katka251 27.08.04, 08:46 gdzie najszybciej i najlepiej naucza mnie angielskiego, ale nie metoda Callana, tylko raczej tradycjna? dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nat Re: szkoly jezykowe IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 28.08.04, 09:55 Hej :)) Nie wiem, czy "najszybciej" - bo prędkość uczenia się jest w głównej mierze zależna od Ciebie, ale na pewno bardzo dobrze, ciekawie, w serdecznej atmosferze, z ogromną ilością nieodpłatnych eventów, spotkań, konwersacji, ognisk, gier, wycieczek rowerowych, cudów wianków - nauczą (a nie tylko "pouczą") we Wrocławskiej Szkole Językowej przy kościele Babtystów. mają stronkę: www.wsj.k.pl Wczoraj własnie policzyłam znajomych, z którymi uczyłam się w tej szkole, albo którzy byli tam przede mną i wyszło mi, że jedenaście osób z tego grona skończyło już anglistykę. Ja po Babtystach wyjechałam do Stanów i bez problemu radziłam sobie w pracy. A anglistykę też kończę - obrona w lutym. Przez te wszystkie lata, gdy najpierw sama się uczyłam i potem dawałam lekcje jako lektor w rozmaitych szkołach - nie znalazłam lepszego miejsca, lepiej przygotowanych lektorów i lepszej atmosfery niż tam właśnie. Dodam, że nie jestem pracownikiem tej szkoły, która znana jest z tego, że zatrudnia tylko natywnych (teraz wprawdzie pracują tam 3 Polki na 7 natywnych, ale z brytyjskim backgroundem). Polecam Ci jeszcze czytanie po angielsku. Biblioteka British Council przy Kuźniczej albo księgarnie językowe + twój ulubiony autor / ewentualnie wciągające kryminały / ewentualnie coklwiek, co lubisz - i czytaj jak najwięcej, nie przejmując się, że na poczatku możesz rozumieć kilka zdań na stronę. Nie tłumacz ze słownikiem, tylko czytaj - dla przyjemności. I jeszcze piosenki - stary, odgrzany sposób, ale skuteczny. Ściągaj słowa z choćby www.lyrics.com i śpiewaj z płytą. A potem doszukuj się sensu tego śpiewania. Zostanie Ci w głowie mnóstwo fajnych konstrukcji. Wypróbowana przeze mnie - Metallica - bardzo ładny i bogaty angielski w tekstach. Uff, no to tyle, pozdrawiam, Nata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szkoly jezykowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.08.04, 11:01 ja bym polecila Glob, albo Demostenes. Za nic nie idź do Profi Linguy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: szkoly jezykowe IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 28.08.04, 12:20 popieram, tez byłam w profi L tyle ze na niemieckim i NIE polecam!!! Z mojej grupy na następny semestr została tylko jedna osoba a było nas 12 (tzn tak na prawde chodzilo ok 6-8) :) Moja kolezanka Empik sobie bardzo chwali :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomyslowa Re: szkoly jezykowe 28.08.04, 16:36 Zgadzam sie z Natem - genialna szkola, po prostu chce sie chodzić a przede wszystkim UCZYĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś