Dodaj do ulubionych

Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi...

24.06.13, 17:33
Panie Przygodzki ! Bój się Pan Boga ! JM Rektor (w końcu prawnik) powinien kazać zbadać sprawę rzecznikowi dyscyplinarnemu ds. nauczycieli akademickich , a Panu życzę miłej lektury ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym .
Obserwuj wątek
    • targsed Studiów nad geopolityką??? 24.06.13, 17:47
      No nie! Jaka GEOPOLITYKA? Ciepła posadka dla niepłodnych (naukowo) staruszków, z którymi nie ma co na Uczelni zrobić, a wyrzucić szkoda... Szkoda? Naprawdę?
      • Gość: absolwent UWr UWr znowu na topie! IP: *.yolau.net 25.06.13, 19:43
        Widzę, że moja była alma mater znowu na topie. Szkoda, że kolejnym skandalem.
        • Gość: Bard Re: UWr znowu na topie! IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 13:01
          no coż panie dutkiewicz,
          czasami jestesmy uwiklani w skandal nie z naszej winy. wtedy trzeba sie zmobilizowac i nie dac wciagnac w gowno, tylko stanac po wlasciwej stronie. tak wlasnie zachowuja sie wladze tego chlubnego uniwersytetu (rowniez mojego), za co chwala im wielka. pan bedzie bronic swoich - takich jak bauman - i opluwac uniwersytet, z ktoregos pan nic wartosciowego ewidentnie nie wyniosl, bo wartosci tak głeboko zakorzenionych jak u pana (czy baumana) nie da sie latwo zmienic czy nawet ukryc...
    • jiddu Współczuję wszystkim prawdziwym profesorom 24.06.13, 17:47
      Ranga ich tytułu przez takich gości jak ten już prawie nic nie znaczy, czasem wręcz lepiej ukryć tytuł
      • pawelly Re: Współczuję wszystkim prawdziwym profesorom 24.06.13, 17:50
        identycznie jak w przypadku baumana.
      • Gość: Ja Prawdziwych profesorów szukać tylko w NKWD IP: *.radom.pilicka.pl 24.06.13, 18:12
        Prawdziwych profesorów szukać tylko w NKWD
        • Gość: art Ci prawdziwi publikują prace na świecie IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.13, 12:57
          które potem wykorzystują inni naukowcy. Na szczęście nie ideologia decyduje o tym, kto jest naukowcem, lecz praca naukowa konkretnego człowieka.
      • Gość: Maciej Ale z czym konkretnie się nie zgadzasz ? IP: *.4-4.cable.virginmedia.com 24.06.13, 18:44
        Posłuchaj do końca i podyskutuj. Panuje na tym forum jakiś odruch Pawłowa - ktokolwiek idzie pod prąd GW z automatu jest nic nie wartym głąbem i śmieciem. Nie warto nawet z nim dyskutować... Forumowicze Gazeta.pl przypominają młodzież ZSMP - z tymi tłukami także nie było dyskusji.
        • Gość: arte Raczej konkretnie to się zgadzam IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.13, 13:08
          z tym, że zbyt łatwo niektórzy otrzymują tytuły naukowe. Jeśli potem facet ma do powiedzenia niewiele więcej niż przeciętny, plujący jadem słuchacz radiomaryjny, to chyba coś jest nie tak z systemem szkolnictwa? Nawet gdyby krytyka była zasadna, to ten prostacki ton wypowiedzi, i to publicznej raczej każe się wstydzić za takich profesorów niż być z nich dumnym.
      • Gość: twój idol Re: Współczuję wszystkim prawdziwym profesorom IP: *.internetia.net.pl 24.06.13, 20:22
        jiddu napisał:

> Ranga ich tytułu przez takich gości jak ten już prawie nic nie znaczy, czasem w
        > ręcz lepiej ukryć tytuł

Dobry piesek z ciebie, takich piesków nam potrzeba.
    • pawelly towarzysz bauman: "To ja stałem się przyczynkiem" 24.06.13, 17:49
      harlukowitz: pogódź się z tym, że kolejna osoba mówi prawdę i ma racje, bauman to nierozliczony stalinowiec, który sam przyznał się kapowania i za powinien zostać osądzony! i nie jest żadną okolicznością łagodzącą fakt, że jest teraz według was 'socjaldemokratuchów' rzekomym ekspertem. twoje, kolejne, paszkwilne a według twojej osoby uprawnione elaboraty nadają się jedynie na śmieci!

zajmij się lepiej tym w czym czujesz się najlepiej a więc tropieniem faszymu....dziś np w tramwaju Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji a więc spółki miejskiej widziałem reklamę na wyświetlaczu: "Cygan mistrzem świata...." czaisz harlukowitz?! napisali cygan, cygan! rasizm, faszym, nazizm, wszędzie rasizm, faszyzm, nazizm!
      • Gość: mant Re: towarzysz bauman: "To ja stałem się przyczynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 18:05
        Nop nadaje się na stróżów porządku publicznego jak złodziej na stróża czyjegoś mienia. Ten facet a zarazem profesor tutaj się wypowiadający to kosmita na usługach Rydzyka, gość chce zrobić karierę będąc przydupasem prawicy i pieprzy bezsensu. Oni wszyscy tylko widzą spiski aby wyciągać co się da od skołowanych nieudaczników. Roszczeniowa, chora grupa histeryków. Dlatego się pytam, kiedy winni zostaną ukarani za tę napaść? Spisanie i wygonienie ich to jest kara? Agresorzy napadli na ludzi gotowi użyć siły, ludzie czuli sterroryzowani i ze strachu tylko się przyglądali, bo wiedzieli że zostali napadnięci i jakiekolwiek zabranie głosu doprowadzi do pobicia. Zresztą napastnicy czują się mocni tylko w grupie, ale to nie zmienia faktu co do zwykłej napaści na tamtych ludzi. Gdzie są kary? Nawet nie ma zakazów stadionowych. Kolejny krok to będzie wtargnięcie na jakiś koncert, który ćwierćmózgi z NOP uznają za sprzyjanie innym światopoglądom. Tak teraz popularne u tych oferm ostatnio jest słowo lewak, leming, życiowe niedojdy udające że bronią interesów i zasad. Jeżeli oni bronią zasad to i ślepy mógłby prowadzić samochód. A za tę napaść dziennikarze powinni domagać się stanowczych kar, potem pytacie się o przymykanie oczów na działalność takich życiowych frustratów jak ci z NOP, a sami dajecie mozliwość tej grupce histerycznych małpek do podobnych akcji. To są prawdziwi wrogowie Polski. Jakaś niemota Dawid przywódca, NOP poźniej ma jeszcze możliwość tłumaczenia się w tv za napaść. To tyle, dyskusja z ofermami nieużywającymi logiki nie ma sensu a jej wynik i tak jest przesądzony, dlatego szkoda czasu.
        • pawelly Re: towarzysz bauman: "To ja stałem się przyczynk 24.06.13, 18:08
          krócej mówiąc: atak terrorystyczny! leć do prokuratury!
      • pawelly Re: towarzysz bauman: "To ja stałem się przyczynk 24.06.13, 18:06
        żeby nie być pustosłownym zdjęcie owej Kampanii cygana wkleję jak tylko zgram.
    • piotr19730 Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi... 24.06.13, 17:57
      Ile lat miał Marczak w 1945 roku? Jeżeli już żył to robił w pory i na stojąco wchodził pod stół. Tamte czasy zna z literatury i nie ma prawa osądzać Baumana.
      A swoją drogą, gdzie się pochowali prawdziwi profesorowie wrocławscy?
      • Gość: Ja Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.radom.pilicka.pl 24.06.13, 18:10
        Nie osądzajmy Hitlera, przecież nie macie do tego prawa, bo w 39 zapewne w ogóle nie było was na świecie.
        • piotr19730 Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro 24.06.13, 19:15
          Porównujesz Baumana do Hitlera. Czy Bauman zabił komuś ojca albo wydał rozkaz zabicia? Jeżeli tak, to ma prawo pociągnąć go odpowiedzialności przed sądem. A jeżeli nie, to mamy w polskim prawie paragraf na tych, co pochwalają Hitlera.
          • pawelly Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro 24.06.13, 19:42
            napiszę o tym po raz kolejny bo do was lewaczków- postkomuchów to nie dociera:

bauman niejednokrotnie przyznał, że był sługusem stalinowskiego systemu, przyznał także, że kapował na ludzi, którzy później ginęli:

wyborcza.pl/1,76842,4099107.html
            www.guardian.co.uk/books/2007/apr/28/academicexperts.highereducation
            tomasz.lysakowski.eu/?s=Bauman&x=0&y=0

prokuratura z urzędu taką sprawą powinna się zająć- nie zajęła się podobnie jak w wielu innych przypadkach bo na bezkarność stalinowskich zbrodniarzy jest przyzwolenie vide szechter, wolińska, fejgin i masa innych przypadków, przyzwolenie jest dlatego, że zbrodniarze stalinowscy jako zwycięzcy II WŚ nie mogli być karani, dziś tym też się nikt nie zajmuje bo sądy, prokuratury siedzą jeszcze w głębokiej komunie czego najlepszym właśnie przykładem jest brak rozwiązania tego tupu spraw
            a choćby 1 ( JEDNA- słownie ) osoba bezpośrednio czy pośrednio zginęła z powodów działania pana baumanika jest on dla mnie równy z Hitlerem.

pojmał?

uchwała Sejmu z 1994r.

isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WMP19940620544
            • krzysztofczyz Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro 24.06.13, 22:03
              Uważam , że nie masz racji. Sytuacja w sądach itd. nie jest wynikiem niczego innego jak postanowień okrąglego stołu a później wyborów niby wolnych. Gruba kreska Mazowieckiego utwierdziła sytuację, w której prawo nie działa wstecz, a co za tym idzie, grupy interesu bronią swoich przywilejów. Bauman zrobił sporo dla promocji polskich uczelni na zachodzie, choć jego poglądy wołają o pomstę do nieba. Zaznaczyć trzeba, że na niedawnym Kongresie Lewicy padały słowa trudne do strawienia, ale jest ok. 10% wyborców mających takie poglądy. Dutkiewicz miał prwo zaprosić prof. bo jest ,choć może to błąd, honorowym obywatelem Wrocławia i chyba ambasadorem Wrocławia. Bardziej dziwi mnie brak autorytetów naukowych chcących dyskutować z tym człowiekiem. Brak odwagi czy może partykularne interesy?
              • Gość: PsssSs Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 09:54
                Nazizm ok. 17 mln ofiar

Komunizm radziecki ok. 23 mln ofiar

Naziści głównie obcych.
                Komuniści głównie swoich.

Nawet nie wspomnę o komunistach chińskich ok. 78 mln ofiar

Wolisz jak ci przyjdą bandyci do domu i zabiją jedną osobę w imię nienawiści, czy 5 osób w imię tolerancji ?
                • Gość: absolwent UWr nie przestaje się kompromitować IP: *.e-c.com 26.06.13, 19:57
                  Kogo obchodzą zadymy na jakiejś prowincjonalnej uczelni, indoktrynującej młodzież wykładami byłych esbeków? Duch Bieruta w UWr jak widać wiecznie żywy. "Gazeta Wyborcza" powinna raczej napisać, kto zapłacił za bilet lotniczy i hotel dla tego niedorobionego profesora. Pewnie wszyscy podatnicy, ci prześladowani przez UB także.
          • Gość: Ja Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 19:49
            Mamy w Polskim prawie paragraf na tych, którzy propagują ideologię komunistyczną.
            Komunizm jest jak do tej pory najbardziej zbrodniczym systemem w historii świata. Wyczyny nazistów to pestka w porównaniu z tym co robili komuniści.
        • Gość: Jonasz mongoł IP: *.wroclaw.mm.pl 24.06.13, 20:59
          Gość portalu: Ja napisał(a):

> Nie osądzajmy Hitlera, przecież nie macie do tego prawa, bo w 39 zapewne w ogól
          > e nie było was na świecie.

Alboś przygłup, alboś Mongoł...
          • Gość: Ja Re: mongoł IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 21:03
            Aż dziwne, że napisałeś to do mnie, a nie do tego, którego wypowiedź sparafrazowałem.
            Logika ta sama a twoje oburzenie jest tylko w jednym przypadku. Kali to ty?
          • pawelly Re: mongoł 24.06.13, 21:39
            nie czaisz ironii?
            użytkownik Ja dla twojej wiadomości chciał przez to powiedzieć, że przeciwnicy krytykujących komunę wysuwają tezę, że nie żyli oni za jej czasów....jakby to miało jakieś znaczenie.
      • Gość: Magnus Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.06.13, 19:07
        To Hitlera czy Goebbelsa tez nie mamy prawa osadzac,bo zesmy wtenczas nie zyli??Fajna masz logike,ale mam wrazenie,ze ty emocjonalnie i umyslowo jestes wlasnie na etapie wchodzenie na stojaca pod stol,chociaz metryka chyba juz wiecej pokazuje.
    • Gość: Ja kontrowersyjne sąd IP: *.radom.pilicka.pl 24.06.13, 18:07
      "To nie pierwszy raz, gdy wrocławski profesor wygłasza kontrowersyjne sąd".

Ostatnio widziałem cała masę "profesorów", którzy wygłaszali kontrowersyjne sądy na temat młodzieży, która przeciwstawia się propagowaniu zbrodniczej ideologii komunistycznej na polskim uniwersytecie.

Duch Stalina wiecznie żywy.
      • Gość: gino Re: kontrowersyjne sąd IP: 204.45.133.* 24.06.13, 19:09
        Zaraz, zaraz, ten pan w trakcie przemówienia jest podpisany tytułem profesora, afiliuje się nazwą Uniwersytetu Wrocławskiego (widać to wyraźnie na filmie), a rzecznik uczelni nie widzi w tym niczego złego? A co z etyką naukowca, co z opinią instytucji, którą ten pan szarga? Panie rzeczniku Przygodzki, "profesor" Marczak wypowiada się jako naukowiec i jako pracownik Uniwersytetu Wrocławskiego! Jeśli takie jest podejście władz uczelni do zachowania jej pracowników, jakie prezentuje rzecznik, to nie dziwmy się, że ta uczelnia ma niski poziom i tragiczną opinię.
    • rafiol Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi... 24.06.13, 18:08
      Nie jestem zdziwiony. Każdy kto zna choćby środowisko wrocławskich historyków wie, że poglady nacjonalistyczne a nawet chęć do wdrażania ich w życie siłą nie są tam rzadkością. Baa, nawet na UJ-ocie takie postawy istnieją tak wśród wykładowców, jak i studentów. Ryba psuje się od nomen omen - głowy.
      • pawelly Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro 24.06.13, 18:21
        a co ci nie pasuje w nacjonalistycznych poglądach? ty albo prawo zabrania mi takie mieć?
    • kontrarian co za hipokryzja 24.06.13, 18:15
      Jak Marczak zaprosił Nowaka to to był " incydent"

A jak zapraszają Baumana to to jest "wolność akademickiej debaty".
      • katonzwybiorczej Re: co za hipokryzja 24.06.13, 18:50
        Moim zdaniem, NOMADA powinna zaskarżyć miasto, bo nie każdy z oskarżonych patriotów ma własne mieszkanie!
        DLACZEGO MIASTO NIE DA PATRIOTOM MIESZKAŃ?!!!

PATRIOCI PRZYNAJMNIEJ MAJĄ DOWODY OSOBISTE, A ROMY NIE MAJĄ NIC I NIE CHCĄ PODPISAĆ PAPIERÓW MELDUNKOWYCH!
      • dry242 Re: co za hipokryzja 24.06.13, 19:31
        Co robił Jerzy Robert Nowak za komuny?
    • bnch Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro 24.06.13, 19:16
      Jakoś nie czuję się zdziwiony, że pan Marczak wypowiada się w taki sposób. Tym samym stawia się w jednym rzędzie z wybitnie kulturalnymi i inteligentnymi młodymi ludźmi, którzy uważają, że krzyczenie "wy****j" do starszego człowieka jest a propos. Gratuluję panie Marczak.
      • Gość: Ja Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 19:44
        Mimo wszystko wolę stanąć w jednym rzędzie z kimś kto krzyczy "wyp...j" niż z kimś, kto budował NAJBARDZIEJ zbrodniczy system w dziejach świata.
        Hitlerowcy to przy Stalinowcach wyżyny moralne i kulturalne.
        Naprawdę lepiej krzyczeć "wyp...j" niż torturować niewinnych ludzi, tylko za to, że nie godzą się na terror i okupację Polski.
        • Gość: buc Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 20:56
          Gość portalu: Ja napisał(a):

> Hitlerowcy to przy Stalinowcach wyżyny moralne i kulturalne.

Skąd czerpiesz tą wiedzę? Chętnie poczytam...
          • Gość: Ja Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 21:02
            Choćby z opowieści tych, którzy trafiali najpierw w niemieckie łapska a później w ręce stalinowców.
            Hitlerowcy stosowali tortury, żeby uzyskać informacje.
            Stalinowcy dla przyjemności.
            • Gość: z Doprawdy? To b. więżniowie obozów koncentracyjnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.13, 08:20
              kłamią w swoich wspomnieniach o obozowych oprawcach?
              Hitlerowcy czy stalinowcy, jedni i drudzy są siebie warci. Idealizowanie tych pierwszych kosztem drugich jest równie bezmyślne i niebezpieczne jak ciągnięcie tygrysa za ogon.
          • pawelly Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro 24.06.13, 22:33
            z historii.
    • darla152 Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi... 24.06.13, 19:37
      Profesor Marczak, żeby nie komuna to by u niesiołka gęsi pasał !!!!
      • Gość: Ja Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 19:47
        Dziwne, że w krajach w których nie było komuny ludzie nie tylko nie zajmują sie pasaniem gęsi, ale też mają dużo wygodniejsze i pewniejsze życie niż w komunistycznych krajach mlekiem i miodem płynących.
        Wystarczy np. spojrzeć na Szwajcarię i Koreę Północną.
        Aż dziw bierze, że na Polskich uczelniach tylu ludzi popiera politykę Kima...
    • sir_fred Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi... 24.06.13, 19:40
      Kierownik zakładu?
      No ładnie, uniwerek z zakładem psychiatrycznym - to jakaś nowa moda w nauczaniu?
    • doltom Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi... 24.06.13, 21:04
      "Kontrowersyjne sądy". Czyż Bauman nie był enkawudzistą i stalinowcem?
    • doltom Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi... 24.06.13, 21:06
      Rektor UWr powinien podać się do dymisji.
    • Gość: DW W trybie natychmiastowym powinno zorganizować się IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.06.13, 21:15
      wykład Leszka Żebrowskiego, Nowaka, oraz innych historyków zgłębiających ponury okres komuny!!!
    • Gość: green tea wobec Zła słowa to za mało! IP: *.e-wro.net.pl 24.06.13, 22:36
      wobec faszystowskich zboczeńców, degeneratów i pospolitych agresywnych chuliganów
      Czasem Zło można powstrzymać tylko jeszcze większym ZŁEM.

Bo Zło (w tym to najstraszniejsze, faszystowskie, nazistowskie) nie dobra się lęka, nie piękna, nie moralnych wykładów, nie kazań -
      - Zło bólu się lęka, kalectwa, cierpienia, śmierci wreszcie! Wtedy i tylko wtedy Złu włosy dęba stają na łbie i wrzeszczy wtedy Zło: Litości! Żałuję za grzechy! Dobre już będę i poczciwe, przysięgam! Bo to, co leży na ziemi i broczy, to już nie jest Zło. Może to jeszcze nie Dobro, ale Zło to już nie jest z pewnością!

Kiedyś Złe, zdegenerowane ludzkie zwierzęta o mentalności i inteligencji podobnej do tej jaką obecnie spotykamy wśród sympatyków i członków faszyzujących bojówek NOP czy innego ONR zasilały szeregi Dirlewangera. Dziś to samo prymitywne, pierwotne Zło, choć inaczej ubrane, zakumuflowane w barwach klubu sportowego i jeszcze nie tak silne lecz rosnące w siłę znów podnosi swój straszny łeb, szczerzy jadowite kły i próbuje kąsać ludzi.
      Jesteście czystym Złem, wy którzy tworzycie i promujecie te chore poglądy, tą ideologię śmierci i nienawiści, wy którzy werbujecie do waszych bandyckich organizacji niewykształconą, prostą, zagubioną szukającą przynależności do jakiejś skrajnej, silnej grupy młodzież z marginesu i patologicznych środowisk. Jesteście wirusami próbującymi raz podstępem raz brutalną siłą zainfekować osłabiony organizm i tak was należy traktować.

Więc to, co grzechem zwiecie,
      Rozkładem, Złem po prostu, dnem i dołem,
      NOPu oraz ONRu właśnie jest żywiołem.";
    • Gość: green tea Słowa to za mało... IP: *.e-wro.net.pl 24.06.13, 22:40
      ....wobec faszystowskich zboczeńców, degeneratów i pospolitych agresywnych chuliganów

Czasem Zło można powstrzymać tylko jeszcze większym ZŁEM.

Bo Zło (w tym to najstraszniejsze, faszystowskie, nazistowskie) nie dobra się lęka, nie piękna, nie moralnych wykładów, nie kazań -
      - Zło bólu się lęka, kalectwa, cierpienia, śmierci wreszcie! Wtedy i tylko wtedy Złu włosy dęba stają na łbie i wrzeszczy wtedy Zło: Litości! Żałuję za grzechy! Dobre już będę i poczciwe, przysięgam! Bo to, co leży na ziemi i broczy, to już nie jest Zło. Może to jeszcze nie Dobro, ale Zło to już nie jest z pewnością!

Kiedyś Złe, zdegenerowane ludzkie zwierzęta o mentalności i inteligencji podobnej do tej jaką obecnie spotykamy wśród sympatyków i członków faszyzujących bojówek NOP czy innego ONR zasilały szeregi Dirlewangera. Dziś to samo prymitywne, pierwotne Zło, choć inaczej ubrane, zakumuflowane w barwach klubu sportowego i jeszcze nie tak silne lecz rosnące w siłę znów podnosi swój straszny łeb, szczerzy jadowite kły i próbuje kąsać ludzi.
      Jesteście czystym Złem, wy którzy tworzycie i promujecie te chore poglądy, tą ideologię śmierci i nienawiści, wy którzy werbujecie do waszych bandyckich organizacji niewykształconą, prostą, zagubioną szukającą przynależności do jakiejś skrajnej, silnej grupy młodzież z marginesu i patologicznych środowisk. Jesteście wirusami próbującymi raz podstępem raz brutalną siłą zainfekować osłabiony organizm i tak was należy traktować.

Więc to, co grzechem zwiecie,
      Rozkładem, Złem po prostu, dnem i dołem,
      NOPu oraz ONRu właśnie jest żywiołem.";
    • Gość: ps Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.uwoj.wroc.pl 25.06.13, 08:19
      spi...za Bug z powrotem jak nie pasi demokracja i wolność poglądów. Żaden sowiet wam nie grozi, nie rób Pan idiotów z starych dziadków i łysych głów. Ideologie typu wszyscy w niedziele na msze, a w poniedziałek egzekucja sowieta weź Pan ze sobą i wyjazd za Bug, tam wypasać krowy. Aż dziw że tacy ludzie mają tytuł profesora- to jest bardziej zastanawiające
    • Gość: //\\ Re: UWr znowu na topie! IP: *.jzo.com.pl 25.06.13, 09:10
      Doskonałe:

"Zasłynął" gdy w 2008 r. zaprosił na konferencję organizowaną na UWr Jerzego Roberta Nowaka, znanego z antysemityzmu ideologa mediów związanych z o. Rydzykiem. Nowak miał wówczas wygłosić wykład "Polska i Polacy we współczesnej polityce historycznej Niemiec, Rosji, Litwy, Białorusi i Ukrainy", ale na skutek protestów środowiska akademickiego konferencja została odwołana.
      Za ten incydent Marczak stracił wówczas stanowisko dyrektora Instytutu Studiów Międzynarodowych.

Czekam a wiadomość o degradacji organizatora spotkania z enkawudzstą Baumannem. Skoro za zaproszenie 'antysemity' można stracić stanowisko, to za zaproszenie kata polskich patriotów powinna być utrata mienia

Cała ta historia uwypukla tylko zakłamanie Wybiórczej gardłującej o rzekomą wolność słowa - jedynie w aspekcie jej racji. Panie Michnik, kiedy odczyt na uniwerku ściganego przez polskie prawo pańskiego braciszka?
      • Gość: WK Re: UWr znowu na topie! IP: 156.17.33.* 25.06.13, 15:31
        :)
    • mis3zen po co mu robicie reklamę? 25.06.13, 09:20
      niech zostanie w swojej szuflandii
    • hermilion Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi... 25.06.13, 11:27
      Taką to już mamy polskę (z małej litery):

pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Robert_Nowak
      pl.wikipedia.org/wiki/Zygmunt_Bauman
      Za zaproszenie na wykład polskiego profesora, znanego działacza opozycji PRL można stracić pracę, a zaproszenie na wykład stalinowskiego siepacza - awans i pochwałę naszego prezydenta.

Tak taką właśnie polskę sobie walczyliśmy
      • Gość: michal_powolny12 Re: Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zapro IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.13, 12:07
        Pracownik CK SD a następnie działacz SD to współpracownik antysystemowej opozycji? No całe KC PZPR spiskowało aby obalić własną władzę. I MSW też.
    • Gość: WK Wyrazy poparcia i szacunku dla profesora Marczaka IP: 156.17.33.* 25.06.13, 12:26
      za odwagę wygłaszania stanowczych poglądów obcych postkomuchom z Wyborczej i ich przydupasom. Profesor Bauman w najbardziej haniebnych latach stalinowskich, jako dorosły, choć młody człowiek służył siepaczom Kremla. Nazistowskich siepaczy Yad Vashem skutecznie ściga nadal, choć od ich zbrodni upłynęło jeszcze więcej czasu.
      Dziś można albo czcić pamięć Pileckich i "Nilów", albo fetować Baumanów. Jakoś nie dziwi, że Wyborczej bliżej do Baumanów.
    • Gość: As Brawo, jestem dumny z mojego wydziału! IP: 78.10.93.* 25.06.13, 13:06
      Brawo profesor Marczak. Jestem dumny,że ukończyłem wydział, na którym ludzie nie boją się powiedziec prawdy!Na pohybel komuchom!
    • wojtusz Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi... 25.06.13, 14:22
      Niby prof., wykształcenie wyższe - a podstawowego brak.
      Zwykłe chamidło z niego wylazło.
    • Gość: Znużony Refleksja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 23:05
      Gdzie był Pan Rektor, kiedy odwoływano prof. Marczaka ze stanowiska, ponieważ zaprosił prof Nowaka z Torunia. Wtedy nie było mowy o wolności wypowiedzi, wypowiadał się dziekan Juchnowski, prof. Łoś-Nowak, prof Gabrielska, prof. Wrzesiński. Wszyscy byli oburzeni tym, iż można zaprosić Nowaka z Radia Maryja. Gdzie są oni dzisiaj, kiedy zaprasza się, owszem, wybitnego naukowca, ale również majora stalinowskiej Polski, jego oddział KBW walczył z oddziałem Zapory i majora Łupaszki. Gazeta Wyborcza urządziła kilka lat temu lincz na prof. Marczaku, dzisiaj pisze o wolności wypowiedzi. Uniwersytet to miejsce, gdzie powinni się spierać ludzie różnej orientacji. Dlaczego wykłady może mieć prof. Środa, prof Hartman, prof. Bauman, ale nikt, kto reprezentuje inne poglądy. Czytałem Gazetę Wyborczą wiele lat, przykro mi.
      • 99venus Re: Refleksja 26.06.13, 20:08
        odwołując się do klasyka nie zaprasza się na salony szamba.są pewne poglądy,które powinny być wygłaszane wyłącznie w wychodku.poglądy prof.Marczaka do takich należą.
        o formie protestu "patriotycznej młodzieży" to już się pisać nawet nie chce ale jak widać chamstwo i prostactwo mają swoich zwolenników.
    • probusguide Profesor UWr o wykładzie prof. Baumana: Zaprosi... 26.06.13, 15:29
      profesorek Marczak jest zwykłą miernotą, która nie potrafiąc zrobić kariery naukowej ima się wszelkich innych chwytów aby zaistnieć, w tym podbijając nacjonalistyczny bębenek. Na geopolit6yce zna się tak jak na koziej dupie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka