Dodaj do ulubionych

szkoly jezykowe

27.08.04, 08:46
gdzie najszybciej i najlepiej naucza mnie angielskiego, ale nie metoda
Callana, tylko raczej tradycjna?
dzieki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: Nat Re: szkoly jezykowe IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 28.08.04, 09:55
      Hej :))

Nie wiem, czy "najszybciej" - bo prędkość uczenia się jest w głównej mierze
      zależna od Ciebie, ale na pewno bardzo dobrze, ciekawie, w serdecznej
      atmosferze, z ogromną ilością nieodpłatnych eventów, spotkań, konwersacji,
      ognisk, gier, wycieczek rowerowych, cudów wianków - nauczą (a nie
      tylko "pouczą") we Wrocławskiej Szkole Językowej przy kościele Babtystów.
      mają stronkę: www.wsj.k.pl

Wczoraj własnie policzyłam znajomych, z którymi uczyłam się w tej szkole, albo
      którzy byli tam przede mną i wyszło mi, że jedenaście osób z tego grona
      skończyło już anglistykę. Ja po Babtystach wyjechałam do Stanów i bez problemu
      radziłam sobie w pracy. A anglistykę też kończę - obrona w lutym.

Przez te wszystkie lata, gdy najpierw sama się uczyłam i potem dawałam lekcje
      jako lektor w rozmaitych szkołach - nie znalazłam lepszego miejsca, lepiej
      przygotowanych lektorów i lepszej atmosfery niż tam właśnie. Dodam, że nie
      jestem pracownikiem tej szkoły, która znana jest z tego, że zatrudnia tylko
      natywnych (teraz wprawdzie pracują tam 3 Polki na 7 natywnych, ale z brytyjskim
      backgroundem).

Polecam Ci jeszcze czytanie po angielsku. Biblioteka British Council przy
      Kuźniczej albo księgarnie językowe + twój ulubiony autor / ewentualnie
      wciągające kryminały / ewentualnie coklwiek, co lubisz - i czytaj jak
      najwięcej, nie przejmując się, że na poczatku możesz rozumieć kilka zdań na
      stronę. Nie tłumacz ze słownikiem, tylko czytaj - dla przyjemności.

I jeszcze piosenki - stary, odgrzany sposób, ale skuteczny. Ściągaj słowa z
      choćby www.lyrics.com i śpiewaj z płytą. A potem doszukuj się sensu tego
      śpiewania. Zostanie Ci w głowie mnóstwo fajnych konstrukcji. Wypróbowana przeze
      mnie - Metallica - bardzo ładny i bogaty angielski w tekstach.

Uff, no to tyle, pozdrawiam, Nata
      • Gość: kasia Re: szkoly jezykowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.08.04, 11:01
        ja bym polecila Glob, albo Demostenes. Za nic nie idź do Profi Linguy
        • Gość: ktos Re: szkoly jezykowe IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 28.08.04, 12:20
          popieram, tez byłam w profi L tyle ze na niemieckim i NIE polecam!!! Z mojej
          grupy na następny semestr została tylko jedna osoba a było nas 12 (tzn tak na
          prawde chodzilo ok 6-8) :) Moja kolezanka Empik sobie bardzo chwali :)
      • pomyslowa Re: szkoly jezykowe 28.08.04, 16:36
        Zgadzam sie z Natem - genialna szkola, po prostu chce sie chodzić a przede
        wszystkim UCZYĆ!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka