 "zbrodnie przeciwko ludzkości nie przedawniają nigdy" - zgoda. Teraz czas na dowod ich popelnienia przez Baumana, tak jak na przyklad ty dajesz dowod swojej glupoty w kazdym kolejnym poscie. Wie, wiem. Mam, pozniej pokaze, wiem, ale nie powiem, itd... "dziadziuś baumanek jest 82-letnim starcem i wydumanym autorytetem" - dla ciebie nie jest, dla kogos innego jest, nie twoj biznes, narzucic to mozesz spodenki na stringi na tylku, a nie mi swoja opinie. k"to był kiedyś komunistą powinien zostać osądzony za swoją działaność" - ok, tylko na jakiej podstawie? Za co? Czy tak samo kazdy kto jest chrzescijaniniem powinien bys sadzony zato, ze kiedys zabijano w imie tej wiary z imieniem Boga na ustach? Szkoda, ze w gimnazjum nie ucza logiki, to moze bys sie tak nie kompromitowal, chlopcze. Nie dosc, ze jak napisalem "niebieskooki blondyn" (dla ulatwienia dla wszystkich o IQ<10, tak, tak, to do ciebie, nawiazanie do aryjskosci) to od razu uruchomil ci sie odruch Pawlowa i napisales cos o dymaniu, to jeszcze chcesz sie z facetami przez forum umawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 12:50 nigdzie nie napisałem, że bauman popełnił zbrodnie osobiście- popełniły je formacje do których należał. to po pierwsze. po drugie w wywiadzie dla guardiana sam powiedział, że jego kapowanie istniało. dlatego z urzędu powinna się tym zająć prokuratura. autorytetem nie może być żaden komunista- nawet gdyby napisał milion książek. nigdy. za to, że kapował dla zbrodniczego ustroju i działał w zbrodniczych formacjach, za to powinno zostać wszczęte śledztwo i ewentualne zarzuty a nie jakieś wykłady 'profesorka' żadni chrześcijanie dziś na świecie nie zabijają w imię religii, robią to jedyni wahhabiccy terroryści i żydzi oczywiście ze wsparciem usraela. właśnie, ty pierwszy i jedyny napisałeś o jakimś niebieskookim blondynie więc wiadomo co chodzi ci po głowie, nie musisz o swoich preferencjach pisać na publicznym forum, ja mimo, że mam całkowicie odmienne to się nimi nie chwalę. reszta odpowiedzi później bo ruszam do fabryki azbestu;) wy tam na solnym macie za dużo wolnego czasu. i kiedy odniesiesz się do zdjęć zbrodni żydów? co? boli, że biją oni nawet was- lewaczków? kiedy odniesiesz się do twojego haniebnego porównania obserwacji przy kawie z uśmiechami na twarzy syjonistów, którzy mordują palestyńczków do mimowolnych, Polskich obserwatorów zagłady żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 13:19 "nigdzie nie napisałem, że bauman popełnił zbrodnie osobiście- popełniły je formacje do których należał" - no to sie w koncu zdecyduj, boidac tym tokiem "rozumowania" Ratzinger tez zbrodni nie popelnil, ale do Hitlerjugend nalezal. Po raz kolejny zaprzeczasz sam sobie. "autorytetem nie może być żaden komunista- nawet gdyby napisał milion książek. nigdy.: - dla ciebie nie, dla innych tak. Jedni lubia zimne lody, ty wolisz cieple kakao. Czlowiek posiadajacy wolna wole i odpowiedzialny za siebie sam sobie wybiera autorytety. Dorosniesz, zrozumiesz (mam nadzieje). "żadni chrześcijanie dziś na świecie nie zabijają w imię religii, robią to jedyn i wahhabiccy terroryści i żydzi oczywiście ze wsparciem usraela" - kolejny raz blad przy probie zastosowania wnioskowania indukcyjnego. Poza tym z twojego wczesniejszego toku "rozumowania" wynika, ze nawet jesli teraz nie zabijaja, a zabijali wczesniej (przy okazji dziekuje, ze przyznales, ze tak bylo), to i ta maja przesrane. "właśnie, ty pierwszy i jedyny napisałeś o jakimś niebieskookim blondynie" - ile ty dostales na tescie czytania ze ze zrozumieniem, wyszedles ponad dziesietne punktu? Tan watek moge juz skonczyc, bo nie masz nic nowego do dodania, ale rozumiem, ze tak sie zaciekle bronisz, w koncu to by zniszczylo twoj image prawdziwego Polaka i meszczyzny. "reszta odpowiedzi później bo ruszam do fabryki azbestu;) wy tam na solnym macie za dużo wolnego czasu." - powo, tylko nie polykaj za duzo powietrza, chociaz ciezko wyjsc poza przyzwyczajenie. A od Solnej jestem kawalek, w innej tajnej placowce zydomasonerii, cyklistow i wiernych wyznawcow WLPSpaghetti. " kiedy odniesiesz się do zdjęć zbrodni żydów? co? boli, że biją oni nawet was-lewaczków?" - zrobilem to juz wczoraj, ale pozno bylo, moglo ci umknac, albo nie doczytales, bo tyvh malych literek tam bylo. Co nie zmienia faktu, ze te zdjecia o niczym nie swiadcza i podobne mozesz niestety znalezc przy okazji kazdego konfliktu zbrojnego. Reszta w jednym z poprzednich postow. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 19:32 "no to sie w koncu zdecyduj, boidac tym tokiem "rozu > mowania" Ratzinger tez zbrodni nie popelnil, ale do Hitlerjugend nalezal. Po ra > z kolejny zaprzeczasz sam sobie." nigdzie nie przeczę samemu sobie. porównywanie Josepha Ratzingera i baumana to celowe, bezczelne i haniebne zagranie. po pierwsze : hitlerjugend to młodzieżowa organizacja NIGDY przez żadne trybunały nie uznana za przestępczą czy więcej : zbrodniczą. nkwd natomiast to zbrodnicza organizacja odpowiedzialna realnie za śmierć setek tysięcy ( jak nie więcej ) osób, która skupiła cały aparat represji policyjnych ZSRR od milicji po system obozów koncentracyjnych czy pracy przymusowej w gułagach. do tego trzeba dodać, że przed 1941 r. ściśle współpracowało z Gestapo w likwidacji opozycji i podziemia. to są fakty historyczne, ale ty impotent tego może nie wiedzieć co nie musi oznaczać twoich żałosnych przemówień. po drugie: Joseph Ratzinger łącznie w hitlerjugend "służył" może pół roku, z tymże służył to za dużo powiedziane bo na froncie NIGDY nie był a jego miejscem "służby" była budka telefoniczna. później Ratzinger jako antynazista i przeciwnik wojny szybko "zdezerterował" i tyle było jego walki. baumanik natomiast mimo tego , że również wcielony został do wcielony do radzieckiej milicji zamiast zrezygnować z niej po wojnie postanowił robić dalszą antypolską karierę- wstąpił do nkwd by później wstąpić(!!!) do lwp gdzie już posiadał stopień oficerski(!!!) aż do 53 roku nie skończył służby- wręcz przeciwnie- był oficerem w KBW! agent- informator "semjon" wykazywał się gorliwością, starannością wykonywanych zadań. naturalnie należał również do pzpr/ppr do 68 roku kiedy jako żydowi inni żydzi kazali spadać z Polski. Joseph Ratzinger mimo "służby" w hitlerjugend nie był żadnym nazistą co potwierdza jego szybka dezercja, brak ideologii w działaniu w formacji czy pacyfizm, baumana po jego osiągnięciach widać, że cechowała go nadgorliwość w wykonywaniu powierzonych obowiązków, bezwzględność i oddanie. żeby tego nie widzieć trzeba być takim lewakiem jak ty, harlukowitz i reszta bandy z czerskiej. "dla ciebie nie, dla innych tak. Jedni lubia zimne lody, ty wolisz cie > ple kakao. Czlowiek posiadajacy wolna wole i odpowiedzialny za siebie sam sobie > wybiera autorytety. Dorosniesz, zrozumiesz (mam nadzieje)." jeśli równasz wybór zimnych lodów z autorytetami- komunistami to naprawdę jest to twoje najgorsze z wyklepanych porównań ( nawet gorsze od tego z obserwacją zbrodni żydów przez żydów i mimowolnych Polaków ) rozumiem, że dla lewaka, sympatyka kpp komunista może być autorytetem, ale wtedy nie jest on Polakiem a komunistą, którzy to komuniści Polaków mordowali. taki jak wandzia nowicka od aborcji, która swego czasu powiedziała coś w stylu; " nie będzie nigdy ktoś dobrym człowiekiem gdy nigdy nie był komunistom " komunistom i ich poplecznikom za zabójstwa Polaków i ich pochwalanie należy się kula w łeb jako kara śmierci. bezwzględnie. a taka komunistyczna partia polski istnieje w majestacie prawa i harlukowitz tego nie zauważa tylko wszędzie te łyse głowy i brunatne koszule. "kolejny ra > z blad przy probie zastosowania wnioskowania indukcyjnego. Poza tym z twojego w > czesniejszego toku "rozumowania" wynika, ze nawet jesli teraz nie zabijaja, a z > abijali wczesniej (przy okazji dziekuje, ze przyznales, ze tak bylo), to i ta m > aja przesrane. > " bzdura. przeszłość ta ze średniowiecza czy starożytności 1000 lat po nie ma już teraz żadnego znaczenia. pomijam kwestie, że ty nadal myślisz, że wyprawy krzyżowe czy podbój ameryki miały religijny charakter- to jest dopiero paszkwil. znaczenie ma historia najnowsza i czasy współczesne a w tych jest tak, że z powodów religijnych w imię Boga mordują tylko fundamentaliści i żydzi. wskaż mi chrześcijańskie państwo na świecie w którym morduje się inną nację z powodów religijnych. nie wskażesz bo takiego nie ma a więc odszczekasz. głośno. e ty dostales na tescie czytania ze ze zrozumieniem, wyszedles ponad dziesietne > punktu? Tan watek moge juz skonczyc, bo nie masz nic nowego do dodania, ale ro > zumiem, ze tak sie zaciekle bronisz, w koncu to by zniszczylo twoj image prawdz > iwego Polaka i meszczyzny. > " o mój "image" ( swoją drogą jaki jesteś na czasie, cóż za piękne angielskie, międzynarodowe już słowo ) kawkę w starbucksie z iphopnem też pijesz? nie chciałbym abyś się martwił bo już zaczynam się bać, skup się na swoim niebieskookim blondynie, którego ciupasz w spazmach latającego gówna ze spagetii a teraz na pewno zaniedbujesz bo zamiast mu oddać siebie czy dać od siebie to siedzisz tu godzinami przy nadgodzinach na solnym i klepiesz bzdury. "powo, tylko nie polykaj za duzo powietrza, chociaz > ciezko wyjsc poza przyzwyczajenie. A od Solnej jestem kawalek, w innej tajnej p > lacowce zydomasonerii, cyklistow i wiernych wyznawcow WLPSpaghetti." łykam tylko azbest! pamiętaj! i jako pracownik fabryki produkcji azbestu jest nieodpowiednią osobą w komentowaniu czegokolwiek a harlukowitz mnie cenzuruje! niech zgadnę: dawny falanster a dzisiejsza druga fala albo coś z gó...aną krytyką polityczną? to by wyjaśniało wszystko! o! tam baumana możecie sobie zapraszać, nawet wespół z pedofilem- bandytem cohn benditem, do kompletu zaproście szechtera ze szwecji! tacy wy jesteście antysystemowi, antytotalitarni, haha, haha "zrobilem to juz wczoraj, ale pozno bylo, moglo ci umknac, albo ni > e doczytales, bo tyvh malych literek tam bylo. Co nie zmienia faktu, ze te zdje > cia o niczym nie swiadcza i podobne mozesz niestety znalezc przy okazji kazdego > konfliktu zbrojnego. Reszta w jednym z poprzednich postow." kłamiesz. nie odniosłeś się do tego co napisałem później- owszem każda wojna pociąga ofiary, ale nie każda jest akceptowana i wytłumaczalna przez międzynarodową opinię- wojny usraela takie są. poza tym nie skomentowałeś filmu: jak to jest, że żydy biją w Polsce waszych funfli anarchistów z federacji anarchistycznej a wy ich kochacie? jak to jest, że to oni głównie korzystają z uboju rytualnego, wy ich kochacie a mimo tego protestujecie?! no jak to jest? hipokryci jak aborcze gó.... co do źródeł odnośnie pochodzenia Jezusa Chrystusa jako postaci historycznej( was boli to, że wasz latający debil spagetii występuje tylko w waszych przećpanych łbach ) o której pisał m.in. Tacyt, Swetoniusz, Józef Flawiusz proszę bardzo, artykuł historyka Benjamin H. Freedman, który podobnie jak Edyta Stein porzucił judaizm: www.biblebelievers.org.au/jesusjew.htm w swoim tekście w wielu miejscach cytuje Biblię( wiem, wiem dla ciebie to nic nie warte ) jak i inne źródła. resztę źródeł przytoczę jak tylko dotrę do tytułów ze studiów i z zajęć, które mam w swojej głowie a nie pamiętam nazw. ty wolisz nadal wikipedię do następnego cytowania- zapewne jutro bo nie mam czasu jak ty solnym pisać 100 postów na dzień- pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 19.06.13, 21:27 Ad Ratzinger/Buaman - jednak się nie zgodzę, przeczysz sam sobie. Wcześniej wszystko było dla ciebie czarno-białe, czyli Bauman był zadeklarowanym komunistą, ale zmienił poglądy, niestety nic to jednak dla ciebie nie zmienia. Teraz zacząłeś już odróżniać odcienie szarości - znaczy misja Pigmalion przynosi jakieś skutki. Ale nadal nie do końca łapiesz, dlatego spróbuje tym razem z innej strony (nie poddaję się łatwo, mów mi Dżepetto). Wydaje mi się, że idąc dalej tym tokiem "rozumowania", można dojść do wniosku, że skoro wg chrześcijan człowiek rodzi się obciążony grzechem pierworodnym, to żaden chrzest czy nic podobnego go nie zmyje. Rozumiem też, że spowiedź, do której jako przykładny chrześcijanin biegasz do faceta w sukience w każdy pierwszy piątek miesiąca, w zasadzie służy tylko temu, żebyś poopowiadał mu co u ciebie, bo i tak skoro popełniłeś grzech, dokonałeś złego wyboru, to żaden tam szczery żal za grzechy się nie liczy, żadne tam szczere postanowienia poprawy. Dosyć dawno nie zajmowałem się tymi tematami, ostatni raz w okolicach ślubu, więc może coś przekręcam. Mam nadzieję, że w razie czego wytłumaczysz m,i jak to jednak w przypadku chrześcijan (bo nie komunistów) działa. Zdaje się przecież, że uważasz się za fachowca w temacie chrześcijaństwa. Ad lody/autorytet - na tym właśnie polega koncepcja wolnej woli - człowiek wybiera jak chce żyć, w co wierzyć, co jeść, co czytać, kogo słuchać, z kogo się śmiać. Wolna wola odróżnia człowieka od np. małpy czy pantofelka, które zamiast niego mają instynkt. Zdaję się, że nawet chrześcijaństwo nie neguje wolnej woli człowieka? Dorosły, wolny i odpowiedzialny człowiek, korzysta z wolnej woli przy pomocy swojego rozumu i w ten sposób kształtuje siebie i swoje życie. Ci niepewni siebie i zagubieni albo bojący się tych wyborów, wolą/potrzebują, żeby ktoś im pokazał co i jak robić, napisał im instrukcję obsługi życia. jak dla mnie ok, każdy niech robi to co lubi, ale granicą jest wolność innego człowieka. Tyle i aż tyle. Za moich czasach tłumaczyli to w liceum przynajmniej dwa razy, raz na polskim i raz na filozofii. Większości wchodziło do głowy. Polak/komunista - a teraz uzurpujesz sobie jeszcze prawo decydowania, kto jest Polakiem? Na jakiej niby podstawie? A co do komunistów mordujących Polaków, to są bardzo podobni do złych nazistów, którzy zawładnęli Niemcami za Hitlera - komuniści to nie-Polacy, a naziści to nie-Niemcy. Śmieszny jesteś. Lewak - awansowałeś mnie na to stanowisko, ale nie wiem na jakiej podstawie, bo wydaje mi się, że w żadnym z moich postów nie napisałem, że jestem za socjalizmem w skrajnej postaci. Ja tylko i aż bronię wolności ludzi do wyboru tego kogo i czego chcą słuchać i w co wierzyć. Nie napisałem nawet nigdzie, że zgadzam się z poglądami Baumana. Jeśli do tego dodać, zdaję się że bardzo chrześcijańskie, przynajmniej w teorii, zrozumienie dla błędów innych i miłosierdzie/wybaczanie grzechów, to zaraz wyjdzie, że jestem lepszym chrześcijaninem od ciebie. Albo że to ty myślisz, że jesteś chrześcijaninem, a tak naprawdę jesteś debilem, który nie jest nawet w stanie ogarnąć tego, w co myśli, że wierzy. Przeszłość - jeśli średniowiecze nie ma już teraz żadnego to o! znowu cie mam. Znowu porzucasz swój czarno-biały schemat (Pigmalion rulez) i wkraczasz w niebezpieczną dla niemyślących samodzielnie strefę cienia. Zbrodnie chrześcijan ze średniowiecza czy może trochę późniejsze (inkwizycja) nie mają już znaczenia, ale zbrodnie komunistów nie przedawniają się nigdy. Czyli stosujesz podwójna miarę? Jak Kalemu ukraść krowę to be, ale jak Kali ukraść to cacy (wykładnia na twoim poziomie intelektualnym, żebyś trochę więcej załapał). To jaki jest ten okres przedawnienia? Ja jebie, w ramach eksperymentu tłumaczyłem to psu sąsiada, za trzecim razem zrozumiał, liczę że ty złapiesz max za piątym. Nowicka - nie słyszałem, ale słyszałem, że coś podobnego, ale o socjalistach, mówił kiedyś taki gościu z wąsami, co mu teraz pomniki stawiają. Piłsudski czy jakoś tak miał. Image - znam języki, to się nie boję ich używać. Jeśli nawet mam iphone'a i piję kawę w Starbucksie to co z tego? Na co to jest argument, wytłumacz, por favor. Nie będę ci już nic pisał o blondynach bo będziesz miał no obu rękach zakwasy i się odwodnisz , a upały idą, nie chcę mieć cię na sumieniu. Żydzi/anarchiści - na jakiej podstawie zaliczasz mnie do anarchistów? Podaj argument, podyskutujemy. Co do wojen - mam takie wrażeni, że to bardziej lewa strona opinii publicznej jest bardziej przeciwna wojnom prowadzonym przez USA (Wietnam, Irak, Afganistan), że USA popierało reżimy prawicowe a nie lewicowe np. w Ameryce Płd., że to jednak lewica bardziej sympatyzuje z Palestyńczykami, niż z Żydami. Co do innych wojen wywołanych/prowadzonych przez Izrael, o które dokładnie ci chodzi? Proszę o fakty. WLPSpaghetti - zdaję się, że to ty pierwszy wyskoczyłeś z tematem, tak jak ze skojarzeniem z ..., nie, miałem już o tym nie pisać w trosce o twoje zdrowie. Aż tak cię kręcą długie, falliczne obiekty? Źródła historyczne o Jezusie - dokładnie tych trzech panów miałem na myśli. Tylko co z tego wynika? Długosz i Gall Anonim też ciekawe kroniki pisali, i to w porównaniu stosunkowo niedawno, im też wierzysz w każde słowo? Freedman cytuje Biblię - fantastycznie, tylko co z tego? A ktoś inny cytuje Koran i co z tego? Zdaje się, że Biblia to nie jest najlepsze źródło historyczne, chyba że wierzysz, że świat powstał w 7 dni, gości podróżujących w wielorybach i tym podobne klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 20.06.13, 16:58 Ratzinger/bauman- jednak nie masz racji, nie przeczę sam sobie co wykazałem w różnicy "służby" Ratzingera i służby baumana a także różnicach jeśli chodzi o jednostki hitlerjugend i nkwd z kbw. ty naturalnie dobity tymi argumentami nie potrafisz się już do nich odnieść i zaczynasz pisać o czym innym. nie interesuje mnie żadna rzekoma skrucha i zmiana poglądów baumana- czy okazał on szczerą skruchę- wie to tylko on. i poza skruchą PRZEDE WSZYSTKIM za swoją działalność powinien stanąć przed sądem- nie stanął. pewnie wykazał taką skruchę jak największy finansowy bandyta na świecie( oczywiście żyd ) niejaki madoff, który potrafił oszukać nawet swojego funfla żyda na grube miliony. przy wyroku ponoć wyraził skruchę by w więzieniu zdanie zmienić radykalnie. dobrze, że zgnije w pace. może rzeczywiście lepiej żebyś ty na temat nauki kościoła się nie wypowiadał bo kompromitujesz się na każdym kroku z każdymi porównaniami. niech w wytłumaczeniu ci istoty grzechu pierworodnego wystarczy ci jeden cytat Jana Pawła II: "Może więc spełniać czyny posiadające prawdziwą wartość moralną — dobre lub złe — co jest możliwe tylko na gruncie wolności woli ludzkiej. Jednakże człowiek, pozostający w stanie upadku, nie potrafi sam, bez pomocy Chrystusa, kierować się ku nadprzyrodzonym dobrom, które stanowią jego pełną realizację i jego zbawienie" ale przecież ty i tak jako wyznawca spagettiego tego nie zrozumiesz, żrej makaron! lody/autorytet- uciekasz od meritum bo porównałeś wybór lodów do wyborów autorytetów, co jest jednym z twoich żałosnych porównań. to, że człowiek posiada wolną wolę w doborze autorytetów nie oznacza, że tym autorytetem może być każdy biorąc pod uwagę działalność danej osoby. czy idąc twoim tokiem rozumowania moim autorytetem może zostać doktor Mengele? i naturalnie nikt gdy będę się tym publicznie chełpił nie może mi tego zabronić i mnie skrytykować, inaczej twoja teoria upada bardzo szybko. oczywiście, że chrześcijaństwo nie neguje wolności, ale neguje wolność w rozumieniu liberalnym ( tylko liberałowie uzurpują sobie prawo do twierdzenia , że to jedynie oni są wolnościowcami ) która to wolność jest lewacka. wolność w rozumieniu republikańskim a więc taką przedstawianą również przez kościół katolicki nie pozwala na niczym nie ograniczoną wolność- są zasady moralne, pewne stałe przyzwyczajenia z których rezygnować nie wolno. innej wolności nie akceptuję. ograniczeniem mojej wolności jest wizyta baumana. mogę tak sądzić? mogę. Polak/komunista- ależ oczywiście, że "polak" komunista i "niemiec" nazista to Polacy i Niemcy z racji urodzenia choć w przypadku "polaków" w dużym % byli to po prostu żydzi. nie są już jednak Polakami czy Niemcami jeśli chodzi o działalność na rzecz Polski czy Niemiec, nie reprezentowali polskich czy niemieckich interesów bo w swojej działalności byli antypolscy i antyniemieccy, nie wierzę, że taki rzekomy wykształcony, oczytany człowiek jak ty tego nie zrozumiał. Lewak- lewak to nie jest tylko człowiek o lewicowych, komunistycznych, socjalistycznych poglądach. Lewactwo to postawa życiowa nic nie mająca wspólnego z poglądami politycznymi. znam wiele historycznych i współczesnych person( choć tych może trochę mniej ) które mimo swoich lewicowych poglądów nie były lewakami a oddanymi patriotami jak i znam wiele osób z prawej strony, która prowadzi lewacki tryb życia, lewactwo to po prostu tryb życia- z nihilizmem, konsumpcjonizmem i brakiem wartości na jedynym i pierwszym planie. piszesz, że bauman zmienił poglądy, z nimi też się nie zgadzasz? to potwierdza tylko i wyłącznie to , że poglądy zmienił z komuszych na socjalistyczne a to jedno i to samo gó..., podobnie zresztą jak kapitalizm. tak. chrześcijaństwo proponuje miłosierdzie, odpuszczenie grzechów, ale proponuje także POKUTĘ I ŻAL ZA NIE? kminisz czy nie nadążasz? Nowicka- "jeżeli ktoś nie był komunistą za młodu, to nie będzie przyzwoitym człowiekiem”." i powiedz no powiedz mi jak mam oceniać aborcjonistkę? porównujesz antykomunistyczny socjalizm Piłsudskiego z żydowskim bolszewizmem, który on zatrzymał? twoje kolejne porównanie kompromituje cię jeszcze bardziej, jesteś niepełnosprawnuchem umysłowym, historycznym impotentem, eunuchem w myśleniu, który w niektórych kwestiach w ogóle nie powinien zabierać głosu- nie da się bardziej skompromitować. języki- a jednak trafiłem, że masz iphona i chlejesz kawkę w modnym starbucskie z bogatymi nastolatkami z modnymi okularkami i samsungami galaxy s4 wiedzącymi tyle o życiu co kot napłakał a z problemami typu, że nie mogę sobie kupić 165 sukienki, jesteś lemingozą, czytelnikiem wg ciebie poczytnych gazet do tego ze zlewaciałymi zaciągami. takich nienawidzę najbardziej! tak, wiem- nie pisz już o swoim niebieskookim chłopaku tylko skup się na wpychaniu mu makaronu w dupę! wojny- raczysz żartować, że to lewactwo krytykuje żydów- oni ich zawsze bronią bo biednym żydkom na całym świecie źle się dzieje, oj biedni, oj biedni, aj waj, aj waj parę zdjęć z lewicowych marszów, czyje to flagi? i43.tinypic.com/301eog1.jpg i39.tinypic.com/242g081.jpg i42.tinypic.com/2qkr05w.jpg więcej? co do wojen po 45- wszystkie były prowadzone, finansowane przez usrael, w imię zysków, to najwięksi terroryści na świecie. idealnym przykładem jest obecny konflikt w Syrii gdzie terroryści z usraela, zachodu i arabii saudyjskiej finansują choć nieoficjalnie wahhabickich terrorystów w których wielkie znaczenie mają terroryści z AL- kaidy identycznie było w Iranie w 79 r. kiedy przy pomocy Cartera jankesi obalili szacha Iranu a to władzy doszli ajatolahowie, którzy teraz chcą zniszczyć usa identycznie w afganistanie amerkanie stworzyli bin ladena i finansowali mudżahedinów by później ich wykorzystać do przeprowadzenia ataków w konsekwencji wywołania wojen dla zysków. mniej wyborczej a tvnu a włączy się samodzielne myślenie choć twój przypadek jest już chyba skończony. zdaje się , że to ty wierzysz w makaron. oczywiście, że tak. kroniki Galla Anonima i J. Długosza bucu to jedne z bardziej wartościowych źródeł jeśli chodzi o średniowiecze. i tego nie wiedzieć to kompromitacja na całej linii. wbij sobie to do łba, że postać Jezusa Chrystusa- mojego Boga jest postacią historyczną i nie zmienią tego żadne wydumane pseudotezy jakiś ateistów, walikotów i innego tałatajstwa wierzącego w spagetii. Biblia jest dla mnie najważniejsza. wierzę w wszystko co jest w niej zapisane, chyba nie jesteś upoważniony do deprecjonowania mojej wiary? poza tym przywołuje starożytnych historyków jak Tacyt i inni, tym chyba nie zaprzeczysz co? nie no a jak nie, już się okazuje, że oni jednak nie są wiarygodni no bo piszą o Jezusie i jeszcze z innego posta bo o tym zapomniałem: ""ty chyba raczysz k v r w a żartować nie widząc różnicy " - alez roznice widze jak najbardziej, meritum (nie za trudne slowo?) mojej wypowiedzi sprowadzalo sie do tego, ze wojna wyzwla w ludziach to co najgorsze. Czy z faktu kilku/klilkunastu/x osob zachowywalo sie w dany sposob, wynika logicznie, ze wszyscy w danej grupie tak robia? Czyli jesli w Polsce wojennej dzialali szmalcownicy, to wszyscy Polacy to szmalcownicy? Poczytaj o bledach w argumentach indukcyjnych i wroc z nowa porcja glupot. Zacieram rece i czekam z utesknieniem. Tak jak miejsce na Kwejku na woje posty. " nie wierzę, no nie wierzę! walnąłeś babola z porównaniem żydów przy kawie obserwujących zagładę palestyńczków z Polakami, którzy widząc zagładę żydów nie mogli zrobić nic- mógł zrobić zachód, który wolał bombardować cywilną ludność Drezna aniżeli zająć się obozami śmierci. za takie porównania, antypolskie dostałbyś realnie ode mnie w ryj, nie raz, rozumiem, że stosujesz retorykę grossa i szechtera, ale pragnę ci przypomnieć, że t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 20.06.13, 23:12 Ratzinger/Bauman - i znowu czytasz bez zrozumienia, może to te temperatury, może po prostu nie potrafisz. Stosuje na tobie technikę sprowadzania argumentu ad absurdum a ty w to wdeptujesz jak sandałem w psią kakę na łące. Ty twierdziłeś, przynajmniej na początku, że sama przynależność do organizacji wystarczy, żeby kogoś potępić na zawsze. Ja się z tym nie zgadzam i daję ci przykład Ratzingera. I wtedy zaczynasz mi wyjeżdżać z jakimś ale. Zdecyduj się w końcu na coś, chłopcze, z moją kobietą mam mniej problemu jak idzie ciuchy kupować. Kto to taki powiedział "bądź gorący albo zimny", czy jak to tam leciało. Co ty masz z tymi Żydami, jakieś złe wspomnienia złego dotyku z dzieciństwa? Rozumiem, że aferę Amber Gold to też Żydzi rozpętali? I oczywiście wszystkie pozostałe afery finansowe w Polsce i na całym świecie, łącznie oczywiście z przesławnym bankiem watykańskim. JPII - wreszcie jakiś cytat, zaczynasz mi imponować. Chociaż mam nadzieję, że to jeszcze nie ze niezdigitalizowanych źródeł? Ładny cytat, mam do niego dwa pytania. Pierwsze, wytłumacz mi go w kontekście grzechu pierworodnego. Dwa, "człowiek, pozostający w stanie upadku, nie potrafi sam, bez pomocy Chrystusa, kierować się ku nadprzyrodzonym dobrom" - jakiś dowód na potwierdzenie tej hipotezy? Spaghetti - może postaram się to napisać tak prosto, żebyś nawet ty w końcu zrozumiał. Proszę, wklej w odpowiedzi na tego posta, cytat z mojego posta, w którym po raz pierwszy pojawił się WLPSpaghetti. Jeśli ja w odpowiedzi wkleję twój wcześniejszy cytat z tym wyrazem, to jesteś debilem, ok? Mengele - oczywiście, zakładając wolną wolę człowieka oraz to, że w swoich wyborach kieruje się rozumem, to tak. Jak już wcześniej napisałem, granica wolnej woli jest wola innego człowieka i nie czynienie mu krzywdy. [Swoją drogą, ciekawy przykład z twojej strony, taki powiedziałbym, freudowski (o, Żyd)]. I teraz, biorąc to wszystko razem pod uwagę (rozum, wolność ograniczona wolnością innego, nie czynienie drugiemu krzywdy), przeprowadź mi porównanie między działalnością Mengele i Baumana. Co takiego głosi Bauman, że porównujesz go do Mengele, który zabijał ludzi, na co są DOWODY. Jak wygląda to, o czym pewnie będzie mówił na wykładzie Bauman, w świetle prawa, z tym co głosił i robił Mengele? Swoją drogą ten też fajnie skończył w chrześcijańskiej skądinąd Brazylii. wolność/chrześcijaństwo/liberałowie - chrześcijaństwo i republikanizm, no dawno nikt, nawet ty we wcześniejszych postach, mnie tak nie ubawił. Takiego bełkotu jak w tym akapicie to już dawno nie popełniłeś. Kilka uwag: kościół katolicki i jego struktura oraz zasady działania - republikanizm w czystej postaci. Wolność lewacka - WTF?! ja jebie, takimi tekstami przechodzisz sam siebie, ale chętnie przeczytam twoją definicję tego terminu. Nawet liberalizm nie zakłada niczym nie ograniczonej wolności, doczytaj. Stałe przyzwyczajenia, z których nie można rezygnować - a niby dlaczego? Wiesz co to jest postęp? Nie, no raczej nie wiesz, bo to wytwór rozumu. "innej wolności nie akceptuję. ograniczeniem mojej wolności jest wizyta baumana." Możesz sobie nie akceptować i nic poza tym. Jak ta wizyta ogranicza twoją wolność? Ktoś ci każe iść i go słuchać? Ktoś ci każe się z nim zgadzać? Polak/komunista - zgadzam się, że wielu Żydów było komunistami, dokładnej liczby nie znam, proszę ciebie o jej podanie wraz ze wskazaniem źródła (zdigitalizowanego lub nie). Coś mi mówi, że było nimi też wielu Polaków. A w Czechach Czechów. We Włoszech Włochów. Ird. Czego to dowodzi? A teraz zadanie umysłowe dla ciebie, jak myślisz, co sprawiało, że wielu Żydów odnajdywało się w poglądach komunistycznych? Podpowiem, że chodzi, między innymi o kwestie historyczne i socjologiczne. A skoro ja oczytany i wykształcony (rzekomo) czegoś nie rozumiem, to z pokorą proszę o wyjaśnienie, byleby przy pomocy racjonalnych, logicznych argumentów. Jeśli w końcu zaczniesz jakieś przytaczać, to może mnie nawet do czegoś przekonasz. Teraz jedno z lepszych: "poglądy zmienił z komuszych na socjalistyczne a to jedno i to samo gó..." vs "porównujesz antykomunistyczny socjalizm Piłsudskiego z żydowskim bolszewizmem". Weź czytaj przynajmniej to co sam (?) napisałeś akapit wcześniej, bo boleśnie się ośmieszasz. "nie da się bardziej skompromitować." - a jednak zaskoczyłeś sam siebie. Lewak - więc nazywając mnie lewakiem, twierdzisz, że jestem nihilistą pozbawionym wartości i oddanym konsumpcjonizmowi. OK, tylko teraz proszę o podanie potwierdzających to ARGUMENTÓW. Nowicka - raz, nie wiedziałem nawet, że tak powiedziała. Dwa, wujek google potwierdził, że to NIE ONA tak powiedział, ale jej syn. Trzy, trzeba by tutaj ustalić, czy mówimy o komunizmie (Marks, Engels itp.) czy o "komunizmie" Stalina i jego ekipy. ma to tyle wspólnego z komunizmem, co dzisiejsze Chiny i, mam nadzieję, to miał na myśli SYN Nowickiej. Języki - no jednak nie trafiłeś, ale nie mam nic przeciwko posiadaczom iphone czy używającym szczoteczki marki Colgate. Uważam, że są to tylko przedmioty i nie one definiują człowieka. Swoją drogą twoja nienawiść do młodych i bogatych zaczyna mi pachnieć geriatrycznym komunistą. Co to, jakieś chore projekcje przez biedne dzieciństwo? Wojny - zdaje się, że napisałem, że USA a nie Żydzi, byli krytykowanie przez lewicę za Wojny (Wietnam, Irak). Czytaj ze zrozumieniem, bo potem niepotrzebnie tracisz czas przy klawiaturze pisząc o czymś, co nie istnieje. Męczący jesteś już z tymi Żydami. Dziewczynę ci odbili? Nie pozwalają ci pracy znaleźć? W szkole cię biją na przerwach? Przez nich się spóźniałeś na pierwszą lekcję, bo ci przestawiali budzik tajna satelitą szpiegowską? Czas się zdecydować. Albo Żydzi wcale nie są gnębieni, więc są tylko płaczliwym nic nie znaczącym narodem i szkoda się nimi zajmować. Albo to oni zakulisowo rządzą światem, więc są niezłymi matkojebcami. Czarne czy białe, chyba, że masz dla mnie wreszcie jakiś odcień szarości? Zdjęcia - jak wkleję link z narodowcami w brunatnych koszulach albo hajlującymi to o czym to będzie świadczyć? Że popierają ideologię wymyślona przez człowieka, który wytłukł ładnych parę milionów ich współobywateli i mało im? Te wszystkie wojny to masz na myśli też np. wojnę Salwadoru z Hondurasem i o Malwiny? Dosyć odważna teoria. A w Syrii Żydzi ramię w ramię z Arabią Saudyjską. A świstak... makaron - jak napisałem wcześniej, proszę o cytat ze mnie. Jak niem miękki wacuś jesteś. Gall/Długosz - chyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło. Traktowanie tych kronik jako prawdy i tylko prawdy świadczy o dosyć mocno posuniętej głupocie. Jeśli wierzysz, we wszystko to, co zostało tam i opisane, i w taki sposób, jak zostało to opisane, to gratulacje. To tak jakbyś chciał się uczyć historii z, dajmy na to, Krótkiego kursu historii WKP(b). Jezus Chrystus - czytaj, proszę po raz kolejny, ze zrozumieniem. Przecież napisałem, że piszą o nim w źródłach historycznych, ale co z tego? I co piszą, proszę cytat (źródła zdigitalizowane lub nie). Ja ze swojej strony polecam ten tekst: www.racjonalista.pl/kk.php/s,470. A teraz cię może zaskoczę - nie ma dla mnie znaczenia, czy Jezus istniał czy nie, czy był zwykłym Żydem czy synem Boga. Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia w świetle tego, żeby zachowywać się przyzwoicie wierzyć w te same wartości, które znajdują się np. w 10 przykazaniach. Ogarniasz? Nie jest mi potrzebny bóg, żeby zachowywać się dobrze, wystarczy mi rozum i trochę empatii. Tobie też to polecam. babol - znowu uciekasz od tego co napisałem, ale to u ciebie nagminne, jak coś co napisałem nie pasuje do twojej z góry przyjętej tezy, pomijasz to milczeniem, albo robisz unik. Otóż napisałem, że zachowanie CZĘŚCI danej grupy nie może ŚWIADCZYĆ o całej grupie. Już sam nie wiem jak ci to wytłumaczyć, żebyś ogarnął to swoim małym rozumkiem. Jak przez tydzień robisz rzadką kupę, to może masz sraczkę, a nie jest tak, że wszystkie kupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 20.06.13, 23:14 c.d. Żydzi tak robią. Jak w Polsce byli szmalcownicy wydający Żydów za kasę, to nie znaczy, że można wszystkich Polaków nazywać szmalcownikami. Jak paru tępych i chciwych wieśniaków spaliło swoich sąsiadów Żydów w Jedwabnem, to nie znaczy, że wszyscy Polacy są żydożercami. Kapiszi? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 21.06.13, 17:31 Ratzinger/bauman- wszystko co piszę przed wysłaniem i kogoś tekst czytam ze zrozumieniem. twierdziłem, że przynależność do zbrodniczej organizacji należy zbadać indywidualnie a sam fakt przynależności do takowej powinien być wystarczającym dowodem aby takich pseudoautorytetów nie zapraszać na publiczne uczelnie. nawet w sytuacji gdyby napisał miliard książek. co najwyżej aborcza z komunistą może sobie zrobić spęd na solnym. a ja ripostuje twój przykład i uważam go za całkowicie haniebny- Ratzinger nazistą nie był, bauman był. do tego odnieść się już nie potrafisz. twoja kobieta mnie naprawdę nie interesuje. to mam z żydami, że odpowiadają za wiele wojen na świecie i je finansują. do tego są ekonomicznymi bandytami np. wywołali ostatni kryzys- niejaki żydowski bank lehman brothers w imię zysku niepohamowanego udzielał kredytu każdemu i w końcu padł, podobnie żydowski goldman sachs na spekulacji waluty w Polsce zarobił miliardy dolarów. o madoffach i innych badziewiach już wspomniałem? syjonizm to też nie jest sprawka żydów? JP2- grzech pierworodny- "człowiek pozostający w stanie upadku" dowodem na potwierdzenie tezy jest wiara i obcowanie z Chrystusem na co dzień, postępowanie zgodnie z jego wskazaniami i nauką. przecież ty wierzący w makaron tego nie zrozumie. spagetii- nie istotne kto pierwszy napisał o tym gó...e gimnazjalnym, ważne iż okazało się, że ty w to wierzysz. Mengele- a widzisz czyli jednak nie każdy bucu może być autorytetem. dla mnie autorytetem nie może być bauman z racji tego, że należał do zbrodniczego nkwd i sam w wywiadzie przyznał, że jego kapowanie mogło przyczynić się śmierci innych osób( bardzo niechętnie o tym mówi więc coś musi być na rzeczy ) poza tym uważał władze komunistyczną za najlepsze wyjście po II WŚ a władza ta stalinowskim terrorem doprowadziła do śmierci tysięcy osób. nie ważne jest to co mówi w wykład- kompletnie nie ważne, ważna jest jego przeszłość, która nigdy nie została w żaden sposób zbadana. dlatego moim autorytetem według twojego chorego rozumowania może być doktor Mengele. tak. poglądy konserwatywno- republikańskie idą często w parze z nauką kościoła. na pewno częściej niż liberalizm. tak- niczym nieograniczona wolność jest LEWACKA. nie można rezygnować z pewnych zasad, moralnych wartości a lewactwo takowe postuluje jak i liberalizm. jeśli mówimy o postępie typu "wolne, otwarte związki" "przyzwolenie na dewiacje" "nowe małżeństwa" to taki postęp w ogóle mnie nie interesuje i tu nawet w promilu nie zgodzimy się nigdy. pojmij i wbij sobie to raz na zawsze. twoje wydumane posty i tezy innych walikotów wcale tego nie zmienią. jestem i będę konserwatystą do końca życia i nikt tego nie zmieni. nie jestem oportunistą, który zmienia poglądy w zależności od sytuacji. konserwatyzm w światopoglądzie nie neguje natomiast postępu gospodarczego. mogę nie akceptować i mam prawo temu publicznie zaprotestować na publicznej uczelni, na publicznym wykładzie. wizyta baumana ogranicza moją wolność w ten sposób, że nie mogę pozwolić na to, że na publicznej uczelni wysłuchiwany jest komunista teraz socjalista by osobom o narodowych poglądach odmawiać tamże prawa do dyskusji nazywając ich kłamliwie nazistami. bauman jest komunistą i jego się oficjalnie zaprasza. żydzi/ komuniści- już ci wyżej baranie napisałem, że polscy komuniści to nie byli żadni polacy- może i z racji urodzenia, ale na pewno nie z reprezentowania polskich interesów. tacy "polacy" nadawali się tylko na szubienicę. komuniści żydzi? proszę bardzo: anatol fejgin, ozajasz szechter- i synowie, helena "wolińska", maria "gurowska" to tylko najbardziej znane przypadki żydów komunistów skazujących na śmierć polskich patriotów oczywiście spokojnie dożywszy spokojnej starości. bolszewizm to jest żydowski wymysł i dlatego wielu żydów się tam idealnie odnajdywało. morderczy, zbrodniczy, totalitarny bolszewizm idealnie wpisywał się w naturę żydów- oszustów, bandytów, syjonistów i rasistów. wiele kierowniczych stanowisk w nkwd zajmowali żydzi( głównie kierowniczych ) Piłsudski- wyraźnie napisałem, że bauman jest komunistą, teraz "socjaldemokratą", Piłsudski nigdy komunistą nie był bo ów komunizm powstrzymał pod Warszawą przed rozlaniem na całą Europę, nienawidził komunistów tak samo jak ja, był socjalistycznym partiotą, lewicowym działaczem jakich toleruję- nie lewakiem a LEWICOWCEM- patriotą i NIGDY w życiu komunistą, nie do końca po mojej linii politycznej, ale musi wzbudzić szacunek jako patriota, nie nadążasz wykształciuchu, bogaty z pięknego miasta? Lewak- argumentami są wszystkie, twoje wypisane słowa. Nowicka- widzisz k v r w a jak ty mało wiesz a może nie chcesz wiedzieć o tych słowach? nie ważne jest kto wypowiedział te słowa, ważne jest, że komunistka nowicka broniła swojego synalka komunistę, który w tych słowach tłumaczył powody wymordowania polskich żołnierzy w Katyniu: ""ZSRR nie było stać na wyżywienie 20 tysięcy darmozjadów. Wystarczyło już tej bezczelności z czasów sanacji, gdy robotnicy i chłopi ich żywili. Z powodów dyplomatycznych nie można ich też było zmusić do działalności produkcyjnej. Nie można było też liczyć na ich reedukację, co zresztą ten film dobrze pokazuje. Ten fanatyzm''. " o którym myślisz komunizmie myśleli? tak, tak ja wiem. nowoczesna lewacka europa odróżnia pojęcia komunizmu marksa i engelsa i stalina, w ten trend naturalnie musiałeś się wpisać i ty co po raz któryś pokazuje, że jesteś reprezentantem lewizny. stalin i inni komuniści wszystko czerpał z książek sku...synów marksa i engela....naturalnie...żydów. jak widzisz w jego cytacie on nie myślał o marksie i engelsie, hahah, hahah no gdzie ty pasujesz? Języki- kapitalistów i komunistów nienawidzę tak samo, bo to w skutkach identyczne systemy w których tylko uprzywilejowane grupy są beneficjentami. najlepszy przykład to jak po 89 dawni socjaliści szybko stali się kapitalistami. nienawidzę ludzi bogatych bogacących się w kapitalistycznej terminologii przez tzw. "większy" spryt a takimi są posiadacze iphonów i ci chodzący do starbucka przez to uważających się za lepszych i żyjący tylko tym. Wojny- zrozum, że usa i izrael to jedno i to samo państwo- "usrael", pokaż mi drugie państwo na świecie w którym więcej obywateli mieszka poza granicami państwa aniżeli w Ojczyźnie. usrael zatem z błogosławieństwem międzynarodowej opinii publicznej również takich katastrof narodowych jak zdradek sikorski w czasach współczesnych i historii najnowszej prowadzi i finansuje najwięcej wojen na świecie, do tego w samej Palestynie żydzi prowadzą nowy holocaust arabskiej społeczności o którym pewnie ty nie słyszałeś, przykład z wczoraj: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14140590,ONZ__Armia_Izraela_torturowala_palestynskie_dzieci.html#BoxSlotII3img to syjoniści, imperialiści i mordercy, których działania trzeba radykalnie nazywać i je piętnować. do tego żydzi to najwięksi oszuści na świecie vide przykłady madoffa, sorosa i innych "filantropów" i żydowskich banków, no jak ty to obronisz fakty, no jak? z pomocą mogą ci przyjść propagandyści z solnego i czerskiej. zdjęcia-tak uważa twoja gejzetka, że każdy łysy człowiek chodzący z brunatnej koszuli witający się uniesioną ręką jest nazistą, tak właśnie uważa twoja gejzetka. poza tym skąd to porównanie? nie przeczę, że w wielu miejscach na świecie odbywają się zbrodnie, jednak tylko zbrodnie usraela są akceptowalne, nie widzi się w nich nic złego i nie przeciwstawia. lewactwo oficjalnie popiera działania usraela bo obawia się nowego holocaustu na żydach- dlatego chodzi w marszach z flagami usraela a holocaust to się odbywa, ale tworzony przez żydów, nawet jak protestujecie przeciw wojnom żydów to was biją a wy i tak później ich popieracie, hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 22.06.13, 00:30 dzisiaj tylko odpowiedź na jeden post, na więcej nie mam czasu. Ratzinger/Bauman - kilka cytatów z ciebie: "bauman jest przede wszystkim byłym komunistą i nie ma tu znaczenia kim jest poza tym", "nie interesuje mnie również czy porzucił współpracę z nkwd", "w przypadku byłych komunistów i nazistów żadne prawo mnie nie interesuje", "nie może być akceptacji dla wysłuchiwania nawet największych rzekomych autorytetów gdy chodź w ich biografii znajdzie się jeden haniebny punkt", "przyznanie się do błędów w żadnym wypadku nie może być okolicznością łagodzącą", "postać baumana- sam fakt, że należał do nkwd, lwp, pzpr i kbw powinna budzić odrazę". Teraz wstaw sobie za Baumana Ratzingera wraz z odpowiednią organizacją i weź odpowiedzialność za to co mówisz. Żydzi wywołali kryzys - oczywiście. Każdemu wciskali kredyt, ba, zmusili osoby prywatne oraz państwa do nadmiernego zadłużenia się i wydawania więcej niż mieli grożąc obrzuceniem macą i smyraniem pejsami. Poza tym są odpowiedzialni za nadmierne upały w lecie, plagę komarów oraz przegraną San Antonio (David Stern to zdaje się też Żyd). JP2 - nadal nie ma żadnego dowodu. Co do nauki Chrystusa, stosujesz się bardziej do nadstaw drugi policzek, czy miłuj bliźniego swego jak siebie samego? To widzę, że tak jak ostatnio obcujesz codziennie ze mną i gó... rozumiesz, identycznie masz z obcowaniem z Chrystusem. Też gó... rozumiesz z jego nauki. A może tylko wybierasz sobie to, do czego chcesz się stosować? Ale to chyba nie za bardzo zgodne z nauką kościoła? Spagetti: tu wspominasz o nim pierwszy raz: "Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? Autor: pawelly 18.06.13, 22:47 (...) wracaj do swojego przećpanego latającego potwora spagettii. hahah " tutaj WLPSpaghetti pojawia się pierwszy raz w moim poście: " Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? Autor: Gość: eltoronegro IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 23:16 (...) nie śmiej się z mocy Wielkiego Potwora Spaghetti żeby cię dziewico nie zapłodnił, bo jeszcze urodzisz nieprawdziwiepolskie dziecko chodzące po wodzie. " Czyli kolejny ciężki pimpslap z mojej strony. Mengele - patrz pierwszy akapit Kościół/republikanizm - poglądy konserwatywne - zdecydowanie, to cecha każdej religii. Republikanizm, ok, jeśli przyjmiemy oryginalne, arystotelesowskie znaczenie, to jednak się zgodzę Lewackość - dalej nie wiem do czego pijesz i czekam na jakiś argument na poparcie tezy, że jestem lewakiem. najlepiej cytat z mojego posta, tak jak ja z ciebie. Z tego co pamiętam, nigdy nie pisałem o niczym nie ograniczonej wolności. Nowe związki - nie wiem skąd ci się to teraz wzięło, bo nie było o tym mowy, ale rozumiem, że uciekasz od tematów, gdzie nie masz żadnych argumentów do przedstawienia albo do odparcia moich. To też jakaś strategia. Swoją drogą, nie rozumiem, czemu tak wam przeszkadzają "nowe małżeństwa" czy "wolne związki"? Czy to jest zaraźliwe? Czy ktoś ci każe tak żyć? Jesteś niepewny swojej orientacji? Nikt ci nie każe być oportunistą ani zmieniać twoich konserwatywnych poglądów - tak samo ty nie możesz tego nikomu nakazać. To jest naprawdę do ogarnięcia, nawet na poziomie szkoły podstawowej, chyba na WOSie takie rzeczy się kiedyś poruszało. Wizyta Bauman nie ogranicza twojej wolności, bo nikt ci nie każe na nią iść. Możesz w tym czasie leżeć krzyżem w kościele, odmawiać różaniec, karmić daniele bpa Głódzia albo oglądać tv. Albo zorganizować w tym samym czasie swój wykład i przedstawić na nim swoje poglądy. Żydzi/komuniści - jeśli zgodzimy się, że podczas IIWŚ Niemcy wytłukli u nas trochę Żydów, trochę ich wyjechało po wojnie, kolejni w 1968, to jaki wniosek można wysnuć z faktu, że liczebność PZPR w latach 70 to jakieś 3 mln członków? Sami Żydzi? Swoją drogą, Stalin też Żyd? A do jakiejś religijnej szkółki to on nie uczęszczał czasem? Piłsudski - znowu przekręcasz własne słowa, więc pozwolisz, że po raz kolejny skonfrontujemy, to co mówisz w różnych postach: "piszesz, że bauman zmienił poglądy, z nimi też się nie zgadzasz? to potwierdza tylko i wyłącznie to , że poglądy zmienił z komuszych na socjalistyczne a to jedno i to samo gó..., " + "porównujesz antykomunistyczny socjalizm Piłsudskiego z żydowskim bolszewizmem" VS "wyraźnie napisałem, że bauman jest komunistą, teraz "socjaldemokratą" - no właśnie coś niewyraźnie (chyba, że ci jacyś wstrętni Żydzi słowa w postach przekręcają, na pewni mają na Solnej specjalne komando utworzone tylko w tym celu, tacy Inglorious Bastards na miarę naszych możliwości). Zdecyduj w końcu jak to jest z tym socjalizmem. I czy jak Bauman z komunisty stał się socjalistą, to jest to dalej to samo gó**p, jak Piłsudski był socjalistą, to już coś zupełnie innego? Mentalność Kalego znowu się odzywa... Lewak- argumentami są wszystkie, twoje wypisane słowa. Np te: "Do do pokuty jako zadośćuczynienie za grzechy jestem za"? A może te: "wierzę w domniemanie niewinności."? Czy może te: "jedynie bronię jego prawa do wygłaszania opinii, a potem to już KAŻDY SAM UŻYWAJĄC SWOJEGO ROZUMU, może zdecydować co z tym zrobi." Nowicka: "nie ważne jest kto wypowiedział te słowa" - no to już mnie, dziecko, osłabiasz? To co jest ważne? Co do cytatu z jej syna, zgadzam się, że jest fatalny i źle o nim świadczy. Ale najpierw przytoczyłeś jej słowa, dostałeś kontrę z Piłsudskiego, to skaczesz na syna. Zdecyduj się, o czym chcesz rozmawiać. Bo jak "nie ważne jest kto wypowiedział te słowa", to dalej będzie nie ważne co powiedział, ale tak to sobie nie pogadamy sensownie. "nienawidzę ludzi bogatych bogacących się w kapitalistycznej terminologii przez tzw. "większy" spryt a takimi są posiadacze iphonów i ci chodzący do starbucka przez to uważających się za lepszych i żyjący tylko tym." - ty masz naprawdę jakiś większy problem ze sobą. Przeczytaj to sobie jeszcze raz. Tak cię to bardzo boli, że ktoś ma jakiś przedmiot? Ocenisz po tym ludzi? Jeśli nawet jakiś posiadacz iphone czuje się tylko przez ten fakt lepszy od ciebie, rusza cię to? To bardzo delikatny jesteś, ja takich ludzi radzę olewać, unikać i śmiać się z nich, raczej ich żałować, niż nienawidzić. Raz, że źle to świadczy o tobie, dwa, negatywne uczucia nie są dobre dla zdrowia, trzy, Jezusowi chyba by się taka postawa nie spodobała. Usrael - tak, oczywiście, to jedno państwo. Wszyscy ortodoksyjni Żydzi z Izraela na pewno się z tobą zgodzą :) Co do liczby obywateli poza granicami kraju - jak myślisz (?), może historia mogła mieć z tym coś wspólnego? Co do zbrodni armii Izraela, jak myślisz, o czym świadczy fakt, że wiedzę o tym czerpiesz z portalu gazety będącej Żydowską agenturą w Polsce? Poza tym oczywiście wszyscy Palestyńczycy prowadzą wyłącznie honorową walkę bez terrorystycznych metod typu wybuchy w autobusach, porwania samolotów czy gościnne występy na olimpiadach, a w 1948 to Izrael był agresorem, podobnie w 1973. Świat naprawdę nie jest taki prosty jak ci się wydaje. Zdjęcia - myślę, że bardziej faszystą niż nazistą, jeśli mamy być już ściśli, ew. kozakiem łojącym na raz pięć piw i lubiącym koszule w kolorze rzadkiej kupy. Ale to już kwestia gustu, a o nim się nie dyskutuje. Co do akceptowania zbrodni, o jakie ci konkretnie chodzi? Jakiś przykład takiej zbrodni? I co masz na myśli pisząc, że są akceptowane? Na dzisiaj mam już dość obcowania z twoją głupotą. Peace Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 22.06.13, 18:56 ednak odpisałeś na inne, słabo bo słabo, ale odpisałeś. powiedz: znowu wolałeś klepać posty po 1:00 aniżeli oddać się niebieskookiemu chłopakowi? jedziemy dalej, bez przerwy: Ratzinger/bauman- wstawienie Ratzingera nie pasuje kompletnie gdyż jak wykazałem we wcześniejszych postach formacji w których działali porównać nie można. nkwd to zbrodnicza formacja, hitlerjugend takową w żadnym wypadku- nawet za taką nie uznali ją alianci. różna jest również służba obydwu panów- bauman zajadały komunista nie wystąpił z niej nawet po roku 1945 awansując coraz bardziej w partyjnym szczeblu. działał gorliwie i szczerze o czym świadczą awanse. Ratzinger natomiast zdezerterował ze "służby" po 4 miesiącach nie będąc nawet na froncie. ZDEZERTEROWAŁ , rozumiesz?! o czym może to świadczyć? czy twój ciasny umysł jest w stanie logicznie rozumować i wyciągnąć wnioski z opisanych przeze mnie faktów z życia obu? nie- nie jest, bo jesteś propagandystą i za wszelką cenę chcesz pokazać Ratzingera w złym świetle. Ratzingera w żadnym wypadku nie można nazwać nazistą, baumana komunistą owszem. tak. żydowski bank wywołał kryzys. lehman brothers. czy jakoś tak nazywało się to gó.... w imię niepohamowanych zysków szukali kredytobiorców wszędzie- nawet wśród ludzi bez nóg i rąk- wiedzieli, że ci wziąwszy go i tak kiedyś będą go musieli spłacić- naturalnie z odsetkami. niepełnosprawność umysłowa innych, ludzi którzy nie wiedzieli na co się piszą biorąc kredyty nie uprawnia banku do ich wykorzystywania i celowego działania w celu zdobycia jeszcze większych zysków. to jest żydowska postawa. a co z goldmanem sachsem i innymi, którzy miliardy zarabiają na spekulacjach? w przypadku gs także jeśli chodzi o Polskę, jak to obronisz? no jak? JP2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 23.06.13, 01:16 Ratzinger - zrozum, najpierw mówisz, że liczy się tylko FAKT przynależności do organizacji. Stosując analogię,stawiam argument, którego przecież też wcale nie popieram, a jego na bazie chcę ci udowodnić, że pieprzysz głupoty, o Ratzingerze. I nagle już SAM FAKT przynależności do organizacji relatywizujesz. To nie może być aż tak trudne do zrozumienia.... Bank - czyli żydzi wywołali kryzys wciskając kredyty niepełnosprawnym... ty naprawdę napisałeś to na trzeźwo? Mengele - może być twoim autorytetem, co pociąga za sobą konsekwencje, takie jak: świadczy o twoim rozumie (ty możesz powiedzieć to samo o kimś, kto wybierze sobie na autorytet Baumana, Colargola, kogokolwiek). Dwa, może być twoim autorytetem, ale ograniczeniem jest wolność innych i stosowanie przemocy. Wolność - czyli może wygłaszać wykład gdzie chce, jeśli został zaproszony, we Wrocławiu, Pcimiu Dolnym, Londynie, albo Teheranie. Lewackość - cały czas uciekasz od arguemtnu i wymigujesz się uniakmi typu cały twój bełkot. Jesteś po prostu za słaby na dyskusję. Palestyńczycy po prostu bronią się przed zaborcą, - stosując tę logikę, należy przywrócić stan sprzwed ilu lat, 100? 500? 1000? a może powinniśmy wszyscy wrócic do Afryki, skąd sie wywodzimy? Nie doczytałeś w Biblii, że kilku Zydów mieszkało jednak kiedyś w tamtych okolicach i jak to się stało, że poszli sobie w świat? pięna akcja - rzeczywiście, same piękne oblicza uwiecznone na zdjęciach + wywołanie przerażenia u staruszka przez kilkudziesięciu chłopa, normalnie respekt i szacun ziom, kiedy zrobicie jakiś zajazd na żłobek? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 23.06.13, 11:02 Ratzinger- bzdura. twoje porównanie Ratzingera i baumana jest kompletnie nie trafione. bo jeden "służył" w młodzieżowej organizacji ( przy czym zwracam uwagę na słowo klucz- służył ) nigdy nie uznanej za zbrodniczą a drugi służył zaciekle w formacji zbrodniczej. jeden uciekał z frontu od walki z przeciwnikiem, drugi służył w formacjach likwidujących polskich patriotów i bezpośrednio kapowaniem przyczyniał się do ich skazywania. jeden nie był nazistą, drugi był komunistą. napiszę to za każdym razem. do momentu aż sobie wbijesz. Bank- tak, tak właśnie było. przykład lehmana brothersa pokazuje to dobitnie. dawał kredyty wszystkim- także niepełnosprawnym. działania w końcu doprowadziły do upadku podobnie jak upadku innego żyda- oszusta- bagsika. Mengele- zaraz, zaraz, jeśli przyjmiemy, że autorytety mogę przyjmować każde jakie znaczenie mają moje rozumne decyzje w wybieraniu ich jeśli są to tylko moje autorytety? i co mają do tego konsekwencje? w tym oto pytaniu zawarłem twoją całą hipokryzję, tak jak ty masz prawo w tym przypadku skrytykować autorytet mojego Mengele tak ja mam prawo skrytykować czyjś autorytet baumana, konkluzją dyskusji jest moja teza- że z pewnych względów pewne osoby autorytetami być nie mogą. Wolność. nie nie wszędzie. a na pewno nie na publicznej uczelni. w głosie aborczym owszem. Lewactwo- tak. bo cały twój bełkot jest lewacki. nie mogę wszystkiego zacytować. dobrze piszesz, że "kilku: żydów tam sobie mieszkało a dużo więcej arabów. i karygodnym błędem zachodu było tworzenie tam usraela. ja nie piszę o żadnej afryce tylko o Judei. akcja przepiękna- zdrowy odruch narodu na wizytę komunisty, zresztą pan baumanik sam przyznał , że to on był PRZYCZYNKIEM: " - Proszę mnie nie przepraszać. To ja państwa gorąco przepraszam, że stałem się przyczynkiem tych wydarzeń, które tu wszyscy obserwowaliśmy" to trzeba mu oddać- słusznie zauważył. miło widzieć na zdjęciach jego smutne, przerażone oczy- pewnie takie same jak u osób, które przez jego kapowanie straciły życie. oczywiście resztę moich zapytań czy twierdzeń jak te o nowickej, żydowskich wojnach czy ekstradycji ze Szwecji na podstawie prawa międzynarodowego pominąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 21.06.13, 17:50 Gall/Długosz- kolejna próba ucieczki od babola, którego stworzyłeś, pojmij, że przez większość historyków Gall i Długosz jest traktowany jako najwartościowsze źródło historyczne i to z nich uczą na historii, ale ty przecież wiesz lepiej, że nie można wierzyć we wszystko co jest tam napisane i wiesz to na pewno. hahaha, wykształciuch- leming Jezus- nie ma dla ciebie znaczenia, że istniał bo mimo historycznych źródeł i faktów nadal chcesz wierzyć, że to historyczne kłamstwo. wybacz, ale źródła typu racjonalista, racja, możesz sobie darować na wstępie- popleczników walikota i ryfińskiego, który jest za fundowaniem talonów na dziwki dla osób niepełnosprawnych możesz sobie darować od razu- to twój poziom. a dla mnie istnienie i wiara w Jezusa Chrystusa jako Boga ma kluczowe znaczenie, pojmiesz? babol- zrozum, że w usraelu względem arabów zachowują się tak wszyscy. wszyscy chcą ich ostatecznego unicestwienia. a ty równasz ich oglądanie przy kawie zagłady do mimowolnego obserwowania zagłady żydów przez Polaków, którzy to uratowali ich najwięcej!- może harlukowitz jakoś ci pomoże z tego wybrnąć- bo ty widzę dalej nie potrafisz. ależ oczywiście, że można nazwać wszystkich Polaków szmalcownikami- wydźwięk paszkwili grossa i wspierającego go kumpla szechtera jest jasna, słyszałeś co on mówi? co piszę w tych gó...anych książkach? jak widać ty także jesteś podatny na te kłamstwa i bełkot "OK, pełna zgoda, tylko co do ma do rzeczy w naszej dyskusji? No bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że skoro najwięcej Polaków jest sprawiedliwymi, to znaczy, że żaden Polak nie był szmalcownikiem? A już z dywizją SS to naprawdę nie wiem po co wyjeżdżasz. " a to ma do rzeczy, że nie uprawniona jest paszkwila retoryka grossa i jego wyznawców z której wynikają tezy takie jak: że to Polacy byli i są największymi antysemitami, że to Polacy notorycznie mordowali żydów, że to przez antysemityzm Polaków Hitler stworzył większość i największe obozy zagłady w Polsce- takie ahistoryczne, paszkwilne, kłamliwe, haniebne, nadające się do prokuratury stawiasz ty, gross, żydzi, aborcza i wasze środowisko. z dywizją SS po to wyjeżdżam, że boli was naczelnych antypolaków- że to w takiej antysemickiej Polsce nie udało się stworzyć dywizji z ochotników jak to było we Francji, Belgii, Hiszpanii, Holandii, Rosji, Ukrainie, na Łotwie, na Węgrzech o sojusznikach Hitlera nie wspominam ( Bułgaria, Chorwacja, Rumunia ) to was właśnie boli. za kłamstwa i oszczerstwa kiedyś odpowiedziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 22.06.13, 00:54 Jednak przeczytałem kolejnego posta i nie mogę się oprzeć. Gall - poczytaj o okolicznościach powstania jego kroniki, u kogo/dla kogo ją pisał, a potem zastanów się, czy można ja traktować bezkrytycznie. Co do Długosza, to zastrzeżenie odnosi się w mniejszym stopniu. Jezus- n o istniał, i co z tego? Zdaje się, że Mahomet też, i co z tego? A dlaczego te źródła mogę sobie darować, a twoich, zdigitalizowanych czy nie, mam się trzymać? Palikot i Ryfiński - znowu jakieś twoje chore projekcje, gdzie ja cokolwiek o nich napisałem? Walium zalecam. Wiara ma dla ciebie kluczowe znaczenie - ok, i co z tego? Dla ciebie ma, dla innego nie ma. Nikt ci nie zabrania wierzyć w co chcesz/ Babol - ty naprawdę jesteś tak tępy, że ie rozumiesz, że z takimi kwantyfikatorami (nie, to nie w obcym języku) trzeba bardzo uważać? 10/50/100 Żydów ogląda przy kawie strzelanie do Palestyńczyków, Żydów jest ponad 7 mln, ergo robią tak wszyscy. Biedroń jest gejem, Poniedziałek jest gejem, Polskich mężczyzn jest powiedzmy 18 mln, ergo wszyscy Polacy to geje. To są logiczne wnioski stosowania twojej logiki. Prawdziwe? Z tymi szmalcownikami to był tylko przykład, wyrazisty, żebyś mógł zobaczyć absurdalność twoich twierdzeń. Nie dałeś rady. Wyjeżdżasz mi tu z Grossem, akurat nie czytałem żadnej jego książki, więc chętnie przeczytam udostępnione przez ciebie cytaty (wersja zdigitalizowana może być oczywiście) potwierdzające twierdzenia, że "Polacy byli i są największymi antysemitami, że to Polacy notorycznie mordowali żydów, że to przez antysemityzm Polaków Hitler stworzył większość i największe obozy zagłady w Polsce". Jak na mój rozum Polacy byli antysemitami nie większymi niż inni, a jeśli nawet, to raczej ze względu na dużą liczebność Żydów - pewnie odsetek antysemitów w Gabonie był mniejszy; notorycznie na pewno nie mordowaliśmy, ale nie da się zaprzeczyć, że się zdarzało - ludzie są różni; a Hitler pewnie stworzył obozy w Polsce ze względów logistycznych. Dywizja SS oczywiście bez związku z tematem, ale to dla ciebie typowe, wmawiasz mi rzeczy, których nigdy nie napisałem. To typowe przy braku racjonalnych argumentów. I za żadne wyimaginowane kłamstwa i oszczerstwa nie odpowiedzieciecie. Ciecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 22.06.13, 18:47 Gall- nie interesuje mnie powstanie kroniki, interesuje mnie to, że jest traktowane jego wiarygodne źródło historyczne i wiele się z niej czerpie, wykłada na zajęciach z historii, uczą z niej profesorowie, uczyłem się z niej także ja, ty nie masz o tym pojęcia więc jesteś ostatnim, który może zabierać głos bo będziesz w takim razie krytykował także profesorów historii. Jezus- dlaczego możesz sobie te źródła darować? ano dlatego, że jakieś gówna racjonalista, racja to nic innego jak tuba propagandowa wykolejeńców, bezczelnych antyklerykałów od walikota czy ryfińskiego, którzy są niepełnosprawni umysłowo i takim jak oni chcą fundować talony na dziwki ( też byś się załapał ) Jezus już pomijając Biblię istniał historycznie, jego życie i świadectwo wiary, postać boska może być czczona przez wielu ludzi jako centralna postać boska kościoła katolickiego, podobnie jak w przypadku Islamu- Mahometa, ale już nie może istnieć postać potwora spagetti, która została wymyślona przez przećpaną gimbazę z iphonami, która domaga się uznania ich "religii" jako wspólnoty a ma radykalnie oczywisty- prześmiewczy charakter. Wiara- ale ty ją wyśmiewasz i deprecjonujesz pisząc " jak można wierzyć w stworzenie świata w 7 dni " i inne, typowy ateista- racjonalista Babol- nie, to ty jesteś chamski i bezczelny porównując oglądanie przez żydów zagłady palestyńczków przez żydów przy kawie do mimowolnego oglądania rzezi żydów rzez nazistów. tak, zdecydowana większość żydów popiera politykę rządu netanjahu wobec palestyńczków, ich rzeź o czym najlepiej świadczy poparcie w wyborach i nie tylko dla żydowskiego Likudu, który bardzo długo rządzi w usraelu a minister spraw zagranicznych w tym rządzie niejaki libermann to zadeklarowany nazista jeśli chodzi o wypędzenie palestyńczków z usraela. szmaciarz gross- pisząc o polskich szmalcownikach idealnie wpisujesz się w retorykę pseudohistoryka grossa, który powinien być krytykowany wszędzie i zawsze za to co klepie. ja też nie czytałem żadnego paszkwila grossa bo jego szmatławce nadają się jedynie do pieca. posłuchaj co mówi gross: www.youtube.com/watch?v=4uKATSUttRk " doszczętnie " "Polacy przeszkadzali ludziom w przeżyciu"- jak to zestawisz ze sprawiedliwym wśród narodów świata i z drzewkami w yed washem? www.youtube.com/watch?v=lIkCXI2ymr4 internet pomógł i parę cytatów z jego paszkwili: "Jeśliby wziąć pod uwagę liczbowe wskaźniki zbrodni popełnionych na Żydach przez ludność miejscową, to zarówno liczba zamordowanych, jak i wartość zrabowanych dóbr materialnych stanowią tylko ułamek strat i krzywd wyrządzonych Żydom przez niemiecką Rzeszę. Źródło: str. 114. " "Masowe zabijanie odbiera śmierci jej uroczystą jednostkowość. Co więcej, są to kości żydowskie.(...) Obojętność fotografowanych bierze się z braku uznania śmierci, której te kości są znakiem. Gdyby to były nasze kości, nasza śmierć znaczyłaby ofiarę, poświęcenie, męczeństwo. Ale ta śmierć ich nie dotyczy. Układają te czaszki w rządek, jak się układa plony, dynie albo arbuzy. Źródło: str. 142. " Mordowanie Żydów było zjawiskiem na tyle powszechnym, że traktowano te czyny jako swoistą, szokującą co prawda, ale normalność. Źródło: str. 104." "Z przytoczonych relacji wynika, że mordowanie Żydów w czasie okupacji było sprawą publiczną, przedmiotem zainteresowania ogółu. Brali w nim udział zwykli członkowie lokalnej społeczności, a nie żadni „ludzie marginesu”, łatwo identyfikowalni i świetnie wszystkim znani w każdej małej miejscowości. Więcej nawet – zaangażowanie przedstawicieli miejscowych elit w opisanych zbrodniach i uczestnictwo zbiorowe miejscowej ludności nadawało mordom imprimatur grupowe, swoistą sankcję, „pozwalając na rozmycie odpowiedzialności” (...). Źródło: str. 91–92." czy tylko ja nie rozumiem słów masowy, powszechny, publiczny, ogólny? jak powiedz teraz ty to obronisz? no jak? a później się dziwią dlaczego w usraelu mówią o "polskich" obozach śmierci, przez takie kurewki jak gross. dywizja ss oczywiście zahacza o temat bo pokazuje, że Polacy jako jeden z nielicznych ówczesnych narodów nie był kolaborantami co usilnie próbuje wmówić michnikowszczyzna i podobne tałatajstwo. to zdjęcie wyjaśnia wszystko " kumple " bi.gazeta.pl/im/7/4891/z4891347X.jpg piękna akcja dziś na uniwersytecie- wprowadzenie służalczych służb antyterrorystycznych ( sic! ) pokazuje tylko słabość i obawę a widok oczu i przerażenia baumana- bezcenny, taki sam musiały mieć ofiary jego kapowania. biedny, smutny, posiwiały staruszek, oj biedny i41.tinypic.com/s285xt.jpg choć sam na koniec przyznał jedną bardzo ważną rzecz co miejmy nadzieje będzie skutkowało jego całkowitym wykluczeniem z debaty publicznej: "Proszę mnie nie przepraszać, to ja państwa gorąco przepraszam, że stałem się przyczynkiem tych wydarzeń, które tu wszyscy obserwowaliśmy. " brawo panie bauman, jest pan przyczynkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 23.06.13, 01:03 dzisiaj szybko, bo juz naprawdę zmęczony jestem twoją tępotą Gall - jak się uczyłeś, to może nawet się nauczyłeś, że pisał kronikę dla kogoś, na czyjeś zlecenie. W związku z tym, na pewno opisywał wszystko obiektywnie. Jezus - 0 argumentu racjonalnego z twojej strony, co najbardziej mnie męczy, bo podważa cały sens dyskusji z toba Wiara - tak, podważam, ale nie przeszkadza mi że w to wierzysz i na pewno nie będę ci tego zabraniał. Babol - pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_parlamentarne_w_Izraelu_w_2013_roku - to jest argument na to, że nie tylko na historii nie uważałeś, ale i z matmy tepy byłeś szmalcownicy - a ty na dal nic nie rozumiesz.... poczytaj to, pewnie lepiej ode mnie tłumaczą pl.wikipedia.org/wiki/Rozumowanie_indukcyjne Gross - ty z nim wyskoczyłeś, nie wiem dlaczego Piłsudski - to w innym poście, ale dalej brniesz, raz piszesz o Baumanie że stał się socjalistą, czyli takim samym gównem jak komunista, po czym Piłsudski - socjalista to już jakiś inny socjalista, jednak nie to samo gó.... I gdzie napisałem COKOLWIEK o Piłsudskim-komuniście? Bliźni - też inny post. Ale tutaj sobie o tym poczytaj: biblia.wiara.pl/doc/1185184.Blizni. To w co ty w końcu wierzysz, bo chyba nie w naukę Jezusa? Chyba, że jej po prostu nie rozumiesz, tak jak wielu innych rzeczy Jeszcze tylko szybko rzucę okiem na pozostałe twoje posty i jak wyłapię coś szczególnie głupiego to się odezwę. Poza tym czas kończę już z tobą, do dyskusji potrzeba racjonalnego partnera, który wie co to jest argument i umie go stosować. Dlatego szkoda mojego czasu, równie dobrze mógłbym kamień na dnie morza, że istnieją drzewa i gwiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 23.06.13, 10:30 szkoda- liczyłem na nieco bardziej rozbudowane a przede wszystkim MERYTORYCZNE zdania, ty jak zwykle- odbiegasz od tematu próbując skierować dyskusje na inne tory, ale jedziemy dalej, do końca: Gall- nie ma znaczenia to czy pisał dla kogoś czy nie, każdy kronikarz w tamtym czasie pisał dla kogoś a więc określoną, że tak powiem "linię polityczną" posiadał, nie zmienia to jednak faktu, że ówczesne fakty historyczne opisywał i dodawał do nich swój komentarz, dla historyków liczą się fakty, komentarz pomijają i dlatego kronika Galla jest dziś cennym źródłem historycznym wykładanym na uniwersytetach. tego nie wiesz tylko ty. Jezus- żadnych argumentów więcej podawać już ci nie muszę bo wystarczą te, które przytoczyłem, pomijam kwestię wiary, która jest najważniejsza. Wiara- podważasz i przy okazji bezczelnie wyśmiewasz pisząc o jakiejś "biblii" czy jakimś stworzeniu świata w 7 dni. Babol- ale ja nie piszę o wyborach parlamentarnych w usraelu tylko o twoim paszkwilnym, celowym, ordynarnym babolu którym idealnie wpisujesz się w retorykę grossa. poza tym: po co przytaczasz przykład wyborów w usraelu? likud stworzył syjonistyczną koalicję a inne ugrupowania poza partią pracy są marginalnie reprezentowane, notabene z tej partii pracy to żadna lewicowa partia teraz a zdecydowanie centrowa, która w popieraniu działań syjonistów od netanjahu i libermana odnajduje się idealnie. nie masz pojęcia o stosunkach międzynarodowych ( co wykazałem chociażby w poście kumplach Syrii a ty nie wiedziałeś, że taka Jordania, Arabia Saudyjska czy Egipt murem stoi za usraelem ) skończ. szmalcownicy- klepnąłeś kolejnego babola z retoryką grossa. gross- tak to ja pierwszy o nim napisałem pokazując jak wiele czerpiesz z jego "nauk" o polskich, powszechnych szmalcownikach, po czym zadałeś pytanie o czym on pisze? odpowiedziałem haniebnymi cytatami z jego śmieciowych paszkwili, ty nie umiejąc ich obronić ( bo się nie da ) przejrzałeś na oczy z jaką gnidą mamy do czynienia, ale i tak nie chcesz potwierdzić tego co o nim piszę klepiąc jednozdaniowy badziew i szybko uciekając od tematu. Piłsudski- zrozum, że nie można porównać przedwojennego, patriotycznego socjalizmu PPS-u Piłsudskiego do tzw. "socjalizmu" baumana, który de facto okazał się postkomunizmem a termin socjalizm czy socjaldemokracji wprowadzono celowo by oszukać naród z kim naprawdę ma do czynienia. Bliźni- naturalnie, że wierzę w naukę Jezusa Chrystusa i dlatego komunista, ohydny ateista nie może być moim bliźnim. mam nadzieję, że nie skończysz ze mną dyskusji nigdy i będę miał okazję w nowych postach kompromitować cię merytorycznie jeszcze bardziej a ty kolejnymi "udanymi" porównaniami doprowadzisz do swoistej autokompromitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 21.06.13, 18:56 i jeszcze jedno pytanko: czemu według ciebie redaktorzyny z czerskiej blokują komentarze do takich artykułów: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14141607,Straznik_zabil_Izraelczyka_pod_Sciana_Placzu__Myslal_.html#BoxWiadTxt wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14140590,ONZ__Armia_Izraela_torturowala_palestynskie_dzieci.html#BoxSlotII3img jeśli nie zrozumiesz- piszę- jest to pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 21.06.13, 19:41 "Te wszystkie wojny to masz na myśli też np. wojnę Salwadoru z Hondurasem i o Malwiny? Dosyć odważna teoria. A w Syrii Żydzi ramię w ramię z Arabią Saudyjską. A świstak... " nie. mam na myśli międzynarodowe konflikty w których udział pośrednio czy bezpośrednio brał udział usrael. korea, konflikt sueski, wietnam, wojny arabsko- żydowskie, afganistan, iran, irak, kosowo, irak ponownie, i tak dalej i tak dalej. to imperialistyczni mordercy walczący o zyski. tak. arabia saudyjska to największy sojusznik usraela w regionie, ty o tym nie wiesz? wahhabiccy saudowie to terroryści sposnorowani przez usrael i z nim utrzymujący kontakty news z dzisiaj: - Broń będzie wykorzystana do jednego celu - do walki z reżimem Baszara al-Asada - podkreślił rzecznik WAS. Dodał, że po upadku reżimu broń zostanie oddana przez rebeliantów. Zobowiązaliśmy się do tego "wobec naszych braci i przyjaciół", którzy tę broń dostarczyli. Grupę Przyjaciół Syrii, która ma obradować w sobotę w stolicy Kataru Dausze, tworzą: Francja, USA, Wielka Brytania, Egipt, Arabia Saudyjska, Niemcy, Włochy, Jordania, Katar, Zjednoczone Emiraty Arabskie i Turcja. Szefowie dyplomacji tych krajów mają omówić ewentualną pomoc militarną dla rebeliantów. Kwestia uzbrajania syryjskiej opozycji jest sporna z powodu obaw krajów zachodnich, że broń mogłaby dostać się w ręce ekstremistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 22.06.13, 01:17 to w końcu wszystkie wojny czy nie wszystkie? Za każdym razem używasz slow w innym znaczeniu, coś jak z socjalistą. Zdecyduj się i bądź konsekwentny, bo jak będziesz raz nazywał samochód autem a potem zeszytem, to ciężko będzie. Grupę Przyjaciół Syrii, która ma obradować w sobotę w stolicy Kataru Dausze, tw > orzą: Francja, USA, Wielka Brytania, Egipt, Arabia Saudyjska, Nie > mcy, Włochy, Jordania, Katar, Zjednoczone Emiraty Arabskie i Turcja. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 22.06.13, 04:49 za zdecydowaną większość. nie liczę regionalnych, małych konfliktów w których gra nie idzie o zyski czy dane surowce. w międzynarodowych konfliktach usrael zawsze ma swój udział czy to zbrojnie realny wspomagający finansowo. najlepszym przykładem jest obecny konflikt syryjski gdzie już oficjalnie dozbrajają sunnickich terrorystów. no i po co pogrubiłeś poniższe państwa? nie wiesz, że do niedawna jeszcze Egipt Mubaraka to duży sojusznik usraela? nie wiesz,że Egipt jako arabskie państwo uznało istnienie państwa usrael? i potwierdził to były prezydent Mubarak podczas wizyty w usraelu? www.psz.pl/index.php?option=content&task=view&id=22581 nie wiesz, że Arabia Saudyjska to największy militarny sojusznik usraela w regionie? Saudowie i vice versa zawsze byli przyjaźni zbrodniczym jankesom. oni także obecnie finansują wahhabizm w Syrii ( ostatnia dostawa rakiet powietrze- ziemia ) stefanicki.com/artykuly/arabia/usa_w_kieszeni_arabow.html nie wiesz, że również Jordania to sojusznik usraela, gdzie obecnie stacjonuje ok. 700 amerykańskich żołnierzy i myśliwce f16 i stamtąd w razie czego chcą zaatakować wolny naród syryjski? dziennikzwiazkowy.com/ameryka/usa-pozostawia-w-jordanii-rakiety-patriot-i-mysliwce-f-16/ nie wiesz, że izrael to jedyne państwo w regionie, które reprezentuje interesy usraela tego oddalonego o parenaście tysięcy kilometrów? jaką ty masz wiedzę na temat stosunków międzynarodowych? no jaką?! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 20.06.13, 17:02 kontynuuje bo liter zabrakło:( otóż: nie wierzę, no nie wierzę! walnąłeś babola z porównaniem żydów przy kawie obserwujących zagładę palestyńczków z Polakami, którzy widząc zagładę żydów nie mogli zrobić nic- mógł zrobić zachód, który wolał bombardować cywilną ludność Drezna aniżeli zająć się obozami śmierci. za takie porównania, antypolskie dostałbyś realnie ode mnie w ryj, nie raz, rozumiem, że stosujesz retorykę grossa i szechtera, ale pragnę ci przypomnieć, że to Polacy znajdują się na pierwszym miejscu jeśli chodzi o tytuł sprawiedliwego wśród narodów świata a także pragnę ci przypomnieć, że to w okupowanej Polsce nie udało się stworzyć żadnej ochotniczej dywizji SS- to są fakty historyczne a nie jakieś paszkwile ahistoryczne i celowe grossa i jemu podobnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 20.06.13, 23:17 "to Polacy znajdują się na pierwszym miejscu jeśli chodzi o tytuł sprawiedliwego wśród narodów świata a także pragnę ci przypomnieć, że to w okupowanej Polsce nie udało się stworzyć żadnej ochotniczej dywizji SS- to są fakty historyczne " - OK, pełna zgoda, tylko co do ma do rzeczy w naszej dyskusji? No bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że skoro najwięcej Polaków jest sprawiedliwymi, to znaczy, że żaden Polak nie był szmalcownikiem? A już z dywizją SS to naprawdę nie wiem po co wyjeżdżasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.13, 13:30 Rzeczywiście, logika nie jest Twoją najmocniejszą stroną... Jeśli według Ciebie każdy członek (a może także sympatyk?) organizacji, która kiedykolwiek popełniała zbrodnie, jest za nie odpowiedzialny, to znaczy, że postulujesz wprowadzenie jako powszechnie obowiązującego prawa odpowiedzialności zbiorowej. A to oznacza, że wierni Kościoła katolickiego nie wykręcą się od odpowiedzialności za zbrodnie krzyżowców, konkwistadorów i inkwizytorów... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 19:34 tak. każdy członek zbrodniczej organizacji musi ponieść odpowiedzialność za zbrodnie organizacji w której działał ( vide naziści ) oczywiście proporcjonalną do czynów, które mają zostać zbadane, osądzone i kary za nie wyegzekwowane. w przypadku komunistów tego się nie stosuje bo wyroki czy przewody sądowe to kpina z państwa. stefan michnik- stalinowski zbrodniarz do dziś spokojnie mieszka sobie w Szwecji. twoje porównanie do wiernych kościoła i ich odpowiedzialności za działania krzyżowców traktuje w kwestii paranormalnych. nie widzisz różnicy takiej, że często komuniści- zbrodniarze żyją do dziś? i nie dzieje się im krzywda tylko dlatego, że przez tzw. aliantów zostali oczyszczeni z zarzutów tylko dlatego, że byli zwycięzcami zapominając o ich innych zbrodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.13, 20:23 Tu chodzi o zasadę: można kogoś ukarać za konkretne czyny, a nie za to, że był członkiem jakiejś organizacji, której inni członkowie, bądź przywódcy, dopuścili się zbrodni przeciw ludzkości. Inny przykład z tej samej beczki: Wy, prawicowcy, domagacie się od dawna rehabilitacji tzw. żołnierzy wyklętych. Piękna idea, tyle, że wśród nich były też czarne owce, którym udowodniono zbrodnie wojenne. I co, czy to ma oznaczać, że wszyscy NSZ-owcy czy WiN-owcy mają odpowiadać za postępki "Ognia" i "Burego"? PS. A kościelni zbrodniarze są beatyfikowani i kanonizowani, i wierny ludek modli się do nich o wstawiennictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 20.06.13, 17:16 całe nkwd było zbrodnicze. wszyscy, którzy się tam zaciągali byli świadomi na co się piszą. także baumanik. i każdego czyny z osobna powinny zostać osądzone, bauman mimo, że sam przyznał, iż jako agent kapował na innych żadnego procesu nie miał. twoje porównanie NSZ-u do NKWD jest równie żałosne co tego drugiego porównania. NSZ to organizacja niepodległościowa walcząca zarówno z nazistami jak i komunistami. natomiast NKWD to zbrodnicza organizacja walcząca ze wszystkimi. chciałbym abyś udowodnił zbrodnie Ognia i Burego i przytoczył wyroki sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.13, 18:06 I znowu wpadasz w taki ton, z którym nie da się rozsądnie polemizować. Świat jest czarno-biały, całe NKWD jest złe, od młodszego szpiona po wierchuszkę, nawet kucharze i sprzątaczki, zaś całe WiN i NZS - dobre, nawet oddział Burego, który zapisał się niechlubnie serią masakr na ludności cywilnej dokonanych zimą 1946 roku. Ja Ci mam szukać wyroków? Przecież i tak uznasz, że to komunistyczne sądy je wydały... A może byś tak sam trochę poszperał? Polecam materiały IPN, nawet wpis na wiki do nich odsyła. Mogę rzucić jednym linkiem, przeczytaj, jeśli nie jest dla Ciebie za trudny: ipn.gov.pl/wydzial-prasowy/komunikaty/informacja-o-ustaleniach-koncowych-sledztwa-s-2802zi-w-sprawie-pozbawienia-zyc Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 20.06.13, 18:43 odpowiedzi jak pisałem również tobie- jutro wieczorem. i jeszcze do tego elterengo czy jak mu tam- na maila oczekuję i od drugiego, który mi to zaproponował datę i miejsce spotkania bo ciekaw jestem czy wasze tezy równie ochoczo wypłyną podczas realnej rozmowy, jeśli chcecie możecie wspierać baumanika w sobotę. mail pusty:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe brody Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.13, 22:54 Czy mógłbyś odrobinę uporządkować myśli, zanim napiszesz posta? Wyszedł z tego straszny bełkot, nie możesz się zdecydować, komu właściwie odpisujesz - mnie, czy eltoronegro. Niby piszesz do mnie, ale zwracasz się też do niego, i nie odniosłeś się do żadnej kwestii, którą poruszyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 21.06.13, 18:36 nie mój problem, że sposób cytowania na tym 'forum' jest równie żałosny co cała aborcza. nie mam również na to wpływu,że jakiś eletrmengo czy inny zamiast pracować- klepie posty a gdy wraca z "pracy" zamiast ciupać chłopaka przy oglądaniu skaczących murzynów w nba znowu klepie swoje propagandowe posty i wychodzi ich 10 na godzinę- ja mam czas tylko raz w ciągu dnia odpisywać jemu i jeszcze tobie. odpowiadam tobie: otóż naucz się, że w wielu przypadkach świat jest czarno- biały i taką czarno- białą a właściwie czarną była zbrodnicza organizacja nkwd. i każdy kto w niej działał miał wpływ na jej zbrodnicze czyny. to nie było wojsko gdzie powoływano każdego i gdzie ktoś z miłym sercem by się znalazł. to była polityczna formacja ściśle i gorliwie egzekwująca każdy rozkaz władzy, tam działali sami oddani funkcjonariusze, ślepo wierzący w ideologie prezentowanego przez władze systemu, nadgorliwcy, idealiści.....rozumiesz? każdy kto tam szedł wiedział gdzie idzie i na co się piszę. to takie radzieckie gestapo czy einsatzgruppen, ich tez chcesz nie karać? w przypadku rzekomych zbrodni Ognia i Burego muszę poszukać i poczytać coś więcej na czym opierały się śledztwa IPN-u a kompletnie nie mam na to teraz czasu więc wrócę. jeśli nawet by je przyjąć nie zmienia to faktu, że twoje porównanie jest chybione- bo NSZ, WiN- żołnierze wyklęci to była niepodległościowa, godna szacunku i stawiania pomników formacja i mogły ( zaznaczam "mogły" ) znaleźć się w niej dziwne persony a NKWD z założenia i z powstania było formacją zbrodniczą do stosowania terroru w aparacie okupacyjnym związku radzieckiego, żołnierze wyklęci to natomiast organizacja walcząca o realne odzyskanie niepodległości. wyjaśnisz mi zatem skąd u ciebie to porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 20.06.13, 23:23 piszę się eltoronegro, masz już nawet z czytaniem kłopoty, jesteś nawalony jak Selim Pijak czy ci Żydowska satelita literki zakłóca? Co ty z tym mailem ciągle? Co ci proponowałem? Straszyć mnie próbujesz? Chyba głupotą swoją, ew, mordą brzydką typ małomiasteczkowy fryzjer Artur Zawisza, co może w sumie tłumaczyć zamiłowanie przerywaczy wykładów do masek. O której ten Bauman w sobotę, o 15? najśmieszniejsze jest to, że ty swoimi wypocinami robisz najlepszą reklamę jego wykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 21.06.13, 17:59 od Selima Pijaka to ty na wstępie się odwal bo wyśle na ciebie osmańskie wojska i szybko skończysz. na mailu chciałbym w końcu zobaczyć miejsce i datę spotkania- przecież to ty tak ochoczo zaproponowałeś ze wszystkie swoje tezy przekażesz na żywo włącznie z obrażaniem mnie. także czekam nadal i w żadnym wypadku cię nie straszę- chciałbym tylko zobaczyć czy taki wygadany jesteś również na żywo. jak wasz redaktorek z czerskiej- niejaki grubas blumsztajn. tak, sobota 15:15, przyjdź proszę. robię reklamę bojkotu wizyty tego pana, byłego komunisty nkwdzisty, członka kbw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 22.06.13, 00:59 "... i szybko skończysz" - to w ramach niegrożenia, ja jebie, nie rozumiesz nawet tego co sam piszesz. Za moje poglądy biorę odpowiedzialność. Skąd znowu jakaś projekcja z Blumsztajnem i czemu kpisz z grubego człowieka - to po bożemu? Tak cię ksiądz uczy co niedziela? Wg mnie robisz jemu reklamę, skoro taka osoba jak ja, nieudzielająca się za bardzo na żadnych forach, i którą Bauman ani grzeje ani ziębi, wdała się z tobą, no, powiedzmy starała się wdać, w dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 22.06.13, 19:04 nie wyrywaj słów z kontekstu: może napiszesz do końca co napisałem w zdaniu...."szybko skończysz"? mail pusty, od ciebie i innych. kpię z lewaka a więc nie człowieka. pegazwtkk.blox.pl/resource/Blumsztajn.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 23.06.13, 01:20 kpię z lewaka a więc nie człowieka. - tego teraz uczą w kościołach? mail pusty, od ciebie i innych. - to pasuje do wyrazu twojej twarzy i zawartości czaszki, mailmanie, czy po waszemu pocztomęszczyzno Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 23.06.13, 11:12 tak. tego uczą w kościołach. zawsze. mail nadal pusty- liczę, że taki nie pozostanie. a i dzięki za mailmana- Malone to swego czasu mój ulubiony koszykarz;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 26.06.13, 00:02 gdzie są wszystkie odpowiedzi? no gdzie są? wobec zaistniałych faktów ogłaszam przygniatające zwycięstwo w dyskusji prostego, tępego, starego robola z fabryki azbestu nad oczytanym, młodym, wykształconym menadżerem wielkiej korporacji naturalnie bogatego i z wielkiego miasta! O tempora, o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 19.06.13, 21:33 Po raz kolejny tryumf misji Pigmalion, znowu zauważasz szarości. Teraz już sądzimy w zależności od popełnionych czynów, jest postęp. W takim razie jakie udowodnione zbrodnie popełnił Bauman, bo przypomnę, że od niego zaczęliśmy? Stefan Michnik - doczytałeś, że od lat 60 przebywa w Szwecji, więc żeby nasz wymiar sprawiedliwości go dosięgnął po odmowie ekstradycji, musimy najpierw okupować Szwecję? Czego was uczą w tym gimnazjum, ja jebie... Jak wy sobie macie potem w życiu poradzić, jak nie ogarniacie niczego, co się dookoła was dzieje. "i nie dzieje się im krzywda tylko dlatego, że przez tzw. aliantów zostali oczyszczeni z zarzutów tylko dlatego, że byli zwycięzcami zapominając o ich innych zbrodniach" - parę języków znam, tego akurat nie. Przetłumacz mi to na polski to się odniosę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 20.06.13, 15:31 nigdzie manipulancie nie napisałem, że popełnił zbrodnie, ale po dokumentacji IPN-u i jego wywiadów w których sam stwierdza(sic!), że jego kapowanie mogło przyczynić się do zbrodni sprawą z urzędu powinna zająć się prokuratura, nie zajmie się bo komuna w Polsce po 89 wcale się nie skończyła i pracują w niej w wielu przypadkach ludzie pokroju baumana. nie, nie trzeba anektować Szwecji żeby doścignąć gnidę- szechtera, stalinowskiego zbrodniarza, środkami dyplomatycznymi można na Szwecji wymusić żeby ekstradycja doszła do skutku- bo odmowa ekstradycji w Szwecji to jakieś kuriozum- czyny, których dopuścił się w Polsce w Szwecji uległy....przedawnieniu... rozumiesz, skazywanie ludzi na śmierć w pokazowych procesach ulegają przedawnieniu! ale co się dziwić skoro to lewacka, pokojowa Szwecja, mieli Breivika- co prawda to Norwegia, ale ten sam nurt, będą mieli kolejnych i będą pokojowi. oczywiście szechter stefan swoje czyny również usprawiedliwiał jak baumanik "młodzieńczą naiwnością" buahahah, szmaty nic więcej. ich miejsce jest na śmietniku historii a nie próby robienia z nich autorytetów co uskutecznia aborcza i ty. w ostatnim zdaniu chodziło mi o to , że zbrodnie komunistyczne nie są osądzane tylko i wyłącznie dlatego, że owi komuniści byli zwycięzcami II WŚ i traktuje ich się zdecydowanie pobłażliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 20.06.13, 21:53 manipulant/zbrodnie - jeśli nie popełnił zbrodni, to za co tak bardzo chcesz go karać? Łapiesz różnicę między mogło/przyczyniło? Rozumiesz co to jest dowód? Rozumiesz co to jest i na czym polega prawo? Rozumiesz cokolwiek czy tylko mógłbyś zrozumieć jakby ci ktoś wytłumaczył? Szwecja/ekstradycja - no, orle polityki, zaproponuj jakie to metody dyplomatyczne moglibyśmy zastosować? Ikeę zamknąć? Wydać odgórny rozkaz udawania sraczki przed każdym spotkaniem z przedstawicielem Szwecji, jak jeden z naszych prezydentów? Czekam na propozycje. Kuriozum - najbardziej mnie boli, jak osoba nie mająca o czymś pojęcia próbuję się wypowiadać na jakiś temat. Nie znam się na weterynarii ani teorii strun, to się nie wypowiadam. Nie masz pojęcia jak wygląda instytucja ekstradycji, to nie ośmieszaj się publicznie, chyba że jesteś mentalnym masochistą. Prawo międzynarodowe publiczne jest chyba jakoś na początku studiów prawniczych, także to zagadnienie nie należy do najtrudniejszych, masz szansę. Poza tym odchodzimy od tematu, którym jest Bauman a nie Stefan Michnik, a skazywanie ludzi na śmierć i przynależność do jakiejś organizacji to chyba trochę inny kaliber, prawda? Chociaż dla ciebie generalnie wszystko zdaję się być takie proste jak ty sam, Szwecja czy Norwegia, to może Polska czy Czechy, Bauman czy Michnik, .... Uskutecznianie autorytetów - gdzie i jak to niby robię? Zrozum ćwoku, że jedynie bronię jego prawa do wygłaszania opinii, a potem to już KAŻDY SAM UŻYWAJĄC SWOJEGO ROZUMU, może zdecydować co z tym zrobi. Jeden uzna go za autorytet, inny nie. Tylko tyle. To jest naprawdę proste. Ostatni akapit - się zgodzę, można tylko powiedzieć, że taki lajf i takie, niestety, brutalne prawo zwycięzców i reguły rządzące tym światem. jak od dłuższego czasu próbuję ci wytłumaczyć, życie nie jest takie czarno-białe, jak ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 21.06.13, 18:17 manipulant/zbrodnie- to czy nie popełnił zbrodni ani czy przez jego zeznania nikt nie zginął ma pokazać śledztwo- najpierw w sprawie a później przeciw osobie. śledztwo w sprawie nawet nie ruszyło bo jak pisałem baumanik jest teraz szanowanym autorytetem. a fakty są takie, że należał do zbrodniczego nkwd, kbw i sam w wywiadzie o tym powiedział, że jego zeznania mogły mieć wpływ. to jest materiał dla prokuratury. Szwecja/ekstradycja- fakt. do póki ministrem spraw zagranicznych jest lizodup, katastrofa narodowa to wiele się nie da zrobić, to się jednak zmieni a wtedy szecheter zostanie osądzony. jeśli nie to zdechnie, mam nadzieję z poczuciem winy i potępieniem w życiu wiecznym. co ty z tą sraczką cały czas? powiedz lubicie ze swoim chłopakiem takie fetysze jak sranie na klatę? okropne! Kuriozum- widać, że nie wszystko zrobiono by doprowadzić do ekstradycji michnika. zapewniam cię- i są to potwierdzone przypadki, że w przypadku nazistowskich zbrodniarzy ( tylko nie śmiej mi pisać, że to inny kaliber bo choćby JEDNA osoba zginęła albo z rąk albo ze skazania ma zostać osądzona ) ekstradycja owa działa idealnie i nazistowscy zbrodniarze są ściągani z każdego kraju nawet na łóżkach szpitalnych więc twoja i zdradka sikorskiego teoria pada szybko. bauman i michnik to ten sam kaliber- komuniści, działacze partyjni z tą różnicą, że michnikowi winy udowodniono a baumanowi jeszcze. swoją drogą: po co w ogóle ściągać michnika? przecież to młodzieńca naiwność spowodowała jego grzechy, no po co go ściągać? niech nadal kopie sobie ogródek/ autorytety- tak robisz chociażby w miejscu gdzie zabraniasz mi aby moim autorytetem był doktor Mengele. pojmij w końcu, że pewna grupa osób nie może być autorytetami, tak jak autorytetem nie może być che fujara czy hitler tak nie może być i bauman. ale mnie żadne prawo zwycięzców nie obchodzi- za zbrodnie niezależnie czy ktoś był zwycięzcą czy przegranym ma odpowiedzieć. i daruj sobie słowa typu lajf bo wywołują one we mnie całkowite obrzydzenie. jak tam wroclove? boże- widzisz i nie grzmisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 22.06.13, 01:09 manipulant/zbrodnie - ma pokazać śledztwo - widzisz, to tak nie działa, że jak ty czegoś chcesz, to tak ma być. Ale oczywiście jeśli chcesz żeby ruszyło, to dlaczego sam nie zgłosisz się do prokuratury? Może nawet udostępnia ci skaner, to wreszcie będziesz mógł swoje słynne źródła zdigitalizować. Szwecja/lizodub - mam dla ciebie prezent, wyobraź sobie, że teraz to ty jesteś naszym MSZ. Napisz, co robisz, żeby przeprowadzić skuteczną ekstradycję Michnika. Kuriozum - oczywiście, że świetnie to działa w przypadku zbrodniarzy nazistowskich ukrywających się w chrześcijańskich państwach, w związku z czym Mossad nigdy nie wybierał się tak na wycieczki. Co do Michnika, to gdzie czytałeś jego wyznanie o błędach młodości? I po raz kolejny, gdzie dowody na zbrodnie Baumana? Mengele - nie zabraniam ci, może być twoim autorytetem. Mówię jedynie, że przy wyborze autorytetów dobrze byłoby kierować się rozumem. Do rozważenia. Prawo zwycięzców - uwierz mi, też bym tak chciał. I jeszcze żeby nie było głodu na świecie, wszyscy byli młodzi, piękni i bogaci. I jeszcze chciałbym mieć iphone, mam wrażenie, że byłbyś wtedy HAPPY. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 22.06.13, 18:47 manipulant/zbrodnie- no ja wiem, że współczesne postkomunistyczne nawet bardzo nie chcą skazywać swoich funfli i wolą zapraszać ich na uniwersytety. ja jako osamotniony człowiek nic nie zdziała w systemie. muszą się tym zająć instytucje i zajmą się te bez republiki okrągłego stołu. szwecja- bardzo prosta sprawa. zastosować nie prawo krajowe a prawo międzynarodowe gdzie zbrodnie przeciwko ludzkości nie przedawniają się jak w pokojowej Szwecji. działa to idealnie w przypadku nazistów, których ściągają na wózkach, zadziała również w przypadku stalinowców. tylko trzeba chcieć. kuriozum- świetnie działa w przypadku centrum wiesenthala, które ściga 100 letnich dziadków kucharzy, temu chyba nie zaprzeczysz? szechter michnik: "Używano nas - młodych sędziów - do rozpoznawania tych spraw, dlatego że nas łatwo można było dostosować do systemu, używać jako bezwiedne narzędzie terroru w stosunku do niewinnych ludzi. Nam wtedy imponowało powiedzenie o zaostrzającej się walce klasowej i nieprawdę powie ten, kto by twierdził, że wtedy z niechęcią rozpatrywał sprawy. Ja wiem, że raczej ludzie garnęli się do tych spraw, sam muszę przyznać, że kiedy dostałem pierwszy raz poważną sprawę, to nosiłem ją przy sobie i starałem się, żeby mi tej sprawy nie odebrano" www.polskakongressen.org/org/spk/storvreta.html odpowiadam tobie na wszystko, dokładnie, kompromituje w każdym momencie a ty nadal uważasz,że masz wszędzie racje/ Mengele- zaraz, zaraz to jednak zabraniasz pisząc , że "należy się kierować własnym rozumem" w takim razie ja każe wyborcom "autorytetu" baumana kierować się własnym rozumem. Prawo zwycięzców- żołnierze NSZ i WiNu po 2 wojnie światowej nie zgodzili się na prawo zwycięzców przez co wiele z nich za to poniosło śmierć, wieczna pamięć i chwała im za to. piękna akcja dziś na uniwersytecie- wprowadzenie służalczych służb antyterrorystycznych ( sic! ) pokazuje tylko słabość i obawę a widok oczu i przerażenia baumana- bezcenny, taki sam musiały mieć ofiary jego kapowania. biedny, smutny, posiwiały staruszek, oj biedny i41.tinypic.com/s285xt.jpg choć sam na koniec przyznał jedną bardzo ważną rzecz co miejmy nadzieje będzie skutkowało jego całkowitym wykluczeniem z debaty publicznej: "Proszę mnie nie przepraszać, to ja państwa gorąco przepraszam, że stałem się przyczynkiem tych wydarzeń, które tu wszyscy obserwowaliśmy. " brawo panie bauman, jest pan przyczynkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 21:21 Ciekaw jestem jak bolszewicy - żydowski twór - wychodzą w porównaniu z innym żydowskim tworem - chrześcijaństwem - w kwestii ilości ofiar swojej ideologii. jakby wziąć pod uwagę krucjaty + Hiszpanów a Ameryce + inkwizycję, to porównanie chyba nie wypadłoby blado. Swoją drogą sprytni ci Żydzi, nawet wstawili swoją kobietę na królową Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 22:10 fakty historyczne są takie, że to żyd- niejaki lew trocki jest twórcą bolszewizmu. fakty są również takie, że to żydzi zabili centralną i historyczną postać kościoła chrześcijańskiego- Jezusa Chrystusa, na którego rzekome żydowskie pochodzenie lewactwo próbuje znaleźć źródła. bezskutecznie. to komunizm z ateizmem w historii i nie tylko najnowszej wymordował najwięcej ludzi- w imię równości. chrześcijaństwo nie ma tu nic do rzeczy, to nie pobudki religijne a imperialne były decydujące jeśli chodzi o przyczyny wojen. i dziś też są: u islamistów- jawnie religijne, u żydów- imperialno- kapitalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 22:21 Nie, no oczywiście, Jezus Chrystus to przecież prawdziwy Polak, zgodnie z prawem krwi oczywiście (z matki Polki i ojca Polaka zabłąkanych gdzieś na Wschodzie). Tym postem ostatecznie udowodniłeś mi, że jesteś jednak zwykłym idiotą, ewentualnie, że twój diler ma najlepszy towar w mieście i respect dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 22:32 Gość portalu: eltoronegro napisał(a): > Nie, no oczywiście, Jezus Chrystus to przecież prawdziwy Polak, zgodnie z prawe > m krwi oczywiście (z matki Polki i ojca Polaka zabłąkanych gdzieś na Wschodzie) > . > Tym postem ostatecznie udowodniłeś mi, że jesteś jednak zwykłym idiotą, ewentua > lnie, że twój diler ma najlepszy towar w mieście i respect dla niego. Jezus Chrystus to Galilejczyk z ówczesnymi chazarami ( dzisiejszymi żydami ) nie mający nic wspólnego poza mieszkaniem w jednym regionie. sektami faryzeuszy i saduceuszy, które to skazały go na śmierć Jezus się brzydził. jednej na tym forum już to tłumaczyłem- po zaciekłej dyskusji już nie odpowiedziała bo swoich tez o rzekomych żydowskim pochodzeniu Chrystusa nie umiała udowodnić- do twojego wąskiego umysłu to zapewne również nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 22:42 No to dwa z brzegu cytaty z Wiki: "Zgodnie z przekazem nowotestamentowym Jezus Chrystus urodził się w żydowskiej rodzinie, jako syn dziewicy Marii poślubionej Józefowi" "Chazarowie, Kozarowie (turecki: Hazarlar) – lud koczowniczy pochodzenia tureckiego, o którym pierwsze wzmianki pochodzą z VI wieku n.e." Szkoda, że chcę wstać na finał NBA, bo chętnie bym się jeszcze z ciebie pośmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 22:54 koszykarzu;) jeśli ty masz zamiar cytować wikipedię, które to źródło wiedzy gimnazjalistów edytować może KAŻDY. to naprawdę szybko się pożegnamy. choć nie- zawiodę cię i będę kontynuował dyskusję- liczę,że znajdziesz coś merytoryczniejszego. Za życia Chrystusa żaden człowiek i w żadnym miejscu nie był opisywany jako „Żyd.” Fakt ten popierają teologia, historia i nauka. Kiedy Jezus był w Judei, nie była ona „ojczyzną” przodków tych, którzy obecnie stylizują się na „Żydów.” Ich przodkowie nigdy nie postawili stopy w Judei. Żyli oni w tym czasie w Azji, ich „ojczyźnie,” i byli znani jako Chazarowie. W żadnym z rękopisów oryginalnych Starego czy Nowego Testamentu, Jezusa nie nazywano „Żydem.” Termin ten powstał w końcu XVIII w. jako skrót terminu Judejczyk i odnosi się do mieszkańca Judei, bez względu na rasę czy religię, podobnie jak termin „Teksańczyk” oznacza osobę żyjącą w Teksasie. Pomimo potężnych wysiłków propagandowych tzw. „Żydów,” nie byli w stanie udowodnić na podstawie źródeł historycznych, że jest choćby jeden zapis, sprzed tego okresu, o rasie, religii czy narodowości, odnoszących się do „Żyda.” Sekta religijna w Judei, w czasach Jezusa, do której samozwańczy „Żydzi” obecnie odnoszą się jako do „Żydów,” były znani jako „faryzeusze.” Współczesny „judaizm” i „faryzeizm” w czasach Jezusa oznaczają to samo.. to dziś kto: parker czy lebron? hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 23:07 onanisto :) cytuje Wiki, bo jest pod ręką i jak na twój poziom to i tak wystarczy - ty nie cytujesz nic argument o nazwie Żyd nie ma nic do rzeczy, tak samo Mieszka nie nazywał nikt Polakiem w jego czasach o źródłosłowie terminu "Żyd" - za eksperta się nie uważam, ale myślę, że jak poczytasz ze zrozumieniem chociażby nieszczęsną Wiki, to zrozumiesz. Proponuję na początek hasła Żyd i faryzeusz. Jak dzień, dwa odpoczniesz przejdź do Chazarów, a na koniec poczytaj coś o sobie (hasło idiota, ale nie sawant). A dzisiaj mam nadzieję, że jednak Parker. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 23:14 tak jest! musiał się pojawić onanista- dodaj ,że jeszcze prawiczek. ty masz tylko wikipedię i ona jest twoim poziomem. ja cytuje siebie i podpieram to źródłami- jutro wstawię kolejne gdy harlukowitz mnie nie ocenzuruje. ma decydujące znaczenie bo Jezus żydem nie był. już ci napisałem, że twojej wikipedii czytał nie będę. mam inne, historyczne źródła. ciekaw jestem czy realnie również tak ochoczo byś mnie wyzywał. tak, faryzeusze to żydowska sekta w Judei, która na śmierć skazał Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 23:26 "tak jest! musiał się pojawić onanista- dodaj ,że jeszcze prawiczek." - niniejszym dodaję. Prawiczek. Znaczy, praworęczny jak rozumiem. "ty masz tylko wikipedię i ona jest twoim poziomem. ja cytuje siebie i podpieram > to źródłami-" - no właśnie coś słabo z tymi źródłami, jeszcze żadnego nie podałeś. Chyba, że chodzi o twój mózg (?), czyli źródło twojej głupoty. " jutro wstawię kolejne gdy harlukowitz mnie nie ocenzuruje." Tiaaa, wstaw na początek te pierwsze. Możesz użyć innego nicka, będziesz rozpoznawalny po poziomie głupoty w tekście oraz braku jego logiki, może uda ci się przechytrzyć sprytnych Żydów na czele z Harłukowiczem siedzących teraz nad macą z krwi polskich niemowląt i czyhający na kolejnego twojego posta, żeby jak najszybciej go wyciąć, co by prawda objawiona nie wyciekła. A świstak siedzi... "już ci napisałem, że twojej wikipedii czytał nie będę. mam inne, historyczne źr > ódła." To się nazywa opinia lekarska o stopniu niedorozwoju. "ciekaw jestem czy realnie również tak ochoczo byś mnie wyzywał." Jakbyś pi******ł takie głupoty jak na forum, to zawsze i wszędzie. " tak, faryzeusze to żydowska sekta w Judei, która na śmierć skazał Jezusa." Oczywiście nie Żyda, przecież wszyscy wiemy, że był niebieskookim blondynem o jasnej skórze typowej dla mieszkańca Bliskiego Wschodu urodzonego przez Żydowską dziewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 23:44 Gość portalu: eltoronegro napisał(a): > "tak jest! musiał się pojawić onanista- dodaj ,że jeszcze prawiczek." - niniejs > zym dodaję. Prawiczek. Znaczy, praworęczny jak rozumiem. typowe dla lewactwa, nazywanie kogoś onanistą czy prawiczkiem nic o człowieku nie wiedząc. typowe. > > "ty masz tylko wikipedię i ona jest twoim poziomem. ja cytuje siebie i podpiera > m > > to źródłami-" - no właśnie coś słabo z tymi źródłami, jeszcze żadnego nie > podałeś. Chyba, że chodzi o twój mózg (?), czyli źródło twojej głupoty. tak- mój mózg związany z wykształceniem, wiedzę mam w głowię nabytą. niestety nie idę na łatwiznę jak ty i nie szukam w źródłach, które w żadnym wypadku nie można nazwać źródłami. bo wikipedia nią być nie może. jedynie dla ciebie. moje posiadam- nie zdygitalizowane i jak pisałem na dniach je ujrzysz. jedynym twoim "źródłem" póki co jest wikipedia. > > " jutro wstawię kolejne gdy harlukowitz mnie nie ocenzuruje." Tiaaa, wstaw na p > oczątek te pierwsze. Możesz użyć innego nicka, będziesz rozpoznawalny po poziom > ie głupoty w tekście oraz braku jego logiki, może uda ci się przechytrzyć spryt > nych Żydów na czele z Harłukowiczem siedzących teraz nad macą z krwi polskich n > iemowląt i czyhający na kolejnego twojego posta, żeby jak najszybciej go wyciąć > , co by prawda objawiona nie wyciekła. A świstak siedzi... no właśnie. nie wiesz co się z nimi stało? harlukowitz cenzuruje? chodzi ci o ten post? za co poleciał? zawsze piszę pod swoim nickiem, w prywatnej wiadomości mogę ci podesłać również dane bo zawsze podpiszę się pod tym co piszę i przy okazji realnie nazwiesz mnie idiotą czy innym. żydzi na pewno siedzą nad krwią palestyńskich niemowląt a ich kompani z usraela także na całym świecie: www.youtube.com/watch?v=oeqAmWvuKLU i41.tinypic.com/2zeay3r.jpg i43.tinypic.com/6srucn.jpg i42.tinypic.com/ephh6t.jpg ( zdjęcia drastyczne, bo drastyczne są zbrodnie żydów w Palestynie ) > > "już ci napisałem, że twojej wikipedii czytał nie będę. mam inne, historyczne ź > r > > ódła." To się nazywa opinia lekarska o stopniu niedorozwoju. > > "ciekaw jestem czy realnie również tak ochoczo byś mnie wyzywał." Jakbyś pi**** > **ł takie głupoty jak na forum, to zawsze i wszędzie. przyjmuję wyzwanie bo naturalnie powiem to samo. mój mail: paulsparta@o2.pl czekam na wiadomość bądź na twojego. > > " tak, faryzeusze to żydowska sekta w Judei, która na śmierć skazał Jezusa." Oc > zywiście nie Żyda, przecież wszyscy wiemy, że był niebieskookim blondynem o jas > nej skórze typowej dla mieszkańca Bliskiego Wschodu urodzonego przez Żydowską d > ziewicę. > nie wiem czy lubisz niebieskookich blondynów, ale mnie nie bardzo interesują więc o nich nigdzie nie napisałem. jak chcesz teraz obudzić swojego chłopaka na dymanko czy męską pogawędkę to śmiało, ale mnie w to nie mieszaj. a Jezus był Galilejczykiem, żadnym żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 19.06.13, 00:01 Jak już wcześniej pisałem, Wiki zupełnie na ciebie wystarczy, więc nie ma potrzeby sięgania po inne źródła. Jak na razie obaliłem każde twoje twierdzenie. Wikipedią. Bolesne. Jutro, jutro, potem pojutrze, to chyba strategia Jarosława K. Wiem, ale nie powiem, jak powiem, to nie dzisiaj tylko jutro, tiaaaa, to zupełnie jak mój dzieciak, tylko on trochę młodszy, ale i tak mam ubaw. Niemniej jednak czekam z utęsknieniem na upublicznienie twoich źródeł. Gdzie sprawdzać, Wikileaks czy strony Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego zakładka Hard Cases? www.youtube.com/watch?v=oeqAmWvuKLU - tacy sami debile jak np. Niemcy wjeżdżający na rozmoknięte wały autami, jak Polacy obserwujący płonące getto w '43, o czym to ma niby świadczyć? zdjęcia drastyczne, jakie możesz znaleźć wszędzie tam, gdzie trwają walki, bo wojna wydobywa to, co w człowieku najgorsze (IIWŚ, Bałkany, Kaukaz, Rwanda, itp, itd.) I co mam ci na tego maila posłać, gołą fotę gimbusie? Hmm, takie masz skojarzenie pierwsze? Niebieskooki blondyn = dymanko? To chyba nie po bożemu... raczej po kościelnemu. A Mieszko był Polanem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 00:34 nie wystarczy! nie masz żadnych, innych źródeł co dobitnie ukazałeś cytując jedynie wikipedię. żadnego mojego twierdzenia nie obaliłeś, to ja skompromitowałem ciebie do końca ukazując, że popierasz występy byłych komunistów na publicznej uczelni a także w innych kwestiach jak choćby w tej, że rzekomo Jezus był żydem. źródła jak pisałem- wysyłam na dniach. ty chyba raczysz k v r w a żartować nie widząc różnicy w piknikach żydostwa za zgodą żydowskich władz podczas ostrzału strefy gazy przy KAWIE( SIC! ) a Polakami- mimowolnymi świadkami mordowania żydów, którzy niczego nie mogli zrobić, powiedz, proszę, że żartujesz bądź jesteś tak tępy żeby nie zrozumieć różnicy, inaczej uznam to za celową, antypolską prowokacje w porównaniu. problem w tym, że usrael w tych zbrodniach ma międzynarodowe wsparcie i akceptację takich działań, do tego wespół z usraelem prowadzi i wywołuje najwięcej wojen na świecie do tego bije nawet LEWAKÓW w Polsce gdy ośmielają się powiedzieć o tych wojnach: www.youtube.com/watch?v=qnWePpETzWU nie. żadną fotkę. tylko termin i miejsce spotkania na który sam byłeś chętny by powiedzieć mi wszystko osobiście. czekam. o niebieskookim blondynie pierwszy napisałeś ty. nie wiem co z nim robisz, może dyskutujesz, może dymasz, twoja sprawa! Mieszko był Polanem- twórcą polskiej państwowości. Jezus nie był żydem. na dziś kończę- reszta odpowiedzi jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
usz_misiatek Dziekuje. 19.06.13, 10:59 Mt 1,1-17 1 Rodowód Jezusa Chrystusa, syna Dawida, syna Abrahama. 2 Abraham zrodził Izaaka, a Izaak zrodził Jakuba, a Jakub zrodził Judę i jego braci, 3 a Juda zrodził Faresa i Zarę z Tamar, a Fares zrodził Ezroma, a Ezrom zrodził Arama, 4 a Aram zrodził Aminadaba, a Aminadab zrodził Naassona, a Naasson zrodził Salmona, 5 a Salmon zrodził Booza z Rachab, a Booz zrodził Jobeda z Rut, a Jobed zrodził Jessego, 6 a Jesse zrodził Dawida, króla. A Dawid zrodził Salomona z [żony] Uriasza, 7 a Salomon zrodził Roboama, a Roboam zrodził Abiasza, a Abiasz zrodził Azafa, 8 a Azaf zrodził Jozafata, a Jozafat zrodził Jorama, a Joram zrodził Ozjasza, 9 a Ozjasz zrodził Joatama, a Joatam zrodził Achaza, a Achaz zrodził Ezechiasza, 10 a Ezechiasz zrodził Manassesa, a Manasses zrodził Amosa, a Amos zrodził Jozjasza, 11 a Jozjasz zrodził Jechoniasza i jego braci w czasie przesiedlenia babilońskiego. 12 A po przesiedleniu babilońskim Jechoniasz zrodził Salatiela, a Salatiel zrodził Zorobabela, 13 a Zorobabel zrodził Abiuda, a Abiud zrodził Eliakima, a Eliakim zrodził Azora, 14 a Azor zrodził Sadoka, a Sadok zrodził Achima, a Achim zrodził Eliuda, 15 a Eliud zrodził Eleazara, a Eleazar zrodził Mattana, a Mattan zrodził Jakuba, 16 a Jakub zrodził Józefa, męża Maryi, z której narodził się Jezus, nazywany Chrystusem. 17 Wszystkich zatem pokoleń [jest]: od Abrahama do Dawida pokoleń czternaście, i od Dawida do przesiedlenia babilońskiego pokoleń czternaście, i od przesiedlenia babilońskiego do Chrystusa pokoleń czternaście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 12:49 "nie wystarczy! nie masz żadnych, innych źródeł co dobitnie ukazałeś cytując jedynie wikipedię." do czego zreszta sam sie przyznalem, bo tyle na ciebie starczy. I caly czas czekam na twoje slynne juz niezdigitalizowane zrodla. Pewnie zydowski system Echelon cie clay czas namierza, wiec jest z tym problem. Mam czas. "źródła jak pisałem- wysyłam na dniach" - liczylem na godziny, ale co tam, poczekam. "ty chyba raczysz k v r w a żartować nie widząc różnicy " - alez roznice widze jak najbardziej, meritum (nie za trudne slowo?) mojej wypowiedzi sprowadzalo sie do tego, ze wojna wyzwla w ludziach to co najgorsze. Czy z faktu kilku/klilkunastu/x osob zachowywalo sie w dany sposob, wynika logicznie, ze wszyscy w danej grupie tak robia? Czyli jesli w Polsce wojennej dzialali szmalcownicy, to wszyscy Polacy to szmalcownicy? Poczytaj o bledach w argumentach indukcyjnych i wroc z nowa porcja glupot. Zacieram rece i czekam z utesknieniem. Tak jak miejsce na Kwejku na woje posty. "wespół z usraelem prowadzi i wywołuje najwięcej wojen na świecie" - chcesz mnie przekonac to podajliczby i fakty. Bez tego twoje wypociny sa jedynie pier*******m. "o niebieskookim blondynie pierwszy napisałeś ty" - to oczywista oczywistosc, z tym ze nastepnie ty skojarzyles to z dymaniem. Do przemyslenia. "Jezus nie był żydem" - w koncu urodzil sie z matki Zydowki dziewicy, to kimze moglby byc, to chyba jasne ze nie Zydem. Na pewno mial paszport Polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.play-internet.pl 18.06.13, 20:44 ja ci odpowiem, tak zaprosił bym na wykład i chętnie przyszedłbym posłuchać co ma do powiedzenia martin heidegger wieloletni członek nsdap do samego zakończenia wojny, gdyby żył. to samo cioran, który wprost popierał nazizm. i na żadnym z wykładów nie przyszedłbym krzyczeć, bo mądrzy ludzie obchodzą się bez przemocy w najbardziej spornych kwestiach. możesz tego faktu nie akceptować, ale bauman jest jednym z najwybitniejszych filozofów XX i XXI wieku. i tego nie przekreślają polityczne sympatie lub antypatie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:53 widzisz i na tym polega różnica między Polakami a antypolakami, ci drudzy jak ty jawnie deklarują , że niczego złego nie widzą w zapraszaniu na wykłady byłych nazistów i komunistów. pierwsi chcą dla nich stryczka i takie podejście prezentuje również ja. ty wolisz ich słuchać. i za taki tekst realnie ode mnie dostałbyś w mordę, bo rodzina moja wycierpiała zarówno ze strony nazistów jak i komunistów. mądrzy ludzie nazywają rzeczy po imieniu i jeśli im się coś nie podoba głośno i radykalnie o tym mówią. bauman jest przede wszystkim byłym komunistą i nie ma tu znaczenia kim jest poza tym, może być nawet marsjaninem- w sferze publicznej zaistnieć nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:57 Nie nie powiedziałem że chcę ich słuchać, ale skoro prawo daje im mozliwość wykładów, to żadni szkrzywieni NOP-owcy nie będą tego zabraniać. Jeżeli, (oby to nigdy nie nastapiło) dojdą do władzy to będą mogli decydować. No i nie odpowiedziałeś na ważną kwestię. Pewnie tylko Żydzi byli źli, Polacy już nie..? gdzieś tu musi być zdrowy rozsądek, a nie histeria cechująca frustratów. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:04 w przypadku byłych komunistów i nazistów żadne prawo mnie nie interesuje. oni resztę życia powinni spędzić pod batem w kamieniołomie bądź jak caucescu. co do żydów- interesują mnie obecne czasy a to naród, który wespół z usraelem prowadzi obecnie na świecie najwięcej wojen tylko w imię zysku i po 45 wywołało ich najwięcej. nie oczekuj ode mnie odpisywania co 1min. zaczekaj to się doczekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:14 Tak, tak Radio Maryja i ich nawiedzone brednie.Izreal, i inni winni wszystkiego, także twojej biedy. A co do winy komunistów to ci co zrobili tę samą rzecz co nazista powinni ponieść tę samą karę, nikt temu nie przeczy, myślę że to temat jednak na dłuższą dyskusję odnośnie komunizmu i odpowiedzialności za to, czy nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 21:35 Czego teraz uczą w gimnazjum, że takie brednie wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.play-internet.pl 18.06.13, 21:06 może różnimy się tym, że ja za działalność antykomunistyczną zostałem relegowany z uczelni i uniemożliwiono mi dokończenie pracy naukowej. za tą samą działalność byłem bity przez milicję a moja żona w stanie wojennym i ciąży stała na grudniowym mrozie w 7 miesiącu ciąży kiedy służby przeszukiwały nasze mieszkanie w poszukiwaniu bibuły. więc mnie proszę nie wychowuj bo ja w odróżnieniu od ciebie walczyłem z komuną na prawdę i w sytuacji, w której można było wiele stracić. a w mordę to możesz dawać równym sobie intelektualnie i zapewne słabszym fizycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:12 słuchajcie. słuchajcie!! i ten koleś pisze....że niczego złego nie widzi w zapraszaniu do publicznej debaty byłego komunistę. jesteś takim samo pseudoopozycjonistą jak michnik, mazowiecki, geremek, kuroń czy wałęsa. opozycją sterowaną za komuny przez partię, która widząc masowy ruch społeczny jej przekazała władzę przy okrągłym gó...e by wcześniej raczyć się wódką w magdalence a dziennikarzolom kazać odpieprzyć się od generała. co powiesz rodzinom ofiar stalinowskich, rodzinom ofiar i prześladowanych w Prl-u, rodzinom ofiar roku 70, 76, 81, 83? no co k v r w a powiesz?! że niczego złego nie ma w zapraszaniu na wykłady byłych komunistów? tak, takim dałbym w mordę. nie raz jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 09:58 Dobrze, że ty, k...o drąca ryja, masz zawsze jakąś osobistą ocenę dla innych, choć w niczym nie uczestniczyłeś i wszystko znasz z opowieści. Wszyscy są dla ciebie pseudopatriotami, choć w przeciwieństwie do ciebie przeszli rzeczywiste próby, a nie tylko próbę komentowania w necie z jednoczesnym, pierdzeniem w stołek. Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 21:34 Może czy nie może akurat nie jest to decyzja zależna od twojego widzimisię. Jak ktoś chce go słuchać i nie narusza to niczyjej wolności i nie łamie w ten sposób prawa - to jak najbardziej może. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:54 w takim razie demjaniuk też by mógł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 22:01 gimbusie, a może Baumana się zaprasza bo naskrobał kilka książek uważanych za mądre i to nie tylko w Polsce i można o nich podyskutować? Demjaniuk coś napisał? Prosty jesteś męszczyzno, albo po prostu głupi niemożliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 22:15 gimbazy to poszukaj wśród funfli na podwórku. i co z tego, że naskrobał parę jakiś socjaldemokratycznych paszkwili ze swoją dawną w wersji light linią polityczną? Demjaniuk niczego nie napisał, ale chciałbym wysłuchać jego głos jako nazisty, tak samo jak aborcze media domagają się wysłuchania komunisty- to jest właśnie retoryka aborczych mediów. zarówno byłych nazistów jak i komunistów powinno się sądzić, wysyłać do kamieniołomów i ignorować. wybiórcze media chcą tylko nazistów. nie może być akceptacji dla wysłuchiwania nawet największych rzekomych autorytetów gdy chodź w ich biografii znajdzie się jeden haniebny punkt. pora kończyć bo moderator harlukowitz usuwa wpisy niewygodne dla siebie czym naturalnie wraca do komuszej cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 22:35 1. Które z tych "paszkwili" czytałeś, że z taką pewnością piszesz o ich treści? 2. Wydawało mi się, że już nawet sam się ze mną zgodziłeś, że Bauman to jednak były komunista, ale to jakieś 5 m in temu, każdemu się może zapomnieć. 3. O tym, czy autorytet jest rzekomy czy nie, decyduje każdy sam, kierując się własnym rozumem i poglądami - dotyczy tych którzy takowy posiadają. Ty nie możesz i nigdy nie będziesz decydował w tej kwestii za nikogo. Jeśli wolisz, żeby ktoś ci mówił co masz robić w niedzielę, jak, kiedy i z kim uprawiać seks, kiedy jeść mięso, kogo słuchać, czytać, oglądać a kogo nie, to wolny wybór. Ale nie narzucaj go innym. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 23:27 Gość portalu: eltoronegro napisał(a): > 1. Które z tych "paszkwili" czytałeś, że z taką pewnością piszesz o ich treści? > 2. Wydawało mi się, że już nawet sam się ze mną zgodziłeś, że Bauman to jednak > były komunista, ale to jakieś 5 m in temu, każdemu się może zapomnieć. > 3. O tym, czy autorytet jest rzekomy czy nie, decyduje każdy sam, kierując się > własnym rozumem i poglądami - dotyczy tych którzy takowy posiadają. Ty nie może > sz i nigdy nie będziesz decydował w tej kwestii za nikogo. Jeśli wolisz, żeby k > toś ci mówił co masz robić w niedzielę, jak, kiedy i z kim uprawiać seks, kiedy > jeść mięso, kogo słuchać, czytać, oglądać a kogo nie, to wolny wybór. Ale nie > narzucaj go innym. 1. nie i nie mam zamiaru. były nkwdzista nie zasługuje na moje czytanie. wykształcony za stalina mnie nie interesuje. takie tytuły: Zagadnienia centralizmu demokratycznego w pracach Lenina. Socjalizm brytyjski: Źródła, filozofia, doktryna polityczna. Zarys marksistowskiej teorii społeczeństwa. mnie odrzucają. 2. bauman to komunista i nie ma znaczenia, że była. teraz w wersji light jak wszyscy dawni komuniści- tzw. socjaldemokrata. 3. to właśnie twoja aborcza narzuca "aurotytety" ja nikomu nie narzucam autorytetów, piszę jedynie, że taki bauman nim być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 23:41 "1. nie i nie mam zamiaru. " Aby móc o czymś wyrazić sensowną opinię, należy to poznać. Prawdziwy Polak, zanim stwierdzi, że zupa była za słona, najpierw wcina łyżkę. Może nie odrzuci cię Płynna nowoczesność "2. bauman to komunista " Bo ty tak uważasz? Chyba mało wiesz o komunizmie, chłopcze. " ja nikomu nie narzucam autoryt > etów, piszę jedynie, że taki bauman nim być nie może." Przeczytaj to zdanie jeszcze raz, uważnie. No, jeszcze raz. Jeszcze nie świta? Podpowiedź: "nie narzucam autorytetów" vs "taki bauman nim być nie może" -> logiczny wniosek, że albo sam nie wiesz/nie rozumiesz co piszesz/mówisz, albo jednak musisz koniecznie przeczytać hasło "idiota" w Wiki żeby zajrzeć wgłąb siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 23:50 Gość portalu: eltoronegro napisał(a): > "1. nie i nie mam zamiaru. " Aby móc o czymś wyrazić sensowną opinię, należy t > o poznać. Prawdziwy Polak, zanim stwierdzi, że zupa była za słona, najpierw wci > na łyżkę. nie interesuje mnie jakakolwiek twórczość czy byłaby to encyklopedia, fraszki czy peany pochwalne jakiegolowiek komunisty. jego jakiekolwiek książki o czymkolwiek nadają się tylko na podpałkę. z komunistami się nie dyskutuje. > > Może nie odrzuci cię Płynna nowoczesność > > "2. bauman to komunista " Bo ty tak uważasz? Chyba mało wiesz o komunizmie, chł > opcze. bo tak uważa historia jego postaci. należał do nkwd, kbw, lwp i pzpr. to jest sprawa faktów a nie kogoś "uważania" > > " ja nikomu nie narzucam autoryt > > etów, piszę jedynie, że taki bauman nim być nie może." Przeczytaj to zdan > ie jeszcze raz, uważnie. No, jeszcze raz. Jeszcze nie świta? Podpowiedź: "nie n > arzucam autorytetów" vs "taki bauman nim być nie może" -> logiczny wniosek, > że albo sam nie wiesz/nie rozumiesz co piszesz/mówisz, albo jednak musisz koni > ecznie przeczytać hasło "idiota" w Wiki żeby zajrzeć wgłąb siebie. ty cały czas z tą wikipedią. które dziś hasło edytujesz? są osoby, które z racji historii, zachowań autorytetami być nie mogą. nie mogą być nimi i demjaniuk i bauman. moje zdanie nie ma żadnej sprzeczności: nikomu nie narzucam autorytetów, stwierdzam jedynie kto nimi być nie może. bo nie można w żadnym wypadku podniecać się nazistą czy komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 19.06.13, 00:05 1. To mi pachnie Fahrenheitem 451 albo Rokiem 1984 (masz to w źródłach). Palić w piecu możesz czym chcesz, ale nikomu nie masz prawa tego narzucać. 2. Ergo, Ratzinger należał do Hitlerjugend = nazista jeden mały. Coraz bardziej mi ciebie żal. 3. Co można, a czego nie, to możesz decydować w swoim domu, jak tylko przekroczysz próg, to możesz co najwyżej prosić. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 00:50 Gość portalu: eltoronegro napisał(a): > 1. To mi pachnie Fahrenheitem 451 albo Rokiem 1984 (masz to w źródłach). Palić > w piecu możesz czym chcesz, ale nikomu nie masz prawa tego narzucać. > > 2. Ergo, Ratzinger należał do Hitlerjugend = nazista jeden mały. Coraz bardziej > mi ciebie żal. > > 3. Co można, a czego nie, to możesz decydować w swoim domu, jak tylko przekrocz > ysz próg, to możesz co najwyżej prosić. 1.tak jest. i mam prawo uważać i przekazywać wszystkim, że bauman- były członek zbrodniczych formacji nkwd i kbw nie może występować na publicznej uczelni tylko dlatego, że napisał parę książek- paszkwili, które w mniemaniu lewaczków są wielkim dziełami. 2. porównywać postać Ratzingera dezertera z nazistowskiej armii, który nigdy nie walczył na froncie do baumana komunisty kapował na ludzi, którzy później zginęli w ubeckich katowniach to jest naprawdę szczyt bezczelności! 3. mylisz się. nie tylko w domu. już w sobotę także u baumana-"podyskutuje" zapraszam i ciebie. wykażesz się. mam nadzieję. reszta odpowiedzi jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 12:27 "tak jest. i mam prawo uważać i przekazywać wszystkim" - do tego masz prawo, jak najbardziej. I do nieczego wiecej. Ja wiem, ze pisales to poznow w nocy, a dzisiaj goraco, ale moze kiedys neurony zazwoja i to skumasz. "porównywać postać Ratzingera dezertera z nazistowskiej armii..." - no to prosze o troche konsekwencji w twoim wykonaniu. Bauman byl komunista? Byl. Czyli czapa forever. Ratzinger byl w Hitlerjugend? Byl. Czyli co? A bezczelnie to ty jestes glupi. "już w sobotę także u baumana-"podyskutuje"" - cudzyslow jak najbardziej na miejscu, do racjonalnej dyskusji potrzebne sa min, 2 racjonalne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 12:52 mam również prawo do krytyki osoby baumana co robię to tutaj jak i zrobię w sobotę. w słowie mniej lub bardziej radykalnie. jakiś dziennikarzol z głosu tel avivu mi tego nie zabroni. Ratzinger był debilu w jakiś służbach pomocniczych, które nawet nie były wysłane na front, po czym z tych służb zdezerterował, bauman natomiast służył w regularnej armii w tym i zbrodniczych organizacjach nkwd czy kbw gdzie kapował na ludzi, którzy ginęli później w katowniach? tego nie rozróżniasz? bauman był zaciekłym komunistą, ratzinger co najwyżej dezerterem z pomocniczej jednostki zawsze krytykujący nazim wcielony do niej obowiązkowo jako młoda osoba. "podyskutuje" w cudzysłów dlatego, że owa dyskusja będzie mniej lub bardziej radykalna i zapewniam cię, że nie tylko w 2 osoby;) zapraszam delegację towarzyszy z czerskiej! cenzurować! reszta po powrocie z fabryki azbestu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 13:29 "mam również prawo do krytyki osoby baumana " - do krytyki jak najbardziej, do decydowania za innych zadnego. "Ratzinger był debilu w jakiś służbach pomocniczych" - idac twoim tokiem "rozumowania" BYL, i zdaje sie, ze tyle sie liczy w twoim czarno-bialym nastoletnim swiecie. U nas, doroslych, kolor wszedl w poprzedniej generacji, teraz mamy 3D. "podyskutuje" w cudzysłów dlatego, że owa dyskusja będzie mniej lub bardziej radykalna i zapewniam cię, że nie tylko w 2 osoby;) - w to nie watpie, bo DYSKUTOWAC nie mozesz, poniewaz nie stanowisz rownorzednego partnera do dyskusji. Bedziesz wiec mogl jedynie dawac glos, cos jak podworkowy burek. "nie tylko w 2 osoby" - w to tez nie watpie, nasze zdrowi, mlodzi, prawidziwi, prawicowi Polacy silni jedynie kupa, ale gebe wytarte honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 19:35 "do krytyki jak najbardziej, do > decydowania za innych zadnego." nie decydowania za innych tylko mówieniu prawdy o nim innym. bo ta prawda jest haniebna. i wiele osób się o tym dowie- zdania nie zmienią tylko zaciekli komuniści i postkomuniści. " BYL, i zdaje sie, ze tyle sie liczy w twoim czarno-bialym nastoletnim s > wiecie. U nas, doroslych, kolor wszedl w poprzedniej generacji, teraz mamy 3D. > " nie istotnym w owym zdaniu jest słowo BYŁ a słowo termin "służby pomocnicze" Ratzinger w regularnym wojsku nie służył, bauman służył "w to nie watpie, bo DYSKUTO > WAC nie mozesz, poniewaz nie stanowisz rownorzednego partnera do dyskusji. Bedz > iesz wiec mogl jedynie dawac glos, cos jak podworkowy burek. "nie tylko w 2 oso > by" - w to tez nie watpie, nasze zdrowi, mlodzi, prawidziwi, prawicowi Polacy s > ilni jedynie kupa, ale gebe wytarte honorem. " gó... o mnie wiesz a dodatkowo nie chcesz się przekonać z kim masz do czynienia- mail pusty:( dodatkowo pierwszy mnie obraziłeś, nie biorąc odpowiedzialności za swoje słowa, realne życie cię jeszcze zweryfikuje. i proszę pisz z polskimi znakami- rozumiem, że w głosie syjonu ich nie macie, ale tego wymagam dyskutując w języku polskim. do zobaczenia piczko na wykładzie, ufam, że ze swoimi funflami z falanstera, ku...ki politycznej, ancipy, nomady się pojawisz i spróbujesz słownie obronić jako naczelny antytotalitarysta baumana- coś czuje, że niebawem jak to było w przypadku pedofila cohn bendita profesórek zda sobie sprawę jak niepożądaną osobą z racji swojego komunistycznego rodowodu jest i odwoła "wykład" do następnego cytowania- zapewne jutro bo nie mam czasu jak ty solnym pisać 100 postów na dzień- pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 19.06.13, 21:45 Ale swoją prawdę możesz sobie głosić. Tylko nie zabraniaj innym głosić ich prawdy. Dzięki temu każda osoba aktywnie korzystająca ze swojego mózgu będzie sobie mogła to ułożyć i wybrać w co che wierzyć. Poniał? Był/służył - znowu odchodzisz od czarno-białego widzenia, jednak są postępy. gó... o mnie wiesz - ty za to o mnie bardzo wiele (Spaghetti, lewak, anarchista, iphone, Starbucks) - czyżbyś znowu stosował podwójną miarę do innych i do siebie? Najgorsze jest to, że z niczym nie trafiłeś. Mail pusty - ale co chcesz ode mnie dostać? Ja ciągle czekam na niezdigitalizowane źródła. Mam nadzieję, że się Bauman nie przestraszy skaczących idiotów w maskach (?) małp, bo ty przeczyło temu, co sam głosi. Zobaczymy. Po polsku nie pisałem, bo rzeczywiście, pracuję w zagranicznej firmie. I to z kraju, z którego nie raz nie dwa Żydów gonili, sam nie wiem jak udało mi się wkręcić z moją podejrzaną czarną czupryną. Ale macki WLPSpaghetti i żydomasonerii sięgają widocznie wszędzie... Ale jak się tak z tym polskim upierasz, to stosuj przecinki jak w polskiej gramatyce, może nawet zaczniesz sam siebie lepiej rozumieć. Teraz odpocznij i przygotuj się na kolejną porcję klepania po papie jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 20.06.13, 15:31 nie ma czegoś takiego jak "swoja prawda" , prawda jest tylko jedna- prawdziwa i niezależna od poglądów, to nie opinia tylko fakt a fakty w przypadku baumanika są takie, że służył w nkwd, kbw, należał do pzpr i był zaciekłym komunistą a sądząc po jego wywiadzie jego kapowanie miało wpływ na skazywanie innych osób. był komunistą. jego rzekoma skrucha mnie nie interesuje bo tylko on wie na ile jest ona szczera. poza tym poza skruchą powinien jeszcze ponieść pokutę- tej się nie doczekał i sam sobie jej nie zaproponował co byłoby realnym okazaniem skruchy. po twoich lewackich tezach można wiele zauważyć, bronisz komunistów, spuszczasz się nad tekstami harlukowitza w aborczej, negujesz prawo innych osób do głoszenia prawdy- typowe lewactwo do tego rzekomo "antysystemowe" z iphonem, stargównem i latającą ciotą spagetii w głownie- oto obraz człowieka nowoczesnego z przećpaną łepetyną również tzw. leminga nie interesuje mnie twoja zagraniczna firma- polskich znaków możesz używać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 20.06.13, 21:37 Musze przyznać, że jestem zachwycony. Już po dwóch dniach i kilkudziesięciu postach wreszcie pierwszy sensowny argument - mam na myśli to o pokucie. Co do prawdy to pewien ksiądz, nawet mądry, powiedział kiedyś o niej coś ciekawego: "jest prawda, tys prawda i gó... prawda". Z reguły jesteś najbliżej tej trzeciej, a gdy wreszcie napiszesz coś sensownego, to i tak nie bardzo odnosi się to do tego, o czym piszę. Ale mea culpa, może źle się wyraziłem z tą prawdą, mówiąc o "czyjejś prawdzie" miałem na myśli czyjś punkt widzenia, pogląd na świat. Czyli twoja prawda jest tak, że np. Bóg stworzył świat w 7 dni a jego syn narodził się z Żydowskiej dziewicy nie będąc jednocześnie Żydem, a nap. czyjaś inna prawda jest taka, że świat powstał w wyniku wielkiego wybuchu. Do do pokuty jako zadośćuczynienie za grzechy jestem za. W przypadku Baumana problem jest taki, że zdaje się, że nikt mu jak na razie nie udowodnił grzechów większych niż przynależność do komunistycznych organizacji organów represji (może w twoich niezdigitalizowanych, choć mam nadzieję zmaterializowanych źródłach coś masz?). Poza tym w późniejszym okresie sam był na celowniku władzy komunistycznej i zdaje się, że występował przeciwko niej. Czy można to zaliczyć za pokutę i w dodatku wystarczającą? Wg mnie zależy od tego, jak oceniasz jego wcześniejszą działalność i jakie masz dowody na jego "zbrodnie". Ja ich nie mam, nie widziałem, nie słyszałem, w Boga-sędziego wcielać się nie zamierzam i, póki nie udowodniono inaczej, wierzę w domniemanie niewinności. Moje lewackie tezy - proszę o przykłady, konkrety. Które z moich tez są lewackie? Ta, że człowiek jest wolny? Ta, że ma używać rozumu i dokonywać na tej podstawie wyborów? Skoro fakt to fakt, cytując ciebie, to o nic więcej nie proszę, jak tylko o fakty. No, jeszcze o niezdigitalizowane źródła. Spuszczam się nad tekstami Harłukowicza - proszę o dowód, konkret. Jak to robię? Gdzie? Pisząc co? Widzę, że niebieskooki blondyn wszedł ci, że tak powiem, głęboko do głowy (?) i nie możesz się uwolnić od seksualnych aluzji. Czy to nie jakiś objaw frustracji? Dlatego szukasz i dobrze się czujesz tylko w towarzystwie grupy koleżków? Ten iphone i Starbucks to też chyba jakieś fetysze, nie wiem, nie stać cię, a jesteś niespełnionym gadżeciarzem? Ja tam mam Nokię, w Starbucksie w życiu nie byłem, ale jeśli będzie okazja, nie będę miał oporów żeby pójść. Ty pewnie nigdy nie pójdziesz, bo ktoś kto myśli za ciebie powiedział ci, że to be. Ok, twój wybór, ja mimo wszystko wolę zawierzyć swojemu rozumowi i pozwól, że będę robił to co chcę i na co będę miał ochotę kładąc wielkie CH na to, co myślą inni. Co do polskich znaków to właśnie nie mogę, bo kurcze wyobraź sobie, że ich moja klawiatura nie obsługuje, a informatykiem nie jestem, żeby temat zgłębiać. Tylko mi się teraz nie tłumacz, że piszesz takie brednie i nie odpowiadasz na moje argumenty, bo nie rozumiesz co piszę, bo ci brakuje ogonków, kropeczek i kreseczek. Coś specjalnie dla ciebie: Zoigdne z noswyzmajni baaaimndi paezdorzyorpwmni na bcyiyrjtksh uwcnaretestiyh nie ma znzicenaa kolnjoeść lietr pzry zaiispe dgeano swoła Nżasjziawejne jest to, żbey preizwsa i oiantsta lrtiea błya na swiom meiscju, paotozłse mogą być w nzeiaiłde i w dzsalym cgąiu nie pinowno to sazrtawć pbeloórmw ze ziizuemneorm testku. Djizee się tak dtlgeao, że nie czyamty wzkyctssih liter w słiowe ale cłae słowa od rzau. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 21.06.13, 20:01 tak, tak, typowa metoda-" znów źle się wyraziłem " teraz "miałem na myśli punkt widzenia" nie. nie rozmawiamy o kwestiach wiary w przypadku wiary w Boga i stworzeniu świat. tylko o prawdzie w przypadku baumana a ta jest jedna- służył w nkwd. ty próbowałeś ukazać swoją "prawdę" nie kompromituj się już bardziej- proszę tylko o to! po raz kolejny: nigdzie nie napisałem o udowodnionych zbrodniach baumana. napisałem i piszę jedynie, że sam przyznał się do kapowania- i za to powinien zostać rozliczony. napisałem, że działał w zbrodniczych kbw, nkwd i pzpr. to są fakty. występował przeciwko władzy komunistycznej? haha niby jak? występował wtedy kiedy zobaczył w jakim tałatajstwie dobrowolnie uczestniczył kiedy jedni żydzi w 1968 roku wygonili drugich żydów? już ci napisałem, że żadnej pokuty on nie poniósł, co najwyżej ujawnił skruchę, nie rozróżniasz tych pojęć? a i tak o swoim wyznaniu skruchy i jej szczerości wie tylko on sam. twoimi lewackimi tezami jest wszystko co piszesz. mam prawo ciebie tak oceniać. gdy tylko przeczytałem słowo "postęp" byłem już więcej niż pewien spuszczasz się nad tekstami harlukowitza bo to twoja linia polityczna i powielasz, argumentujesz i usprawiedliwiasz tezy zawarte w jego paszkwilu dziennikarzolskim. tak. nienawidzę ludzi żyjących iphonem i starbucksem. a tacy istnieją- w nie małej ilości. ich środowisko reprezentujesz ty. typowa lemingoza, bogate lewactwo, wykształciuchy, którym wydaje się, że z racji wykształcenia mogą wszystko, wiedzą wszystko najlepiej i innych traktują z pogardą, dodatkowo wyznając takie "wartości" jak makaron spagetii jako bóg, otwarte związki, aborcza i inne badziewie. póki co to ja odpowiedziałem na twoje wszystkie brednie- w przeciwieństwie do ciebie gdzie cwanie unikasz odpowiedzi w wielu punktach tam gdzie ci niewygodnie jak w przypadku porównania służby Ratzingera i baumana. do tego sypiesz takimi porównaniami za które w realnym świecie dostałbyś w mordę- bo jak można było porównać mimowolne oglądanie rzezi żydów przez Polaków do celowego, miłego pikniku z kawą i uśmiechami żydów przy oglądaniu zagłady Palestyńczków? a brak polskich znaków nic nie tłumaczy- ja też nie jestem informatykiem a potrafię to zrobić- zauważ durniu, że żadna klawiatura nie ma znaków typu "Ó" "Ń" czy "Ł" i tworzy się owe znaki przez skróty klawiszowe przy jednoczesnej zmianie języka w ustawieniach- a taki typowy wykształciuch w międzynarodowej firmie, hahah, hahaha, haha twoja choroba psychiczna widzę postępuje coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 22.06.13, 01:30 Ten post jest już po prostu kwintesencją twojej bezczelnej tępoty. Naprawdę jestem już zmęczony tłumaczeniem ci rzeczy, które byle taboret zrozumiałby w czasie 10x krótszym. tak. nienawidzę ludzi żyjących iphonem i starbucksem. a tacy istnieją- w nie ma > łej ilości. ich środowisko reprezentujesz ty. typowa lemingoza, bogate lewactwo > , wykształciuchy, którym wydaje się, że z racji wykształcenia mogą wszystko, wi > edzą wszystko najlepiej i innych traktują z pogardą, dodatkowo wyznając takie " > wartości" jak makaron spagetii jako bóg, otwarte związki, aborcza i inne badzie > wie. - JA JEBIE CZŁOWIEKU, DAJ CHOĆ JEDEN CYTAT, KTÓRY BY TO POTWIERDZAŁ, JEDEN. EINZ. UNO. ADIN. POTWIERDZAŁ COKOLWIEK CO TUTAJ PISZESZ. cwanie unikasz odpowiedzi w wielu punktach tam gdzie ci niewygodnie > jak w przypadku porównania służby Ratzingera i baumana - PO RAZ KOLEJNY, W KOLEJNYM POŚCIE PROSZĘ O DOWÓD, POPARTY CYTATAMI Z MOICH POSTÓW, TAK JA ROBIĘ TO W TWOIM PRZYPADKU. NIC? DALEJ NIC? "w realnym świecie dostałbyś w mordę-" - tylko że ja nie jestem wyznawcą nadstawiania drugiego policzka i jakoś tak nie bardzo lubię jak mnie ktoś dotyka bez mojej zgody, rozumiem jednak twoja frustrację spowodowaną kilkudniowym, nieustannym, żydowskoforumowym klepaniem po papie. brak polskich znaków: wpisz sobie w google polska klawiatura, a potem np. hispzańska, orle intelektu, to może ogarniesz swoim odpadem wewnątrzczaszkowym o co kaman Męczysz już mnie Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 22.06.13, 19:17 już ci napisałem bucu, że cała twoja retoryka jest lewacka więc nie będę cytował ciebie całościowo a robię to przy poszczególnych odpowiedziach. nie widzisz w ilu postach porównałeś "służbę" Ratzingera i służbę baumana? to haniebne, bezczelne i celowe. w każdej odpowiedzi ukazałem, ile to porównanie jest warte. dlatego cały czas na mailu czekam na miejsce i datę spotkania, wtedy pieprząc takie głupoty na żywo jak te o równaniu Polaków z żydami mordującymi Palestyńczków będziesz miał okazję nie nadstawiać drugiego policzka. ja mimo, że również nie mam polskiej klawiatury, polskie znaki ustawiłem raz na zawsze i nimi piszę w ciągu 5 sekund, ty wykształciuch tego nie umie zrobić? może poprosisz kolegów z korporacji? jak ciebie męczę to zajmij się chłopakiem, on chyba tego nie powie Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 20.06.13, 17:08 i następne cytowanie- oczywiście jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
ten-tele-program Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 26.06.13, 00:56 pawelly napisał: > widzisz i na tym polega różnica między Polakami a antypolakami, ci drudzy jak t > y jawnie deklarują , że niczego złego nie widzą w zapraszaniu na wykłady byłych > nazistów i komunistów. Dziwny i uproszczony rodzaj selekcji- typowo bolszewicko-nazistowski i niezrrozumiałe synonimy. Litości- kto to Polak a kto Antypolak?:))) Nie obraź się się, ale straszny łoś-fanatyk z ciebie Kto ci dał prawo do wypowiadania się w imieniu innych. Takie poglądy, które ty głosisz reprezentuję ta nacjonalistyczna banda. Mam nadzieję, że te nopowskie prymitywy nie są dla ciebie autorytatywni? > pierwsi chcą dla nich stryczka i takie podejście prezentuje również ja. Bardzo stylistycznie się wypowiadasz Polaku:))) Przestań pisać bzdury, wracaj hodować drób:)) A tak na poważnie, społeczeństwa w Europie są w znakomintej większości przeciwko karze śmierci. Kara śmierci, to nic innego jako zemsta i w gruncie rzeczy zwycięstwo przemocy, triumf tego skazanego złoczyńcy. To nic innego, jak porażka prawa i fiasko cywilizowanych wartości. W dodatku czy kara śmierci byłaby zgodna z sumieniem katolika? Pzecież nasza religia jest przeciwna karze śmierci. Spróbuj przebaczyć, to jest sztuka. ty woli > sz ich słuchać. i za taki tekst realnie ode mnie dostałbyś w mordę, o to bardzo katolickie podejście,))) W necie to każdy może pisać co chce. A może jesteś zgorzkniałym starcem (nawet pasuje mi to , według tego co piszesz), co to tylko w gębie mocny? bo rodzina > moja wycierpiała zarówno ze strony nazistów jak i komunistów. > mądrzy ludzie nazywają rzeczy po imieniu i jeśli im się coś nie podoba głośno i > radykalnie o tym mówią. > bauman jest przede wszystkim byłym komunistą i nie ma tu znaczenia kim jest poz > a tym, może być nawet marsjaninem- w sferze publicznej zaistnieć nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 27.06.13, 00:51 ten-tele-program napisał(a): > Dziwny i uproszczony rodzaj selekcji- typowo bolszewicko-nazistowski i niezrroz > umiałe synonimy. Litości- kto to Polak a kto Antypolak?:))) > Nie obraź się się, ale straszny łoś-fanatyk z ciebie > Kto ci dał prawo do wypowiadania się w imieniu innych. Takie poglądy, które ty > głosisz reprezentuję ta nacjonalistyczna banda. Mam nadzieję, że te nopowskie p > rymitywy nie są dla ciebie autorytatywni? > nie Polak i Antypolak to na pewno komunista i nazista. tak samo jak lewak czy to z lewej czy prawej strony. prosty i faktyczny schemat jest tu jedyny i uprawniony. > > Bardzo stylistycznie się wypowiadasz Polaku:))) > > Przestań pisać bzdury, wracaj hodować drób:)) > A tak na poważnie, społeczeństwa w Europie są w znakomintej większości przeciwk > o karze śmierci. Kara śmierci, to nic innego jako zemsta i w gruncie rzeczy zwy > cięstwo przemocy, triumf tego skazanego złoczyńcy. > To nic innego, jak porażka prawa i fiasko cywilizowanych wartości. > W dodatku czy kara śmierci byłaby zgodna z sumieniem katolika? Pzecież nasza re > ligia jest przeciwna karze śmierci. > Spróbuj przebaczyć, to jest sztuka. zacytuj mój cały fragment z pogrubieniem w którym piszę o karze śmierci- wtedy ci wyjaśnię, bo nie przypominam sobie żebym to ja napisał. komunistom niestety przebaczyć nie mogę, tymbardziej, że nie został osądzony ani nie wyznał skruchy. > ty woli > > sz ich słuchać. i za taki tekst realnie ode mnie dostałbyś w mordę, > > o to bardzo katolickie podejście,))) > W necie to każdy może pisać co chce. > A może jesteś zgorzkniałym starcem (nawet pasuje mi to , według tego co piszesz > ), co to tylko w gębie mocny? > zapewniam cię, że w stosunku do lewaków nie tylko w necie. mogę radykalnie reagować gdy ktoś broni nazistów ( mój dziadek z nimi walczył ) i komunistów ( babcia przez nich została zesłana na sybir ) także nie dziw się. Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:45 Nienormalny jesteś trochę, i już ci mówiłem wyluzuj. Łeb zakuty absurdami, bez cienia refleksji jaka cechuje normalnych. Gdyby człowiek sam odpowiadał za ofiary to powinien podlegać prawu, ci ze stalinizmu też są sądzenie na równi z gestapo, poza tym jak jest stwierdzone, przejrzał na oczy i porzucił związki z NKWD. A komunizm był dość powszechny, popatrz czy u ciebie kiedyś ktoś z rodziny nie należał do partii. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:48 Dziecko, doucz się najpierw. Poczytaj, czym była partia, a czym było Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego i Informacja Wojskowa, do których należał Bauman. A na razie, tak jak napisałem - morda w kubeł. Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 20:52 Ja ci zaraz dam w kubeł. Ty czytałeś i ci nie pomogło? Facet zrozumiał błędy, a skoro chodzi na wolności znaczy że wiele nie nawiwijał. No chyba że wiesz coś więcej na jego temat, ale raczej to oparte jest to na propagandzie kompleksiarzy Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:00 łeb zakuty faktami. jak ci ze stalinizmu są sądzeni dobitnie pokazuje przykłady michnika stefana, anatola fejgina, adam humera czy różańskiego. nie interesuje mnie również czy porzucił współpracę z nkwd. nie. u mnie wszyscy chodzi na msze zamiast na spotkania partii. Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:07 Szczerze to nie wiem za wiele o sądzeniu Stefana Michnika, i wątpie abym mógł polegać na rzetelnej informacji od ciebie w tym względzie. Pewnie ta informacja jest u ciebie na tym samym poziomie jak szukanie informacji na temat funduszy europejskich w Radio Maryja. ale jeżeli masz jakieś pretensje w tym względzie to co ma Baumann do tego? Rusz się i zgłoś naruszenie prawa odnośnie tego Stefana, zamiast gadać bezsensu tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.13, 21:26 Skoro nic nie wiesz, to czemu się wypowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
rams12 Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 21:35 Może już skończ? Nie wiem o wspomnianym Stefanie, ale nie o tym toczy się dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 22:03 to jak nie wiesz to zamilcz. stefan michnik dziś spokojny staruszek równie spokojnie siedzi sobie w szwecji i śmieje się wszystkim w twarz! a bauman ma to do tego, że podobnie jak on był zaciekłym komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 22:10 "był zaciekłym komunistą." I tu tkwi słowo klucz. Do przemyślenia dla ciebie do poduszki. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 22:19 Gość portalu: eltoronegro napisał(a): > "był zaciekłym komunistą." I tu tkwi słowo klucz. Do przem > yślenia dla ciebie do poduszki. w takim razie powiedz mi czemu sądzi się BYŁYCH nazistów- staruszków a byłych komunistów nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 22:27 Już tłumaczę (notuj). Albo nie, zastosuję metodę wędki zamiast ryby, tudzież metodę quasi-sokratyczną. Pytanie numer 1 - byli naziści - czy przyznawali się do błędów? Bauman: "Stwierdził, że za swoją ówczesną działalność bierze pełną odpowiedzialność" (Wikipedia) vs np. Stroop. Czy rzeczywiście wszystkich sądzono / sądzi się? Poczytaj po politykach RFNu. Czy samo wyznawanie jakichś poglądów w danym czasie, przynależność do jakiejś organizacji to fakt kompletnie dyskwalifikujący człowieka do końca życia? Niejaki Ratzinger i Hitlerjugend, ty i wiara w Św. Mikołaja i wróżkę-zębuszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 22:47 ale zrozum, że przyznawanie się do błędów nie ma jakiegokolwiek znaczenia, już pomijam fakt, że jest masa nazistów, która przyznała się do błędów. przyznanie się do błędów w żadnym wypadku nie może być okolicznością łagodzącą- bo po pierwsze: owej skruchy nikt nie może ocenić- tylko i wyłącznie sam zainteresowany na ile jest realna i szczera. po drugie: postać baumana- sam fakt, że należał do nkwd, lwp, pzpr i kbw powinna budzić odrazę( pomijam co tam robił bo tego nie wiem choć sądząc po jego słowach coś "że za swoją ówczesną działalność bierze pełną odpowiedzialność" ) i co najmniej kompletną ignorancję. i to nawet w sytuacji gdyby napisał miliard nie wiadomo jak wartościowych elaboratów. tak, wiem- polityków rfn-u, byłych nazistów to ZABIJAŁA z zimną krwią terrorystyczna, lewacka organizacja Baader meinhof. tak. samo wyznawanie poglądów zbrodniczych ideologii w danym czasie to fakt kompletnie dyskwalifikujący człowieka do końca życia. wybiórcza stara się o wiele więcej- próbuje stworzyć z takiego człowieka autorytet. do tego bauman nie tylko wyznawał poglądy, ale wiernie służył w kbw czy nkwd, a przypomnisz mi czym zajmowały się te organizacje? no przypomnisz? wracaj do swojego przećpanego latającego potwora spagettii. hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 23:16 Hmm, nie to żebym był ekspertem od Biblii (Gra o Tron to fajniejsze fantasy, chociaż trochę mniej krwawe), ale zdaje się, że taki jeden Paweł, to miał dosyć podobna historię do Baumana, a mimo to Jezus Król Żydowski Nie Mylić Z Żydem Chrystus przyjął go do swojej paki. W ogóle miał jakieś takie dziwne zasady typu nadstaw drugi policzek. I nie śmiej się z mocy Wielkiego Potwora Spaghetti żeby cię dziewico nie zapłodnił, bo jeszcze urodzisz nieprawdziwiepolskie dziecko chodzące po wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 23:56 Gość portalu: eltoronegro napisał(a): > Hmm, nie to żebym był ekspertem od Biblii (Gra o Tron to fajniejsze fantasy, ch > ociaż trochę mniej krwawe), ale zdaje się, że taki jeden Paweł, to miał dosyć p > odobna historię do Baumana, a mimo to Jezus Król Żydowski Nie Mylić Z Żydem Chr > ystus przyjął go do swojej paki. W ogóle miał jakieś takie dziwne zasady typu > nadstaw drugi policzek. > > I nie śmiej się z mocy Wielkiego Potwora Spaghetti żeby cię dziewico nie zapłod > nił, bo jeszcze urodzisz nieprawdziwiepolskie dziecko chodzące po wodzie. jeśli ty podniecasz się usraelskim, płytkim, paszkwilnym serialkiem gra o tron to naprawdę chodzisz do gimnazjum. porównywać czasy baumana i św. Pawła, porównywać baumana i św. Pawła- o kuriozum! wielki potwór spagetii to jakiś żałosny wymysł przećpanej, zdemoralizowanej, chorej psychicznie, bogatej, lewackiej gimbazy, która domaga się wspólnoty religijnej swojego makaronu.- takie czasy! Chrystus żył co jest historycznie potwierdzone- nie tylko przez Biblię, potwór spagetii istnieje tylko w waszych przećpanych łepetynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.finemedia.pl 19.06.13, 00:10 Co ty tak z tym podniecaniem, ten niebieskooki blondyn tak ci zadziałał na wyobraźnię? "porównywać czasy baumana i św. Pawła, porównywać baumana i św. Pawła- o kuriozum" - chętnie poznam uzasadnienie tego stwierdzenia, żeby móc je natychmiast obalić. O WLPSpagetti to chyba ty zacząłeś? Może już za późna pora dla ciebie? "Chrystus żył co jest historycznie potwierdzone" wprawdzie po jakimś zdaniu czy dwóch w trzech źródłach, ale nigdy nie twierdziłem, że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 00:39 Gość portalu: eltoronegro napisał(a): > Co ty tak z tym podniecaniem, ten niebieskooki blondyn tak ci zadziałał na wyob > raźnię? > > "porównywać czasy baumana i św. Pawła, porównywać baumana i św. Pawła- o kurioz > um" - chętnie poznam uzasadnienie tego stwierdzenia, żeby móc je natychmiast ob > alić. > > O WLPSpagetti to chyba ty zacząłeś? Może już za późna pora dla ciebie? > > "Chrystus żył co jest historycznie potwierdzone" wprawdzie po jakimś zdaniu czy > dwóch w trzech źródłach, ale nigdy nie twierdziłem, że jest inaczej. nie. nie za późna. na krytykowanie i kompromitowanie komuchów i ich popleczników każda jest dobra. reszta odpowiedzi jutro bo poza pisaniem tutaj mam inne sprawy w przeciwieństwie do ciebie- twoje jedyne zajęcie to pisanie na forum aborczego głosu, oglądanie nba i dymanie chłopa! Odpowiedz Link Zgłoś
falagar Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 21.06.13, 12:53 Obrażanie przeciwnika. Najlepszy dowód tego, że nie jesteś mu w stanie sprostać w dyskusji. Poczytaj sobie "Erystykę" Schopenhauera. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 08:53 Może być np. rozważył nie obrażanie ludzi słowami typu "menda"? Porównanie które proponujesz do Gestapo jest jednak dość kiepski. Liczy się, co Bauman robił w KBW (która była podłą organizacją i tyle, nie ma co dyskutować), a nie udowodnisz, że kogoś tłukł, zamykał w kazamatach, itd. Utrwalał władzę ludową, bo w ten cały szajs wierzył, tyle że później dokonał jej kompleksowej krytyki. Patrzysz na wycinek biografii i się pienisz. Obyś był równie krytyczny dla swoich prawicowych idoli. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 19.06.13, 09:53 W Polsce to akurat naziści wytłukli więcej ludzi, niż bolszewicy. Poza tym, niech znajdzie się pokrzywdzony osobiście przez Baumanna, wtedy będziemy dyskutować o roli, jaką będąc szczylem pełnił w aparacie bezpieczeństwa. Skoro po pół wieku życia i pracy w cywilizowanym kraju ma pokaźny i ceniony na świecie dorobek naukowy, to nie widzę powodu, dla którego nie może wystąpić na uniwersytecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? IP: *.play-internet.pl 18.06.13, 22:45 Żałosny nopowski głupku.Co Bauman ma wspólnego z gestapowcami? Czy masz znasz jakieś fakty na temat jego przestępczej działalności? Podaj je. Wielu współczesnych "patriotów" żyło jak pączki w maśle za komuny. Nic złego nie robili (poza tym, że korzystali z dobrodziejstw systemu), ale też nie potrafili powiedzieć NIE. A Bauman potrafił. I dlatego was, żałosne polaczki szlag trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 18.06.13, 23:05 tak. fakty są takie, że należał do zbrodniczych formacji jak kbw czy nkwd. nie wiem czy osobiście jest za coś odpowiedzialny, ale sądząc po słowach jego samego to tak. wyborcza.pl/1,76842,4099107.html www.guardian.co.uk/books/2007/apr/28/academicexperts.highereducation i nie nopowski. do NOP-u nie należę. głupku? zechciałbyś mi to powiedzieć realnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ten-tele-program Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 26.06.13, 00:30 trombozuh napisał: > Zaprosiłbyś gestapowskiego oficera na wykład, żeby posłuchać, co ma do powiedze > nia? Tak, zaprosiłbym, jeżeli nie byłby zbrodniarzem i bandytą- jeśli nie udowodniono by takiej osobie przestępstw, to jak najbardziej zaprosiłbym takiego kogoś na wykład. Nic mi nie wiadomo, jakoby pana profesor Bauman miał na sumieniu istnienia ludzkie. Mojego dziadka starszy brat również był w KBW- dostał tam skierowanie do służby wojskowej. Nic mi nie wiadomo na temat jego przestępczej działalności. Wręcz przeciwnie w latach osiemdziesiątych aktywnie udzielał się w Solidarności, co nie zmienia faktu, że pozostaje wierny po dziś dzień ideom lewicowego ruchu demokratycznego (nie mylić z marksistowskim). A tak na marginesie, co za głupie pytanie. Czy wy nazinacjonaliści musicie notorycznie porównywać siebie i innych do innego bagna? Nie wystarczy wam, że sami jesteście bagnem? Po jaką cholercię podajesz przykład jakiegoś gestapowca. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 27.06.13, 00:05 zrozum w końcu, że NIGDY tego nie sprawdzono, czy komuch bauman miał na sumieniu jakieś ludzkie istnienie a sądząc po jego wypowiedziach i przyznaniu się- miał. to powinno się sprawdzić a nie zrobiono tego nigdy. nacjonalizm nie jest żadnym bagnem, patriotyzm to naturalna konsekwencja nacjonalizmu. bagnem jest zapraszanie komuchów na publiczne wykłady i kreowanie ich na autorytety. przykład gestapowca znamienny, kiedy wykład Guntera Grassa?domagam się. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-skrajniak Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 18.06.13, 20:23 pragnę zatem również posłuchać co ma do powiedzenia obecny szef KuKluxKlanu, tudzież Blood & Honour... nie - to kiepski argument jak dla mnie i nieprzekonujący :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsf Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.play-internet.pl 18.06.13, 20:37 nareszcie jakiś rozsądny komentarz bez obrzucania się wyzwiskami. taka jest niestety smutna prawda, że polscy narodowcy nie prezentują żadnego poziomu w dyskusji. przyczyną jest nie tylko brak zaplecza merytorycznego, ale przede wszystkim nieumiejętność pogodzenia etosu ulicy i siły politycznej. tutaj niestety jest albo-albo - ideologia przemocy albo propagowanie wartości. dopóki narodowcy nie opowiedzą się w pełni po którejś ze stron dopóty będą jedynie krzykaczami bazującymi na romantycznym sentymencie i anachronicznej koncepcji państwa narodowego. nie widzę niestety cienia szansy, żeby sympatycy tego ruchu byli zdolni do jakiejkolwiek budującej dyskusji o roli narodu i kultury we współczesnym systemie państwowym, ponieważ jedyny intelektualny wysiłek do jakiego są zdolni to bezkrytyczne i wybiórcze dobieranie faktów historycznych. a resztę załatwiają siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy lewak Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.e-wro.net.pl 18.06.13, 20:46 no właśnie! Ja jestem lewakiem i jestem za wykładem tego pana! Niech zniszczy polską, katolicką zaściankowość oraz antysemityzm! Dlaczego w polskich szkołach nie ma jeszcze sex-boxów dla dzieci? Dlaczego osoby z organizacji homoseksualnych nie mogą wchodzić do przedszkoli i szkół aby wygłosić prawd na temat tolerancji?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 18.06.13, 20:41 nie odpowie przed sądem bo w Polsce komuna się nie skończyła i żaden proces dekomunizacji nie nastąpił, co najwyżej lustracja nie mająca żadnego znaczenia. kiszczaków, jaruzelskich i im podobnych choć mają krew na rękach wielu ludzi nie skazuje się bądź nawet nie sądzi z racji rzekomych chorób, co się dziwić skoro w sądach jeszcze wiele osób pamiętna ówczesny i obecny ustrój. a wyborczy głos tel avivu tylko to wspiera rok w rok urządzając laudacyjne elaboraty ku czci jaruzelskich. jeśli zapraszany jest były komunista to ja chcę żeby zaproszony został również były nazista i chciałbym posłuchać co ma do powiedzenia. dzisiejsi żydzi razem ze swoimi jankeskimi kompanami odpowiedzialni są za największe zło na świecie i mam prawo ich krytykować a nie wyimaginowanych nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itonai Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 20:49 Cytat: "Demokratyczna polityka nie przetrwa zbyt długo w obliczu bierności obywateli wynikającej z ich politycznej ignorancji i obojętności". Dlatego Obywatele, aby nie być posądzanym o bierność i obojętność protestują przeciwko wizycie tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horacy29 Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 21:39 "dzisiejsi żydzi razem ze swoimi jankeskimi kompanami odpowiedzialni są za największe zło na świecie (...)" Mieć kogoś odpowiedzialnego za największe zło na tym świecie - pełnia szczęścia dla bezrefleksyjnego mózgu zwolnionego z myślenia:) Cudowny, prosty jak drut świat, podzielony na Polaków i na nie-polaków, czarno-biały, zero szarości, zero myśli, wszystko deklaratywnie, dogmatycznie i bardzo precyzyjnie nazwane i opisane, oczywiste od zawsze i bez zmian na milimetr, łby zamknięte jak kloaki na noc, zatęchłe od własnego smrodu na amen. Trzeba obchodzić z daleka i patrzeć czy się gó...o nie przylepiło do buta i nie krzyczy: idziemy! Umysły tak zniewolone, Że trzeba je otwierać łomem Jeśli tylko łeb otworzę zaraz znajdą się Zamykacze z arsenałem pięknym śpiących wypaczeń Kiedy zrobię szparę, ktoś zaraz ją zatyka A propos – pozdrowienia dla Ojca Rydzyka Ludzie są śmieszni, bo zamknięty umysł, Stał się nie wiedzieć czemu powodem do dumy Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uniwe... 18.06.13, 20:50 każdy prawdziwy Polak jest Żydem a ta antypolska psia, skundlona i zawszona hołota z NOP jest tego tylko potwierdzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góść Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.as13285.net 18.06.13, 21:20 Polacy to tacy Żydzi nowoczesnej Europy (i nie tylko). Diaspora polska ogarnia cały zachód kontynentu. Polaków jest wszędzie pełno, mają swoje kościoły i nikt ich nie lubi. Tak jak Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka_x skąd w Polakach tyle jadu... 18.06.13, 21:11 zablokujcie lepiej komentowanie, bo aż normalnemu człowiekowi wstyd czytać taki jad sączony przez pseudopatriotów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
falagar Re: skąd w Polakach tyle jadu... 18.06.13, 21:40 alienka_x napisała: > zablokujcie lepiej komentowanie, bo aż normalnemu człowiekowi wstyd czytać taki > jad sączony przez pseudopatriotów :/ Widać u chłopaków prawdziwa mobilizacja. Chyba jest ich aż trzech :-) Zapewne usiłują się zrehabilitować po oblaniu ostatniego dyktanda. Prawdziwi "męszczyżni" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
falagar NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uniwe... 18.06.13, 21:23 Heh... aż żal komentować gości z NOP. Tak się napięli, że jeszcze któremuś żyłka strzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: skąd w Polakach tyle jadu... IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 21:38 bo kościół jest niechętny dziedziczeniu dóbr, dlatego w swoim czasie wprowadzono celibat. Z anusiakiem już lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Harłukowicz przyjadą jeszcze bandyci na Harleyach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 21:43 Zapomniałeś już? Czy nie chcesz pamiętać grubasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rok 1968-plama na honorze Polski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 21:44 Dobrze wiesz, że o tym nie napiszą.... Stefan Michnik też ma się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Rok 1968-plama na honorze Polski! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.06.13, 08:58 Harłukowicz już wykasował mój wpis o żydach. Prawda w oczy kole, ale spokojnie, jeszcze nadejdzie taki dzień, jeszcze nadejdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: Uważa,m się za prawicowca, ale według mnie IP: *.finemedia.pl 18.06.13, 22:43 to tak pewnie a propos napisałeś, ale jestem w stanie się zgodzić. Gdyby jeszcze kościół miał takie samo zdanie o pedofilach w swoich szeregach, to prawie królestwo niebieskie na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Ktoś chce zdemontować NOP 18.06.13, 23:10 Cytat wypowiedzi pewnego narodowca z fronda.tv : "Patriotyzm kieruje się emocjami, a nacjonalizm jest ROZUMNYM pojmowaniem miłości Ojczyzny." Zygmunt Bauman świetnie wie, jak działa państwo, jakie ma interesy i jak manipuluje obywatelami. Pisze o konsumpcjoniźmie, postępującym wycofywaniu się państwa z jego funkcji i prywatyzowaniu ich. Pisze o kreowaniu zastępczych zagrożeń w celu jeszcze większego odseparowania rządu od narodu. NOP powinien we własnym interesie posłuchać uważnie tych wykładów, a nie blokować ich, bo to jest strzelanie sobie w stopę. Najwyraźniej ktoś NOPowców prowokuje, aby ich skompromitować. Wolałbym nie wierzyć, że Polacy uważający się za patriotów, są aż tak nierozsądni. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
juszatek NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uniwe... 18.06.13, 23:33 Cytat: "Chodzi o jego służbę w wojskach NKWD (po rozpoczęciu wojny Bauman wyjechał z rodzicami do Związku Radzieckiego, gdzie został zmobilizowany i wcielony do milicji), współpracę z Korpusem Bezpieczeństwa Wewnętrznego i Informacją Wojskową. Wszystko to zdarzyło się, gdy przyszły naukowiec miał od 19 do 25 lat. Bauman, w młodości autentycznie zafascynowany komunizmem i socjalizmem, z czasem przeszedł na pozycje antytotalitarne i antykomunistyczne." Dziadyga robi karierę, a gdyby był w Gestapo bądź NSDAP to do dzisiaj byłby ścigany za młodzieńcze fascynacje. Kolejny komuch któremu się upiekło, nie znoszę NOP-u, ale tutaj mają absolutną rację. No cóż u redaktorów wybiórczej na pewno znajdzie dużo zrozumienia stary komuch. A antysemicka czystka w 1968 roku, jedni komuniści pogonili drugich komunistów i my mamy się wstydzić, za te czerwone ścierwa? Śmiechu warte.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Uważa,m się za prawicowca, ale według mnie 18.06.13, 23:59 walikoty i ich elektorat uważają go za wielkiego polityka, spotykają się z nim oi42.tinypic.com/nyb9mh.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
and_justice_for_all1980 NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uniwe... 19.06.13, 00:02 a jednak ten facet ma się z czego tłumaczyć. Widać że był komunistą i chyba nadal nim jest, a niektóre opinie brzmią skandalicznie. I "mądre" książki w rzeczy samej nic nie mają tu do rzeczy. Cytat z Wikipedii: "Jego zdaniem w okresie powojennym program polityczny partii komunistycznej stanowił najlepsze wówczas rozwiązanie krajowych problemów. Porównał również walkę komunistycznych władz z podziemiem w powojennej Polsce z walką z terroryzmem prowadzoną współcześnie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.radom.pilicka.pl 19.06.13, 07:12 Który zdrajca wpuszcza NKWDzistę do Polskiego uniwersytetu, żeby ten robił wodę z mózgu tamtejszym "intelektualistom" ? To hańba dla Polski, że we władzach uniwersytetu zasiadają tacy ludzie. Tym powinna zająć się policja! Odpowiedz Link Zgłoś
wrobrewrobrewrobre NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uniwe... 19.06.13, 09:05 Jest okazja aby Państwo Polskie pokazało,że jest Państwem. W razie jakichkolwiek prób przeszkadzania w wykładzie odpowiednie służby powinni powalić na podłogę, skuć i zneutralizować tych faszystowskich bojówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.13, 09:12 Tak, jest okazja aby Państwo Polskie pokazało,że jest Państwem. Powinno tego UB-eka skuć, walnąć nim o podłogę tak żeby mu wszystkie kości zatrzeszczały i postawić przed sądem. Razem z Kiszczakiem i Jaruzelskim. Mają się z czego tłumaczyć - do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Czy Michnik pozwoliłby na wykład gestapowca? 19.06.13, 09:19 Ciekaw jestem, jak pluliby różni Blumsztajny i Hartmany, gdyby ktoś zaprosił jakiegoś byłego oficera gestapo na wykład. Jakie pisma słaliby do prezydenta i bóg wie jeszcze. Ale gestapowcy mordowali Żydów, więc to zbrodnia. Bauman z kolegami mordowali Polaków, więc to już dawno należy odkreślić grubą linią. Co nie, panie Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej wykład byłego SS-mana w...synagodze? 19.06.13, 18:41 Czy żydzi są na tyle tolerancyjni i otwarci na różne poglądy? Były SS-man opowie jak się zmienił, no i da życiowe wskazówki wszystkim, którzy przyjdą na jego wykład! PiS for everyone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabor71 Re: Czy Michnik pozwoliłby na wykład gestapowca? IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.13, 21:31 Tak... pewnie pozwoliłby. Do 1941 agenci kominternu i organizacje im podległe często współpracowały z gestapo przeciwko państwu podziemnemu. Przecież tzw. ludzie honoru czyścili armię i partię z "żydów" więc jeśli można zaprosić antysemitów to dlaczego nie gestapowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Takiego to tylko do klopa i wodę spuścić. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.06.13, 11:34 Niejaki Zygmunt Bauman –żyd, żołnierz NKWD oraz Korpusu Bezpieczeństwa Wewnętrznego – formacji odpowiedzialnych za śmierć tysięcy Żołnierzy Wyklętych, oficer polityczny Ludowego Wojska Polskiego, działacz komunistycznej Polskiej Partii Robotniczej a potem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, agent Informacji Wojskowej ma być 22 czerwca gościem na Uniwersytecie Wrocławskim. My mówimy DOSYĆ ! Stop promowaniu komunistycznych żołdaków i agentów komunistycznych służb! Zarezerwujcie sobie wolny dzień, w sobotę 22 czerwca – bliższe szczegóły akcji już niebawem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurak Re: Takiego to tylko do klopa i wodę spuścić. IP: *.play-internet.pl 20.06.13, 14:07 Czytam to wszystko z wielkim smutkiem. W minionych kilkunastu latach Bauman był parokrotnie na Uniwersytecie (m. in. na Wydziale Filologicznym). Był tłum ludzi na jego znakomitym wykładzie i żadnych ekscesów. Ale teraz młodzież się zradykalizowała, kierując słuszny gniew w niewłasciwym kierunku. Zbieramy po latach gorzkie owoce Magdalenki i Okrągłego Stołu. Ileż można trzymać szkielety w szafie, odmawiając równoczesnie młodym ludziom szans na normalne życie? Państwo, które przez ćwierć wieku rozpieszczało komunistycznych zbrodniarzy musi gnić. No i gnije. Nie ukarano bandytów z Wybrzeża (bójka uliczna!), bandytów strzelających do górników, morderców Przemyka, Pileckiego, generała Nila i kilkudziesięciu tysięcy Polaków. Każda okazja zaczyna być więc dobra, by wyładować gniew i frustrację. Żal jednak, że wyżywamy się na Baumanie - najczęsciej obecnie wydawanym polskim autorze na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.06.13, 15:43 Jak ktoś ma chwilę wolnego czasu, to może posłuchać, historii o jakiej nie usłyszycie na łamach michnikowskiej propagandowej, polskojęzycznej gejzetki. www.youtube.com/watch?v=EzbfckSzHjc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.dibre.com.pl 20.06.13, 16:06 Pawelly, ty jestes nienormalny. Lecz się chłopie, nienawiść ci mózg wyżera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.e-wro.net.pl 20.06.13, 16:30 "Eurodeputowany", któremu dzieci rozpinały rozporek i polskie lewaki, które cieszą się, że mogą stać przy tym niemieckim "eurodeputowanym"..... oi42.tinypic.com/nyb9mh.jpg OTO PRAWDZIWA LEWICA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
falagar Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 21.06.13, 00:44 Ale chłopaki macie ograniczone pojmowanie świata. Nie lubisz narwańców, to od razu jesteś lewakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulasz Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.centertel.pl 21.06.13, 00:58 Pawelly: żal mi ciebie. jestes biednym, zapiekłym w nienawiści i tępym, czarno-białym widzeniu swiata. jestes groteskowy. Ale i nieszczęśliwy, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurak Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.play-internet.pl 21.06.13, 10:36 Bardzo mnie cieszą takie dyskusje swiadczące, że "poprawnosć polityczna" nie wygasiła myslenia historycznego i etycznej wrażliwosci. Bardzo mi jednak przykro, że to wykład Baumana stał się pretekstem czy punktem wyjscia do ważnego skądinąd dyskursu. Polska jest jedynym krajem, w którym nawet nie próbowano dekomunizacji i prędzej czy później przyjdzie nam za to zapłacić. Okrągły Stół i Magdalenkę można porównać tylko do Targowicy, której architekci porobili kariery, chociaż - niektórych przynajmniej - przykładnie powieszono. Jesli chodzi o Baumana, to nie potrafię zająć jednoznacznego stanowiska. Był członkiem zbrodniczych organizacji, ale nie udowodniono mu udziału w zbrodni. Komu jednak z byłych KBW-iaków i NKWD-owców i UB-eków udowodniono? Kto poważnie i konsekwentnie próbował? Nie czyńcie go, proszę, ofiarą komunistycznego reżimu. Z drugiej strony - jest najbardziej znanym polskim uczonym i pisarzem na swiecie (szerzej znanym niż Kołakowski czy Miłosz), autorem tłumaczonym na kilkadziesiąt języków i wszechobecnym w księgarniach czy bibliotekach wielu krajów. W swoich książkach nie propaguje zbrodniczych idei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.13, 13:22 wreszcie jakis glos rozsadku, z ktorym mozna by bylo przynajmniej w cywilizowany sposob podyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 21.06.13, 19:32 "Polska jest jedynym krajem, w którym nawet nie próbowano dekomunizacji i prędzej czy później przyjdzie nam za to zapłacić." to jest kluczowe podsumowanie tematu dlaczego bauman i jemu podobni nigdy nie zostali osądzeni i dożywają spokojnej starości udzielając wykładów a przeszłe, haniebne zachowania tłumaczą "młodzieńczą naiwnością" Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 21.06.13, 19:30 piszę to jeszcze raz żeby do wszystkich następnych dotarło jak mają do mnie pisać bo takie epitety jak ten wyżej w ogóle do mnie nie docierają i tylko umacniają moją wiarę w to co piszę, tłumaczą jej słuszność i i niezmienność. macie mnie nazywać: NIEREFORMOWALNYM, KATONAZIOLEM- PRAWICZKIEM !!! pojmało lewactwo? pojmałeś gulaszu?! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 20.06.13, 17:07 bardzo mnie cieszy to co piszesz. chciałbym jeszcze poczytać, że jestem niereformowalnym katonaziolem. zrobisz to dla mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
falagar Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 21.06.13, 12:49 Raczej określę Cię kimś, kto wini tajemniczy układ za własną życiową nieporadność :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uniwe... 21.06.13, 14:10 "Działacze Narodowego Odrodzenia Polski znów uznali, że to oni wyznaczają gości, których może zapraszać uniwersytet" Napisał redaktor z gazety organizującej kampanię przeciw zapraszaniu (przez ten sam uniwersytet) profesora Nowaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizol Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 14:15 Bauman z Nowakiem? ciekawe zestawienie. A gdzie to Bauman sieje nienawiść do innych? Nowak, niestety, sieje. Acha, ewentualnego wykładu Nowaka nie zakłócą łyse bojówki w glanach. No ale to drobna roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 21.06.13, 19:27 w nkwd, kbw i pzpr- tam nie tylko siał nienawiść, ale i kapował na innych co sam przyznał. i za to nie został rozliczony. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 22.06.13, 16:54 > Bauman z Nowakiem? ciekawe zestawienie. I równie ciekawa logika. Wyborczej nie przeszkadza, że NOP protestuje przeciw prof. Baumanowi, tylko że w ogóle protestuje. A ja nie widzę powodów, dla których NOP miałby mieć mniejsze prawo do decydowania, kogo zaprosi UWr, niż Gazeta Wyborcza. Nawet jeżeli chodzi o prof. Nowaka. Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 22.06.13, 19:33 sverir napisał: > > Bauman z Nowakiem? ciekawe zestawienie. > > I równie ciekawa logika. Wyborczej nie przeszkadza, że NOP protestuje przeciw p > rof. Baumanowi, tylko że w ogóle protestuje. Bredziwsz. NOP to nacjonalistyczne bojówki , zadymiarz i bandyci. Byłem na tym wykładzie i widziałem ich. Oni sa pokoleniem JPII. Tak wychowali ich księża katoliccy na przymusowych lekcjach religii. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 22.06.13, 19:40 bredzisz. a nop to nie przypadkiem NAZISTOWSKIE bojówki?! bauman to komunista, który przyznał się do kapowania, dla tego typu osób nie może być przyzwolenia na publiczne wystąpienia choćby zrobiły nie wiadomo co. www.guardian.co.uk/books/2007/apr/28/academicexperts.highereducation wyborcza.pl/1,76842,4099107.html tomasz.lysakowski.eu/?s=Bauman&x=0&y=0 Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 24.06.13, 08:45 Sam brzedziwsz, cokolwiek to oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
ten-tele-program Re: NOP chce przerwać wykład prof. Baumana na uni 26.06.13, 01:01 sverir napisał: > "Działacze Narodowego Odrodzenia Polski znów uznali, że to oni wyznaczają gości > , których może zapraszać uniwersytet" > > Napisał redaktor z gazety organizującej kampanię przeciw zapraszaniu (przez ten > sam uniwersytet) profesora Nowaka. Profesor Nowak, nie ma co. Ale się na autorytety powołujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 22.06.13, 04:32 gdyby w ogóle nie zamieścili takiej informacji już jasno i oficjalnie określily by się jako prożydowska gejzeta i o zbrodniach żydów nie informująca. wrzucając tekst o zbrodniach żydów bez komentarzy informują o nich, ale unikają nieprzychylnych, prawdziwych i negatywnych komentarzy, które nawet w żydowskiej gazecie pojawiłyby się w zdecydowanej przewadze a pragnę jeszcze raz przypomnieć, że gazeta aborcza została założona przez trójkę żydów- szechtera ( michnika ), gruber ( rapaczyńska ) i chaber ( łuczywo ), których rodzina to działacze...komunistyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
ten-tele-program Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 26.06.13, 01:07 pawelly napisał: > gazeta aborcza została założona przez trójkę żydów- szechtera ( michnika ), gru > ber ( rapaczyńska ) i chaber ( łuczywo ), których rodzina to działacze...komuni > styczni. Rozumiem, ponownie zazdrość nacjonalistycznego nieudacznika. Człowieku, jaki masz z tym problem.? znajdź dwóch nazi-łysoli, może kogoś z NOP(?) i załóż, wydawaj gazetę/ czasopismo, to co chcesz. Człowieku zejdź na ziemię. Czy nie widzisz, że ta nazistowska hłota zazdrości ludziom sukcesu i pomysłu na życie? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 26.06.13, 11:50 wszystkie odpowiedzi na te badziewne teksty bardzo późnym wieczorem albo jutro rano. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelly Re: Wobec gestapowców też byłbyś taki miły? 26.06.13, 23:04 zazdrość? hahah a to dobre;) stwierdzam jedynie, że gejzetka założona przez trójkę żydów nie może być POLSKA, zresztą potwierdza się to we wszystkim o czym aborczy głos pisze, w antypolskich postawach. nie od dziś. to gadzinówka, która sięgnęła mułu już dawno ( fatalne wyniki finansowe np. o tym świadczą ) gdyby nie instytucje, urzędy i reklamy w niej już dawno byłaby pod mułem, ale ponosi się konsekwencje pewnego "poziomu" Odpowiedz Link Zgłoś
magheu "Zlote" mysli profesora - 22.06.13, 22:33 " W wrześniu 2011 roku Bauman wyraził opinię, że jeśli Europa nie przyjmie w ciągu następnych 30 lat co najmniej 30 milionów nowych imigrantów, to stanie w obliczu upadku demograficznego, który doprowadzi do upadku cywilizacji europejskiej " . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoronegro Re: "Zlote" mysli profesora - IP: *.finemedia.pl 23.06.13, 01:22 czekam na twoją, choćby brązową kontrtezę. Wygoogluj słowo demografia, a potem dodaj statystyka, następnie prognoza. Odpowiedz Link Zgłoś