Gość: bystra IP: 62.233.250.* 21.09.04, 19:54 bardzo fajnie, ale przecież nie jest jeszcze tak późno... "Będą m.in. dwa krytych 25 metrowych basenach" albo "półtora godziny" co jest??? kto miał dzisiaj kaca? :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: życzliwy Żeby nie było tak jak z obwodnicą Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 20:17 Życzę sukcesów i dotrzymania terminów ! Uważam, że przed 2010 rokiem nikt nie wskoczy do wody w tym Aquaparku . Obym się mylił. Potrzebne są co najmniej jeszcze cztery takie aquaparki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mundzio Re: chyba przesadzasz z pesymizmem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 20:27 Ten aquapark na Wzgórzu Andersa to już trzeci w naszym mieście. Pierwszy wybudowano na terenach po zabytkowej cukrowni na Klecinie, a drugi też po zabytkowych zakładach mięsnych przy ul. Legnickiej. Jak widzisz Wrocław nie znosi staroci, jest miastem na wskroś nowoczesnym. Do którego dzięki mądrej promocji napływają setki inwestorów zagranicznych co potwierdzała konieczność zwiększenia poczekalni w sekretariacie prezydenta. Nie będa przecież zachodni biznesmeni z teczkami zielonych na korytarzach w kolejce czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś_bimbacz Piękne!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.04, 15:43 spieszę z wyjaśnieniem: aquapark na klecinie nie powstał bo szybciej zbudowano konkurencyjny aquapark firmy "Auchan", na legnickiej aquapark - buduje Tesco, na Gądowe zwykły park ( nie aqua) buduje "geant", Jaka sieć zbuduje aquapark u stóp wzgórza Andersa?, tylko nie "lidl" oni mają aquaparki o architekturze powtarzalnej chlewni-wielostanowiskowej. napisz coś jeszcze, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mundzio Re: Nie mam dobrych wiadomości dla Śeódmieścia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.04, 19:28 Niestety, kolejnego aquaparku na Placu Grunwaldzkim nie będzie. Wykomawca supermarketu planuje tylko realizację podziemnego połączenia z przystanią tramwajów wodnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś_bimbacz tramwaje wodne IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.04, 22:05 czy korzystanie z tramwajów wodnych będzie grzechem ciężkim w dniu rowerów wodnych?, ja dzisiaj zgrzeszyłem, przejechałem przymusowo 150 km w dniu bez samochodu po grodzie dupkiewicza i szukam pokuty, może czyn społeczny przy budowie aquaparku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kita Re: Żeby nie było tak jak z obwodnicą Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 22:36 Zeby nie było tak jak z Aquparkiem na Klecinie... :-((( też miał być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: W kwestii formalnej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.04, 09:59 O ile pamiętam z dyskusji na forum wynikało kiedyś, że miasto ma oddać Wzgórze Andersa firmie Gant w zamian za stadion Ślęzy na ul. Wróblewskiego. To jakim inwestorem aquaparku jest miasto? Jeżeli tylko finansowym to skąd będą środki? Z kolejnego kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panwojtek Re: Żeby nie było tak jak z obwodnicą Wrocławia IP: *.netcologne.de 22.09.04, 15:47 Kogo interesuje, moze poczytac o wykonawcy, pod www.interspa-gruppe.de/start.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onufry Wybory w 2006 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.04, 12:03 uspokajam: Aquapark powstanie do lata 2006. Na jesień 2006 odbędą się również wybory lokalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.09.04, 20:50 znowu ktoś zapomniał o wizualizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wellness Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.04, 14:38 Zobaczcie strony poszczególnych aquaparków INTERSPA, które działają pod marką WONNEMAR - poniżej link: www.wonnemar.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
sebasr Chyba w 2009 skoncza... 21.09.04, 21:03 Lokalizacja dobra, bo prawie w centrum. Ciekawe czy ktos pomyslal o tym, zeby takie cudo wybudowac na obrzezach w poblizu obwodnicy, zeby i dojazd byl lepszy i miejsca wiecej i taniej bylo... Ciekawe, ile bedzie wynosil podatek katastralny od tego cuda??? Swoja droga, to przeciez naleza sie badania archeologiczne... Ciekawy teren, gruzy z polowy miasta... Nie skoncza badan przed 2007... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Chyba w 2009 skoncza... IP: 62.29.254.* 21.09.04, 21:21 sebasr napisał: > Lokalizacja dobra, bo prawie w centrum. Ciekawe czy ktos pomyslal o tym, zeby > takie cudo wybudowac na obrzezach w poblizu obwodnicy, zeby i dojazd byl lepszy > i miejsca wiecej i taniej bylo... Ciekawe, ile bedzie wynosil podatek > katastralny od tego cuda??? > Swoja droga, to przeciez naleza sie badania archeologiczne... Ciekawy teren, > gruzy z polowy miasta... Nie skoncza badan przed 2007... Przeciez to nie bedzie budowane na samym wzgórzy raczej :) poza tym obwodnica jest kilkaset metrów dalej(Armii Krajowej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro2015 Re: Chyba w 2009 skoncza... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.09.04, 21:42 Ja akurat etz bym wolal polozenie troche dalej poza centrum obok obwodnicy srodmiejskiej... Nioestety Akwaparki sa przecietnie uslugami do ktorych wiekszosc jezdzi samochodem. A samochodow do srodmiescia wprowadzac sie nie powinno! Plus inwestycji jest taki ze moze troche ozywi i przyspieszy rpozwoj terenow dookola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: Chyba w 2009 skoncza... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.04, 23:48 Nie wiem skąd opinia, że do akwaparku jeżdzi się samochodami. Myslę, że większość klientów tej instytucji to ludzie młodzi, którzy nikoniecznie mają samochody. Z ich punktu widzenia to dobrze, że mogą tam dojechać tramwjem lub pociągiem. A jak ktoś ma samochód, to może jechać do Polkowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro2015 Re: Chyba w 2009 skoncza... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.09.04, 01:54 wydaje mi sie ze akwapark jest w szczegolnosci dla rodzin - no a te w wiekszosci jednak samochodem przyjezdzaja (szczegolnie jak n.p. w okolicy wroclawia oprocz polkowic nie ma akwaparku to beda jeszcze z okolic przyjezdzali). Basen dla jakis studentow lub dla biznesmenow po pracy, to nie musi byc od razu akwapark. Wystarzcy po prostu plywalni tak jak na teatralnej - taki basen nie potrzebuje parkingu... Ale wydaje mi sie ze akwapark w wiekszosci dla rodzin na swieta i ferie jest stworzony - no a to raczej z samochodem sie kojarzy niz szybkie plywanie w malym basenie po zajeciach lub po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierzp Re: Chyba w 2009 skoncza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 22:15 Czy to będzie u podnóża wzgórza od strony centrum miasta, czy będzie zlokalizowane na terenie dawnego cmentarza od południa? Obok istniejącego już basenu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Chyba w 2009 skoncza... IP: 62.29.254.* 21.09.04, 22:25 Gość portalu: kazimierzp napisał(a): > Czy to będzie u podnóża wzgórza od strony centrum miasta, czy będzie > zlokalizowane na terenie dawnego cmentarza od południa? Obok istniejącego już > basenu! Z lektury artykułu we wrocławskiej wynika ze bedzie on połozony na niższym stopniu wzgórza(wejscie od Borowskiej) oraz na terenie komisu samochodowego GEpard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPArtanin Re: Chyba w 2009 skoncza... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.04, 23:26 Przerażające jest czarnowidztwo i pesymizm gości na forum! Gdyby wszyscy tak myśleli, to Wrocław powinien zatrzymać się na etapie rozwoju z końca lat osiemdziesiątych. Jeśli podatek katastralny jest najlepszym argumentem dla rezygnacji z tej inwestycji sportowo-rekreacyjnej, której bardzo brakuje we Wrocławiu, to nie pozostaje nic innego jak zaprzestać jakichkolwiek działań - żeby tylko nie zapłacić podatku. To doskonała logika !!! Życzę prezydentowi, aby zrealizował swoją obietnicę na przekór pseudo-troskliwym o dobro Wrocławia malkontentom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Non malcontante Re: Chyba w 2009 skoncza... IP: *.magma / *.magma-net.pl 22.09.04, 03:14 Stary to nie jest czarnowidztwo, ylko rozumowanie idukcyjne. Pamietasz, jeżeli wszystkie dotyczchczas spotkane kruku były czarne, to możesz wnioskować, że w ogóle wszystkie kruki sa czarne. A dotychczas wszystkie aquaparki we Wrocku były właśnie czarne. Ergo - ten tez będzie czrany. Tak samo jak moje widzenie tego :-( Chociaz mnie osobiście to akurat wisi - i tak nie umiem plywac, a do wody mam stosunek raczej niechętny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swat Wstawiaja nastepnego knota!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 06:43 Nastepny knot we Wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa IP: *.workservice.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.04, 08:35 na Wzgórzu Andersa, czy u podnóża Wzgórza Andersa????? to chyba duża różnica, a np. mnie bardzo interesuje jak dużo zieleni i wolnego miejsca tam pozostanie... a tak poza tym to niezły pomysł - może być wesoło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jxp Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.04, 08:49 Oby się to tylko udało! (mając w pamięci poprzednie niezrealizowane plany). Co do lokalizacji, to uważam , że jest bardzo dobra. Mieszkańcy Wrocławia będą mieli w miarę równy dostęp (pomijając to,że generalnie Wrocław jest niesymetryczny), a poza tym ludzie spoza miasta będą mieli blisko od obu dworców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:34 Przejemniejsze plażowanie nad sztuczną rzeczką byłoby wtedy gdyby akwapark wybudowano na miejscu parkingu samochodowego przed dworcem głownym PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:04 b b b b b potrzebny jest aquapark. A wpis "mnie nie interesuje i tak nie umiem pływać". Właśnie dlatego nie umiesz bystrzaku żeś wychowany w państwie funkcjonującym pod hasłem "wszelki ruch zabija". Sam zjeździłem polkowice , brzegi (obydwa) , bielawę , leszno szukając basenu dla dziecka. czekam niecierpliwie , tylko trafia mnie jak czytam; jeszcze w tym roku rozpocznie sie budowa. 1 - brak planu zagospodarowania przestrzennego (uchwalenie lub wydanie decyzji : min 2-3msce) 2 - uczciwe opracowanie projektu budowlanego / wykonawczego - 6mscy (?) 3 - wydanie pozwolenia na budowę - 2 msc doliczając czas na uprawomocnienie razem ok 10-12 mscy. mamy wrzesień , wiec jakie "w tym roku" Ale - pozostaje możliwośc druga : są równi i równiejsi czyli dla inwestycji z przyzwoleniem prezydenta urzędnicy pracuja po godzinach , nie ma żadnych protestów itd , itp. A to Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa IP: 62.29.254.* 22.09.04, 11:22 tylko trafia mnie jak czytam; jeszcze w tym > > roku rozpocznie sie budowa. > 1 - brak planu zagospodarowania przestrzennego (uchwalenie lub wydanie > decyzji : min 2-3msce) > 2 - uczciwe opracowanie projektu budowlanego / wykonawczego - 6mscy (?) > 3 - wydanie pozwolenia na budowę - 2 msc > doliczając czas na uprawomocnienie razem ok 10-12 mscy. > mamy wrzesień , wiec jakie "w tym roku" > Ale - pozostaje możliwośc druga : są równi i równiejsi czyli dla inwestycji z > przyzwoleniem prezydenta urzędnicy pracuja po godzinach , nie ma żadnych > protestów itd , itp. A to Polska właśnie. Tylko ze ta inwestycja przygotowywana jest juz od roku :) Ale masz tez troche racji, dla inwestycji bardzo waznych dla miasta stosuje sie specjalny tryb wydawania decyzji.Poza tym w tym roku rozpocznie sie najwyżej kopanie fundamentów(tak jak na Grunwaldzkim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wellness AQUAPARKI INTERSPA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.04, 14:40 Zobaczcie strony poszczególnych aquaparków INTERSPA, które działają pod marką WONNEMAR - poniżej link: www.wonnemar.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 22.09.04, 19:19 Czy ZDiK już się zastanawia nad organizacją ruchu samochodowego w okolicach planowanego Aquaparku? Mieszkam na Wojszycach i już teraz są ogromne problemy z przejazdem do centrum miasta ulicą Borowską, nie wyobrażam sobie co będzie po otwarciu Aqua... ? Panie Prezydencie => inwestycja nie jest jeszcze rozpoczęta, może warto jeszcze się zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.04, 20:31 Wszyscy zapomnieli o wodoparku tuz przy nasypie kolejowym przy Hallera. Ale sie tych basenow namnozylo. Brawo Dudzinski! Odpowiedz Link Zgłoś
markona Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa -zbyt 23.09.04, 22:36 ...piękne, aby było prawdziwe. Takie same "zamaszyste" plany były ze zjazdem narciarskim i parkiem (łącznie z wieżą widokową) na wzgórzu na Gaju. I co? I wiadro, szkło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:00 2 baseny 25 metrowe za 23 min euro - czy to miasto jest na tyle głupie aby fundować sobie następne 2 małe kryte baseny ? czy we wrocławiu nie może powstać chociaż jeden basen kryty o odpowiednich wymiarach / 50 mb długości / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huby Re: Miasto wybuduje aquapark na Wzgórzu Andersa - IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 16:52 a niech budują co chcą. Teraz psy tam robia kupy, a od strony Borowskiej stoi kupa zardzewiałych wraków (to się chyba nazywa kosmisy samochodowe), Śliczniej już nie będzie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: zamiast aquaparku tramwaj na Gaj !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:29 Ja bym wolał dorożkę Odpowiedz Link Zgłoś