Dodaj do ulubionych

Kto stłukł szybę w fontannie?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 22:46
A drugi z meteorytów uderzył autorkę tekstu w głowę :o)
Obserwuj wątek
    • Gość: Godor Eh, Pani Redaktor Glowicka... IP: 150.210.48.* 12.08.04, 00:36
      Powaznie, Eliza zaiste godna jest swego nazwiska. Co sie dziewucha "naglowi" zanim jakiegos "kaczana" posadzi to jej.

• Gość: astronom Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 07:31
      To pewnie te meteoryty kóre miały spadac na ziemie! Miało byc pieknie ale spadł
      tylko jeden i to do fontanny!
      • Gość: KKW Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 07:43
        A ja sądzę że tamtędy przelatywała pijana mucha i wpadła na szybę ......
        • map4 Re: Kto stłukł szybę w fontannie? 12.08.04, 08:16
          Gość portalu: KKW napisał(a):

> A ja sądzę że tamtędy przelatywała pijana mucha i wpadła na szybę ......

to była mucha w kasku.

A na poważnie: pozwolenie na fontannę się skończyło, nowego nie ma - dlaczego
          straż miejska nie rozbierze tej samowolki budowlanej ?
          • Gość: erni Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 08:25
            Zamach na wrocławską fontannę

Prawdopodobnie minionej nocy ktoś strzelał we wrocławskim Rynku... do fontanny.
            Uszkodzoną taflę z hartowanego szkła zauważyli nad ranem strażnicy miejscy.
            Dagmara Turek Samól, rzecznik prasowy straży miejskiej, potwierdza takie
            ustalenia. Zdaniem funkcjonariuszy strzał mógł zostać oddany z okna którejś z
            kamienic naprzeciw ratusza. Szczegóły będą jednak znane po tym, jak zarządca
            spuści wodę ze zdroju i uda się odnaleźć nabój. Być może po odnalezieniu
            pocisku bądź innego narzędzia, którym zniszczono element zdroju, uda się
            ustalić sprawcę.

• Gość: krakus Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:42
              bezmózgowa chołota jest wszędzie, a we wroclawiu jakby jej więcej
              postawcie na rynku świńskie koryto a nie szklaną fontannę,taka rada
              • Gość: erni Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 10:28
                >postawcie w rynku świńskie koryto a nie szklaną fontannę

Dla ciebie ?

:))))
                • Gość: krakus Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:00
                  dla ciebie i dla kompanów z pipidówki wrocław
                  • Gość: erni Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:21
                    Witamy zakompleksionego poznaniaka:)))
                    • Gość: krakus świńskie koryto dla wrocławskich wandali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:55
                      jako krakus zazdrościłem wam szklanej pięknej fontanny w rynku,krótko,po
                      wielokrotnych doniesieniach w prasie o wlewaniu , zochydzaniu,jakimiś
                      płynami,przyszła kolej na strzelanie do szklanych płyt,żeby roztrzaskać
                      przecież a nie ozdobić,wrocławiaki, nie zasługujecie na taką fontannę,
                      może to nie jest dzieło sztuki ale jedyna w polsce ze
                      szkła,społecznosć wrocławia do takiego fantu nie dorosła,przepraszam że
                      z grubej rury ale mi po prostu żal
                      • Gość: erni Re: świńskie koryto dla wrocławskich wandali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:10
                        Do prawdy?? Ha ha. Ostatnio w Dublinie ktoś wlał detergent do fontanny, tak ze
                        cała ulica była w pianie i bombelkach. Trzeba miec fantazje - dziadku ! :)))))))
                        A pewne osoby w Krakowie nie dorosly jeszcze do szanowania drugiego
                        czlowieka..Ostatnio bylo glosno o waszej "kulturze bycia i poszanowaniu dla
                        drgiego czlowieka".
                      • Gość: :( nie przyznawaj się, że jesteś krakusem bo ... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.08.04, 14:23
                        ... to nie przynosi hluby mieszkańcom Twego grodu.
                        • Gość: erni Re: nie przyznawaj się, że jesteś krakusem bo ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:30
                          Zgadzam sie. musicie popracowac jeszcze nad swoja kulturą.

A Pieska Leszka oglądałeś?
          • Gość: KKW Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 10:51
            A dlaczego tak Ci ta fontanna przeszkadza?
            • Gość: erni Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:01
              ..bo może jest z Poznania ?? :))))))))))
    • Gość: Memento Jaka elokwentna rzeczniczka Straży miejskiej !!! : IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 11:46
      Inteligencją wypowiedzi powaliła konia, ten meteoryt to chyba na jej łepetynę
      trafił, a może tak rozliczyć tych jełopów z tego drogiego monitoringu w rynku,
      który miał ponoć pomagać w utrzymaniu porządku a może chłopcy przed monitorami
      poprostu spali??? a niedorzeczniczka straży zwala teraz swoją nieudolność na
      siły przyrody, he heee heee!!! i po co ta straż miejska, która od długiego
      czasu dziala bez właściwego nadzoru ze strony osób biorących pensje za właściwe
      kierowanie tą jednostką, narazie to jest obraz nędzy i rozpaczy, szanowny Panie
      Prezydencie Miasta. :-)
      • Gość: pani hrabina Re: Jaka elokwentna rzeczniczka Straży miejskiej IP: *.wroclaw.mm.pl 12.08.04, 11:57
        A swoją drogą wersji z meteorytem bym się trzymała. Już widzę oczyma wyobraźni
        te tłumy turystów z całego świata, które przyjeżdżają do naszego pięknego grodu
        podziwiać uszkodzoną w tak niekonwencjonalny sposób fontannę.
    • Gość: Koko Ktoś stłukło...? IP: 62.102.33.* 12.08.04, 13:57
      Niezła składnia, pani "redaktor" - może by tak redakcja zafundowała jakiś
      kursik z kultury języka...?
    • Gość: ASIA Re: Kto stłukł szybę w fontannie? IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 12.08.04, 19:47
      TO PO JAKA CHOLERE TE KAMERY W RYNKU ?! PYTAM ?
    • Gość: prokuratorek dochodzenie na miare sprawy naumana............... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:57
      skad sie u nas takie porabane sledzienniki wziely?
      • Gość: erni PO CO TA FONTANNA????!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:00
        Po co zbudowano ta fontannę?? Jak by jej nie było to by się nie zbiła.
        A teraz mądry polak po szkodzie.
        • Gość: krakus perły przed wieprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:09
          perły przed wieprze,ta biblijna przypowieść pasuje jak ulał do was
          wrocławianie, dostaliście piękną rzecz i nie umieliście jej uszanować,jak
          się czuje projektant ,fundator,zapłaciliście za tą fontannę z własnej
          kieszeni,wstyd
          • Gość: erni Re: perły przed wieprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:16
            Dostaliśmy????
            Sami sobie ją wybudowalismy kmiotku i ci nic do tego.
            • Gość: krakus Re: perły przed wieprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:56
              wybudowaliście za swoje i zniszczyliście,wiesz kmiotku jak to się nazywa???
              • Gość: erni Nazywa się to tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 15:20
                Zjedz to wapniaku:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=14861866
                • Gość: krakus Re: Nazywa się to tak: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 16:29
                  to jest specjalność kuchni forum wrocław trochę się tym brzydzę ale
                  zdziwiony nie jestem,cóż to się nazywa "ELYTA"
              • Gość: , Re: perły przed wieprze IP: 62.233.177.* 13.08.04, 16:33
                tak, tak, bo my razem te strzelbe (czy co to tam bylo) co do fontanny strzelala
                trzymalismy.. tak solidarnie, wszyscy wroclawianie...
                • Gość: krakus Re: perły przed wieprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:16
                  to jest prawda,nie wszyscy,ale popatrz po tych postach,kto z wrocławian bronił
                  tej nieszczęsnej fontanny za dwa i pół miliona złotych,kto współczuł
                  projektantowi,fundatorowi, najłagodniej napisali"rozebrać samowolkę" to jest
                  prawda, stąd forma "wy wrocławianie" pewno że nie wszyscy we wrocławiu są
                  wandalami jeśli tak wyszło to przepraszam "ludzi"we wrocławiu
                  • Gość: , Re: perły przed wieprze IP: 62.233.177.* 13.08.04, 19:42
                    hmm.. z tego co zrozumialem z Twojego posta to zarzucasz nam (czy tez czesci z
                    nas) ze byli przeciwni tej fontannie w takiej formie jakiej ona teraz jest. Ok,
                    zgadza sie, tak bylo (ja tez uwazam ,ze 2,5 mln pln to cokolwiek duzo), ale
                    pytam sie co to ma do rzeczy, ze jakis debil ja zdewastowal???
                    Co do uczuc do tej fontanny tuz po jej oddaniu to nie wiem czy sie orientujesz,
                    jak z tym nieszczesnym wodotryskiem bylo. Przeciez za takie pieniadze
                    postawiono cos co mialo stac przez 2 lata (a pozniej sie zobaczy). Nie powiesz
                    mi, ze to jest normalne, by robic takie numery - w ten sposob wydawac publiczne
                    pieniadze.
                    Nie o to chodzi, bys Ty kazdego wroclawianina uwazal za pogromce fontann, a ja
                    kazdego Krakusa za nozownika (noz w glowie Dino Baggio - dla przypomnienia).
                    Nie bedziemy sie licytowac gdzie sa wieksi debile, bo naprawde nie jestesmy w
                    przedszkolu.
                    pozdrawiam

• Gość: krakus wracam honor tak się należy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 09:57
                      całą moją histeryczną w gruncie rzeczy reakcję wywołał fakt że się we
                      wrocławiu tej nieszczęsnej fontanny tak nie lubi,nie strzelali na
                      szczęście ,i dzięki bogu,przepraszam wrocławian,pozdrawiam.
    • Gość: klio Re:Kasa IP: *.KSZ.K.pl 13.08.04, 00:38
      Z 16 kamer na Starym Mieście działają obecnie tylko 4 bo miasto nie ma kasy na
      serwis i naprawę kamer. To wynik społecznej nagonki żeby kasę przewidzianą na
      Straż Miejską przeznaczyć na Policję Państwową na którą miasto i tak nie ma
      wpływu bo to państwowa i miasto musi się tylko pucować przed Policją i
      zafundowało kamery Policji na Hubach ale cóż z tego jak Policja ma inne sprawy
      na głowie a monitory to tylko przysłowiowa kula u nogi . Pozdrawiam dobrze
      pinformowany były urzędnik klio
      • Gość: zdziwiony Re:Kasa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.04, 16:29
        o kurde - gdzie na Hubach są kamery? Bo wiesz, czasem wcięty do domu wracam, to
        mnie jeszcze namierzą;))
    • Gość: . NIKT NIE STŁUKŁ FONTANNY. SAMA PĘKŁA TA SZYBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 22:43
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,2228429.html
      • Gość: Emeryt Re: NIKT NIE STŁUKŁ FONTANNY. SAMA PĘKŁA TA SZYBA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.04, 23:10
        Święta prawda. Fontanna jest obiektem tymczasowym i zastosowano w niej
        nowoczesne mateiały, które po określonym czasie ulegają dematerializacji.
        • Gość: Rafis szklany sracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 13:20
          Nareszcie ten szklany sracz może zniknie, trzeba sanepid wysłać czy reszta szyb
          nie zagraża bezpieczeństwu mieszkańców!
          • Gość: ziutek To Pigwa stłukła IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.08.04, 15:58
            pinda jedna, sieczkobrzęk! Siet!
          • Gość: MKK Re: szklany sracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:08
            Gość portalu: Rafis napisał(a):
            > Nareszcie ten szklany sracz może zniknie, trzeba sanepid wysłać czy reszta
            > szyb nie zagraża bezpieczeństwu mieszkańców!

Rafis ... to Ty ?! Ty to napisałeś? Nie wierzę!
            Co innego ja... na szczęście mam alibi - chorowałam i mam na ten czasokres L-4!

Pozdrawiam
            Gosia
            • Gość: matejko Re: szklany sracz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:55
              Rafis powinieneś się przenieść do Pcimia Dolnego,tam do tej pory chodzą za
              potrzebą za stodołę,
              • Gość: erni Re: szklany sracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 11:26
                To nie Rafis napisał. Ktos sie pod niego podszywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka