Dodaj do ulubionych

PORANNE HAŁASY

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 06:01
Śmieciara z WPO zrobiła mi dziś o 5:25 pobudkę. Jestem strasznie zły. Czy za
kilka dni obudzi mnie przed 5- tą?
Z tych nerwów muszę sobie coś popisać na forum, bo i tak już nie zasnę, a o 8
do pracy!
Obserwuj wątek
    • Gość: klinta Re: PORANNE HAŁASY IP: 10.104.1.* / 10.104.1.* / 206.65.190.* 23.08.01, 06:41
      :) mam sasiada co wierci od takich por dnia... nie codzien wprawdzie,ale...
      • roberto65 Re: PORANNE HAŁASY 25.08.01, 00:03
        Gość portalu: klinta napisał(a):

> :) mam sasiada co wierci od takich por dnia... nie codzien wprawdzie,ale...

Szczere kondolencje Klinto...
    • Gość: SzaryKot Re: PORANNE HAŁASY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.01, 12:57
      a co zrobić proboszczowi, który budzi mnie o 6.00 dzwonami? co prawda cisza
      nocna się skończyła ale ja mam wakacje i CHCĘ SPAĆ!
      • Gość: Betty Re: PORANNE HAŁASY IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 13:09
        Gość portalu: SzaryKot napisał(a):

> a co zrobić proboszczowi, który budzi mnie o 6.00 dzwonami? co prawda cisza
        > nocna się skończyła ale ja mam wakacje i CHCĘ SPAĆ!

Masz "darmową" pobudkę i jeszcze narzekasz. Mnie rano ciężko jest obudzić nawet
        salwą z armaty.

• Gość: Pafik Re: PORANNE HAŁASY IP: *.kom-net.pl 25.08.01, 13:21
      Kiedys budzil mnie poranny ekspres do Warszawy przejezdzajacy przez most na
      kanalach, ale juz sie przyzwyczailem. Pociag na moscie slyszany z pewnej
      odleglosci to w ogole ciekawe zjawisko akustyczne: nagle wielki halas, lubu-
      dubu-lubu-dubu, po czym, jak reka odcial, milknie.
      Czasem slyszalem rowniez poranne strzelanie na poligonie, ale i to juz puszczam
      mimo uszu.
      • Gość: Betty Re: PORANNE HAŁASY IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 13:23
        Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Kiedys budzil mnie poranny ekspres do Warszawy przejezdzajacy przez most na
        > kanalach, ale juz sie przyzwyczailem. Pociag na moscie slyszany z pewnej
        > odleglosci to w ogole ciekawe zjawisko akustyczne: nagle wielki halas, lubu-
        > dubu-lubu-dubu, po czym, jak reka odcial, milknie.
        > Czasem slyszalem rowniez poranne strzelanie na poligonie, ale i to juz puszczam
        >

Czy mieszkasz w pobliżu jakiegoś poligonu?
        > mimo uszu.

• Gość: Pafik Re: PORANNE HAŁASY IP: *.kom-net.pl 25.08.01, 14:05
          Gość portalu: Betty napisał(a):

> Czy mieszkasz w pobliżu jakiegoś poligonu?

Jest nad Widawa - rejon Soltysowic/Polanowic. To zdaje sie poligon cwiczebny
          Wyzszej Szkoly Oficerskiej - Wydzialu Wojsk Zmechanizowanych (z ul.
          Czajkowskiego), ale cwicza tam zapewne i inne wydzialy.
          Teraz tereny te sa juz nieco zapuszczone (bylem tam nieraz rowerem), ale wciaz sa
          zasieki przeciwczolgowe, mostki przez Widawe do cwiczenia przepraw, budynki w
          stanie surowym do symulowania cwiczen w warunkach miejskich, zardzewiale znaki
          ostrzegawcze typu "Uwaga miny" itp. itd.

No i czasem strzelaja - slychac to jako gluche dudnienie. A ze ode mnie na polnoc
          nie ma w zasadzie zadnych wiekszych przeszkod terenowych wiec halas sie niesie i
          juz kolo mnie jest dodatkowo wzmocniony przez wode.
          • klinta Re: PORANNE HAŁASY 27.08.01, 04:27
            Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Gość portalu: Betty napisał(a):
            >
            > > Czy mieszkasz w pobliżu jakiegoś poligonu?
            >
            > Jest nad Widawa - rejon Soltysowic/Polanowic. To zdaje sie poligon cwiczebny
            > Wyzszej Szkoly Oficerskiej - Wydzialu Wojsk Zmechanizowanych (z ul.
            > Czajkowskiego), ale cwicza tam zapewne i inne wydzialy.
            > Teraz tereny te sa juz nieco zapuszczone (bylem tam nieraz rowerem), ale wciaz
            > sa
            > zasieki przeciwczolgowe, mostki przez Widawe do cwiczenia przepraw, budynki w
            > stanie surowym do symulowania cwiczen w warunkach miejskich, zardzewiale znaki
            > ostrzegawcze typu "Uwaga miny" itp. itd.
            >
            > No i czasem strzelaja - slychac to jako gluche dudnienie. A ze ode mnie na poln
            > oc
            > nie ma w zasadzie zadnych wiekszych przeszkod terenowych wiec halas sie niesie
            > i
            > juz kolo mnie jest dodatkowo wzmocniony przez wode.

ja jestem na poludnie i tez sie niesie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka